!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χιλιάδες κόσμου !
Re: Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χιλιάδες κόσμου !
Θέτε κι άλλο; Αυτό δλδ που είστε αρκετοί ηλίθιοι. Που γλώσσα εχετε και ρημαδοχάνεστε στα κομματικά τσιτάτα, αντί να αλλάξετε τη γαμημένη σας νοοτροπία. Καυγάδες και ''ω να σου γαμήσω'', αυτό πρεσβεύετε. Η Πατρίδα στο έλεος της μαλακίας σας. Στα διάλα.
«Ο Ρωμηός»
Στον καφενέ από έξω σαν μπέης ξαπλωμένος,
του ηλίου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ,
και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος,
κανέναν δεν κοιτάζω, κανέναν δεν ψηφώ.
Σε μία καρέκλα τονα ποδάρι μου τεντώνω,
το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί
Αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο
τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική.
Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ουρανός ! τί φύσις !
αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές,
κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις,
και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές.
Βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, και όποιους άλλους θέλω,
και στρίβω το μουστάκι με αγέρωχο πολύ,
και μέσα στο θυμό μου κατά διαόλου στέλλω
τον ιδιον εαυτό μου, και γίνομαι σκυλί.
Φέρνω τον νούν στον Διάκο και εις τον Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τα γένια μου μαδώ,
τον Ελληνα εις όλα ανώτερο τον βρίσκω,
κι επάνω στην καρέκλα χαρούμενος πηδώ.
Την φίλη μας Ευρώπη με πέντε φασκελώνω,
επάνω στο τραπέζι τον γρόθο μου κτυπώ…
εχύθη ο καφές μου , τα ρούχα μου λερώνω,
κι όσες βλαστήμιες ξέρω αρχίζω να τις πω.
Στον καφετζή ξεσπάω… φωτιά κι εκείνος παίρνει.
Αμέσως άνω κάτω του κάνω τον μπουφέ,
τον βρίζω και με βρίζει, τον δέρνω και με δέρνει,
και τέλος… δεν πληρώνω δεκάρα τον καφέ.
Άλλη μια ο Σουρής, εύστοχος.
«Ο Ρωμηός»
Στον καφενέ από έξω σαν μπέης ξαπλωμένος,
του ηλίου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ,
και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος,
κανέναν δεν κοιτάζω, κανέναν δεν ψηφώ.
Σε μία καρέκλα τονα ποδάρι μου τεντώνω,
το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί
Αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο
τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική.
Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ουρανός ! τί φύσις !
αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές,
κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις,
και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές.
Βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, και όποιους άλλους θέλω,
και στρίβω το μουστάκι με αγέρωχο πολύ,
και μέσα στο θυμό μου κατά διαόλου στέλλω
τον ιδιον εαυτό μου, και γίνομαι σκυλί.
Φέρνω τον νούν στον Διάκο και εις τον Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τα γένια μου μαδώ,
τον Ελληνα εις όλα ανώτερο τον βρίσκω,
κι επάνω στην καρέκλα χαρούμενος πηδώ.
Την φίλη μας Ευρώπη με πέντε φασκελώνω,
επάνω στο τραπέζι τον γρόθο μου κτυπώ…
εχύθη ο καφές μου , τα ρούχα μου λερώνω,
κι όσες βλαστήμιες ξέρω αρχίζω να τις πω.
Στον καφετζή ξεσπάω… φωτιά κι εκείνος παίρνει.
Αμέσως άνω κάτω του κάνω τον μπουφέ,
τον βρίζω και με βρίζει, τον δέρνω και με δέρνει,
και τέλος… δεν πληρώνω δεκάρα τον καφέ.
Άλλη μια ο Σουρής, εύστοχος.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Οχι πιθανοτατα, θα στην ριξουν με βεβαιοτητα. Δεν ηταν τυχαια η εκφραση "καντε οτι κοιμαστε"Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:55Στην πράξη είναι ανεφάρμοστοςΝαύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53
Λογικό μπορεί να μην είναι, πάντως αυτός είναι ο νόμος περί αναγκαίου μέτρου της άμυνας. Υποτίθεται ότι αμύνεσαι αναλόγως με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο επιτιθέμενος. Αν τα υπερβείς (τα όρια άμυνας) και τον τραυματίσεις ή τον σκοτώσεις, τότε περνάς από δίκη (και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα απαλλαγείς).
