Patras downtown θες; Patras downtown θα σου πω. Νέα ζευγάρια που κι εγώ γνωρίζω, ΔΕΝ βαπτίζουν τα παιδιά τους και επιπροσθέτως αρκούνται σε πολιτικό γάμο. Άσε που πολλοί απ'αυτούς ζουν στα γύρω χωριά και πλέον δεν επιθυμούν την τραμπαρίφα που τους πουλάνε παπάδες και σόγια.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:34 Patras downtown. Ίδιες συνθήκες με Αθήνα. Για ρωτήστε όμως και στα χωρια/κωμοπόλεις πάρα έξω.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ασέβαστος έγραψε: 03 Φεβ 2021, 11:17μακαρι να καταργηθει η εννοια του εθνους, και να υπαρξει ενωμενη ευρωπη, και ακομη καλυτερα, ενωμενος πλανητης, χωρις εθνη.Mitharadir έγραψε: 03 Φεβ 2021, 11:08
Και το καρναβάλι και οι αποκριές ελληνικά έθιμα και μέρος της ελληνικής παράδοσης είναι όπως και η βάφτιση.Αυτό θέλει να ξεριζώσει η παγκοσμιοποίηση.Την παράδοση συνολικά όπως και την οικογένεια έτσι ώστε οι λαοί να μην έχουν ταυτότητες και να μετατραπούν σε λαούς-ζόμπι καταργώντας έτσι την έννοια του έθνους.Κάτι τέτοιο επιχειρείται με τις συζητήσεις για ''Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης'' δηλαδή για μια ομοσπονδιακή Ευρωπαική Ένωση στα πρότυπα των ΗΠΑ(με τα 27 κράτη-μέλη της να αποτελούν καθενα απο μια πολιτεία).
Όχι, δεν ζω σε άλλη χώρα. Αυτό που βλέπω να συμβαίνει σταδιακά και με ακρίβεια είναι πως οι αθρωποι αλλάζουν την προβιά του παρελθόντος και απογυμνώνονται από στερεότυπα. Είναι καλό να είσαι ιστορικός μαν. Το ευκταίον. Αλλά προφανώς ξεχνάς πως μια κοινωνία που εξελίσσεται συν τω χρόνω, ξεπερνάει το εύρος των στατιστικών που καλύπτουν εσένα και που προφανώς αρμόζουν γαντι στα δικά σου πρέπει.Mitharadir έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:38Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα. Οπως έγραψα πιο πάνω και όπως παρέθεσα και στατιστικά ερευνών για πάνω απο 9 στους 10 έλληνες η βάφτιση είναι έθιμο του ελληνισμού όπως είναι και το Πάσχα, η ορθόδοξη ταφή,το καρναβάλι,τα Χριστούγεννα κτλ.Ελαγχιστοι είναι όσοι δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους.Δεν χώρα γνωρίσει ούτε ένα ζευγάρι που δεν βάφτισε τα παιδιά του.Και αυτό ισχύει όχι μόνο για δεξιές οικογένειες που τις λες πιο θρησκες αλλά ακόμα και για οικογένειες ΚΚΕδων.Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:09Πλέον όχι. Οι νόρμες ευτυχώς αλλάζουν και διαπιστώνω πως το θέμα της ανεξιθρησκείας και της επιλογής, ολοένα και αυξάνει.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:06 Η απάντηση είναι ναι.
Ακόμα και αν είναι απογοητευμένοι οι ίδιοι από την εκκλησία θα το κάνουν λόγω πίεσης από σόγια λόγω παράδοσης και πολλών άλλων λόγων.
Επαναλαμβάνω ότι η κοινωνία μας είναι βαθύτατα συντηρητική και ακολουθεί συγκεκριμένες κοινωνικές νορμες. Απλά κάποιος δεν μπορεί να τις παραβιάσει η αγνοήσει χωρίς συνέπειες.
Ακριβώς επειδή κάποιοι φάγαμε στη μαπα τον συντηρητισμό.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ποια λογική ρε φίλε;Winston Smith έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:57Γιατί να απαγορευτεί; Για να βγαίνουν να μιλάνε οι χριστιανοί για διωγμούς; Εγώ λέω να μην απαγορεύσουμε τίποτα και να αφήσουμε το χρόνο, την επιστήμη και τη λογική να κάνουν τη δουλειά τους αναίμακτα.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:52 Συζητάμε για ένα θέμα που για πάνω από 30 χρόνια είναι προαιρετικό.
