!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
sharp

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 14:59
sharp έγραψε: 26 Δεκ 2020, 14:54
nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 14:47
Οι γιατροι παραδεχονται οτι ακομα δεν ξερουν γιατι σε μερικους με covid συμβαινει αυτο. Δηλαδη εκεί που εχει νικήσει τον κορονοιο ξαφνικα τρελαινεται το ανοσοποιητικο και αρχιζει μια ανεξελεγκτη επιθεση στα κυτταρα του.
Πως ξερουν οτι το εμβολιο του covid δεν θα προκαλεσει κατι τετοιο;
Αυτό "ανεξελεγκτη επιθεση στα κυτταρα του" πουθενά δεν το διάβασα έτσι.
Αλλά ακόμη και δίκιο να έχεις, τον ιό θα τον κολλήσεις σίγουρα κάποια στιγμή. Οπότε αυτό που λες θα σού συμβεί και πιθανότατα σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί θα έχεις αντιμετωπίσει μεγαλύτερη ποσότητα.
https://www.uhs.nhs.uk/ClinicalResearch ... be%20fatal.
In patients with severe COVID-19, the immune system can overreact leading to massively increased cytokine levels in the blood – a ‘cytokine storm’. Instead of helping the body fight the virus, this overreaction is extremely damaging to the cells and tissues of the body itself and can be fatal.
Λέει όμως severe COVID-19. Το είδα και γω αυτό σε ειδήσεις σε γερμανικό κανάλι, έκαναν νεκροψία σε κάποιους και βρήκαν ότι πνευμονικά κύτταρα ήταν σαν καμμένα από την προσπάθεια του οργανισμού να καθαρίσει από τον ιό. Από εμβόλιο αποκλείεται να βρεθείς σε τέτοια κατάσταση. Δηλ. πρώτα αρρώστησαν βαριά και μετά ο οργανισμός έδρασε έτσι.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:04
sharp έγραψε: 26 Δεκ 2020, 14:54
Αυτό "ανεξελεγκτη επιθεση στα κυτταρα του" πουθενά δεν το διάβασα έτσι.
Αλλά ακόμη και δίκιο να έχεις, τον ιό θα τον κολλήσεις σίγουρα κάποια στιγμή. Οπότε αυτό που λες θα σού συμβεί και πιθανότατα σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί θα έχεις αντιμετωπίσει μεγαλύτερη ποσότητα.
In patients with severe COVID-19, the immune system can overreact leading to massively increased cytokine levels in the blood – a ‘cytokine storm’. Instead of helping the body fight the virus, this overreaction is extremely damaging to the cells and tissues of the body itself and can be fatal.
Λέει όμως severe COVID-19. Το είδα και γω αυτό σε ειδήσεις σε γερμανικό κανάλι, έκαναν νεκροψία σε κάποιους και βρήκαν ότι πνευμονικά κύτταρα ήταν σαν καμμένα από την προσπάθεια του οργανισμού να καθαρίσει από τον ιό. Από εμβόλιο αποκλείεται να βρεθείς σε τέτοια κατάσταση. Δηλ. πρώτα αρρώστησαν βαριά και μετά ο οργανισμός έδρασε έτσι.
Εχει συμβεί και σε πιο ήπιες περιπτώσεις. Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι οτι συμβαίνει σε μεταγενέστερο χρόνο όταν ο ασθενής είναι πλέον αρνητικός στον ιό.
Θυμάσαι ένας Γερμανός 40αρης καθηγητής στην Κρήτη που ήταν θετικός, πήγε νοσοκομείο χωρίς βαριά συμπτώματα. Γύρισε σπίτι και πέθανε.
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2020, 14:28 Μπορεί κάποιος τύπος να μου εξηγήσει απλά, αλλά και επιστημονικά, γιατί να μην κάνω αυτό το εμβόλιο, πέρα από τον φόβο των παρενεργειών;

Τι έχει μέσα το οποίο θα είναι βλαβερό μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα για τον οργανισμό μου;
Δεν νομίζω οτι θα πάθεις τίποτα σοβαρό απ το εμβόλιο, πχ, να βγάλεις αυτιά γαιδάρου, ή τίποτα τέτοιο απ αυτά που αρέσουν στους ψέκ.
Το θέμα όπως το βλέπω είναι πολύ πιο λεπτεπίλεπτο, και άπτεται σε τομείς εμπορίου, πολιτικής και γενικής απάτης.

Δεν έχω δεί ως τώρα κάτι που να εμπνέει σοβαρή εμπιστοσύνη στα μέχρι στιγμής εμβόλια ακόμα και ΑΝ δεχθουμε οτι είναι απαραίτητα, πράγμα που δεν έχει φανεί καθόλου, αλλά έστω, ας το δεχθούμε σαν υπόθεση εργασίας.

