!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Λοξίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:39 Η γνώμη μου είναι πως οι άθεοι, δεν πρέπει να κάνουμε τόση φασαρία.
Η κάθε θρησκεία έχει τα τυπικά και το λειτουργικό της.
Οι Ορθόδοξοι βαφτίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Σε εμάς φαίνεται αναχρονιστικό, άχρηστο και "βάναυσο"...και το τελευταίο ίσως έχει και μια βάση.
Αλλά αφού είναι το τυπικό τέτοιο, δεν μας πέφτει λόγος.
Και βέβαια μιλάμε πάντα για τον παπά που θα ακολουθήσει το πραγματικό τυπικό της βάφτισης ή άλλου μυστηρίου και δεν θα κάνει δικές του ταρζανιές. Αν κάνει, καλώς να πέσει κράξιμο και να αποδωθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Τον τελευταίο λόγο όμως έχουν οι γονείς του παιδιού και όχι τρίτοι, ας είναι και γιαγιάδες.

Συνέβη τώρα και ένα μωρούλι πνίγηκε λόγω της μαλακίας του παπά. Πόσες φορές να έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο; Μία; δύο; πέντε;
Σε ένα εκατομμύριο βαφτίσεις, αμφιβάλλω αν είναι περισσότερες οι φορές...
Ε δεν μπορεί να καταδικάσουμε αναφανδόν τους παπάδες και την εκκλησία για "δολοφονική" τακτική και να ζητάμε την κατάργηση της βάφτισης!

Κανείς, και πόσω μάλλον η πολιτεία, δεν μπορεί να απαγορεύσει ή να "απαγορεύσει" σε πιστούς να ακολουθούν τα τυπικά και το λειτουργικό της θρησκείας τους. Εκτός αν κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την σωματική ή πνευματική ακεραιότητα άλλων ή απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Ας κουλάρουμε λοιπόν...
:smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

stavmanr έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:52
Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:39
Ο παπάς απ'την άλλη, θεωρείται εκπρόσωπος του θεού, έτσι δεν είναι;
:fp:
Γιατί στραβομανούριασες; :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Λοξίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:39 Η γνώμη μου είναι πως οι άθεοι, δεν πρέπει να κάνουμε τόση φασαρία.
Η κάθε θρησκεία έχει τα τυπικά και το λειτουργικό της.
Οι Ορθόδοξοι βαφτίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Σε εμάς φαίνεται αναχρονιστικό, άχρηστο και "βάναυσο"...και το τελευταίο ίσως έχει και μια βάση.
Αλλά αφού είναι το τυπικό τέτοιο, δεν μας πέφτει λόγος.
Και βέβαια μιλάμε πάντα για τον παπά που θα ακολουθήσει το πραγματικό τυπικό της βάφτισης ή άλλου μυστηρίου και δεν θα κάνει δικές του ταρζανιές. Αν κάνει, καλώς να πέσει κράξιμο και να αποδωθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Τον τελευταίο λόγο όμως έχουν οι γονείς του παιδιού και όχι τρίτοι, ας είναι και γιαγιάδες.

Συνέβη τώρα και ένα μωρούλι πνίγηκε λόγω της μαλακίας του παπά. Πόσες φορές να έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο; Μία; δύο; πέντε;
Σε ένα εκατομμύριο βαφτίσεις, αμφιβάλλω αν είναι περισσότερες οι φορές...
Ε δεν μπορεί να καταδικάσουμε αναφανδόν τους παπάδες και την εκκλησία για "δολοφονική" τακτική και να ζητάμε την κατάργηση της βάφτισης!

Κανείς, και πόσω μάλλον η πολιτεία, δεν μπορεί να απαγορεύσει ή να "απαγορεύσει" σε πιστούς να ακολουθούν τα τυπικά και το λειτουργικό της θρησκείας τους. Εκτός αν κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την σωματική ή πνευματική ακεραιότητα άλλων ή απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Ας κουλάρουμε λοιπόν...
Ποιος έκανε χάκινγκ το λογαριασμό του Λοξία; :csph:

Παρουσιάσου μόνος σου για να μην κινήσουμε διαδικασίες! :xena:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:55
Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:39
Ο παπάς απ'την άλλη, θεωρείται εκπρόσωπος του θεού, έτσι δεν είναι;
Με τόσο πασιφαισμό ήταν αδύνατο να παραμείνω λοξιασμένος.
Νανδρίστηκα ο άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

stavmanr έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:58
Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:55

Με τόσο πασιφαισμό ήταν αδύνατο να παραμείνω λοξιασμένος.
Νανδρίστηκα ο άνθρωπος.
:lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Εγώ έχω και μια άλλη πρόταση.

