!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Έχω αφήσει μισό χιλιοστό ίσα να περνάει ένα χαρτί, θα τους σφίξω όσο θέλω στη συναρμολόγηση όταν φτιάξω το έλκηθρο. Ο φράχτης με νοιάζει πιό πολύ να μην κουνιέται καθόλου όταν κλειδώνει. Προσπαθώ να αποφύγω να αγοράσω μηχανισμούς, όχι τίποτα άλλο αλλά δεν έχω μαγαζί εδώ κοντά και βαριέμαι να περιμένω ταχυδρομείο, και δεν ξέρω και τι θέλω ακριβώς. Θα σκεφτώ καποιο δικό μου μηχανισμό γκέτο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Ωραίος! Εσύ κάνεις καλιτεχνίες... και εγώ έχω φτιάξει ένα μικρό χωρίς γλύστρες... πιάνω το μπράτσο (Fence) με νταβίδια (σφιγκτήρες) για δουλειές που κάνω τώρα... μετά θα το λύσω και θα το αποθηκεύσω γιατί δεν έχω χώρο.
the end
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Πάνας έγραψε: 25 Ιούλ 2018, 21:18 Ωραίος! Εσύ κάνεις καλιτεχνίες... και εγώ έχω φτιάξει ένα μικρό χωρίς γλύστρες... πιάνω το μπράτσο (Fence) με νταβίδια (σφιγκτήρες) για δουλειές που κάνω τώρα... μετά θα το λύσω και θα το αποθηκεύσω γιατί δεν έχω χώρο.
Ωραιότατος, δε χρειάζεσαι και τίποτα άλλο. Eίναι ένας καλλιτέχνης o Andrew Crawford που φτιάχνει απίθανα πράγματα σε κουτιά/κοσμηματοθήκες και τέτοια

Εικόνα
Εικόνα

Ε κάποιος ανέβασε κάτι φωτογραφίες απ'το εργαστήριό του, και τέτοια πατέντα σαν εσένα είχε κι αυτός για ρούτερ: μια επιφάνεια με μια τρύπα και μια σανίδα για μπράτσο. Απ'τη μια μεριά η σανίδα γύρναγε πάνω σε μια βίδα κι απ'την άλλη την έπιανε με σφιγκτήρα όπου ήθελε. Και μ'αυτό έκανε παπάδες.

Ο σημαντικότερος λόγος που μπαίνω στον κόπο είναι όσο κι αν φανεί παράξενο, η σκόνη. Δουλεύω σε κλειστό χώρο και μετά από 2 λεπτά είναι εκεί μέσα θάλαμος αερίων :cry
Η μόνη αντιμετώπιση είναι να μαζεύω το 90% της σκόνης στην πηγή, για το οποίο χρειάζεται κάποιο σύστημα να κρατάει το στόμιο της ρουφήχτρας σταθερά δίπλα στο μαχαίρι. Ε είπα αν είναι να ξεκινήσω τέτοια δουλειά, ας κάνω και τα υπόλοιπα...
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

ειδα το καλυτερο εργαλειο για σενα στο γιουτουμπι βεβαια προσαρμοζοταν σε τορνο αλλα ρουφαγε τα παντα στην πηγη
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

perseus έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 05:49 ειδα το καλυτερο εργαλειο για σενα στο γιουτουμπι βεβαια προσαρμοζοταν σε τορνο αλλα ρουφαγε τα παντα στην πηγη
θα θέλει τέτοιο και δεν έχω χώρο
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 04:04 Eίναι ένας καλλιτέχνης o Andrew Crawford που φτιάχνει απίθανα πράγματα σε κουτιά/κοσμηματοθήκες και τέτοια
αυτό είναι μαρκετερί, πολύ διαφορετικό πράγμα από την ξυλουργική

http://popaganda.gr/techni-tis-marketer ... -diplario/
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Πάντως και το υπόλοιπο κουτί με τις καμπύλες δεν το λες και εύκολη ξυλουργική...