Δλδ τι άλλο πρέπει να γίνει? Να απαγορευτεί πλήρως? Αυτό θα είναι ίσως λίγο καταπιεστικο για όσους θέλουν όντως να το κάνουν.
Κάπου διάβασα ότι στην Πάτρα οι μισοί νοσηλευτές δεν έκαναν το εμβόλιο!
.
Αυτό που κολλάει με το θέμα;Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:16Ποια λογική ρε φίλε;Winston Smith έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:57Γιατί να απαγορευτεί; Για να βγαίνουν να μιλάνε οι χριστιανοί για διωγμούς; Εγώ λέω να μην απαγορεύσουμε τίποτα και να αφήσουμε το χρόνο, την επιστήμη και τη λογική να κάνουν τη δουλειά τους αναίμακτα.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:52 Συζητάμε για ένα θέμα που για πάνω από 30 χρόνια είναι προαιρετικό.
Δλδ τι άλλο πρέπει να γίνει? Να απαγορευτεί πλήρως? Αυτό θα είναι ίσως λίγο καταπιεστικο για όσους θέλουν όντως να το κάνουν.
Κάπου διάβασα ότι στην Πάτρα οι μισοί νοσηλευτές δεν έκαναν το εμβόλιο!![]()
.
- Nandros
Να απαγορευτεί στα νήπια ναι. Αλλά δεν τολμούν να το κάνουν. Θα μείνουν μόνοι τους.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:59Όχι γιατί ακούστηκαν και αυτές οι φωνές περί απαγόρευσηςWinston Smith έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:57Γιατί να απαγορευτεί; Για να βγαίνουν να μιλάνε οι χριστιανοί για διωγμούς; Εγώ λέω να μην απαγορεύσουμε τίποτα και να αφήσουμε το χρόνο, την επιστήμη και τη λογική να κάνουν τη δουλειά τους αναίμακτα.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:52 Συζητάμε για ένα θέμα που για πάνω από 30 χρόνια είναι προαιρετικό.
Κι εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι όποιος θέλει βαφτίζει. Όποιος δεν θέλει πάει καλά.
Στην Κορινθία λείπουν 40-50 παπάδες για τις εκκλησίες. Αυτό κάτι σημαίνει.
.
- Nandros
Στο υπογραμμισμένο. Οι νοσηλευτές είναι μέσα στην επιστήμη της Ιατρικής, αλλά οι μισοί δεν έχουν λογική.Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:17Αυτό που κολλάει με το θέμα;Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:16Ποια λογική ρε φίλε;Winston Smith έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:57
Γιατί να απαγορευτεί; Για να βγαίνουν να μιλάνε οι χριστιανοί για διωγμούς; Εγώ λέω να μην απαγορεύσουμε τίποτα και να αφήσουμε το χρόνο, την επιστήμη και τη λογική να κάνουν τη δουλειά τους αναίμακτα.
Κάπου διάβασα ότι στην Πάτρα οι μισοί νοσηλευτές δεν έκαναν το εμβόλιο!![]()
.
.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Ναι ότι πέσανε θύμα της ποσοστωσης 1 προς 5 που επέβαλλε το κράτος στις προσλήψεις ΔΥ.Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:19Να απαγορευτεί στα νήπια ναι. Αλλά δεν τολμούν να το κάνουν. Θα μείνουν μόνοι τους.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:59Όχι γιατί ακούστηκαν και αυτές οι φωνές περί απαγόρευσηςWinston Smith έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:57
Γιατί να απαγορευτεί; Για να βγαίνουν να μιλάνε οι χριστιανοί για διωγμούς; Εγώ λέω να μην απαγορεύσουμε τίποτα και να αφήσουμε το χρόνο, την επιστήμη και τη λογική να κάνουν τη δουλειά τους αναίμακτα.
Κι εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι όποιος θέλει βαφτίζει. Όποιος δεν θέλει πάει καλά.
.