Να σταματήσει να χρησιμοποιείται ο όρος "τραγόπαπας" γιατί προσδίδει στον παπά ένα διονυσιακό και όχι χριστιανικό στοιχείο. :lol:

Και πάω στοίχημα ότι ο Λοξίας και η Πασιφάη, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω.

Οκ, οι υπόλοιποι Έλληνες της κωλοπετεινίτσας, θα συνεχίσουν να το λένε.

Γροθιά στο στομάχι, λέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

AlienWay έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:33
sakisku έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:28
AlienWay έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:25

Ακόμη μεγαλύτερη ιερότητα και σημαντικότητα από τη βάπτιση έχει στις μέρες μας, όταν είναι να λοιδωρηθούν όσοι εκ πεποιθήσεως δεν παντρεύονται.
Αδιαφορο για την Τελικη Ημερα, ενω η βαπτιση δεν ειναι καθολου αδιαφορη.
Ε, ναι, αν δεν κάνεις καταδύσεις σε ένα μεγάλο τσουκάλι αλειμμένος πατόκορφα με λάδι, θα καείς αιώνια στα καζάνια της κολάσεως.
αυτο. και να εχουν πει "απεταξαμην" 3 φορες, για να φυγει ο διαουλος. γιατι αμα το πουν 2 η 4 καθεται εκει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

stavmanr έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:37
Cavaliere έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:25
stavmanr έγραψε: 04 Φεβ 2021, 11:54

Δηλαδή, ποιους θεωρείς εσύ κορυφαίους ή σημαντικούς δημιουργούς στην παλαιά και σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή;
Είναι τόσο πολλοί ρε συ, και ποικίλοι. Πολλά είδη και πολλοί καλλιτέχνες. Από τις εκατοντάδες ανέφερα ποιούς δεν πάω, που σημαίνει, τους περισσότερους τους ανέχομαι.
Διάλεξε 5 ή 10.

Ούτως ή άλλως σε τρολονήμα είμαστε. Μη σε απασχολεί το εκτός θέματος.
Προσωπικό γούστο, και ανεξάρτητα από είδος-ύφος: Σαββόπουλος, Μούτσης, Σπανός, Ψαραντώνης, Κουγιουμτζής, και από κλασικούς παλιούς Μπαγιαντέρας, Χιώτης, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστος, και Σουγιούλ.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Cavaliere έγραψε: 04 Φεβ 2021, 13:59
stavmanr έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:37
Cavaliere έγραψε: 04 Φεβ 2021, 12:25 Είναι τόσο πολλοί ρε συ, και ποικίλοι. Πολλά είδη και πολλοί καλλιτέχνες. Από τις εκατοντάδες ανέφερα ποιούς δεν πάω, που σημαίνει, τους περισσότερους τους ανέχομαι.
Διάλεξε 5 ή 10.

Ούτως ή άλλως σε τρολονήμα είμαστε. Μη σε απασχολεί το εκτός θέματος
.
Προσωπικό γούστο, και ανεξάρτητα από είδος-ύφος: Σαββόπουλος, Μούτσης, Σπανός, Ψαραντώνης, Κουγιουμτζής, και από κλασικούς παλιούς Μπαγιαντέρας, Χιώτης, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστος, και Σουγιούλ.
Καβαλιέρε μου συγγνώμη αλλά το μπολνταρισμένο είναι τουλάχιστον ειδεχθές. Θεωρεί ασήμαντη την είδηση με το θάνατο ενός παιδιού και δεν σέβεται τις απόψεις των συνομιλητών του.
Γενιά της Αγαμίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αγαμίας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 09:22
Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 00:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Φεβ 2021, 00:40 Tι να συζητήσουμε ρε κολλητέ; Τον καημό που έχεις με τους παπάδες;
δεν είναι καημός στα @@ μου , κανένα παρε δωσε δεν εχω ή ειχα με εκκλησια
τα καταφερνω και χωρις αντιπροσώπους

