!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εξέγερση κατά του lockdown σε διάφορες πόλεις - Κτυπήθηκαν ανηλεώς από τις δυνάμεις ασφαλείας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Εξέγερση κατά του lockdown σε διάφορες πόλεις - Κτυπήθηκαν ανηλεώς από τις δυνάμεις ασφαλείας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Aprilianos έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:14
Ασέβαστος έγραψε: 15 Φεβ 2021, 08:46
Aprilianos έγραψε: 14 Φεβ 2021, 18:49 ποσα δακρυγονα, χημικα και σφαλιαρες επεσαν στις συγκεντρωσεις και κινητοποιησεις του ΚΕΕΡΦΑ και του Τζαβεντ Ασλαμ;;
εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα;;
οσο να πεις, λιγο παραπανω ψεκασμα στους ψεκασμενους, δικαιο ειναι. :102:
Εγώ διαφωνώ με το λοκνταουν και όχι με τη
Χρήση μάσκας. Είναι κόσμος που έχει μείνει πανί με πανί. Οι πιο πολλοί που κατέβηκαν στη συγκέντρωση είναι άνθρωποι που θέλουν παλι να δουλέψουν
να δουλεψουν κι ας πεθανουν;

χλωμο. ψεκ ειναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Εξέγερση κατά του lockdown σε διάφορες πόλεις - Κτυπήθηκαν ανηλεώς από τις δυνάμεις ασφαλείας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Animal έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:50
Philip Mortimer έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:44
Aprilianos έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:40
να φοραμε μασκα χωρις λοκνταουν. εγω χανω λεφτα εξαιτιας του λοκνταουν
Αν δεν είχε υπάρξει λοκνταουν θα είχε συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και άρα και των σοβαρών περιστατικών και δε θα υπήρχαν κρεβάτια για να νοσηλευθουν όλοι. Επίσης, θα είχε αποδεκατιστεί από την ενεργό δράση το ιατρικό προσωπικό και έτσι θα μειώνονται ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες διαχείρισης του προβλήματος. Φυσικά εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, εννοείται ότι ούτε η αγορά και ο τουρισμός θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά και ας μην υπήρχε λοκνταουν.
Το ότι χάνει κάποιος λεφτά σε περίοδο πανδημίας που έχει αναστατώσει όλη την υδρόγειο είναι κάτι το μάλλον αναμενόμενο.
Τώρα κάποιοι επιστήμονες λένε οτι ήταν λάθος η μια μάσκα και ότι χρειάζονται δύο μάσκες (κάποιοι λένε και για τρεις ακόμα). Και περίμεναν να περάσει ένας χρόνος απο την έκρηξη της πανδημίας στον κόσμο για μα το συνηδητοποιησουν.
Αν κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει μία μάσκα θα καταλάβεις γιατί οι τρεις είναι ακόμα καλύτερες από τις δύο σε ό,τι αφορά την ελάττωση της μεταδοτικότητας.
Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ποιότητα μάσκας και χρήσης. Μία μάσκα που πετυχαίνει 80-90% μείωση εκπομπής σταγονιδίων μπορεί να έχει ακόμη και 10πλάσια τιμή από μία μάσκα που πετυχαίνει 40% μείωση, εφόσον μάλιστα χρησιμοποιείται μία φορά και για μικρό χρονικό διάστημα. Επομένως, σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν αγοράζει τέτοιες μάσκες και δεν τις αλλάζει κάθε δύο-τρεις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνδυασμός μασκών για να επιτευχθεί το 80%.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:03
Aprilianos έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:14
Ασέβαστος έγραψε: 15 Φεβ 2021, 08:46

οσο να πεις, λιγο παραπανω ψεκασμα στους ψεκασμενους, δικαιο ειναι. :102:
Εγώ διαφωνώ με το λοκνταουν και όχι με τη
Χρήση μάσκας. Είναι κόσμος που έχει μείνει πανί με πανί. Οι πιο πολλοί που κατέβηκαν στη συγκέντρωση είναι άνθρωποι που θέλουν παλι να δουλέψουν
να δουλεψουν κι ας πεθανουν;