Το κύριο πράγμα που βλέπω είναι οτι μέχρι στιγμής από τις δηλώσεις των ίδιων των εταιρειών το προιόν φαίνεται μούφα: αλλού πιάνει - αλλά μόνο για δυό βδομάδες, αλλού θές κάθε δεκαπενθήμερο μπούστερ, το άλλο βρήκαν (από ατύχημα, έτσι; και γαμώ τις επιστημονικές πρακτικές!) οτι κάνει πιο καλή δουλειά όσο πιο λίγο παίρνεις, αλλού σου λέει πάρε λίγα απ' όλα, μεταξύ τους κάαατι θα κάνουν, αλλου είπαν να το δώσουν σε δύο δόσεις, αλλά μετά λένε όχι να δώσουμε μόνο μία στα γερόντια, αλλού λέει οτι όσες γυναίκες έχουν κάνει πλαστικές τις παραμορφώνει, αλλού λέει να μη το κάνουν οι έγκυες, αλλού το διατυμπανίζουν ως έτοιμο αύριο αλλά τους λοίπουν κάποιες εκατομύριες δόσεις, αλλού βγαίνει νέος αράπικος κορονοιός και λένε οτι έχει άλλη επίδραση στο ανοσιολογικό και δεν το πιάνει (και πόσα νέα στελέχοι έχουν να βγουν ακόμα!), αλλού λέει Κίνα, αλλού λέει Ρωσία, βασικά.... του Κουτρουλή ο Γάμος.

Εγώ δεν συμβουλεύω κανέναν, είναι πραγματικά επιλογή του καθενός. Δεδομένου όμως οτι έχω βρεθεί σε μακροήμερη και παρα πολλή κοντινή επαφή με πολλά άτομα που είχαν κολλήσει (τουλάχιστον αν πιστέψεις το τεστ) που όλοι πέρασαν πολύ ελαφρυά, και εγώ ο ίδιος δεν είχα το παραμικρό σύμπτωμα (αν και ηλικιωμένος και ευπαθής) θεωρώ οτι ή τον είχα περάσει προηγουμένως (Γενάρη 19) τότε που δεν τον ξέραμε και νόμιζα οτι απλά είχα πολύ άγρια γρίππη, ή τον πέρασα ασυμπτωματικά και δεν καταλάβα μπιπ. Συνεπώς μου αρκεί να εμπιστευτώ το ανοσιολογικό μου συστημα, χωρίς να πάω να του κάνω καραγκιοζιλίκες επεμβάσεις.

Παραδόξως, κάποιο τεστ που να δείχνει αν πραγματικά τον πέρασα ή όχι ποτέ δεν μου προσφέρθηκε (οποία έκπληξης), αλλά αν ούτε ένα απλό τεστάκι αν τον πέρασα ή όχι δεν μπορείς να βγάλεις ρε πούστη μου, ε συγνώμη, αλλά κάποιες αμφιβολίες θα μου επιτρέψεις και για τα 1002 σούπερ-ντούπερ "εμβόλια" που υποτίθεται οτι έχεις βγάλει.

Καταλήγοντας, να θέσω και το εξής ερώτημα: Πόσα προγράματα έχετε δει τον τελευταίο χρόνο να εξηγουν τι είναι ιός και πώς έχει εξεληχθεί η επιστήμη του τα ατελευταια χρόνια, στην TV? Ελλείψει λοιπόν ακόμα και της πιο στοιχειώδους ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πώς θα γίνει κάποιος διάλογος που να έχει νόημα;

Καταλήγει γήπεδο η φάση με μαλάκες σαν τον Μακρόν να κάνουν ταρζανιες που μόνο σε καλό δεν μπορούν να βγούν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 27 Δεκ 2020, 00:39, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Imperium

nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:15 Θυμάσαι ένας Γερμανός 40αρης καθηγητής στην Κρήτη που ήταν θετικός, πήγε νοσοκομείο χωρίς βαριά συμπτώματα. Γύρισε σπίτι και πέθανε.
Γράμμα αεροπλανάκι, ξέρεις τί είναι;
Άφαντος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άφαντος »