Έρχομαι να σε σκοτώσω με κατσαβίδι , εσύ ενώ θα έχεις γεμάτο όπλο πάνω σου , δεν θα το χρησιμοποιήσεις !!!![]()
![]()
Παράλογο; Παράλογο. Πλην αυτός είναι ο νόμος.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Για αυτό αφού σκοτώσεις τον ληστή , πετάς στα κρυφά το πτώμα του στην θάλασσα !!!Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:55Στην πράξη είναι ανεφάρμοστοςΝαύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53
Λογικό μπορεί να μην είναι, πάντως αυτός είναι ο νόμος περί αναγκαίου μέτρου της άμυνας. Υποτίθεται ότι αμύνεσαι αναλόγως με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο επιτιθέμενος. Αν τα υπερβείς (τα όρια άμυνας) και τον τραυματίσεις ή τον σκοτώσεις, τότε περνάς από δίκη (και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα απαλλαγείς).
Έρχομαι να σε σκοτώσω με κατσαβίδι , εσύ ενώ θα έχεις γεμάτο όπλο πάνω σου , δεν θα το χρησιμοποιήσεις !!!![]()
![]()
Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα
Φυσικα και θα πρεπει να ριχνουν στο ψαχνο σε τετοιες καταστασεις.Ομως δεν εχουν τετοιες εντολες και συνεπως εκεινη τη στιγμη εκαναν το σωστο βασει εντολων.Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 10:15επρεπε να μεινουν. τελεια.under έγραψε: 11 Μαρ 2021, 09:58Α επρεπε να μεινουν και να ριξουν στο ψαχνο.Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 09:53πιπες για να δικαιολογηθει η προδοσια.
ποιος θα εγκλωβιζε 20 οπλισμενους; με μπαχαλους ειχαν να κανουν, οχι με ταλιμπαν. αν ειναι να φοβουνται 20 μπατσοι μην και τους περικυκλωσουν, να μην πηγαιναν καν εκει.
πιο ιερο καθηκον απο την προστασια του διπλανου σου δεν υπαρχει.
απετυχαν.
Κι εγω αυτο θα ηθελα αλλα η ελληνικη αστυνομια δρα σε ενα ΠΟΛΙΤΙΚΟ πλαισιο οπου για να γινει χρηση οπλου θα πρεπει ουσιαστικα να δεχτει πυρα.
Αυτο ειναι ενα θεμα που δεν μπορουσαν να λυσουν εκεινη τη στιγμη οι αστυνομικοι.Και με βαση αυτο το πλαισιο,εκαναν το σωστο.
εν αναγκη ναι, να ριξουν και στο ψαχνο, αλλα δεν εννοω να κατεβουν σαν καμποηδες απο τα αλογα και να αρχισουν τις μπιστολιες.
δεν κινδυνευαν. οι μπαχαλοι ηταν μακρια, κώλωναν να πλησιασουν. ενας θρασοπουστας βρεθηκε που χωθηκε πισωπλατα και γκρεμισε τον τελευταιο μπατσο. αν εμεναν ολοι εκει, δεν θα πλησιαζαν. ακομη και οι απλυτοι δεν ειναι τοσο ηλιθιοι που να κανουν τους ινδιανους στο αλαμο.
σε εναν και πεσμενο χαμω, μαζευτηκαν και κλωτσουσαν. σε ολοκληρη ομαδα και ορθιους, δεν εχουν τα κοτσια να την πεσουν.
αλλα ναι, αν η κατασταση εφτανε στο απροχωρητο, σφαιρες. πρωτα στον αερα, και μετα στο ψαχνο. χιλιες φορες καλυτερα να εχουμε νεκρο μπαχαλο, παρα νεκρο αστυνομικο. και ας γινουν μετα οσες εδε θελουν, ας χασει και τη δουλεια του οποιος πυροβολησει.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- Winston Smith
Αυτό βέβαια το χρησιμοποιεί και ο αριστερός που μιλάει για χούντες και παρανομεί. Τη νομιμότητα δεν την επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01 Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα![]()
Το αντίθετο ισχύειWinston Smith έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:03Αυτό βέβαια το χρησιμοποιεί και ο αριστερός που μιλάει για χούντες και παρανομεί. Τη νομιμότητα δεν την επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01 Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα![]()
Υποστηρίζουμε την έννομο τάξη και νομιμότητα μόνον εκεί που μας συμφέρει
Όπου δεν συμφέρει ΔΕΝ την υποστηρίζει ΚΆΝΕΙΣ
Δεν διαφωνώ.Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58για να περασεις απο δικη, απαραιτητη προυποθεση ειναι να εισαι ζωντανος.Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53
Λογικό μπορεί να μην είναι, πάντως αυτός είναι ο νόμος περί αναγκαίου μέτρου της άμυνας. Υποτίθεται ότι αμύνεσαι αναλόγως με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο επιτιθέμενος. Αν τα υπερβείς (τα όρια άμυνας) και τον τραυματίσεις ή τον σκοτώσεις, τότε περνάς από δίκη (και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα απαλλαγείς).![]()
οποτε καλυτερα να αμυνθεις με οτι βρεις προχειρο, και μετα στη δικη θα τη βρεις την ακρη..
