!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ξύλο στο μετρό
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ξύλο στο μετρό
Πάντως δεν είναι μόνο τα κωλόπαιδα. Είναι και κάτι σκουπίδια 50+άρηδες.
https://tvxs.gr/news/ellada/17xroni-kat ... to-thiseio
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Αυτό λέει. Κυκλοφόρησε στα κανάλια ως video μελών της ίδιας ομάδας με τους κατηγορούμενους ή κάτι τέτοιο. Δες προς το τέλος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 19 Ιαν 2021, 22:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όχι ρε συ ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό που λες, αλλά όλο το άρθρο στηρίζεται σε μια ανάρτηση στο φέις. Πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι;Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:16 Πάντως δεν είναι μόνο τα κωλόπαιδα. Είναι και κάτι σκουπίδια 50+άρηδες.
the end
Δεν έγραψα για games. Για TV/ταινίες μίλησα. Αλλά και πάλι ίσως να έχεις δίκιο. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας σχεδόν ενήλικας (που έχει πολύ περισσότερες παραστάσεις από 17άρι πριν από 30-40 χρόνια), δεν αντιλαμβάνεται τι μπορεί να συμβεί.
Ναι ρε δικέ μου, ήταν άγριο το σκηνικό, αλλά δεν προσγειώθηκε η αγριάδα ξαφνικά με την έλευση των video games, της τηλεοράσεως και της τραπ. Δηλαδή την δεκαετία του 80 παίζανε ξύλο λόγω φλίπερ ξέρω γω ή μήπως για την κρυπτεία ευθύνονται οι πεσσοί;ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:08Δεν θέλω να ακούγομαι σαν μπάρμπας σε καφενείο αλλά κάνει εντύπωση η τόση αγριότητα. Έχει παίξει το video τόσες φορές και ακόμα που το βλέπω και ξέρω ότι έζησε ο άνθρωπος με ενοχλεί να το παρακολουθώ. Πως μπορεί ο νέος άνθρωπος να χτυπάει έναν πεσμένο έτσι; Δεν είναι φυσιολογικό όσο και να βράζει το αίμα σε αυτή την ηλικία. Και δεν νομίζω ότι αν τους ρωτούσες θα ήθελαν πραγματικά να τον έχουν αποτελειώσει. Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την σοβαρότητα των χτυπημάτων. Γιατί λες εσύ; Δεν είναι τίποτα αποκλεισμένοι σε κάνα βουνό. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να σκοτώσουν κάποιο με τέτοιες κλωτσιές;Feindflug έγραψε: 19 Ιαν 2021, 21:49 Θα προσθέσω και την τραπ για κλείσει η μπουμερική τριάδα - πηγή των σύγχρονων δεινών, τύπε.
Υπάρχουν κι άλλες ανοησίες στη ζωή που γίνονται από άγνοια ή αδιαφορία. Εδώ δε μου φαίνεται κάτι τέτοιο.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Δεν ξέρω τί σημαίνει 0%, 10%, 30%, 60%, 90% δολοφόνος. Ότι στις 100 φορές που θα έχει την ευκαιρία θα δολοφονήσει τις χ;Winston Smith έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:07Σου εξήγησα, δεν είναι 100% καθίκια (αποφασισμένοι δολοφόνοι) είναι 90%. Εσύ για κάποιο λόγο γράφεις λες και υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι είναι 0%.stavmanr έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:01 Αυτό, όμως, δεν εξηγεί το τονισμένο σημείο παραπάνω. Στο μεγέθυνα για να προσπαθήσεις να μου εξηγήσεις γιατί κάποιος που θέλει να αποτελειώσει τον άλλο, απλά δεν το κάνει.
Πόσες πιθανότητες δίνεις να αφήσω έναν άνθρωπο αβοήθητο στο πάτωμα, στα χέρια ενός μανιακού ή έστω αποφασισμένου δολοφόνου και να επιβιώσει με λίγα κατάγματα;
Σε ρώτησα κάτι πολύ απλό: πώς γίνεται ένας αποφασισμένος να αποτελειώσει τον άλλο, να αποτυγχάνει τόσο οικτρά έχοντας όλο το σκηνικό στη διάθεσή του;
Η δική μου απάντηση είναι ότι ποτέ δεν ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον άλλο.
Μπορεί να ήθελε να τον ακινητοποιήσει, μπορεί να ήθελε να ξεσπάσει, μπορεί να ήθελε να "δώσει μάθημα" μπορεί χίλια πράγματα τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε ανάλογα.
Η φράση "είχε σκοπό να τον αποτελειώσει" δεν βγάζει νόημα, ειδικά με βάση την συνολική εικόνα του περιστατικού από την αρχή του.
Μα ποτέ μου δεν έγραψα ότι τα χτυπήματά τους δεν ήταν αυξημένης βιαιότητας. Μάλιστα τα χαρακτήρισα βάρβαρα.Επίσης επανέρχεται αυτό που έλεγα πριν με το που επικεντρώνεται ο καθένας. Επιλέγεις να δώσεις βάρος στο ότι "ναι αλλά δεν είναι μανιακοί δολοφόνοι. Δεν τον αποτελείωσαν" και όχι στο "έριξαν δεκάδες χτυπήματα που θα μπορούσαν να αφήσουν ανάπηρο ή να σκοτώσουν κάποιον".
Μάλλον παρασύρθηκες από άλλους που τρολάρουν τη συζήτηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 19 Ιαν 2021, 22:29, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Αυτό με τους μεγάλους και ηλικιωμένους που δήθεν σοκάρονται επειδή είδαν μια σκηνή ξύλου είναι για γέλια.ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:08 Δεν θέλω να ακούγομαι σαν μπάρμπας σε καφενείο αλλά κάνει εντύπωση η τόση αγριότητα.
Να υπενθυμίσουμε πως πολλοί από τους <<σοκαρισμένους μπαρμπάδες>> έχουν ζήσει δεκαετίες 1940,50,60 και 70 με χούντες, διαδηλώσεις με νεκρούς, εκτελέσεις και εμφυλίους με κονσερβοκούτια και κρεμασμένα κεφάλια σε πλατείες.
Καλό θα είναι σε αυτή τη χώρα να μην βγαίνουμε να δηλώνουμε ό,τι να'ναι...
Πάνας έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:20Όχι ρε συ ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό που λες, αλλά όλο το άρθρο στηρίζεται σε μια ανάρτηση στο φέις. Πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι;Χαοτικός έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:16 Πάντως δεν είναι μόνο τα κωλόπαιδα. Είναι και κάτι σκουπίδια 50+άρηδες.
Ας μην είναι. Κάπου σε κάποιο μέρος είναι αλήθεια.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Επειδή σε όλα έχει μόνο δικές σου αγγελίες.Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 19 Ιαν 2021, 21:32τόσα σάιτ με σαδομαζό αγγελίες υπάρχουνε, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις εδώstavmanr έγραψε: 19 Ιαν 2021, 21:27
Εδώ έχουμε μία μονίμως κλιμακούμενη κατάσταση στην οποία δεν βοηθά κανένα από τα δύο μέρη να αποκλιμακωθεί.
-
Γενιά της Αγαμίας
καθρεφτάκιstavmanr έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:39Επειδή σε όλα έχει μόνο δικές σου αγγελίες.Γενιά της Αγαμίας έγραψε: 19 Ιαν 2021, 21:32τόσα σάιτ με σαδομαζό αγγελίες υπάρχουνε, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις εδώstavmanr έγραψε: 19 Ιαν 2021, 21:27
Εδώ έχουμε μία μονίμως κλιμακούμενη κατάσταση στην οποία δεν βοηθά κανένα από τα δύο μέρη να αποκλιμακωθεί.![]()
ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2021, 22:08Δεν θέλω να ακούγομαι σαν μπάρμπας σε καφενείο αλλά κάνει εντύπωση η τόση αγριότητα. Έχει παίξει το video τόσες φορές και ακόμα που το βλέπω και ξέρω ότι έζησε ο άνθρωπος με ενοχλεί να το παρακολουθώ. Πως μπορεί ο νέος άνθρωπος να χτυπάει έναν πεσμένο έτσι; Δεν είναι φυσιολογικό όσο και να βράζει το αίμα σε αυτή την ηλικία. Και δεν νομίζω ότι αν τους ρωτούσες θα ήθελαν πραγματικά να τον έχουν αποτελειώσει. Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την σοβαρότητα των χτυπημάτων. Γιατί λες εσύ; Δεν είναι τίποτα αποκλεισμένοι σε κάνα βουνό. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να σκοτώσουν κάποιο με τέτοιες κλωτσιές;Feindflug έγραψε: 19 Ιαν 2021, 21:49 Θα προσθέσω και την τραπ για κλείσει η μπουμερική τριάδα - πηγή των σύγχρονων δεινών, τύπε.
