Naida έγραψε: 16 Φεβ 2021, 13:22
Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2021, 13:19
Naida έγραψε: 16 Φεβ 2021, 12:26
Διαφωνώ με αυτή την λογική του ταμπλετ απλά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
και αυτο ειναι, ελαφρας μορφης εστω, λουδιτισμος.
διαφωνεις γιατι διαφωνεις. δεν εχεις λογο να το κανεις, παρα μονο οτι στην εποχη σου, το κανατε αλλιως, ετσι εμαθες, κλπ. δεν υπαρχει ουσιαστικο επιχειρημα, μονο "ετσι νομιζω εγω"
συμβαινει σε ολους. ολοι καπως μαθαμε, και δεν μας αρεσει η εξελιξη, η αλλαγη. συτηρητισμος.
αυτο ομως ειναι τροχοπεδη για την εξελιξη.
Δηλαδή εσύ ρώτησες παιδίατρο; παιδοψυυχολόγο; εκπαιδευτικό; και σου είπε δώσε το ταμπλετ από 1 έτους στο παιδί σου;
δεν ρωτησα. δεν εχει νοημα, γιατι ειναι σχεδον αδυνατον να ξερουν.
τα ταμπλετ ειναι νεα τεχνολογια. δεν εχει υπαρξει αρκετος χρονος για να δει κανεις τα μακροπροθεσμα αποτελεσματα. επισης, οπως ειπα πριν, το εργαλειο "ταμπλετ" δεν ειναι απο μονο του καλο η κακο. σημασια εχει το πως θα το δωσεις, με ποιες προυποθεσεις και ποιον ελεγχο.
αν ρωτουσα οποιονδηποτε "να δωσω μηχανακι στο παιδι μου απο 5 χρονων"; 99% θα μου ελεγαν οτι ειμαι τελειως μαλακας. αρκετοι θα μου ελεγαν να μην του δωσω ουτε 18 χρονων.
κι ομως,ολοι αυτοι δεν ξερουν οτι υπαρχουν ειδικα μηχανακια για 5χρονα, πιστες, αγωνες, κλπ. και οταν λεω "να του δωσω" δεν εννοω στο δρομο.
υπο ελεγχομενο περιβαλλον, και υπο προυποθεσεις, μια χαρα σωστο ειναι να οδηγει μηχανακι ο 5χρονος.
ετσι και με το ταμπλετ. οσοι ακουνε "δινεις ταμπλετ" εννουν απλως το δινεις, και ας κανει οτι θελει. ετσι ειναι λαθος, χαιρω πολυ.
btw, ετυχε να πεσω πανω σε παιδοψυχολογο σε ενα φιλικο σπιτι, και αφου εντυπωσιαστηκε (ειπε, στα 30 χρονια που κανω αυτη τη δουλεια, μονο μια φορα ακομη εχω δει παιδι τοσο μπροστα απο την ηλικια του) με ρωτησε ποιος και πως τον διδαξε ολα αυτα που ξερει. και φυσικα του ειπα οτι εχει ταμπλετ απο 1 χρονου. (τοτε θα ηταν 5). αφου λοιπον τον εβαλε να κανει κατι τεστ στο δικο του ταμπλετ, μου προτεινε και μερικα app για να τον προχωρησω ακομη περισσοτερο. δεν μου ειπε "ιιιιιιιι! εκληματια, τι κανεις στο παιδι" οπως κατι θειτσες που νομιζουν οτι ο 666 ειναι στου ιντερνετς.