Imperium έγραψε: 26 Δεκ 2020, 14:10
Άφαντος έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:54 Ο φόβος για την υγεία μας είναι φυσικό επακόλουθο της αλόγιστης εκμετάλευσης των φυσικών πόρων.
Αυτό που λες βασικά είναι:
Η άθλια κτάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι ιατρογεννής και απόρροια νοσηρής νοοτροπίας ζωής μας.
Για να σωθούμε λοιπόν, πρέπει να χωθούμε εντελώς στον άρρωστο βούρκο, και όχι να αναθεωρήσουμε την εσφαλμένη κατεύθυνσή μας. (Γιατί είναι πια πολύ αργα γι αυτό). Και δεν το λες μόνο εσύ βάβαια.
Φάε λοιπόν το μισοσάπιο Αμερικάνικο μοσχαράκι και κοτόπουλό σου, marinade στα αντιβιωτικά, και άσε τις ψεκασμενιές τύπου "πιο φυσιολογικού φαγητού".
Το συμπέρασμα που έβγαλες είναι δικό σου και όχι δικό μου. Προφανέστατα πως για να σωθούμε η οριστική λύση είναι να αναθεωρήσουμε την εσφαλμένη κατευθυνσή μας. Εννοείται.
Αν αυτό εσύ δεν το βλέπεις προφανές και χρειάζεται να γραφτεί σαν καινοφανή άποψη είναι δικό σου πρόβλημα.
Αλλά τι σχέση έχει αυτό με αυτά που λέμε σ αυτό το νήμα;;
Εδώ έχουμε κάποιον μανιακό καπνιστή που πλέον έχει καρκίνο στον πνεύμονα. Τι θα του πούμε;; Κόψε το κάπνισμα και αυτό αρκει;; Μα ήδη έχει καρκίνο στον πνεύμονα και να το κόψει πλέον γι αυτόν είναι αργά.
Προσπαθούμε λοιπόν να θεραπεύσουμε όσο γίνεται πιο ΑΜΕΣΑ τον καρκίνο που έχει στον πνεύμονα και αν τα καταφέρουμε του λέμε να μην ξανακαπνίσει. Από κει και πέρα σν ξανακσπνίσει κακό του κεφαλιού του.
Τωρα λοιπόν έχουμε έναν ιό με πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα...Άρα αυτό που προέχει είναι να βρούμε τρόπους γρήγορης ανοσίας της αγέλης. Αυτόν ΑΜΕΣΑ τον προσφέρει το εμβόλιο.
Ξαναλέω...Αν δεν εμβολιαστούμε ή δεν βρούμε κάποιον άλλον τρόπο τέλος πάντων ΑΜΕΣΑ να σταματήσει η διαδοση του ιού...τότε η ανοσία της αγέλης θα έρθει σε 5 χρόνια αφήνοντας πίσω της πάνω απο 100 εκατομμύρια νεκρούς.
Δική μας η απόφαση.
:a108: Τελικά το φόρουμ θα έπρεπε να λέγεται Ε.Α.Α.
(Ένωση άθεων αντιολυμπιακών)
:roll: :lol:
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Imperium έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:20
Spoiler
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2020, 14:28 Μπορεί κάποιος τύπος να μου εξηγήσει απλά, αλλά και επιστημονικά, γιατί να μην κάνω αυτό το εμβόλιο, πέρα από τον φόβο των παρενεργειών;

Τι έχει μέσα το οποίο θα είναι βλαβερό μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα για τον οργανισμό μου;
Δεν νομίζω οτι θα πάθεις τίποτα σοβαρό απ το εμβόλιο, πχ, να βγάλεις αυτιά γαιδάρου, ή τίποτα τέτοιο απ αυτά που αρέσουν στους ψέκ.
Το θέμα όπως το βλέπω είναι πολύ πιο λεπτεπίλεπτο, και άπτεται σε τομείς εμπορίου, πολιτικής και γενικής απάτης.

Δεν έχω δεί ως τώρα κάτι που να εμπνέει σοβαρή εμπιστοσύνη στα μέχρι στιγμής εμβόλια ακόμα και ΑΝ δεχθουμε οτι είναι απαραίτητα, πράγμα που δεν έχει φανεί καθόλου, αλλά έστω, ας το δεχθούμε σαν υπόθεση εργασίας.

Το κύριο πράγμα που βλέπω είναι οτι μέχρι στιγμής από τις δηλώσεις των ίδιων των εταιρειών το προιόν φαίνεται μούφα: αλλού πιάνει - αλλά μόνο για δυό βδομάδες, αλλού θές κάθε δεκαπενθήμερο μπούστερ, το άλλο βρήκαν (από ατύχημα, έτσι; και γαμώ τις επιστημονικές πρακτικές!) οτι κάνει πιο καλή δουλειά όσο πιο λίγο παίρνεις, αλλού σου λέει πάρε λίγα απ' όλα, μεταξύ τους κάαατι θα κάνουν, αλλου είπαν να το δώσουν σε δύο δόσεις, αλλά μετά λένε όχι να δώσουμε μόνο μία στα γερόντια, αλλού λέει οτι όσες γυναίκες έχουν κάνει πλαστικές τις παραμορφώνει, αλλού λέει να μη το κάνουν οι έγκυες, αλλού το διατυμπανίζουν ως έτοιμο αύριο αλλά τους λοίπουν κάποιες εκετομύριες δόσεις, αλλού βγαίνει νέος αράπικος κορονοιός και λένε οτι έχει άλλη επίδραση στο ανοσιολογικό και δεν το πιάνει (και πόσα νέα στελέχοι έχουν να βγουν ακόμα!), αλλού λέει Κίνα, αλλού λέει Ρωσία, βασικά.... του Κουτρουλή ο Γάμος.

