δεν το κατάλαβα αυτό. Δηλαδή αν είχαν περιουσία θα την έχαναν ασπαζόμενοι το ισλάμ;Κατσαρίδης έγραψε: 23 Ιαν 2021, 16:39Πολλοί δούλοι δεν είχαν περιουσία ή γη οπότε δεν είχαν τίποτα να χάσουν ασπαζόμενοι το ισλαμ.Σέλευκας έγραψε: 19 Ιαν 2021, 16:20 Υπήρχε στην Οθωμανία ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο όποιος δούλος χριστιανός ασπαζόταν το Ισλάμ ελευθερωνόταν. Οπότε μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων οφείλεται σαυτό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εξισλαμισμοί κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας
Re: Εξισλαμισμοί κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
- Κατσαρίδης
Ναι γιατί οι δούλοι που προέρχονταν από άλλες χωρες δεν είχαν το δικαίωμα να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους μετά τον εξισλαμισμό τους.Σέλευκας έγραψε: 25 Ιαν 2021, 17:02δεν το κατάλαβα αυτό. Δηλαδή αν είχαν περιουσία θα την έχαναν ασπαζόμενοι το ισλάμ;Κατσαρίδης έγραψε: 23 Ιαν 2021, 16:39Πολλοί δούλοι δεν είχαν περιουσία ή γη οπότε δεν είχαν τίποτα να χάσουν ασπαζόμενοι το ισλαμ.Σέλευκας έγραψε: 19 Ιαν 2021, 16:20 Υπήρχε στην Οθωμανία ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο όποιος δούλος χριστιανός ασπαζόταν το Ισλάμ ελευθερωνόταν. Οπότε μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων οφείλεται σαυτό.
- Κατσαρίδης
Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα; Εδω ακόμη και οι ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι (Τουρκοκρητικοι κλπ) αρνήθηκαν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και επέλεξαν τελεσίδικα την πλήρη ταύτιση τους με την Τουρκία.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 26 Δεκ 2020, 18:31 Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας Έλληνας λόγιος τον 19ό αιώνα να προσπαθήσει να ηγηθεί κινήματος μετάδοσης του Ελληνικού εθνικού φρονήματος και στους Μουσουλμάνους .
- Λόρδος Ταντρίδης
- Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης
Λογικό δεδομένου ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι χαρακτηρίστηκαν Τούρκοι όχι μόνο από μόνοι τους αλλά και από τους υπόλοιπους λαούς που συγκατοικούσαν . Και τώρα έχουμε το εξής παράδοξο : ένα συνοθύλευμα απογόνων πανάρχαιων λαών , οι οποίοι εξελληνίστηκαν , εκρωμαίστηκαν και εκχριστιανίστηκαν , στην πορεία όχι μόνο εξισλαμίστηκαν αλλά θεωρούν ότι κατάγονται από την Κεντρική Ασία ( Τουράν ) και μιλάνε μία αλταική γλώσσα .