Όσο για την απαγόρευση τη βρίσκω τραβηγμένη. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το κράτος αν θα βαφτίσεις η όχι.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Mitharadir
Ναι.Οτι είχαν παγώσει επι ΣΥΡΙΖΑ καο για μεγάλο διάστημα οι προσλήψεις νέων ιερέων.Υποψήφιοι υπάρχουν και με το παραπανω αλλά δεν τους έπαιρναν.Να ενημερωνεσαι σωστά.Ομως όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικακος στον Ιερώνυμο η κατάσταση προσλήψεων ιερέων θα ξεπαγωσει απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη σύντομα: https://www.kathimerini.gr/politics/108 ... tropoleis/ .Βέβαια ο υπουργός νεοδημοκράτης είναι και ενδέχεται να ψεύδεται(σαν τον Αδωνι) αλλά το έχει πει όμως δημόσια.Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:19Στην Κορινθία λείπουν 40-50 παπάδες για τις εκκλησίες. Αυτό κάτι σημαίνει.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:59Όχι γιατί ακούστηκαν και αυτές οι φωνές περί απαγόρευσηςWinston Smith έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:57
.
- Nandros
Έχουμε αρκετούς χαραμοφάηδες, με ράσα ή μη.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:22Ναι ότι πέσανε θύμα της ποσοστωσης 1 προς 5 που επέβαλλε το κράτος στις προσλήψεις ΔΥ.Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:19Να απαγορευτεί στα νήπια ναι. Αλλά δεν τολμούν να το κάνουν. Θα μείνουν μόνοι τους.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:59
Όχι γιατί ακούστηκαν και αυτές οι φωνές περί απαγόρευσης
.
Η ληστοσυμμορία υποσχέθηκε προσλήψεις 10.000 αλλά πήρε τον πούλο.
.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Πήρε τον πουλο η ΝΔ? Γιατί ο Θεοδωρικακος υποσχέθηκε ξεπαγωμα προσλήψεων.Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:28Έχουμε αρκετούς χαραμοφάηδες, με ράσα ή μη.George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:22Ναι ότι πέσανε θύμα της ποσοστωσης 1 προς 5 που επέβαλλε το κράτος στις προσλήψεις ΔΥ.Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:19
Να απαγορευτεί στα νήπια ναι. Αλλά δεν τολμούν να το κάνουν. Θα μείνουν μόνοι τους.
.
Η ληστοσυμμορία υποσχέθηκε προσλήψεις 10.000 αλλά πήρε τον πούλο.
.
Και τελικά αποφάσισε έχουμε αρκετούς παπάδες η μας λείπουν?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Α, οκ ρε. Δεν το είδα.Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:21Στο υπογραμμισμένο. Οι νοσηλευτές είναι μέσα στην επιστήμη της Ιατρικής, αλλά οι μισοί δεν έχουν λογική.
.
opsimasmenos έγραψε: 02 Φεβ 2021, 20:25Με έναν φυσιολογικό και ενιαίο τρόπο για όλους και όχι όπως θέλει ο κάθε ένας. Δεν μπορεί να είναι και οι δύο τρόποι σωστοί. Αυτός που το κρεμάει ανάποδα είναι λάθος. Κοροϊδεύει το μυστήριο για μένα.George_V έγραψε: 02 Φεβ 2021, 20:09 Και ναι θεολογικά η βάφτιση γίνεται με τριπλή κατάδυση στο νερό.
.
Εχουμε μαρτυρία αν ο Τζίζας εκανε τριπλή βουτιά στον Ιορδάνη ;;; ....
ΥΓ
Αφού οι Εβραιοι δεν εχουν Βάπτισμα.....απο πού το εφευρεσε ο Ιωάννης καί ο Τζίζας ;;; ....
Μήπως ήταν Εσσαίοι ;;; ..γιατι μόνο οι Εσσαίοι ειχαν βάπτισμα νομίζω.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- Nandros
Δεν είσαι ενημερωμένος..Mitharadir έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:24Ναι.Οτι είχαν παγώσει επι ΣΥΡΙΖΑ καο για μεγάλο διάστημα οι προσλήψεις νέων ιερέων.Υποψήφιοι υπάρχουν και με το παραπανω αλλά δεν τους έπαιρναν.Να ενημερωνεσαι σωστά.Ομως όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικακος στον Ιερώνυμο η κατάσταση προσλήψεων ιερέων θα ξεπαγωσει απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη σύντομα: https://www.kathimerini.gr/politics/108 ... tropoleis/ .Βέβαια ο υπουργός νεοδημοκράτης είναι και ενδέχεται να ψεύδεται(σαν τον Αδωνι) αλλά το έχει πει όμως δημόσια.
