!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Eργαστήριο Chillout
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Eργαστήριο Chillout
Έχω αφήσει μισό χιλιοστό ίσα να περνάει ένα χαρτί, θα τους σφίξω όσο θέλω στη συναρμολόγηση όταν φτιάξω το έλκηθρο. Ο φράχτης με νοιάζει πιό πολύ να μην κουνιέται καθόλου όταν κλειδώνει. Προσπαθώ να αποφύγω να αγοράσω μηχανισμούς, όχι τίποτα άλλο αλλά δεν έχω μαγαζί εδώ κοντά και βαριέμαι να περιμένω ταχυδρομείο, και δεν ξέρω και τι θέλω ακριβώς. Θα σκεφτώ καποιο δικό μου μηχανισμό γκέτο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Ωραίος! Εσύ κάνεις καλιτεχνίες... και εγώ έχω φτιάξει ένα μικρό χωρίς γλύστρες... πιάνω το μπράτσο (Fence) με νταβίδια (σφιγκτήρες) για δουλειές που κάνω τώρα... μετά θα το λύσω και θα το αποθηκεύσω γιατί δεν έχω χώρο.
the end
- Chilloutbuddy
Ωραιότατος, δε χρειάζεσαι και τίποτα άλλο. Eίναι ένας καλλιτέχνης o Andrew Crawford που φτιάχνει απίθανα πράγματα σε κουτιά/κοσμηματοθήκες και τέτοιαΠάνας έγραψε: 25 Ιούλ 2018, 21:18 Ωραίος! Εσύ κάνεις καλιτεχνίες... και εγώ έχω φτιάξει ένα μικρό χωρίς γλύστρες... πιάνω το μπράτσο (Fence) με νταβίδια (σφιγκτήρες) για δουλειές που κάνω τώρα... μετά θα το λύσω και θα το αποθηκεύσω γιατί δεν έχω χώρο.

Ε κάποιος ανέβασε κάτι φωτογραφίες απ'το εργαστήριό του, και τέτοια πατέντα σαν εσένα είχε κι αυτός για ρούτερ: μια επιφάνεια με μια τρύπα και μια σανίδα για μπράτσο. Απ'τη μια μεριά η σανίδα γύρναγε πάνω σε μια βίδα κι απ'την άλλη την έπιανε με σφιγκτήρα όπου ήθελε. Και μ'αυτό έκανε παπάδες.
Ο σημαντικότερος λόγος που μπαίνω στον κόπο είναι όσο κι αν φανεί παράξενο, η σκόνη. Δουλεύω σε κλειστό χώρο και μετά από 2 λεπτά είναι εκεί μέσα θάλαμος αερίων
Η μόνη αντιμετώπιση είναι να μαζεύω το 90% της σκόνης στην πηγή, για το οποίο χρειάζεται κάποιο σύστημα να κρατάει το στόμιο της ρουφήχτρας σταθερά δίπλα στο μαχαίρι. Ε είπα αν είναι να ξεκινήσω τέτοια δουλειά, ας κάνω και τα υπόλοιπα...
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
ειδα το καλυτερο εργαλειο για σενα στο γιουτουμπι βεβαια προσαρμοζοταν σε τορνο αλλα ρουφαγε τα παντα στην πηγη
- Chilloutbuddy
θα θέλει τέτοιο και δεν έχω χώροperseus έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 05:49 ειδα το καλυτερο εργαλειο για σενα στο γιουτουμπι βεβαια προσαρμοζοταν σε τορνο αλλα ρουφαγε τα παντα στην πηγη

- dna replication
- Phorum.gr user: dna
αυτό είναι μαρκετερί, πολύ διαφορετικό πράγμα από την ξυλουργικήChilloutbuddy έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 04:04 Eίναι ένας καλλιτέχνης o Andrew Crawford που φτιάχνει απίθανα πράγματα σε κουτιά/κοσμηματοθήκες και τέτοια
http://popaganda.gr/techni-tis-marketer ... -diplario/
- Chilloutbuddy
Πάντως και το υπόλοιπο κουτί με τις καμπύλες δεν το λες και εύκολη ξυλουργική...
Τες πα μπροχωρούμε μπαρακαλώ που έλεγε κι ο Λεβέντης τα παλιά τα χρόνια.
Σήμερα το γύρισα ανάποδα και του έβαλα από κάτω ένα κομμάτι πάγκο που μου είχε περισσέψει γιατί δεν το εμπιστεύομαι το κόντρα πλακέ να μη στραβώσει. Μετά έκοψα το κανάλι για την εξαγωγή αέρα (και σκόνης) και έφτιαξα και την υποδοχή για τη σκούπα:

Αυτά για σήμερα γιατί δούλευα και 12 ώρες απ'το πρωί
Τες πα μπροχωρούμε μπαρακαλώ που έλεγε κι ο Λεβέντης τα παλιά τα χρόνια.
Σήμερα το γύρισα ανάποδα και του έβαλα από κάτω ένα κομμάτι πάγκο που μου είχε περισσέψει γιατί δεν το εμπιστεύομαι το κόντρα πλακέ να μη στραβώσει. Μετά έκοψα το κανάλι για την εξαγωγή αέρα (και σκόνης) και έφτιαξα και την υποδοχή για τη σκούπα:

Αυτά για σήμερα γιατί δούλευα και 12 ώρες απ'το πρωί
- dna replication
πολύ στιβαρή κατασκευή
μόνο από κάτω θα κάνεις απορρόφηση της σκόνης? ή και από πάνω?
μόνο από κάτω θα κάνεις απορρόφηση της σκόνης? ή και από πάνω?
- Chilloutbuddy
Λέω να φτιάξω την απο κάτω να υπάρχει, αλλά πρακτικά θα τη χρησιμοποιώ μόνο όταν βάζω τις γλύστρες. Για όταν χρησιμοποιώ τον φράχτη (μπράτσο) θα φτιάξω και μια υποδοχή πάνω στον φράχτη. Δεν είναι τίποτα να βγάλεις τη σκούπα απ'τη μία και να τη βάλεις στην άλλη.
Τώρα είδα ότι ένα τραπεζάκι με πάνω-κάτω τις ίδιες προδιαγραφές κάνει $419, χωρίς ρούτερ εννοείται.
https://www.carbatec.com.au/kreg-benchtop-router-table
Μέχρι στιγμής μου έχει στοιχίσει $10 το formply, όλα τα υπόλοιπα είναι ρετάλια.
To ρούτερ το πήρα μεταχειρισμένο $180 με 20 μαχαιράκια σετ σε διάφορα σχήματα, τα οποία θα τ'αγόραζα έτσι κι αλλιώς.
Να δούμε αν θα κρατήσουν οι βίδες του γιατί έχει μόνο 3 και δεν μπαίνουν και πολύ βαθιά στη βάση του.
Τώρα είδα ότι ένα τραπεζάκι με πάνω-κάτω τις ίδιες προδιαγραφές κάνει $419, χωρίς ρούτερ εννοείται.
https://www.carbatec.com.au/kreg-benchtop-router-table
Μέχρι στιγμής μου έχει στοιχίσει $10 το formply, όλα τα υπόλοιπα είναι ρετάλια.
To ρούτερ το πήρα μεταχειρισμένο $180 με 20 μαχαιράκια σετ σε διάφορα σχήματα, τα οποία θα τ'αγόραζα έτσι κι αλλιώς.
Να δούμε αν θα κρατήσουν οι βίδες του γιατί έχει μόνο 3 και δεν μπαίνουν και πολύ βαθιά στη βάση του.
- dna replication
πλεξιγκλάςς δεν έβαλες στη βασούλα? έχει αντοχή αυτόChilloutbuddy έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 15:34 Να δούμε αν θα κρατήσουν οι βίδες του γιατί έχει μόνο 3 και δεν μπαίνουν και πολύ βαθιά στη βάση του.
αν δεν έχει κραδασμούς (που δεν πρέπει να έχει το ρούτερ) και δεν βάζεις μεγάλη πίεση πάνω στο κοπτικό και το αφηνεις να κοβει με την ησυχία του (που έτσι πρέπει να κοβει) θα κρατήσουν οι βιδες
- Chilloutbuddy
καλές συμβουλές φίλε ευχαριστώ
δεν έχω πολλή εμπειρία με ρούτερ... βασικά δεν έχω πολλή εμπειρία με τίποτα απ'όλα αυτά
δεν έχω πολλή εμπειρία με ρούτερ... βασικά δεν έχω πολλή εμπειρία με τίποτα απ'όλα αυτά
-
Heritage86
Τσιλάουμπάντυ πολύ ωραίο σκηνικό έχεις στήσει.Μου αρέσουν οι κατασκευές και θα ήθελα όταν φτιάξω τη ζωή μου να στήσω και εγώ μίνι εργοστασιάκι.Έτσι συνέχισε 
- Chilloutbuddy
Ευχαριστώ φίλε
Αν ξεκινήσεις βάλε φωτό εδώ
Αν ξεκινήσεις βάλε φωτό εδώ
- Chilloutbuddy
αφεντικό τί έγινε μ'αυτό; Ζεις, όλα τα δάχτυλα στη θέση τους κλπ;Μηχανικός έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 19:50 Όλο ξύλα, να βάλω και εγώ τσιμέντα και σίδερα και αντίστοιχα εργαλεία.
Φτιάχνω στην ταράτσα μια μεταλλική πέργκολα από κοιλοδοκούς διαστάσεων περίπου 14Χ3 μέτρα.
Έχω κόψει την επικάλυψη και έχω βρει την επιφάνεια της πλάκας για να πακτώσω την φλάντζα (μεταλλική πλάκα) με βύσματα 16Χ145 χιλ. και εποξική ρητίνη.
Μετά πάνω στην φλάντζα θα ηλεκτροκολλήσω τους στύλους από γαλβανισμένο τετράγωνο κοιλοδοκό 120Χ120Χ3 χιλιοστά.
Στο τέλος θα ξαναγεμίσω μπετό τα κομμάτια που αφαίρεσα και δεν θα φαίνονται οι φλάντζες και οι βίδες.
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 1.JPG
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 2.JPG
Έχω σταματήσει, γιατί κάνω και άλλες εργασίες.Chilloutbuddy έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 16:51 αφεντικό τί έγινε μ'αυτό; Ζεις, όλα τα δάχτυλα στη θέση τους κλπ;
Θα φέρω γερανό να ανεβάσω τα σίδερα στην ταράτσα, γιατί τα μεγάλα δοκάρια πάνε 100 κιλά και είναι επικίνδυνο να τα ανεβάσω με σχοινί.