Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Leporello έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:42
Αρα, θέλεις να συγκρίνεις τις δοκιμές φάσης ΙΙΙ του εμβολίου τής Pfizer με όλη την φάση τής ανάπτυξης του εμβολίου γιά Εμπόλα.
Όχι, συνέκρινα ακριβώς ίδια πράγματα. Η pfizer δεν έκανε 10 μήνες δοκιμές τρίτης φάσης. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στο τι διαβάζεις.
Ποιός είπε γιά 10 μήνες δοκιμές φάσης ΙΙΙ τής Pfizer; Γιά 2-3 δεν μιλάτε;
Ωχού, ξαναδές τι συνέκρινα:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:03
Ρε συ ελληγεννη, στα 5κ ποστ που έχεις γράψει εδώ πέρα, τι θέλεις τελικά να πεις; Να κάνουμε το εμβόλιο ή κινδυνεύουμε; Εσύ θα το κάνεις; Τουλάχιστον ο Αρίστος μάς είπε να μην το κάνουμε και να τιγκάρουμε το υπόγειο στα μονοκλωνικά, για την περίπτωση που κάτι στραβώσει και έτσι θα σωθούμε. Εσύ τι προτείνεις;
Γιατί με ρωτάς πράγματα που έχω απαντήσει πολλές φορές. Από την αρχή είπα ότι θα κάνω κι ο ίδιος εμβόλιο αν βγει με κανονικές διαδικασίες και όχι με fast-track αρχιδιές.
Επομένως αυτό δεν το κάνεις. Καλά όταν βγει αυτό με τις προδιαγραφες που θέλεις πες να το μάθουμε και μεις.
Βακχυλίδης έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:38
Aς πει καποιος στον μινιμαρκετα της καρδιας μας οτι τα εμβολια δεν γινονται στο αποστακτηριο του τζακ ντανιελς και δεν γινονται καλυτερα αν για μερικα χρονια πετας φελους περιμενοντας να ωριμασουν
Δεν το βρήκε κανείς χαριτωμένο ούτε την πρώτη φορά που ειπώθηκε. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι την δεύτερη φορά θα ξεκαρδιστούν όλοι στα γέλια;
Γιαννόπουλε, κατάλαβε κάτι κι εσύ όπως και οι υπόλοιποι: Δεν έχει ποτέ υπάρξει εμβόλιο χωρίς χρόνια δοκιμών γιατί χωρίς να περάσει χρόνος δεν μπορείς να ξέρεις ούτε αν δημιουργείται ανοσία ούτε για πόσο δημιουργείται ούτε τι ανεπιθύμητες παρενέργειες μπορεί να έχει σε βάθος χρόνου το εμβόλιο ή φάρμακο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:03
Ρε συ ελληγεννη, στα 5κ ποστ που έχεις γράψει εδώ πέρα, τι θέλεις τελικά να πεις; Να κάνουμε το εμβόλιο ή κινδυνεύουμε; Εσύ θα το κάνεις; Τουλάχιστον ο Αρίστος μάς είπε να μην το κάνουμε και να τιγκάρουμε το υπόγειο στα μονοκλωνικά, για την περίπτωση που κάτι στραβώσει και έτσι θα σωθούμε. Εσύ τι προτείνεις;
Γιατί με ρωτάς πράγματα που έχω απαντήσει πολλές φορές. Από την αρχή είπα ότι θα κάνω κι ο ίδιος εμβόλιο αν βγει με κανονικές διαδικασίες και όχι με fast-track αρχιδιές.
Επομένως αυτό δεν το κάνεις. Καλά όταν βγει αυτό με τις προδιαγραφες που θέλεις πες να το μάθουμε και μεις.
Αν δεν βγει εμβόλιο με κανονικές προδιαγραφές εμβολίου, εννοείται πως δεν θα κάνω καθόλου. Δεν παίρνω φάρμακα και σκευάσματα για την πλάκα μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Leporello έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:37
Αρα, έχουμε σαν δεδομένο ότι οι εθελοντές έχουν διατηρήσει αντισώματα 3-4 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και ΔΕΝ έχουμε αναφορές ότι ο αριθμός ασθενούντων μεταξύ αυτών αυξάνεται και δη σημαντικά.
Αρχίδια έχουμε σαν δεδομένο. Αυτό το «3-4 μήνες» προκύπτει από ανάλυση που δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι βρέθηκαν να έχουν αντισώματα τρεις μήνες μετά. Αυτή η ανάλυση δεν έχει καμμιά σχέση με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα νοσούντων. Επισημαίνεται μάλιστα στην ίδια την ανάλυση πως η παρουσία αντισωμάτων δεν αποδεικνύει ανοσία κατά του κορωνοϊού. Οπότε κάνε μου την χάρη να μην αναπαράγεις πράγματα που δεν έχεις διαβάσει και δεν ξέρεις τι λένε, όταν επαναλαμβάνω ότι δεν είναι έτσι.