Τες πα μπροχωρούμε μπαρακαλώ που έλεγε κι ο Λεβέντης τα παλιά τα χρόνια.
Σήμερα το γύρισα ανάποδα και του έβαλα από κάτω ένα κομμάτι πάγκο που μου είχε περισσέψει γιατί δεν το εμπιστεύομαι το κόντρα πλακέ να μη στραβώσει. Μετά έκοψα το κανάλι για την εξαγωγή αέρα (και σκόνης) και έφτιαξα και την υποδοχή για τη σκούπα:

Εικόνα

Αυτά για σήμερα γιατί δούλευα και 12 ώρες απ'το πρωί :cry
Άβαταρ μέλους
dna replication

πολύ στιβαρή κατασκευή
μόνο από κάτω θα κάνεις απορρόφηση της σκόνης? ή και από πάνω?
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Λέω να φτιάξω την απο κάτω να υπάρχει, αλλά πρακτικά θα τη χρησιμοποιώ μόνο όταν βάζω τις γλύστρες. Για όταν χρησιμοποιώ τον φράχτη (μπράτσο) θα φτιάξω και μια υποδοχή πάνω στον φράχτη. Δεν είναι τίποτα να βγάλεις τη σκούπα απ'τη μία και να τη βάλεις στην άλλη.

Τώρα είδα ότι ένα τραπεζάκι με πάνω-κάτω τις ίδιες προδιαγραφές κάνει $419, χωρίς ρούτερ εννοείται.
https://www.carbatec.com.au/kreg-benchtop-router-table

Μέχρι στιγμής μου έχει στοιχίσει $10 το formply, όλα τα υπόλοιπα είναι ρετάλια.
To ρούτερ το πήρα μεταχειρισμένο $180 με 20 μαχαιράκια σετ σε διάφορα σχήματα, τα οποία θα τ'αγόραζα έτσι κι αλλιώς.
Να δούμε αν θα κρατήσουν οι βίδες του γιατί έχει μόνο 3 και δεν μπαίνουν και πολύ βαθιά στη βάση του.
Άβαταρ μέλους
dna replication

Chilloutbuddy έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 15:34 Να δούμε αν θα κρατήσουν οι βίδες του γιατί έχει μόνο 3 και δεν μπαίνουν και πολύ βαθιά στη βάση του.
πλεξιγκλάςς δεν έβαλες στη βασούλα? έχει αντοχή αυτό
αν δεν έχει κραδασμούς (που δεν πρέπει να έχει το ρούτερ) και δεν βάζεις μεγάλη πίεση πάνω στο κοπτικό και το αφηνεις να κοβει με την ησυχία του (που έτσι πρέπει να κοβει) θα κρατήσουν οι βιδες
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

καλές συμβουλές φίλε ευχαριστώ :D
δεν έχω πολλή εμπειρία με ρούτερ... βασικά δεν έχω πολλή εμπειρία με τίποτα απ'όλα αυτά :smt005:
Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 »

Τσιλάουμπάντυ πολύ ωραίο σκηνικό έχεις στήσει.Μου αρέσουν οι κατασκευές και θα ήθελα όταν φτιάξω τη ζωή μου να στήσω και εγώ μίνι εργοστασιάκι.Έτσι συνέχισε :)
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ευχαριστώ φίλε
Αν ξεκινήσεις βάλε φωτό εδώ :D
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μηχανικός έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 19:50 Όλο ξύλα, να βάλω και εγώ τσιμέντα και σίδερα και αντίστοιχα εργαλεία.

Φτιάχνω στην ταράτσα μια μεταλλική πέργκολα από κοιλοδοκούς διαστάσεων περίπου 14Χ3 μέτρα.
Έχω κόψει την επικάλυψη και έχω βρει την επιφάνεια της πλάκας για να πακτώσω την φλάντζα (μεταλλική πλάκα) με βύσματα 16Χ145 χιλ. και εποξική ρητίνη.
Μετά πάνω στην φλάντζα θα ηλεκτροκολλήσω τους στύλους από γαλβανισμένο τετράγωνο κοιλοδοκό 120Χ120Χ3 χιλιοστά.
Στο τέλος θα ξαναγεμίσω μπετό τα κομμάτια που αφαίρεσα και δεν θα φαίνονται οι φλάντζες και οι βίδες.
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 1.JPG
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 2.JPG
αφεντικό τί έγινε μ'αυτό; Ζεις, όλα τα δάχτυλα στη θέση τους κλπ;
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Chilloutbuddy έγραψε: 26 Ιούλ 2018, 16:51 αφεντικό τί έγινε μ'αυτό; Ζεις, όλα τα δάχτυλα στη θέση τους κλπ;
Έχω σταματήσει, γιατί κάνω και άλλες εργασίες.
Θα φέρω γερανό να ανεβάσω τα σίδερα στην ταράτσα, γιατί τα μεγάλα δοκάρια πάνε 100 κιλά και είναι επικίνδυνο να τα ανεβάσω με σχοινί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”