!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ειλικρίνεια
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: ειλικρίνεια
Οι μάζες γενικά έχουν μια τάση προς την ηλιθιότητα. Και την αστάθεια. Απλά σκέψου πόσο βλάκας είναι ο μέσος άνθρωπος, και μετά συνειδητοποίησε οτι οι μισοί είναι πιο βλάκες απ' αυτόν. Υπάρχουν χώρες όπου η ειλικρίνεια σου μπορεί να κοστίσει τη ζωή σου. Υπάρχουν περιπτώσεις γενικά που μπορεί να πεις μια βλακεία και να πεθάνεις. Ειλικρίνεια μόνο με τους δικούς μας ανθρώπους και πάλι μμφμ. Ευγένεια είναι μια καλή στάση.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
δεν φτάνει που πετάγεται σαν σοφή πορδίτσα συνέχεια,είναι και εκτός θέματος.τι να πειςΜπαντάς έγραψε: 18 Ιαν 2021, 01:12νύχτα έγραψε: 18 Ιαν 2021, 00:56δεν δήλωσα πουθενά ότι είμαι ειλικρινήςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 17 Ιαν 2021, 22:17 Αν είσαι Χαοτική.....τότε δέν μπορεί να είσαι ειλικρινής σύμφωνα μέ τό ξεδιπλωθέν σκεφτικό σου...........
![]()
.
είπα πως θεωρώ ότι είμαι συνήθως, και είναι κάτι που προσπαθώ
και έχω αμφιβολίες, διότι λόγω της ρευστότητας
που με χαρακτηρίζει, μπορεί σε λίγες ώρες/μέρες/χρόνια
να πιστεύω/αισθάνομαι εντελώς διαφορετικά
Η ειλικρίνεια, η αλήθεια, η πραγματικότητα, πόσο ρευστές έννοιες.... Πίστεψέ με με 200 ευρώ έχεις όποιο στοιχείο αλήθειας ή πραγματικότητας -πες το - και με άλλα 2.000 ευρώ έχεις επαναφέρει την τάξη πραγμάτων. Ναι, λίγο κοστίζει, όμως, το να πατάς εσύ και τα παιδιά σου στα πόδια, αξία ανεκτίμητη.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Δε διάβασα τα ποστς, αλλά εδώ είμαστε όλοι οι ειλικρινείς και εξυπνοι;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Εγώ είμαι μέτριος...Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 18 Ιαν 2021, 09:29 Δε διάβασα τα ποστς, αλλά εδώ είμαστε όλοι οι ειλικρινείς και εξυπνοι;
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
ΜΟΝΟ ΕΓΩΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 18 Ιαν 2021, 09:29 Δε διάβασα τα ποστς, αλλά εδώ είμαστε όλοι οι ειλικρινείς και εξυπνοι;
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Η δική μου άποψη περί ειλικρίνειας συνοψίζεται στο εξής: το να λες την αλήθεια είναι καλό και σωστό. Το να λες πάντα την αλήθεια, είναι αυτοκτονία.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Είμαι ειλικρινής, σε σημείο μαλακίας. Προσωπικά δεν με απασχολούν οι συνέπειες. Τις αποδέχομαι όποιες κι αν είναι.νύχτα έγραψε: 17 Ιαν 2021, 19:20 Προτιμότερο ένα σφάλμα με ειλικρίνεια, παρά το ορθό με απάτη.
Τέννυσον
Είναι θλιβεροί οι καιροί, όταν η εντιμότητα ονομάζεται αφέλεια και η ειλικρίνεια λέγεται ηλιθιότητα.
Πσέρβα-Τετμάιερ
Η ειλικρίνεια είναι η ευγενέστερη μορφή βλακείας.
Λίμπκνεχτ
θεωρείτε πως είναι αρετή ή την έχουμε υπερεκτιμήσει;
είστε ειλικρινείς ή αποφεύγετε τις συγκινησιοσυγκρούσεις;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
- Casper -
Γι' αυτό ακριβώς λέω (ο γέροντας βασικά) πως πρέπει να έχουμε διάκριση ως προς τα συναισθήματα τα δικά μας αλλά ταυτόχρονα και των άλλων. Θα αντέξει ο άλλος την αλήθεια μας; Είναι έτοιμος να την ακούσει; Αν η αλήθεια μας τον προσβάλλει, πρέπει να την πούμε; Και αν ναι, πότε και πως; Εμείς είμαστε όντως σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες; Όντως η αλήθεια μας είναι η δική μας αλήθεια ή είμαστε επηρεασμένοι; Είμαστε σίγουροι γι' αυτό που νιώθουμε; Θα το μετανιώσουμε; Αν αλλάξει η γνώμη μας μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση;Who is The 4th man έγραψε: 18 Ιαν 2021, 02:09
αυτό μοιάζει περισσοτερο προς το "λούστρο" παρα προς μια γνήσια διάκριση
πχ έρχεται κάποιος καί σου ψυθιριζει στό αυτί κάτι για να σε προφυλάξει λέει
"ειλικρινώς καί με πολυ καλες προθέσεις" εκει πρέπει να έχεις διάκριση τό πως
θα αντιδράσεις καί πώς θα ενεργήσεις για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι σε
παρενοχλεί καί σε προσβάλει.
επίσης κάποιες φορες ενεργεί μεσα μας μια φαντασίωση ή ένας πόθος ευσεβής...
όσο καί καλές νά φαίνονται ή προθέσεις μας στο βάθος κρύβεται μια παγίδα
Πολλά τα ερωτήματα. Γι' αυτό αντιλήφθηκα πως η διάκριση είναι η λέξη κλειδί και ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, το ίδιο και εμείς και οι ανθρώποι που απευθυνόμαστε. Τα όρια τα δικά μας και των άλλων. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις οι δικές μας και των άλλων. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος νομίζω.
- Winston Smith
Βέβαια το να μην είναι χρήσιμη η αλήθεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεις ψέμματα. Δηλαδή το να δεις κάποιον στο δρόμο 150 κιλά και να πας να του πεις "ρε αδυνάτησε πως είσαι έτσι" είναι η αλήθεια, πρέπει να αδυνατήσει. Είναι χρήσιμη; Όχι, δεν χρειάζεται να πεις κάτι. Σίγουρα πρέπει να επιλέγεις πότε την λες. Αλλά το να μη πεις την αλήθεια, δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται να λες ψέματα, πχ σε ένα παχύσαρκο φίλο σου ότι είναι όλα οκ για να μην τον στενοχωρήσεις.- Casper - έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:14Γι' αυτό ακριβώς λέω (ο γέροντας βασικά) πως πρέπει να έχουμε διάκριση ως προς τα συναισθήματα τα δικά μας αλλά ταυτόχρονα και των άλλων. Θα αντέξει ο άλλος την αλήθεια μας; Είναι έτοιμος να την ακούσει; Αν η αλήθεια μας τον προσβάλλει, πρέπει να την πούμε; Και αν ναι, πότε; Εμείς είμαστε όντως σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες; Όντως η αλήθεια μας είναι η δική μας αλήθεια ή είμαστε επηρεασμένοι; Είμαστε σίγουροι γι' αυτό που νιώθουμε; Θα το μετανιώσουμε; Αν αλλάξει η γνώμη μας μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση;Who is The 4th man έγραψε: 18 Ιαν 2021, 02:09
Πολλά τα ερωτήματα. Γι' αυτό αντιλήφθηκα πως η διάκριση είναι η λέξη κλειδί και ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, το ίδιο και εμείς και οι ανθρώποι που απευθυνόμαστε. Τα όρια τα δικά μας και των άλλων. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις οι δικές μας και των άλλων. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος νομίζω.
-
- Casper -
Μα αυτό ακριβώς λέω κι' εγώ. Τόσο χάλια εκφράζομαι;Winston Smith έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:21Βέβαια το να μην είναι χρήσιμη η αλήθεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεις ψέμματα. Δηλαδή το να δεις κάποιον στο δρόμο 150 κιλά και να πας να του πεις "ρε αδυνάτησε πως είσαι έτσι" είναι η αλήθεια, πρέπει να αδυνατήσει. Είναι χρήσιμη; Όχι, δεν χρειάζεται να πεις κάτι. Σίγουρα πρέπει να επιλέγεις πότε την λες. Αλλά το να μη πεις την αλήθεια, δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται να λες ψέματα, πχ σε ένα παχύσαρκο φίλο σου ότι είναι όλα οκ για να μην τον στενοχωρήσεις.- Casper - έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:14Γι' αυτό ακριβώς λέω (ο γέροντας βασικά) πως πρέπει να έχουμε διάκριση ως προς τα συναισθήματα τα δικά μας αλλά ταυτόχρονα και των άλλων. Θα αντέξει ο άλλος την αλήθεια μας; Είναι έτοιμος να την ακούσει; Αν η αλήθεια μας τον προσβάλλει, πρέπει να την πούμε; Και αν ναι, πότε; Εμείς είμαστε όντως σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες; Όντως η αλήθεια μας είναι η δική μας αλήθεια ή είμαστε επηρεασμένοι; Είμαστε σίγουροι γι' αυτό που νιώθουμε; Θα το μετανιώσουμε; Αν αλλάξει η γνώμη μας μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση;Who is The 4th man έγραψε: 18 Ιαν 2021, 02:09
Γενικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και με την προηγούμενη σου τοποθέτηση.
- Winston Smith
Όχι απλά διαχωρίζω ότι είναι διαφορετικό να μη πεις την αλήθεια, από το να πεις ψέμματα. Γιατί αυτή η "διάκριση" μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σαν δικαιολογία.- Casper - έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:27 Μα αυτό ακριβώς λέω κι' εγώ. Τόσο χάλια εκφράζομαι;![]()
Ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τα συναισθήματα και τα όρια των άλλων, αν πρέπει να πούμε κάτι ή όχι. Όχι μόνο τα δικά μας.
Πάντως είναι σημαντικό που όλοι οι ειλικρινείς έτυχε να βρεθούμε εδώ, σε αυτό το φόρουμ, σε αυτό το νήμα.
Στατιστικά πιο πιθανό να βρεθεί ζωή στη σελήνη, παρά αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 18 Ιαν 2021, 14:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Casper -
Α οκ. ΣυμφωνώWinston Smith έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:29Όχι απλά διαχωρίζω ότι είναι διαφορετικό να μη πεις την αλήθεια, από το να πεις ψέμματα. Γιατί αυτή η "διάκριση" μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σαν δικαιολογία.- Casper - έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:27 Μα αυτό ακριβώς λέω κι' εγώ. Τόσο χάλια εκφράζομαι;![]()
Ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τα συναισθήματα και τα όρια των άλλων, αν πρέπει να πούμε κάτι ή όχι. Όχι μόνο τα δικά μας.
-
- Casper -
Εγώ διευκρίνησα κιόλας ότι δεν ήμουν ειλικρινής τις πλείστες φορές (δεν έλεγα ποτέ αυτό που σκεφτόμουν) και το έκανα την πιο ακατάλληλη στιγμή και έχασα ανθρώπους από δίπλα μου. Δεν ήμουν καθόλου έτοιμη, ούτε ειλικρινής με τον εαυτό μου. Τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο και δεν υπάρχουν πρέπει. Συζήτηση γίνεται. Εσύ έχεις κάτι άλλο να πεις πέρα από το να πετάς εξυπνάδες;stavmanr έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:30 Πάντως είναι σημαντικό που όλοι οι ειλικρινείς έτυχε να βρεθούμε εδώ, σε αυτό το φόρουμ, σε αυτό το νήμα.
Αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον ειλικρινείς εξυπνάδες.- Casper - έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:33Εγώ διευκρίνησα κιόλας ότι δεν ήμουν ειλικρινής τις πλείστες φορές (δεν έλεγα ποτέ αυτό που σκεφτόμουν) και το έκανα την πιο ακατάλληλη στιγμή και έχασα ανθρώπους από δίπλα μου. Δεν ήμουν καθόλου έτοιμη, ούτε ειλικρινής με τον εαυτό μου. Τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο και δεν υπάρχουν πρέπει. Συζήτηση γίνεται. Εσύ έχεις κάτι άλλο να πεις πέρα από το να πετάς εξυπνάδες;stavmanr έγραψε: 18 Ιαν 2021, 14:30 Πάντως είναι σημαντικό που όλοι οι ειλικρινείς έτυχε να βρεθούμε εδώ, σε αυτό το φόρουμ, σε αυτό το νήμα.
Εσύ κακώς συμμετέχεις στο νήμα. Είναι μόνο για τους υπόλοιπους που είμαστε ειλικρινείς.