Σου τόνισα τα σημεία ενδιαφέροντος.klg έγραψε: 08 Μαρ 2021, 11:38Η παραγωγή του συστήματος γίνεται χωρίς logical connectives και οι προτάσεις σε PRA είναι είναι εξισώσεις μεταξύ όρων, όπου "όρος" στο PRA είναι μια primitive recursive function μηδέν ή παραπάνω μεταβλητών. Πάλι συγχέεις πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Δεν υπάρχει καμία προαποφασισμένη λογική σχέση.stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2021, 10:50 Μα οι ίδιοι σου λεν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται το αριθμητικό σύστημα.![]()
Η παραγωγή του συστήματος γίνεται με βάση την προαποφασισμένη λογική σχέση.
Απορώ δηλαδή...
Πάλι θα κρυφτείς πίσω απο τα ΦΕΚ σου;stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2021, 10:50 Μα δεν χρειάζεται να σου αποδείξω εγώ κάτι.
Δεν είμαι εγώ που έχω αναγάγει τα μαθηματικά σε επιστήμη. Η πανεπιστημιακή κοινότητα το έχει κάνει.
Αντίθετα, εσύ οφείλεις να αποδείξεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα ότι αυτό που υποστηρίζουν είναι λάθος.
Επαναλαμβάνω: η πολιτεία αποφάσισε ότι αρμόδια ιδρύματα για την απονομή του επιστημονικού τίτλου είναι τα ΑΕΙ της χώρας μας. Η πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας μας, δηλαδή, με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα ιδρύματα αυτά.
Αν εσύ θέλεις τους τίτλους να τους απονέμει ο Χελετζές, ο klg ή ο Thor, τότε μάλλον μιλάμε για προβληματικές καταστάσεις.
Μα δεν χρησιμοποιεί εμπειρικές μεθόδους η Φυσική στις θεωρίες της. Οι εμπειρικές διαδικασίες αφορούν το αν το μαθηματικό μοντέλο που περιγράφει τη Φυσική θεωρία είναι κατάλληλο ή όχι μέσα από την επαλήθευση των ποσοτικών των πειραμάτων.Δεν δεν βγάζεις κανένα νόημα. Τι πάει να πει ότι τα μαθηματικά είναι "φανταστικά"; Που έγραψα εγώ ότι είναι "φανταστικά"; Η φυσική μελετάει τον κόσμο με εμπειρικές μεθόδους και σου προσφέρει a posteriori γνώση. Το 2 + 2 = 4 στα μαθηματικά δεν είναι ενδεχομενικό, όπως θα ήταν αν μιλάγαμε για παρατήρηση κάποιου φυσικού measurable. Που βέβαια δεν είναι ουτέ καν εκεί το θέμα μας. Το 2 + 2 = 4 στο μαθηματικό λογισμό που ορίζεις, ο οποίος είναι μια γραμματική ενός συστήματος αποδείξεων σε οδηγεί να αποκλείσεις ως αδιανόητο το 2 + 2 = 5, γιατί σαν πρόταση που δεν βγάζει νόημα.stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2021, 10:50 Εγώ απλά σου ξαναγράφω: δεν είναι δυνατό η γλώσσα και τα μαθηματικά να είναι φανταστικά, και η φυσική που περιγράφεται από τη γλώσσα και τα μαθηματικά να είναι μη φανταστική.
Το πρόβλημα δηλαδή που έχει να λύσει η Φυσική είναι να εννοήσει κάθε φορά ποιο υπάρχον μαθηματικό σύστημα, θεώρημα κλπ. περιγράφει καλύτερα ένα φαινόμενο.
Η Φυσική δεν αξιολογεί τα μαθηματικά. Αξιολογεί το πόσο έχει καταλάβει ο κάθε ερευνητής τη σχέση μεταξύ του εκάστοτε μαθηματικού μοντέλου και της θεωρίας του.
Μα ούτε η φυσική θεωρία παράγει φυσικό αποτέλεσμα καθαυτή.Τα μαθηματικά δεν παράγουν κανέναν φυσικό αποτέλεσμα.stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2021, 10:50 Είναι παρανοϊκό να υποστηρίζεις ότι δύο φανταστικές κατασκευές σε συνδυασμό παράγουν φυσικό αποτέλεσμα. Θα ήταν σα να υποστήριζες ότι επειδή ονειρεύτηκες μία ρόδα κι ένα ξύλινο πλαίσιο, το πρωΐ βρήκες μπροστά σου ένα πατίνι!
Είτε όλα είναι φανταστικές κατασκευές είτε όλα δεν είναι.
Και τα δύο τους περιγράφουν τους λογικούς κανόνες που διέπουν τον ανθρώπινο νου και αντίληψη, με τους οποίους φορμαλίζεται/ερμηνεύεται η λειτουργία του κόσμου.
Μπορεί κάποιοι να νομίζετε ότι το 1+1=2 προέκυψε τυχαία στον κόσμο αυτό, επειδή κάποιος δεν είχε τί να κάνει κι έκανε πλάκα με τα σύμβολα.
Δεν είναι έτσι.
Καλό αυτό. Για να μην μπερδευόμαστε επιστήμονες με ρακοσυλλέκτες και μας χαλάτε την πιάτσα.Το έχουμε καταλάβει.stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2021, 10:50 Οι μαθηματικές μου γνώσεις είναι σε επίπεδο ρακοσυλλεκτικής, όπως κάθε τι άλλο.