14 Οκτωβρίου 2020 - Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκαν προς πλήρωση 200 οργανικές θέσεις κληρικών για την Εκκλησία της Ελλάδος.
Και πολλοί σας είναι.
.
-
Mitharadir
Το πως θα εξελιχθεί η Ελλάδα στο κοντινό μέλλον δεν το ξέρω διότι οι αλλαγές συμβαίνουν και είναι απρόβλεπτες. Σε 20-30 χρόνια αν δεν προσέξει ο ελληνισμός, μπορεί να μην υφίσταται καν ελληνικό κράτος ανεξάρτητο και η Ελλάδα να είναι πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης δηλαδή μιας ομοσπονδιακής Ευρωπαϊκής Ενωσης(που ήδη συζητιέται πολύ στις Βρυξέλλες και στα κράτη της δυτικής Ευρώπης ως σενάριο) στα πρότυπα των ΗΠΑ. Κατα τη γνώμη μου πρώτα θα συμβεί αυτό και μετά θα αρχίσει η οριστική αποθεμελιωσξ της ταυτότητας του ελληνικού έθνους. Κοίτα το Νέο Μεξικό ή την Καλιφόρνια για παράδειγμα.Οταν εντάχθηκαν στις ΗΠΑ είχαν την δική τους διαφορετική (Λατινογενή) κουλτούρα.Πλέον έχουν υιοθετησει την Αμερικανική(της ανατολικής ακτής) κουλτούρα των ΗΠΑ και έχουν απεμπολησει την δική τους εντελώς. Αυτά όλα όμως είναι σεναρια του μέλλοντος. Για το τώρα υπάρχουν οι έρευνες και οι δημοσκοπήσεις για να μας δείχνουν τι πιστεύει ο κόσμος. Το γεγονός ότι το ποσοστό όσων λένε πως βαφτίζουν/θα βαφτίσουν τα παιδιά τους (91%) είναι μεγαλύτερο απο το ποσοστό όσων δηλώνουν Ορθόδοξοι χριστιανοί (85%).Αυτό δείχνει ότι η βάφτιση αποτελεί πια περισσότερο παράδοση και στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και όχι απλά στοιχείο θρησκευτικής πίστης.Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 15:13Όχι, δεν ζω σε άλλη χώρα. Αυτό που βλέπω να συμβαίνει σταδιακά και με ακρίβεια είναι πως οι αθρωποι αλλάζουν την προβιά του παρελθόντος και απογυμνώνονται από στερεότυπα. Είναι καλό να είσαι ιστορικός μαν. Το ευκταίον. Αλλά προφανώς ξεχνάς πως μια κοινωνία που εξελίσσεται συν τω χρόνω, ξεπερνάει το εύρος των στατιστικών που καλύπτουν εσένα και που προφανώς αρμόζουν γαντι στα δικά σου πρέπει.Mitharadir έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:38Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα. Οπως έγραψα πιο πάνω και όπως παρέθεσα και στατιστικά ερευνών για πάνω απο 9 στους 10 έλληνες η βάφτιση είναι έθιμο του ελληνισμού όπως είναι και το Πάσχα, η ορθόδοξη ταφή,το καρναβάλι,τα Χριστούγεννα κτλ.Ελαγχιστοι είναι όσοι δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους.Δεν χώρα γνωρίσει ούτε ένα ζευγάρι που δεν βάφτισε τα παιδιά του.Και αυτό ισχύει όχι μόνο για δεξιές οικογένειες που τις λες πιο θρησκες αλλά ακόμα και για οικογένειες ΚΚΕδων.Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:09
Πλέον όχι. Οι νόρμες ευτυχώς αλλάζουν και διαπιστώνω πως το θέμα της ανεξιθρησκείας και της επιλογής, ολοένα και αυξάνει.
Ακριβώς επειδή κάποιοι φάγαμε στη μαπα τον συντηρητισμό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 711 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis