Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:37
Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:07
Patras downtown θες; Patras downtown θα σου πω. Νέα ζευγάρια που κι εγώ γνωρίζω, ΔΕΝ βαπτίζουν τα παιδιά τους και επιπροσθέτως αρκούνται σε πολιτικό γάμο. Άσε που πολλοί απ'αυτούς ζουν στα γύρω χωριά και πλέον δεν επιθυμούν την τραμπαρίφα που τους πουλάνε παπάδες και σόγια.
Αυτοί, είναι συνεπείς με τις απόψεις τους.
Εγώ βρίσκω αστείους αυτούς που τρώνε την τραμπαρίφα από τα σόγια καταπίνουν στη δική τους περίπτωση, τους παπάδες αμάσητους γιατί "τι θα πει ο κόσμος, ο πατέρας, η πεθερά κλπ" και εξαπολύουν χαρακτηρισμούς για τη θρησκοληψία των άλλων στα φόρα.
Όπα ρε παπαρόμαγκες.
Σαφέστατα. Όταν μιλάμε όμως για 25 χρόνια πίσω, αποφάσιζες απλά να τους γράψεις και να μεγαλώσεις το παιδί σου, όπως εσύ θεωρούσες σωστό. Μακρυά από συνήθειες παλαιές, τρισάθλιες. Ενώ είχες φάει το σκατό στη καλτσα πρωτίστως. Κάποιοι βάλαμε μυαλό, μάθαμε ,εξελιχθήκαμε.
Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη δραματοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα, Πασιφάη.
Και θα επιμείνω στο ότι ο τρόπος που προσεγγίζεται το θέμα της θρησκείας, αφορά στις (εξωθρησκευτικές) σχέσεις/εξαρτήσεις, που έχουμε αναπτύξει με το οικογενειακό και κοινωνικό μας περιβάλλον.
Στο ότι στο πρόσωπο του παπά, ξεσπάνε όλα τα απωθημένα που υπάρχουν για τον δεσποτικό πατέρα, το καταπιεστικό περιβάλλον κλπ κλπ κλπ ενώ στην πραγματικότητα, ο παπάς δεν έχει απολύτως καμμία θεσμική δύναμη για να σου επιβάλλει κάτι, που δεν γουστάρεις να κάνεις. Ο δικαστής έχει, ο "χωροφύλαξ και αστυφύλαξ" έχει, η οικογένεια έχει, ο παπάς ΔΕΝ έχει.
Ουσιαστικώς, η ισχύς του είναι η ίδια με αυτήν που έχει ο γείτονας.