χλωμο. ψεκ ειναι.
Λογικό. Τουλάχιστον πέθανε εργαζόμενος. Με τιμή. :fp:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:02 Τώρα σοβαρά ποιος θα βάλει δύο μάσκες ; Θα δούμε πολλές περισσότερες μύτες απέξω . Μία με σωστή χρήση ναι . Δύο προκαλούν ακόμα περισσότερο αίσθημα ασφυξίας και δυσκολία στο να ακουστεί η φωνή . Εγώ με τους πελάτες και με μία έχει τύχει να ανταλλάσουμε “ μμμμμμμ ” σαν να είμαστε γελάδια .
Μα εδώ ακριβώς είναι το θέμα.
Κι αυτοί που διαμαρτύρονται για τις δύο μάσκες, είναι κυρίως αυτοί που δεν δέχονται να φορέσουν ή δεν φορούν σωστά ούτε τη μία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:05
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:02 Τώρα σοβαρά ποιος θα βάλει δύο μάσκες ; Θα δούμε πολλές περισσότερες μύτες απέξω . Μία με σωστή χρήση ναι . Δύο προκαλούν ακόμα περισσότερο αίσθημα ασφυξίας και δυσκολία στο να ακουστεί η φωνή . Εγώ με τους πελάτες και με μία έχει τύχει να ανταλλάσουμε “ μμμμμμμ ” σαν να είμαστε γελάδια .
Κι αυτοί που διαμαρτύρονται για τις δύο μάσκες, είναι κυρίως αυτοί που δεν δέχονται να φορέσουν ή δεν φορούν σωστά ούτε τη μία.
Να βάλεις για να μπεις στο λεωφορείο ναι . Εγώ όταν δεν εργάζομαι αποφεύγω να παίρνω το ΙΧ και κατεβαίνω κέντρο ( 2,2 χλμ ) με τα πόδια . Με την μία και κοντεύω να σκάσω . Αν περάσει το διπλό θα είναι εγκληματικό να ισχύει και στους εξωτερικούς χώρους ή στον δρόμο .
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης

Όσον αφορά το lockdown προσωπική μου γνώμη είναι να κλείσουν όλα τον Μάρτιο , όλα όμως και αρχές Απριλίου να ανοίξουν επίσης όλα . Όταν λέω όλα , όλα . Και χωρίς ωράρια . Και χωρίς μάσκα όταν περπατάς στον δρόμο .
Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι αν συμμορφωθούμε όλοι ενάμισι μήνα μετά θα επιστρέψουμε στα παλιά ( τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο ) .
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

CRWH έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:59
Πασιφάη έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:50
Philip Mortimer έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:44 Το ότι χάνει κάποιος λεφτά σε περίοδο πανδημίας που έχει αναστατώσει όλη την υδρόγειο είναι κάτι το μάλλον αναμενόμενο.
Δυστυχώς έτσι είναι.
Κατι κρατικοδιαιτοι λεχριτες δεν εχασαν ουτε σεντ και παρακαλανε για λοκνταουν.

Βεβαια γι αυτους ερχεται κατι πολυ σπεσιαλ μετα το 22.
Μα οι κρατικοδίαιτοι δεν είχαν δουλέψει και ποτέ. Το λοκντάουν τους βόλεψε.

Θέλω να πω και κάτι άλλο που παρατηρώ γενικότερα σε νήματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία. Δεν πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο για κομματικές διαμάχες, αλλά να καταλάβουμε όλοι πως η υγεία μας, είναι σημαντικότερη απ'τον εκάστοτε πολιτικάντη και να την προστατέψουμε.
Πόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσουμε; Πολύ;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:07
Να βάλεις για να μπεις στο λεωφορείο ναι . Εγώ όταν δεν εργάζομαι αποφεύγω να παίρνω το ΙΧ και κατεβαίνω κέντρο ( 2,2 χλμ ) με τα πόδια . Με την μία και κοντεύω να σκάσω . Αν περάσει το διπλό θα είναι εγκληματικό να ισχύει και στους εξωτερικούς χώρους ή στον δρόμο .
Ρε σεις, έχετε την εντύπωση ότι όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι να περπατάμε ή να ψωνίζουμε φορώντας μάσκα;

Το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να τη φοράμε και αν αποτελεί ένα στοιχειώδες προστατευτικό μέσο.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι θεωρίες για τις επιστημονικές απόψεις για το ποια μάσκα είναι σωστή, αν τελικώς προκαλεί περισσότερο καλό ή κακό, αν μας επηρεάζει αναπνευστικά ή ψυχολογικά, το αν πρέπει να μας παρέχονται δωρεάν ή όχι κλπ κλπ

Και αν έπαιζε σκηνικό όπου το κράτος θα διέθετε σε όλους πακέτα από τις τέλειες και ακίνδυνες μάσκες, πάλι κάποιοι θα άρχισαν να τσιρίζουν.

Το ίδιο ισχύει για τα εμβόλια, το ίδιο ισχύει για την κυκλοφορία και τα μαγαζιά, το ίδιο ισχύει για όλα.

Εμείς οι ίδιοι*, δημιουργούμε τις συνθήκες που επιβάλλουν πιο αυστηρά μέτρα γιατί έχουμε παντελή έλλειψη του μέτρου. Κι αυτό καμμία κυβέρνηση -καλή ή κακή- δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

*Ναι, ξέρω. Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου για να νοιώθω εγώ ενοχές ενώ δεν φταίω κλπ κλπ

Αυτές τις παπαριές έχω βαρεθεί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Πασιφάη έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:10

Δυστυχώς έτσι είναι.

Θέλω να πω και κάτι άλλο που παρατηρώ γενικότερα σε νήματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία. Δεν πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο για κομματικές διαμάχες, αλλά να καταλάβουμε όλοι πως η υγεία μας, είναι σημαντικότερη απ'τον εκάστοτε πολιτικάντη και να την προστατέψουμε.
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Animal έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:50
Philip Mortimer έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:44
Aprilianos έγραψε: 15 Φεβ 2021, 10:40
να φοραμε μασκα χωρις λοκνταουν. εγω χανω λεφτα εξαιτιας του λοκνταουν
Αν δεν είχε υπάρξει λοκνταουν θα είχε συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και άρα και των σοβαρών περιστατικών και δε θα υπήρχαν κρεβάτια για να νοσηλευθουν όλοι. Επίσης, θα είχε αποδεκατιστεί από την ενεργό δράση το ιατρικό προσωπικό και έτσι θα μειώνονται ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες διαχείρισης του προβλήματος. Φυσικά εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, εννοείται ότι ούτε η αγορά και ο τουρισμός θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κανονικά και ας μην υπήρχε λοκνταουν.
Το ότι χάνει κάποιος λεφτά σε περίοδο πανδημίας που έχει αναστατώσει όλη την υδρόγειο είναι κάτι το μάλλον αναμενόμενο.
Τώρα κάποιοι επιστήμονες λένε οτι ήταν λάθος η μια μάσκα και ότι χρειάζονται δύο μάσκες (κάποιοι λένε και για τρεις ακόμα). Και περίμεναν να περάσει ένας χρόνος απο την έκρηξη της πανδημίας στον κόσμο για μα το συνηδητοποιησουν.Ας είμαστε όμως ειλικρινείς: η Ελλάδα ΔΕΝ είχε οργάνωση.Αν είχε οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού θα έπρεπε απο όταν έφτασαν το εμβόλιο να μην χρειαστεί νέο λοκνταουν.Δες ας πούμε το Ισραήλ:η κυβέρνηση συνεργασίας της δεξιάς και ακροδεξιας υπό τον Νετανιάχου ετοίμασε ταχύτατα σχέδιο εμβολιασμού και το εφάρμοσε ταχύτατα σε σημείο σήμερα στο Ισραήλ να έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης ενώ η Ελλάδα μόνο το ονειρεύεται αυτό.
Εεε, χμμμ, το Ισραήλ σε αυστηρό λοκντάου βρίσκεται.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:21
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:07

Ρε σεις, έχετε την εντύπωση ότι όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι να περπατάμε ή να ψωνίζουμε φορώντας μάσκα;

Το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να τη φοράμε και αν αποτελεί ένα στοιχειώδες προστατευτικό μέσο.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι θεωρίες για τις επιστημονικές απόψεις για το ποια μάσκα είναι σωστή, αν τελικώς προκαλεί περισσότερο καλό ή κακό, αν μας επηρεάζει αναπνευστικά ή ψυχολογικά, το αν πρέπει να μας παρέχονται δωρεάν ή όχι κλπ κλπ

Και αν έπαιζε σκηνικό όπου το κράτος θα διέθετε σε όλους πακέτα από τις τέλειες και ακίνδυνες μάσκες, πάλι κάποιοι θα άρχισαν να τσιρίζουν.

Το ίδιο ισχύει για τα εμβόλια, το ίδιο ισχύει για την κυκλοφορία και τα μαγαζιά, το ίδιο ισχύει για όλα.

Εμείς οι ίδιοι*, δημιουργούμε τις συνθήκες που επιβάλλουν πιο αυστηρά μέτρα γιατί έχουμε παντελή έλλειψη του μέτρου. Κι αυτό καμμία κυβέρνηση -καλή ή κακή- δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

*Ναι, ξέρω. Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου για να νοιώθω εγώ ενοχές ενώ δεν φταίω κλπ κλπ

Αυτές τις παπαριές έχω βαρεθεί.
Το θέμα είναι : Μπορεί να μας εγγυηθεί κάποιος ότι η μασκοφορία δεν ήρθε για να μείνει και αφού εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός ; Γιατί δεν έχω καμία όρεξη καλοκαιριάτικα με 10 κρούσματα την ημέρα να φοράω μάσκα .
Εμένα προσωπικά εχω ανάμεικτα συναισθήματα για τον ιό . Εντάξει , είναι επικίνδυνη κατάσταση αλλά πόσο καιρό να έχεις σε παύση την ροή της ζωής ; Πριν λίγες μέρες πέθανε ένας θείος μου σαράντα πέντε χρόνων από ατύχημα με το ποδήλατο . Ο τελευταίος χρόνος της ζωής του πέρασε με lockdown . Δεν είναι ο κορονοιός η μόνη αιτία θανάτου και δεν έχει ο άνθρωπος την πολυτέλεια να χάνει ένα δύο και τρία χρόνια .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λόρδος Ταντρίδης την 15 Φεβ 2021, 11:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης

Δεν είναι μόνο το οικονομικό που πηγαίνει πίσω . Ένας χρόνος με περιορισμούς σημαίνει πολλούς ανθρώπους που δεν γνώρισαν ταίρι , δεν παντρεύτηκαν , δεν τεκνοποίησαν , δεν έκαναν πραγματικότητα κάποια από τα όνειρα που είχαν όσο ασήμαντα και αν φαίνονται σε κάποιους και ίσως δεν έχουν τόσο χρόνο μπροστά τους για να περιμένουν τέσσερα πέντε χρόνια να σβήσει ο ιός ( αν σβήσει ) .
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

Δυστυχώς έτσι είναι.

Υγεια ειναι μονο να μην ψοφισει ο παχυσαρκος 90χρονος, η ψυχικη υγεια παιδιων που ειναι κλεισμενα μπροστα σε μια οθονη, των επιδοτουμενων με ψιχουλα που δεν εχουν να ταισουν αυτα τα παιδια, του πολιτη που εχει προθεσμιες και δεν μπορει να εξυπηρετηθει σε καμια δημοσια υπηρεσια ειναι κατι αλλο.
Επισης θα εχουμε εκτιναξη των παθησεων που συνδεονται αμεσα με τη δραματικη μειωση της ΦΔ.Ουτε αυτο ειναι «υγεια».
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

CRWH έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:46

Υγεια ειναι μονο να μην ψοφισει ο παχυσαρκος 90χρονος, η ψυχικη υγεια παιδιων που ειναι κλεισμενα μπροστα σε μια οθονη, των επιδοτουμενων με ψιχουλα που δεν εχουν να ταισουν αυτα τα παιδια, του πολιτη που εχει προθεσμιες και δεν μπορει να εξυπηρετηθει σε καμια δημοσια υπηρεσια ειναι κατι αλλο.
Επισης θα εχουμε εκτιναξη των παθησεων που συνδεονται αμεσα με τη δραματικη μειωση της ΦΔ.Ουτε αυτο ειναι «υγεια».
Και τί προτείνεις αδερφέ; Να πάρουμε τις ρούγες και να γράψουμε στα παπάρια μας τη δημόσια υγεία;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 15 Φεβ 2021, 11:44 Δεν είναι μόνο το οικονομικό που πηγαίνει πίσω . Ένας χρόνος με περιορισμούς σημαίνει πολλούς ανθρώπους που δεν γνώρισαν ταίρι , δεν παντρεύτηκαν , δεν τεκνοποίησαν , δεν έκαναν πραγματικότητα κάποια από τα όνειρα που είχαν όσο ασήμαντα και αν φαίνονται σε κάποιους και ίσως δεν έχουν τόσο χρόνο μπροστά τους για να περιμένουν τέσσερα πέντε χρόνια να σβήσει ο ιός ( αν σβήσει ) .
Κάποιοι από αυτούς όμως έζησαν για να τα γευτούν αυτά σε μία δεύτερη ευκαιρία που ποτέ δεν θα είχαν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”