Διάβασε τι λέει το πρωτότυπο:
Serum neutralizing antibodies continued to be detected in all the participants at day 119...
Correlates of protection against SARS-CoV-2 infection in humans are not yet established...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αρα, έχουμε σαν δεδομένο ότι οι εθελοντές έχουν διατηρήσει αντισώματα 3-4 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και ΔΕΝ έχουμε αναφορές ότι ο αριθμός ασθενούντων μεταξύ αυτών αυξάνεται και δη σημαντικά.
Αρχίδια έχουμε σαν δεδομένο. Αυτό το «3-4 μήνες» προκύπτει από ανάλυση που δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι βρέθηκαν να έχουν αντισώματα τρεις μήνες μετά. Αυτή η ανάλυση δεν έχει καμμιά σχέση με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα νοσούντων. Επισημαίνεται μάλιστα στην ίδια την ανάλυση πως η παρουσία αντισωμάτων δεν αποδεικνύει ανοσία κατά του κορωνοϊού. Οπότε κάνε μου την χάρη να μην αναπαράγεις πράγματα που δεν έχεις διαβάσει και δεν ξέρεις τι λένε, όταν επαναλαμβάνω ότι δεν είναι έτσι.
Serum neutralizing antibodies continued to be detected in all the participants at day 119...
Correlates of protection against SARS-CoV-2 infection in humans are not yet established...
Επίσης θεραπείες με αντισώματα από ανάρρωσαντες είχαν ελάχιστη επιτυχία.
Leporello έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:23
362.000 λένε οι FT μέχρι τις 21/11/2020. Το δικό σου νούμερο σε ποιά ημερομηνία αναφέρεται;
Άιντε πάλι οι γαμημένοι FT. Είναι οι FT η στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ και δεν το ξέρω;
Δεν θα ασχοληθώ να σχολιάσω πράγματα που έχω ξανασχολιάσει. Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω για τους θανάτους, ξαναδιάβασέ τα. Οι θάνατοι πάνω από το αναμενόμενο είναι προς το παρόν γύρω στις 150.000.
Νομίζω ότι απείρως αποδοτικότερο θα ήταν να διαβάσεις εσύ την μεθοδολογία του CDC. ήδη, η περίπου σύμπτωση με το νούμερο των FT θα έπρεπε να σε προβληματήσει.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Πώς αυτό που έβαλες αντικρούει αυτό που έγραψα εγώ, αδυνατώ να το καταλάβω. Προφανώς, ο λόγος σου δεν είναι επαρκής αιτία γιά να πιστέψουμε κάτι. Το αντίθετο θα έλεγα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:47
Ούτε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις άλλα έχεις και άποψη. Οι 11 χιλιάδες θάνατοι είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ όσοι αποδίδονται στον εμπόλα, όχι όσοι πέθαναν ενώ είχαν λάβει μέρος σε κλινικές δοκιμές. Στις διάφορες δοκιμές έλαβαν μέρος συνολικά .... εκατοντάδες άτομα και μάλιστα οι περισσότερες μελέτες δεν κατάφεραν να φτάσουν τα end point, διότι η πανδημία έληξε - δεν είχαν αρκετά κρούσματα.
Υπάρχουν μόνο δυο τρόποι για να γίνουν γρήγορες μελέτες όταν μιλάμε για μεταδοτικές ασθένειες. Είτε είσαι κομμουνιστής/ναζί χωρίς ηθικούς φραγμούς και κάνεις πειράματα τύπου Μεγκελε όπου μολύνεις ανθρώπους και όποιος έζησε έζησε και βγάζεις αποτελέσματα γρήγορα γρήγορα ή κάνεις κλινική μελέτη κατά την διάρκεια πανδημίας οπότε περιμένεις πότε θα μολυνθούν εθελοντές τυχαία και θα φτάσουν ένα προκαθορισμένο αριθμό κρουσμάτων που θεωρείται statistically significant. Αυτό το νούμερο δεν είναι τυχαίο, υπάρχει ολόκληρη ανάλυση από πίσω. Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά στο τελικό συμπέρασμα της μελέτης είτε έχεις 8 κρούσματα στους εμβολιασμένους/160 στους πλασίμπο μετά από 3 μήνες, είτε έχεις 80 κρούσματα στους εμβολιασμένους/1600 στους πλασίμπο μετά από 30 μήνες (τόσος χρόνος περίπου απαιτείται για να παρουσιαστούν ~1700 κρούσματα με τους σημερινούς ρυθμούς μετάδοσης). Το βασικό ερώτημα είναι πόσο σίγουροι είμαστε ότι η διαφορά που παρατηρείται ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είναι τυχαίο γεγονός. Το αποδεκτό στάνταρ είναι 95% confidence level. Για να αυξήσεις το confidence level παραπάνω πρέπει να περιμένεις εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, άλλα δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό πλεονέκτημα. Είτε είσαι 95% σίγουρος, είτε 98%.... είσαι σίγουρος ....