ή πιστεύεις σε μεταφυσικά ή το ζεις για το φακελάκι - ενδιάμεσα δεν υπάρχουν

στην δε επικινδυνότητα, τα στατιστικά δεν είναι τρομακτικά μεν αλλά και αυτό το μικρό ποσοστό είναι αφύσικο να συμβαίνει και με κανένα όφελος

έχω δει ξένους τουρίστες να είμαστε μαζί πάνω σε θαλάσσιο ποδήλατο και να πετάνε σαν μπόγους τα μικρά τους στα βαθιά νερά, για να μάθουν να μην φοβούνται. Δεν θα το έκανα ποτέ αλλά δεν ένιωσα ότι το κάνουν με κακή πρόθεση. Ο παπάς που πληρώνεται εκτός του μισθού του και κάνει αεροπλανικά στο παιδί που ουρλιάζει, δεν μου γεμίζει το μάτι. Ιδίως όταν το παρακολουθούν απαθείς θείτσες που το κυνηγάνε σαν ίσκιος να μην κάνει ούτε ένα βήμα μόνο του(για πολλά χρόνια κιολας :smt005: ). Αν εθιξα τα μπουμερικα σου αντανακλαστικα και την λαχταρα σου να ταπεινωσεις τους υποκριτες της κοινωνιας, λυπαμαι.
Ε, μ' αυτήν τη λογική, εσύ πηγαίνεις στις βαφτίσεις για το φακελάκι.

Σταμάτα να πηγαίνεις στο δάσος με τις μαινάδες ή απαθείς θείτσες και τους βασανιστές φακελωμένους παπάδες κι όλα θα πάνε καλά.

Αυτόν τον μαζοχισμό των μιλλένιαλς ποτέ δεν μπόρεσα να τον καταλάβω.
Παπαριες μαριτσαμ
Ούτε μαζοχισμός ειναι γιατί εγω δεν βγάζω συμπεράσματα πριν παω καπου αλλα μετά, ούτε υποκρισία γιατί άλλα άτομα συνόδευσα ως σοφέρ αλλα και παλι πρόσεχα πολυ πιο συγκεντρωμένος απο την μεση θείτσα, τους μπουφεδοφαγους και τις ινσταγκραμοπληκτες και ούτε εβγαλα πόρισμα οτι κάθε παπας κανει τα ίδια. Απλώς δεν σου αρέσει να σου χαλάνε το όνειρο. Θες να το ζήσεις, ζηστο, αλλα μην προσβάλλεις αλλους. Αρκετά προσβάλεις τον εαυτο σου. Μπορούν ολοι όσοι μπαίνουν στο τοπικ να γράψουν αν ο παπας ζήτησε έξτρα λεφτα για γάμους βαφτίσια και για το αν αν εγω λεω ψεματα, θα φανεί. Για το μωρο που κακοπερνάει ενίοτε στην βάφτιση και ολοι κοιτάν σαν χανοι, δεν επιμένω. Σίγουρα φαίνεται απλοϊκο και αναξιο λογου σε σκληροτραχηλη μαμα που δίνει ραντεβου για ξύλο. Μπουχαχα
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 14:57

Μπορούν ολοι όσοι μπαίνουν στο τοπικ να γράψουν αν ο παπας ζήτησε έξτρα λεφτα για γάμους βαφτίσια και για το αν αν εγω λεω ψεματα, θα φανεί.
Να σου πω εγώ. Επειδή το όνομα δεν ήτο ''χριστιανικό'' αλλά αρχαιοελληνικό, ζήτησε 20 χιλιάρικα για να το βαπτίσει. Είχα πάει στη Αρχιεπισκοπή νωρίτερα,και μου είπαν πως μόνο συνοδεία χριστιανικού ονόματος, μπορώ να βαπτίσω το παιδί μου. Τους είχα πει τότε πως δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη και ειλικρινά ακόμη και σήμερα απορώ το γιατί δεν έμεινα εκεί να τελειώνω.
Εν τέλει ο παπάς τα πήρε και έκανε μόκο. Το βάπτισε. Και ο Ορφέας έκανε χαμό στη βάπτιση. Όχι να τον βουτήξει, όχι να τον κάνει καλά. Σατανάς. :smt005:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 14:57 Παπαριες μαριτσαμ
Ούτε μαζοχισμός ειναι γιατί εγω δεν βγάζω συμπεράσματα πριν παω καπου αλλα...
...αν δεν παίξουν όπως γουστάρεις, βγάζεις. :lol:

Πολύ πρωτότυπο και ψαγμένο, δε λέω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Πασιφάη έγραψε: 04 Φεβ 2021, 15:13
Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 04 Φεβ 2021, 14:57

Μπορούν ολοι όσοι μπαίνουν στο τοπικ να γράψουν αν ο παπας ζήτησε έξτρα λεφτα για γάμους βαφτίσια και για το αν αν εγω λεω ψεματα, θα φανεί.
Να σου πω εγώ. Επειδή το όνομα δεν ήτο ''χριστιανικό'' αλλά αρχαιοελληνικό, ζήτησε 20 χιλιάρικα για να το βαπτίσει. Είχα πάει στη Αρχιεπισκοπή νωρίτερα,και μου είπαν πως μόνο συνοδεία χριστιανικού ονόματος, μπορώ να βαπτίσω το παιδί μου. Τους είχα πει τότε πως δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη και ειλικρινά ακόμη και σήμερα απορώ το γιατί δεν έμεινα εκεί να τελειώνω.
Εν τέλει ο παπάς τα πήρε και έκανε μόκο. Το βάπτισε. Και ο Ορφέας έκανε χαμό στη βάπτιση. Όχι να τον βουτήξει, όχι να τον κάνει καλά. Σατανάς. :smt005:
Μάλλον κορόιδο σε έπιασαν. :lol:
Ο πρώην μου κι εγώ δώσαμε αρχαιοελληνικό όνομα στο βαφτιστήρι μας (δική μου επιλογή και οι γονείς συμφώνησαν) στα τέλη του '80.

Κι εγώ αρχαιοελληνικό όνομα έχω (της γιαγιάς μου) και δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει ποτέ ως πρόβλημα στο σόι.

Που ζείτε ρε παιδιά;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Gherschaagk έγραψε: 04 Φεβ 2021, 09:26 Ρε σεις, έλεος.

Σύμφωνα με το τελετουργικό ο παπάς ρωτάει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που περιγράφω, υπήρχε και βιντεάκι στο YouTube, είχε παίξει στα κανάλια, είχε γίνει θέμα στο παλιό, πήγαν ένα 4χρονο στην εκκλησία να το βαπτίσουν. Ο παπάς έκανε το αυτονόητο γιατί δεν νοείται να τελέσει το μυστήριο της βάπτισης χωρίς να το θέλει αυτός που βαπτίζεται εφόσον αυτός που βαπτίζεται μπορεί να αρθρώσει λόγο.

Τι σχέση έχω εγώ με το περιστατικό δε μπορώ να καταλάβω αλλά σιγά μην το έκανα θέμα αν το παιδί έλεγε ναι. Θέμα το έκαναν όσοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως ο παπάς έκανε αυτό που έπρεπε.

Άιντε πια.
Όπως ανέφερε ο Πέτρος Κλιτς, Αρχιμανδρίτης ιερού ναού Σωτήρος στο Μόναχο, μιλώντας στο STAR, είχε ενημερώσει τους γονείς να εκκλησιάζονται πιο τακτικά, για να δει το παιδί πως θα γίνει η βάπτιση. «Να είναι όμορφη βάπτιση» ανέφερε.
Όπως είπε είναι «προσωπικό μου θέμα, δεν μου αρέσει να τελείται ένα μυστήριο με αυτό τον τρόπο. Δε μπορώ να κάνω βάπτιση με τη βία. Η εκκλησία δεν το απαγορεύει».

https://www.iefimerida.gr/news/161061/% ... E%B4%CE%B5

Χριστιανοί της πλάκας, που δεν γνωρίζουν την θρησκεία τους.

Είναι φανερό ότι το παιδάκι φοβάται και κόβει λάσπη!
.
.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Την πιο σωστή απάντηση την έδωσε ο Λοξίας.

Με την απάντηση του μπορεί να κλειδώσει το θρεντ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”