aljawn έγραψε: 11 Ιαν 2021, 23:24Για την ιστορία, νομίζω ότι έγιναν δεκτές στην καταμέτρηση, ακόμα και επιστολικές ψήφοι που έφτασαν στις επιτροπές τρεις (3) μέρες μετά τις γενικές εκλογές. Τυπικά θα μου πεις ότι λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υποβολής τους στο ταχυδρομείο, αλλά
ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό δεν νοθεύεται;
Το γιατί σαμποτάρουν τον Τραμπάκουλα οι ρεπουμπλικανοί της Τζόρτζια
δεν το ξέρω, αλλά δεν θα είναι οι μόνοι στο κόμμα. Για την ιστορία, κανείς δεν έχει εξηγήσει πως έφτασε το ηχητικό στην WaPo από την συνομιλία του τιμ Τραμπ, με τους γεωργιανούς, αλλά του πούστη, ποιος από τους δυο λες να το διέρρευσε στην εφημερίδα;
aljawn έγραψε: 11 Ιαν 2021, 23:16Αδελφέ, ολόκληρο σεντόνι άπλωσα, ακριβώς από πάνω σου. Η βασική, ας το πούμε, προσφυγή του Τραμπ, στο Σαπρίμ Κορτ, ουδέποτε εξετάστηκε στην ουσία της, αλλά απορρίφθηκε λόγω έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης. Οι περισσότερες πάντως απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης στοιχείων, ακόμα και όταν βασικά αφορούσαν την
αναζήτηση στοιχείων.
(1) Κάθε Πολιτεία έχει τους δικούς της κανόνες και αυτό που περιγράφεις (αποστολή ταχυδρομικής ψήφου την ημέρα των εκλογών) από όσο ξέρω ούτε είναι κάτι πρωτοφανές ούτε διαμαρτυρήθηκε ποτέ (παλιότερα) κανένας για αυτό. Και όπως και να έχει η ερώτησή σου «ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό δεν νοθεύεται;» αποτελεί (στην καλύτερη περίπτωση) εικασία. Δεν είναι όχι απόδειξη αλλά ούτε καν (ισχυρή) ένδειξη. Με τέτοιες εικασίες μούρλανε τον κοσμάκη ο Τραμπ και τον κατέβασε στην Ουάσινγκτον εργαλειοποιώντας τον.
(2) Δεν το ξέρεις, αλλά φροντίζεις να αφήνεις (αναπόδεικτα) υπονοούμενα. Το ηχητικό το διέρρευσαν μάλλον οι τοπικοί κυβερνώντες για να καλυφθούν επειδή ο Τραμπ μπορούσε (κατά την προσφιλή του συνήθεια) να ισχυριστεί εκ των υστέρων ό,τι ήθελε. Φαντάζομαι μάλιστα πως για τον ίδιο λόγο είχαν αποφασίσει πριν από τη συνομιλία να την καταγράψουν. Στέκεσαι στο γεγονός της διαρροής χωρίς να λες τίποτα για το περιεχόμενο της συνομιλίας το οποίο εκθέτει (μη μου πεις ότι και εδώ διαφωνείς) τον Τραμπ.
(3) Αντιλαμβάνεσαι (υποθέτω) ότι, για να έχει νόημα/αποτέλεσμα μία προσφυγή, πρέπει να
υπάρχουν στοιχεία και όχι να γίνεται με στόχο τη
συλλογή στοιχείων. Εμένα η γνώμη μου είναι ότι ο Τραμπ και το επιτελείο του άπλωσαν συνειδητά, βασιζόμενοι σε αστήρικτες εικασίες που τελικά ναυάγησαν στα δικαστήρια, ένα πέπλο αμφιβολίας πάνω από τις εκλογές για ιδιοτελείς σκοπούς, συγκεκριμένα για να εργαλειοποιήσουν προς όφελός του τους οπαδούς του, να απαξιώσουν το εκλογικό σύστημα και να ποτίσουν με δηλητήριο την κοινωνία επιδιώκοντας να αποκομίσουν οφέλη τόσο βραχυπρόθεσμα (από τις ταραχές που θα προέκυπταν) όσο και μακροπρόθεσμα (από το φανατισμό και το μίσος των οπαδών του προς τους αντιπάλους που «έκλεψαν» τη νίκη στις εκλογές).