Υπάρχουν κι άλλες ανοησίες στη ζωή που γίνονται από άγνοια ή αδιαφορία. Εδώ δε μου φαίνεται κάτι τέτοιο.
.
Στάθη μπορείς νά μου πείς τί σούρχεται στό μυαλό όταν ακούς
ότι τό τάδε πλημμέλλημα ή κακούργημα έγινε έν βρασμώ ψυχής.....καί δικαιούται ελαφρυντικού ;;;
Κάτι σαν ορισμό τού βρασμού δηλαδής.....
Γιατί θά πρόσεξες ότι όταν τού πέταξε τό αναψυκτικό έβραζε ο νεανίας.....
καί κρύωσε λίγο όταν πήγε νά φύγει.....πρίν τόν ξαναβράσει ο 5χρονος σταθμάρχης.....γιατί σαν 5χρονος φέρθηκε στό τέλος.....
.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δεν ξέρω τι ορίζει ακριβώς ο νόμος σχετικά. Φαντάζομαι ότι ξεπερνάς κάποια όρια και κάνεις πράγματα που δεν θα έκανες ή δεν θα θεωρούσες επιτρεπτά νηφάλιος. Αλλά και πάλι νομίζω ότι υπάρχουν διαβαθμήσεις. Είναι άλλο να μου βρίσουν το σπίτι και να χάσω την ψυχραιμία μου να ρίξω μια σφαλιάρα και άλλο να βάλω τον άλλο κάτω και να τον κλωτσάω 10-20 φορές στο κεφάλι. Δεν ξέρω δηλαδή για πόση ώρα θεωρείται ότι μπορεί να δρω εν βρασμώ και ποιες ενέργειες καταλογίζονται πλήρως ή όχι.
https://www.parnesnews.gr/post/%CF%80%C ... E%BF%CF%85
http://patrastimes.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B ... %B1%CF%83/
https://www.tanea.gr/2020/11/11/greece/ ... -16xronos/
Άρθρο 282 Κ.Π.Δ. Προσωρινή κράτηση και περιοριστικοί όροι
(...)
3. Προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί αντί για περιοριστικούς όρους, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του
άρθρου αυτού, μόνο αν ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό, όπως προκύπτει από ειδικά μνημονευόμενα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης για την οποία κατηγορείται, να διαπράξει και
άλλα εγκλήματα. Μόνο η κατά το νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης».
«Υπό τις ίδιες προϋποθέσεις και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να επιβληθεί προσωρινή κράτηση και για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή. Στην περίπτωση αυτή, το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι διάρκειας έως έξι μηνών, που μπορεί να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.»
(...)
5. Η παράγραφος 3 του παρόντος εφαρμόζεται και για ανήλικο κατηγορούμενο που έχει συμπληρώσει το δέκατο τρίτο έτος της ηλικίας του, εφόσον η πράξη για την οποία κατηγορείται απειλείται στο νόμο με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Η αδυναμία παροχής εγγύησης δεν επιτρέπεται να οδηγήσει από μόνη της σε προσωρινή κράτηση.