Η κοροϊδία που έφαγαν οι ρώσοι έχει να κάνει με το γεγονός ότι έκαναν την αναλυσή τους με μόνο 20-30 κρούσματα. Το confidence με αυτό το μέγεθος δείγματος είναι πολύ χαμηλό. Δεν πάει να πει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αληθινό, αλλά στατιστικά είμαστε μόνο πχ 60% (δεν ξέρω το ακριβές ποσοστό, αλλά κάπου εκεί κοντά είναι) σίγουροι ότι τα αποτελέσματά τους δεν είναι τυχαία.
Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Οι κλινικές δοκιμές που έγιναν έχουν πολύ μεγαλύτερη δυναμικότητα, εξαιτίας της απίστευτα υψηλής θνητότητας, που καθιστά άμεσα σαφές αν το εμβόλιο έχει επίδραση ακόμη κι αν δεν υπάρχει ομάδα ελέγχου.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:47Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά στο τελικό συμπέρασμα της μελέτης είτε έχεις 8 κρούσματα στους εμβολιασμένους/160 στους πλασίμπο μετά από 3 μήνες, είτε έχεις 80 κρούσματα στους εμβολιασμένους/1600 στους πλασίμπο μετά από 30 μήνες
Προφανώς δεν θα είχε διαφορά αν τα νούμερα ήταν ανάλογα. Αλλά η αντίληψη ότι η αναλογία 8-160 είναι επεκτάσιμη (extrapolation) είναι εσφαλμένη. Αριθμητικά είναι πολύ χαμηλοί αριθμοί για να ισχύει ότι αυτό δηλώνει 95% αποτελεσματικότητα με 95% βεβαιότητα. Είναι τόσο μικροί οι αριθμοί που οι αστάθμητοι παράγοντες που υπεισέρχονται είναι αναρίθμητοι. Στατιστικά δηλώνει μια άλφα συσχέτιση, αλλά τα ποσοστά που δίνονται είναι για γέλια, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μικρό διάστημα παρακολούθησης.
Κάνα νεότερο έχουμε; Μετά από τόσο καιρό θα έχουν μολυνθεί κι άλλοι εθελοντές. Τι λέει η εταιρεία;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πώς αυτό που έβαλες αντικρούει αυτό που έγραψα εγώ, αδυνατώ να το καταλάβω. Προφανώς, ο λόγος σου δεν είναι επαρκής αιτία γιά να πιστέψουμε κάτι. Το αντίθετο θα έλεγα.
Πολλά πράγματα αδυνατείς να καταλάβεις. Όπως το ότι ενώ ξεκάθαρα λέει η ίδια η μελέτη ότι δεν υπάρχει απόδειξη πως η παρουσία αντισωμάτων συνεπάγεται ανοσία, επιμένεις να το βρίσκεις αντιφατικό.
Αυτό που έγραψες, όπως και τα προηγούμενα περί μη νόσησης όσων έχουν αντισώματα, είναι μια βλακεία. Δεν έχει υπάρξει καμμιά περαιτέρω αναφορά από την εταιρεία για την πορεία των εθελοντών. Δεν ξέρουμε πόσοι νόσησαν ακόμα και από ποια γκρουπ και με ποια αναλογία.
Κι επειδή αδυνατείς να καταλάβεις, ας κάνουμε μια σούμα:
1. η παρουσία αντισωμάτων δεν συνεπάγεται ανοσία
2. άτομα με παρουσία αντισωμάτων έχουν νοσήσει και στον γενικό πληθυσμό και στο γκρουπ των εμβολιασμένων του συγκεκριμένου εμβολίου
3. ο αριθμός των αντισωμάτων πέφτει σημαντικά με τον χρόνο
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Βακχυλίδης έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:38
Aς πει καποιος στον μινιμαρκετα της καρδιας μας οτι τα εμβολια δεν γινονται στο αποστακτηριο του τζακ ντανιελς και δεν γινονται καλυτερα αν για μερικα χρονια πετας φελους περιμενοντας να ωριμασουν
Καλο παιδι ειναι αλλα του αρεσει να το παιζει ρηξικελευθος επαναστατης .
Ενας κοινος δογματικος ειναι ο οποιος εχει δημιουργησει το δικο του συμπαν φουσκα η οποια καποτε θα σκασει.
Κριμα γιατι ειναι καλο παιδι.
Αν τον ενδιαφέρει κάποιον πως λειτουργεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό με απλή κατανοητή γλώσσα ας πατήσει στο youtube:
"Τι τρέχει τελικά με τα mRNA/DNA εμβόλια;
10 λεπτάκια διάρκεια έχει.
Θα είχαν ενδιαφέρον οι όποιες αντιρρήσεις...
Τελικά το φόρουμ θα έπρεπε να λέγεται Ε.Α.Α.
(Ένωση άθεων αντιολυμπιακών)