Εγώ είμαι με τους Αμερικανούς στο θέμα αυτό. Μπουκάρισε ο άλλος σπίτι σου και απείλησε τη ζωή σου; Ρίξτου και με μπαζούκας και "συγγνώμη για την αναστάτωση", θα σού πει η αστυνομία.
Γενικά, δεν καταλαβαίνω αυτό περί υπέρβασης ορίου αυτοάμυνας. Στην πέφτει ο άλλος να σε ληστέψει κι εσύ πρέπει να τον ρωτήσεις αν ξέρει καράτε, μη τυχόν και του δώσεις κάνα ξεγυρισμένο κατακέφαλο και τον αφήσεις σέκο, οπότε μπορεί να σε κατηγορήσουν μετά ότι ο άλλος δεν ήταν εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες και υπερέβεις το όριο της άμυνας. Παλαβά πράγματα
Όπως λέει και μια ψυχή (όχι εσύWinston Smith έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:03Αυτό βέβαια το χρησιμοποιεί και ο αριστερός που μιλάει για χούντες και παρανομεί. Τη νομιμότητα δεν την επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01 Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα![]()
μου!), νόμος είναι το δικαίωμα του κράτους στη βία.Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Ε, μιλάμε για τρέλα ρε φίλε.Nostalgia έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01Οχι πιθανοτατα, θα στην ριξουν με βεβαιοτητα. Δεν ηταν τυχαια η εκφραση "καντε οτι κοιμαστε"Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:55
Στην πράξη είναι ανεφάρμοστος
![]()
και πως κρινει ο νομοθετης οτι το ροπαλο ειναι λιγοτερο φονικο απο το μαχαιρι;Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58
Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.
πως μετριεται; ποσο λιγοτερο ειναι αποδεκτο, υπαρχει μοναδα μετρησης;
π.χ. το 9αρι ειναι λιγοτερο φονικο απο το 45αρι, και αυτο λιγοτερο απο το καλασνικοφ. πρεπει να αμυνθουμε με ιδιου διαμετρηματος απαραιτητα;
με τα μαχαιρια; πρεπει να εχουν ιδιο μηκος λαμας;
με τα χερια; αν ο επιτιθεμενος ειναι μιση μεριδα, καθομαστε να μας δερνει, αλλιως δεν ειναι αυτοαμυνα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άρθρο με συγκεντρωμένες περιπτώσεις υπέρβασης άμυνας:vatraxos έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:55Αν σου βρίσκεται εύκαιρη κάποια τέτοια απόφαση θα ήθελα να τη διαβάσωstavmanr έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53Μα δεν είναι η πρώτη απόφαση ούτε η μοναδική.vatraxos έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:46
Αν είχαμε και το σκεπτικό της απόφασης θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε.
Το σκεπτικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν έλαβες όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία σου, με αποτέλεσμα να εκθέσεις τον εαυτό σου και τελικά να πυροβολείς θεωρώντας εαυτόν ευρισκόμενο σε άμυνα. Διότι αν δεν είχες εκθέσει τον εαυτό σου σε ευθεία βολή, δεν θα κινδύνευες άμεσα, και δεν θα υπήρχε λόγος να πυροβολήσεις εξαρχής.
Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πρέπει να φροντίζεις να αξιοποιήσεις στο μέγιστο όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που σου παρέχονται πριν προχωρήσεις σε χρήση φονικών μέσων. Εσύ είσαι ο εκπαιδευμένος να χειρίζεσαι αυτές τις καταστάσεις, εσύ είσαι ο εκπαιδευμένος να αξιολογείς τα επίπεδα κινδύνου για εσένα και τον απέναντί σου, και να διασφαλίζεις το μέγιστο ικανό αποτέλεσμα για εσένα κι εκείνον.
https://www.crimetimes.gr/%CE%BF%CE%B9- ... %BD%CE%B1/
Πρόσεξε τώρα το σκεπτικό του δικαστηρίου :
"Η υπέρβαση δε αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί σε φόβο και ταραχή που του προκάλεσε η επίθεση, διότι η ιδιότητα του ως έμπειρου και εκπαιδευμένου αστυνομικού στην άμυνα χωρίς όπλα και στην αντιμετώπιση παρομοίων καταστάσεων είναι ασυμβίβαστη με την πρόκληση τέτοιου φόβου και ταραχής που δεν του επέτρεπε να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει ότι στοχεύοντας στο πρόσφορο για πρόκληση θανατηφόρου αποτελέσματος σημείο (κεφάλι) του νεαρού και πυροβολώντας από τόσο κοντινή απόσταση τον επιτιθέμενο υπερβαίνει την αναγκαία απόκρουση της συγκεκριμένης επίθεσης."