ST48410 έγραψε: 19 Ιαν 2021, 23:19Δεν ξέρω τι ορίζει ακριβώς ο νόμος σχετικά. Φαντάζομαι ότι ξεπερνάς κάποια όρια και κάνεις πράγματα που δεν θα έκανες ή δεν θα θεωρούσες επιτρεπτά νηφάλιος. Αλλά και πάλι νομίζω ότι υπάρχουν διαβαθμήσεις. Είναι άλλο να μου βρίσουν το σπίτι και να χάσω την ψυχραιμία μου να ρίξω μια σφαλιάρα και άλλο να βάλω τον άλλο κάτω και να τον κλωτσάω 10-20 φορές στο κεφάλι. Δεν ξέρω δηλαδή για πόση ώρα θεωρείται ότι μπορεί να δρω εν βρασμώ και ποιες ενέργειες καταλογίζονται πλήρως ή όχι.
.
Δεκτό τό μή γνωρίζειν ακριβώς.....
Γιατί όμως φαίνεται ότι δέν τό βάζεις στήν εξίσωση ακόμα καί διαβαθμισμένο ;;;
Καί γιατί νομίζω ότι δέν βάζεις στήν εξίσωση καί τήν ανηλικότητα ;;;
Ξέροντας τήν υπερβολικότητα καί τήν ανωριμότητα τών αντιδράσεων πού εύλογα εχει αυτή η ηλικία ;;;
Καί τελικά έστω αν είναι τά πράγματα όπως υποθέτουμε αυτή τη στιγμή.....υπόθεση εργασίας ας πούμε.....
( υποθέτοντας δηλαδή ότι τούπε ένα γαμώσπίτι η γαμωμάνα καί ότι Πύξ Λάξ είδαμε στά βίντεο ).....
Θά έστελνες φυλακαναμορφωτήριο τόν νεανία ή θά έριχνες ποινή μέ αναστολή ;;;
Η καμμιά κοινωνική εργασία ;;;.....η κάποια αλλη μορφή ποινής δικής σου.....
Καί μή μου πείς δέν ξέρω ακριβώς νομικά.....σκέψου σαν ερωτηθείς Ενορκος.....πού δέν ξέρει.....αλλά έχει λόγο στήν ποινή.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δεν θα ήθελα ούτε ποινή χάδι (αναστολή) που θα δώσει το μήνυμα "δεν τρέχει τίποτα παιδιά, πάμε γι' άλλα", ούτε φυλακές και αναμορφωτήριο που θα οδηγήσει νέους ανθρώπους σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 19 Ιαν 2021, 23:49 Καί τελικά έστω αν είναι τά πράγματα όπως υποθέτουμε αυτή τη στιγμή.....υπόθεση εργασίας ας πούμε.....
( υποθέτοντας δηλαδή ότι τούπε ένα γαμώσπίτι η γαμωμάνα καί ότι Πύξ Λάξ είδαμε στά βίντεο ).....
Θά έστελνες φυλακαναμορφωτήριο τόν νεανία ή θά έριχνες ποινή μέ αναστολή ;;;
Η καμμιά κοινωνική εργασία ;;;.....η κάποια αλλη μορφή ποινής δικής σου.....
Καί μή μου πείς δέν ξέρω ακριβώς νομικά.....σκέψου σαν ερωτηθείς Ενορκος.....πού δέν ξέρει.....αλλά έχει λόγο στήν ποινή.....
Κοινωνική εργασία για σοβαρό χρονικό διάστημα που να τους κάνει να καταλάβουν αφενός ότι οι βλακείες έχουν συνέπειες και αφετέρου ότι κάποιες ενέργειες έχουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις πχ παροχή βοήθειας σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα από ατυχήματα, ξυλοδαρμούς νομίζω ότι θα ήταν κάτι κατάλληλο για τους συγκεκριμένους.
Εννοείται πως τα παραπάνω ισχύουν αν φανεί στο δικαστήριο ότι δεν έχουν παρελθόν ανάλογων ενεργειών. Αν όχι θα ζητούσα γνώμη ειδικού κατά πόσο διορθώνεται η κατάσταση. Αν δεν, τότε φυλάκιση. Αν ναι, τότε ό,τι προτείνει καλύτερο ο ειδικός.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 92 Απαντήσεις
- 2498 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
-
- 971 Απαντήσεις