Έχω αναφερθεί δεκάδες φορές σ' αυτή τη σχέση, οπότε δεν χρειάζομαι περαιτέρω επεξηγήσεις.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 27 Ιαν 2021, 20:46Πρόκειται για 2 διαφορετικές καταστάσεις, αλλά με κοινή συνισταμένη τη σχέση εξουσίας.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιαν 2021, 20:32 Εγώ πάντως συνεχίζω να βλέπω σημαντικές διαφορές μεταξύ της καταγγελίας της Μπεκατώρου και της καταγγελίας της Δούκα.
Σε πολλά επίπεδα και για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Θα συνεχίζω να στηρίζω την πρώτη αλλά βρίσκω απολύτως αφελή τη δεύτερη.
Εκεί που βρίσκω ενδιαφέρον, είναι στις αντιδράσεις των παρατηρητών.![]()
Όπως έχω αναφερθεί και στην εθιμική ανοχή των ευαισθητοποιημένων για τις τόσες δα παρασπονδίες των καλλιτεχνών παντός τύπου.
Και έχω γράψει πολύ πριν κάνει η Δούκα την καταγγελία, ότι οι "επώνυμοι" δεν είναι πάντα οι ισχυροί σ' αυτά τα θέματα. Ενίοτε, είναι και απολύτως ευάλωτοι στην οποιαδήποτε καταγγελία, απλώς γιατί είναι δεδομένο ότι είναι μαγνήτες για τα μμε και τα σοσιαλμίντια. Και φυσικά, όλες οι κατηγορίες κατά των ισχυρών επώνυμων, γίνονται πάντα όλως τυχαίως, όταν υπάρχει μία επίσης ισχυρή ομάδα πολιτικής υποστήριξης, ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα.
Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ποτέ δεν κάλεσαν σε κάποιο πρωϊνάδικο ή σε κάποιο σοβαροφανές δελτίο ειδήσεων, έστω και ένα από τα "ανώνυμα" θύματα βιασμού, τα οποία είχαν κάνει επώνυμη καταγγελία και τελικώς ο δράστης καταδικάστηκε;
Έχετε αναρωτηθεί, πόσο παράλογο είναι να γίνεται από κάποιον επώνυμο μια καταγγελία για κάποιον άλλον επώνυμο, σε μια πρωϊνάδικη εκπομπή, έτσι στο άσχετο, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω και μία προηγούμενη αναφορά σε κάποιον άλλο φορέα με αντικείμενο την εργασιακή βία ή τα γυναικεία δικαιώματα;
Αντιλαμβάνεστε πόσο γελοίο είναι αυτό;
Και κυρίως αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιες αφελείς ενέργειες (καλής ή κακής πρόθεσης) εκπέμπουν το σήμα "Μιλήστε, αλλά μόνον αν έχετε κάποιο κολλητό σε μμε που ψάχνει ακροαματικότητα" ή "Κάντε κι εσείς μια δήλωση στήριξης, αποτροπιασμού, για να τσιμπήσετε λάικς και να δηλώσετε ευαισθητοποιημένη φεμινίστρια".
Στα πρωϊνάδικα αδελφές μου, στα πρωϊνάδικα.
Τα κάστρα του αντισεξισμού.