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 11 Μαρ 2021, 12:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η μανα του λειοκανου δεν εκλαψε ποτε .Nostalgia έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01Οχι πιθανοτατα, θα στην ριξουν με βεβαιοτητα. Δεν ηταν τυχαια η εκφραση "καντε οτι κοιμαστε"Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:55
![]()
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 79χρονος άνοιξε πυρ κατά επίδοξου διαρρήκτη. Ο λόγος για τον κοσμηματοπώλη της Δράμας που τα ξημερώματα της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε έναν 29χρονο που μαζί με ακόμη έναν συνεργό επιχείρησαν να διαρρήξουν το κοσμηματοπωλείο του.
το σκηνικό είχε επαναληφθεί το 1996, όταν και τότε πήγαν να του κλέψουν το κατάστημα. Ο 58χρονος τότε είχε πυροβολήσει από το μπαλκόνι του σπιτιού σκοτώνοντας και πάλι τον διαρρήκτη. Τότε και πάλι είχε συλληφθεί αλλά είχε αθωωθεί στο δικαστήριο.
Ρε μαλακα εδω στον στρατο στις σκοπιες και μας ελεγαν οτι αν καποιος μας την πεσει και ριξουμε εστω και στον αερα για εκφοβισμο θα μας σκισουν και καλυτερο ειναι να τρεξεις στην διπλανη σκοπια. Οταν μαλιστα ρωτησα γεματος απορια κι αν αυτος μας ακολουθησει δηλαδη θα πηγαινουμε γυρω γυρω ολοι στο στρατοπεδο απο σκοπια σε σκοπια; Η απαντηση του ηταν αποστομωτικη. "Θες να μπλεξεις;"ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01Για αυτό αφού σκοτώσεις τον ληστή , πετάς στα κρυφά το πτώμα του στην θάλασσα !!!Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:55
![]()
Παράλογο; Παράλογο. Πλην αυτός είναι ο νόμος.![]()
![]()
Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα![]()
Το ελεγα στον πατερα μου και δεν με πιστευε, ακομα βασικα δεν με πιστευει. Νομιζει οτι τον κοροιδευω.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκε αυτή η προτροπή. Κοιμάσαι και αντιλαμβάνεσαι διαρρήκτες στο σπίτι σου, πιθανότατα οπλισμένους. Τι καλύτερο θα κάνεις από το κουνέλι μπας και φύγουν χωρίς να σε πειράξουν; Θα ορμήξεις επάνω τους με το σώβρακο και γιούργια;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Η υπέρβαση ορίου άμυνας είναι σωστό σαν νομοθεσία αλλά θα πρέπει να εκδικάζεται με πιο ρεαλιστικά κριτήρια ..Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:05Δεν διαφωνώ.Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58για να περασεις απο δικη, απαραιτητη προυποθεση ειναι να εισαι ζωντανος.Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53
Λογικό μπορεί να μην είναι, πάντως αυτός είναι ο νόμος περί αναγκαίου μέτρου της άμυνας. Υποτίθεται ότι αμύνεσαι αναλόγως με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο επιτιθέμενος. Αν τα υπερβείς (τα όρια άμυνας) και τον τραυματίσεις ή τον σκοτώσεις, τότε περνάς από δίκη (και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα απαλλαγείς).![]()
οποτε καλυτερα να αμυνθεις με οτι βρεις προχειρο, και μετα στη δικη θα τη βρεις την ακρη..
Εγώ είμαι με τους Αμερικανούς στο θέμα αυτό. Μπουκάρισε ο άλλος σπίτι σου και απείλησε τη ζωή σου; Ρίξτου και με μπαζούκας και "συγγνώμη για την αναστάτωση", θα σού πει η αστυνομία.
Γενικά, δεν καταλαβαίνω αυτό περί υπέρβασης ορίου αυτοάμυνας. Στην πέφτει ο άλλος να σε ληστέψει κι εσύ πρέπει να τον ρωτήσεις αν ξέρει καράτε, μη τυχόν και του δώσεις κάνα ξεγυρισμένο κατακέφαλο και τον αφήσεις σέκο, οπότε μπορεί να σε κατηγορήσουν μετά ότι ο άλλος δεν ήταν εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες και υπερέβεις το όριο της άμυνας. Παλαβά πράγματα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 27 Απαντήσεις
- 1037 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
-
- 853 Απαντήσεις