Κατσαρίδης έγραψε: 08 Φεβ 2021, 23:15Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα; Εδω ακόμη και οι ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι (Τουρκοκρητικοι κλπ) αρνήθηκαν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και επέλεξαν τελεσίδικα την πλήρη ταύτιση τους με την Τουρκία.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 26 Δεκ 2020, 18:31 Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας Έλληνας λόγιος τον 19ό αιώνα να προσπαθήσει να ηγηθεί κινήματος μετάδοσης του Ελληνικού εθνικού φρονήματος και στους Μουσουλμάνους .
Οι τελευταίες ελπίδες για ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας χάθηκαν κατά την πρώτη άλωση από τους Σταυροφόρους , όπου η κεντρική Μικρά Ασία εξισλαμίστηκε πλήρως . Το 1922 ακόμα και στην Ούρφα να φτάναμε , από άποψη πληθυσμού μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την Κωνσταντινούπολη , και ολόκληρη την ακτή μέχρι το Κουσάντασι .
Το αστείο είναι ότι στον Πόντο ακόμα και σήμερα ακούνε να μιλάνε οι παππούδες τους ελληνικά και δηλώνουν Τούρκοι , και σε έναν πιθανό πόλεμο θα είναι απέναντι μας ( όπως πολύ πιθανό να ήταν στην Κύπρο ) .
Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για σύναψη έστω φιλικών σχέσεων με τους αποδεδειγμένα εξισλαμισθέντες Έλληνες . Φυσικά τώρα είναι αργά , αλλά μέχρι το 1922 είχαμε μεγάλα ονόματα στην διανόηση όταν ο μέσος “ Τούρκος ” δεν γνώριζε γραφή και ανάγνωση , μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία προσπάθεια . Ας μην γελιόμαστε , και στην Μακεδονία πολλοί εξελληνίστηκαν .
Για τον συγκρητισμό που αναφέρθηκε εδώ viewtopic.php?f=11&t=27537&p=1688983&hi ... 2#p1688983 και εδώ viewtopic.php?f=11&t=27537&p=1689510&hi ... 2#p1689510
Η οικουμενική φιλοισοφία του Τζελαλεντίν Ρούμι, ιδρυτή των Μεβλεβί Δερβίσηδων.
Τέσσερεις άνδρες, ένας Πέρσης, ένας Τούρκος, ένας Άραβας και ένας Έλληνας έκαναν ένα μακρινό ταξίδι. Όταν τα λεφτά τους σώθηκαν, μάλωναν πώς θα ξόδευαν το τελευταίο νόμισμα που τους είχε μείνει. Θέλω να αγοράσω angur, έλεγε ο Πέρσης. Εγώ θέλω uzum, έλεγε ο Τούρκος. Όχι, εγώ θέλω inab, έλεγε ο Άραβας. Όχι , stafili, θα πρέπει να αγοράσουμε, έλεγε ο Έλληνας. Ένας άλλος ταξιδιώτης, ένας Σούφι που παρακολουθούσε τον καβγά τους είπε : «Δώστε μου το νόμισμα κι εγώ θα βρω τρόπο να ικανοποιήσω τις επιθυμίες όλων σας. Στην αρχή δεν ήθελαν να τον πιστέψουν. Μετά μην έχοντας άλλη λύση του έδωσαν το νόμισμα. Πήγε λοιπόν ο Σούφι στον μανάβη κι αγόρασε τέσσερα τσαμπιά σταφύλι. Αυτό είναι το angur μου, είπε ο Πέρσης. Μα αυτό είναι το uzum μου, ξεστόμισε ο Τούρκος. Μου φέρατε το inab , είπε ο Άραβας. Μα τι ; αναφώνησε ο Έλληνας, στη γλώσσα μου αυτό λέγεται stafili. Έτσι οι άνδρες σταμάτησαν κάθε καβγά και μοιράστηκαν το σταφύλι.
(Ιστορία των Ελλήνων, ΔΟΜΗ, τόμος 8, Κεφ. 16, Βυζάντιο και Ανατολικός Κόσμος, Μπαϊρακτάρης Γρηγόρης).
Η οικουμενική φιλοισοφία του Τζελαλεντίν Ρούμι, ιδρυτή των Μεβλεβί Δερβίσηδων.
Τέσσερεις άνδρες, ένας Πέρσης, ένας Τούρκος, ένας Άραβας και ένας Έλληνας έκαναν ένα μακρινό ταξίδι. Όταν τα λεφτά τους σώθηκαν, μάλωναν πώς θα ξόδευαν το τελευταίο νόμισμα που τους είχε μείνει. Θέλω να αγοράσω angur, έλεγε ο Πέρσης. Εγώ θέλω uzum, έλεγε ο Τούρκος. Όχι, εγώ θέλω inab, έλεγε ο Άραβας. Όχι , stafili, θα πρέπει να αγοράσουμε, έλεγε ο Έλληνας. Ένας άλλος ταξιδιώτης, ένας Σούφι που παρακολουθούσε τον καβγά τους είπε : «Δώστε μου το νόμισμα κι εγώ θα βρω τρόπο να ικανοποιήσω τις επιθυμίες όλων σας. Στην αρχή δεν ήθελαν να τον πιστέψουν. Μετά μην έχοντας άλλη λύση του έδωσαν το νόμισμα. Πήγε λοιπόν ο Σούφι στον μανάβη κι αγόρασε τέσσερα τσαμπιά σταφύλι. Αυτό είναι το angur μου, είπε ο Πέρσης. Μα αυτό είναι το uzum μου, ξεστόμισε ο Τούρκος. Μου φέρατε το inab , είπε ο Άραβας. Μα τι ; αναφώνησε ο Έλληνας, στη γλώσσα μου αυτό λέγεται stafili. Έτσι οι άνδρες σταμάτησαν κάθε καβγά και μοιράστηκαν το σταφύλι.
(Ιστορία των Ελλήνων, ΔΟΜΗ, τόμος 8, Κεφ. 16, Βυζάντιο και Ανατολικός Κόσμος, Μπαϊρακτάρης Γρηγόρης).
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Σινάν πασάς : ( Koca Mimar Sinan Aga ) ( 1489/1490 Καισάρεια Καππαδοκίας ή Άγιοι Ανάργυροι [ Agirnas - Αγυρνάς ] Καππαδοκίας - 17/7/1588 Κωνσταντινούπολη ). Σπουδαίος Οθωμανός αρχιτέκτων και μηχανικός . Ελληνικής ( το πιθανότερο ) ή αρμενικής ή αλβανικής ή τουρκικής ( λιγότερο πιθανό ) καταγωγής. Οι γονείς του ήταν ελληνορθόδοξοι και το ελληνικό του όνομα ήταν Ιωσήφ Δογάνογλου. Εξισλαμίστηκε το 1512 και έγινε γενίτσαρος.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%AC%CE%BD
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%AC%CE%BD
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Μετά την επανάσταση του 21 έγιναν χριστιανοί.Κατσαρίδης έγραψε: 08 Φεβ 2021, 23:15Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα; Εδω ακόμη και οι ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι (Τουρκοκρητικοι κλπ) αρνήθηκαν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και επέλεξαν τελεσίδικα την πλήρη ταύτιση τους με την Τουρκία.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 26 Δεκ 2020, 18:31 Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας Έλληνας λόγιος τον 19ό αιώνα να προσπαθήσει να ηγηθεί κινήματος μετάδοσης του Ελληνικού εθνικού φρονήματος και στους Μουσουλμάνους .
Απ' τις παραδόσεις του Ν. Πολίτη :

Έχει μερικά ωραία αυτός ο σύνδεσμος : http://users.uoi.gr/gramisar/istorias_n ... _piges.pdf
Νεομάρτυρες ελλαδικού χώρου κατά αιώνες. Το 61 % τον 18ο και τον 19ο αι. , την περίοδο δηλαδή που η εθνική αφύπνιση γινόταν πιο έντονη παρόλη την εναντίωση των διαφωτιστών αλλά και του πατριαρχείου με την κίνηση.

Απ' τον Μοριά και την Δυτική Μικρασία οι περισσότεροι. Φυσικά οι λιγότεροι στα λατινοκρατούμενα Επτάνησα.

Αρκετοί νεομάρτυρες πρώτα εξισλαμίστηκαν και μετά επανέκαμψαν στην αληθινή πίστη.

Εξισλαμισμός στο χωριό Κοξαρέ της Κρήτης ( 1657 )
(νεοελληνική απόδοση )
Τουρκοκρητικοί ...

Η παλαιότερη μνεία παιδομαζώματος Ελλήνων είναι του αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Ισιδώρου το 1395.
( βλ. σελ. 29 του παραπάνω συνδέσμου )
(...)

(...)

Στην σελ. 30 του παραπάνω συνδέσμου υπάρχει αυτοκρατορικό φιρμάνι ( 24/3/1609 ) για στρατολογία καλλίμορφων , αρτιμελών και προς πόλεμον ικανών νέων των απίστων , ηλικίας 15 - 20 ετών , προκειμένου να στελεχώσουν τα γενιτσαρικά τάγματα. Θυμάστε που μας έλεγαν πως οι χριστιανοί έκαναν κρα προκειμένου να τους πάρουν τα βλαστάρια τους ; Να τι πάθαινε όποιος αρνιόταν να δώσει τον γιο του :

Στις σελ. 31 -33 άλλο φιρμάνι της 5/2/ 1666. Παιδιά , έχουμε καιρό να κάνουμε στρατολογία. Άντε λοιπόν πάρτε ένα τέκνο από κάθε πολύτεκνο άπιστο ραγιά , ηλικίας 15 - 20 ετών και ικανό για υπηρεσία. ( Αν κι άλλος γιος πολύτεκνου θέλει να εγγραφεί οικειοθελώς πάρτε τον κι αυτόν ). Να παίρνετε για τον ιματισμό και το ξύρισμα των στρατολογουμένων χρήματα , αλλά μην το παρακάνετε με υπερβολές. Θα σας μαλώσω ...
Αν οι μουσουλμάνοι Αλβανοί και Βόσνιοι επιθυμούν να εγγραφούν και αυτοί οικειοθελώς στους καταλόγους , γράψτε και από αυτούς τους ικανούς. Αυτοί θα σχηματίζουν ξεχωριστή ομάδα.
Νεομάρτυρες ελλαδικού χώρου κατά αιώνες. Το 61 % τον 18ο και τον 19ο αι. , την περίοδο δηλαδή που η εθνική αφύπνιση γινόταν πιο έντονη παρόλη την εναντίωση των διαφωτιστών αλλά και του πατριαρχείου με την κίνηση.

Απ' τον Μοριά και την Δυτική Μικρασία οι περισσότεροι. Φυσικά οι λιγότεροι στα λατινοκρατούμενα Επτάνησα.

Αρκετοί νεομάρτυρες πρώτα εξισλαμίστηκαν και μετά επανέκαμψαν στην αληθινή πίστη.

Εξισλαμισμός στο χωριό Κοξαρέ της Κρήτης ( 1657 )
(νεοελληνική απόδοση )
Τουρκοκρητικοί ...

Η παλαιότερη μνεία παιδομαζώματος Ελλήνων είναι του αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Ισιδώρου το 1395.
( βλ. σελ. 29 του παραπάνω συνδέσμου )
(...)

(...)

Στην σελ. 30 του παραπάνω συνδέσμου υπάρχει αυτοκρατορικό φιρμάνι ( 24/3/1609 ) για στρατολογία καλλίμορφων , αρτιμελών και προς πόλεμον ικανών νέων των απίστων , ηλικίας 15 - 20 ετών , προκειμένου να στελεχώσουν τα γενιτσαρικά τάγματα. Θυμάστε που μας έλεγαν πως οι χριστιανοί έκαναν κρα προκειμένου να τους πάρουν τα βλαστάρια τους ; Να τι πάθαινε όποιος αρνιόταν να δώσει τον γιο του :

Στις σελ. 31 -33 άλλο φιρμάνι της 5/2/ 1666. Παιδιά , έχουμε καιρό να κάνουμε στρατολογία. Άντε λοιπόν πάρτε ένα τέκνο από κάθε πολύτεκνο άπιστο ραγιά , ηλικίας 15 - 20 ετών και ικανό για υπηρεσία. ( Αν κι άλλος γιος πολύτεκνου θέλει να εγγραφεί οικειοθελώς πάρτε τον κι αυτόν ). Να παίρνετε για τον ιματισμό και το ξύρισμα των στρατολογουμένων χρήματα , αλλά μην το παρακάνετε με υπερβολές. Θα σας μαλώσω ...
Αν οι μουσουλμάνοι Αλβανοί και Βόσνιοι επιθυμούν να εγγραφούν και αυτοί οικειοθελώς στους καταλόγους , γράψτε και από αυτούς τους ικανούς. Αυτοί θα σχηματίζουν ξεχωριστή ομάδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από omg kai 3 lol