Εγώ δεν συμβουλεύω κανέναν, είναι πραγματικά επιλογή του καθενός. Δεδομένου όμως οτι έχω βρεθεί σε μακρόοημερη και παρα πολλή κοντινή επαφή με πολλά άτομα που είχαν κολλήσει (τουλάχιστον αν πιστέψεις το τεστ) που όλοι πέρασαν πολύ ελαφρυά, και εγώ ο ίδιος δεν είχα το παραμικρό σύμπτωμα (αν και ηλικιωμένος και ευπαθής) θεωρώ οτι ή τον είχα περάσει προηγουμένως (Γενάρη 19) τότε που δεν τον ξέραμε και νόμιζα οτι απλά είχα πολύ άγρια γρίππη, ή τον πέρασα ασυμπτωματικά και δεν καταλάβα μπιπ. Συνεπώς μου αρκεί να εμπιστευτώ το ανοσιολογικό μου συστημα, χωρίς να πάω να του κάνω καραγκιοζιλίκες επεμβάσεις.

Παραδόξως, κάποιο τεστ που να δείχνει αν πραγματικά τον πέρασα ή όχι ποτέ δεν μου προσφέρθηκε (οποία έκπληξης), αλλά αν ούτε ένα απλό τεστάκι αν τον πέρασα ή όχι δεν μπορείς να βγάλεις ρε πούστη μου, ε συγνώμη, αλλά κάποιες αμφιβολίες θα μου επιτρέψεις και για τα 1002 σούπερ-ντούπερ "εμβόλια" που υποτίθεται οτι έχεις βγάλει.

Καταλήγοντας, να θέσω και το εξής ερώτημα: Πόσα προγράματα έχετε δει τον τελευταίο χρόνο να εξηγουν τι είναι ιός και πώς έχει εξεληχθεί η επιστήμη του τα ατελευταια χρόνια, στην TV? Ελλείψει λοιπόν ακόμα και της πιο στοιχειώδους ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πώς θα γίνει κάποιος διάλογος που να έχει νόημα;

Καταλήγει γήπεδο η φάση με μαλάκες σαν τον Μακρόν να
κάνουν ταρζανιες που μόνο σε καλό δεν μπορούν να βγούν.
Όλη αυτή η παραφιλολογία, τύπε, με τα πιάνει δεν πιάνει, πάρε το μισό, πάρε λίγο, πάρε εκείνη την μάρκα, φέρνει καούρα και δυσεντερία, νομίζω θα υπάρχει σε οποιοδήποτε κοινό φάρμακο ακόμα και επιπέδου depon, αν αρχίσουμε να το αναλύουμε όπως κάνουμε με αυτά τα εμβόλια και όπως ψάχνουν για να δημιουργήσουν σούσουρο, τα ΜΜΕ.

Επίσης, δεν κάνεις το εμβόλιο μόνο για πάρτη σου, αλλά για να μην γίνεις μεταδότης και για τους γύρω σου, οι οποίοι ίσως είναι πιο ευάλωτοι, όπως ακριβώς κάνουμε με την χρήση της μάσκας.

Πάντως, είναι κατανοητή η αντίδρασή σου και λογική.

Το κυρίως θέμα είναι η άκρως δικαιολογημένη δυσπιστία προς τις κυβερνήσεις και η πρόσβαση σε πληροφορίες ατόμων που δεν είναι σε θέση να τις κατανοήσουν στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα την συναισθηματική αντίδρασή των, σε ένα άκρως επιστημονικό θέμα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:15

Εχει συμβεί και σε πιο ήπιες περιπτώσεις. Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι οτι συμβαίνει σε μεταγενέστερο χρόνο όταν ο ασθενής είναι πλέον αρνητικός στον ιό.
Θυμάσαι ένας Γερμανός 40αρης καθηγητής στην Κρήτη που ήταν θετικός, πήγε νοσοκομείο χωρίς βαριά συμπτώματα. Γύρισε σπίτι και πέθανε.
Δεν γνωρίζω την περίπτωση, αλλά όπως έβαλα παραπάνω μια συνηθισμένη παρενέργεια από την ασπιρίνη είναι η αιμορραγία. Και αυτό τεσταρισμένο εδώ και μισό αιώνα. Το ρισκάρεις να πάρεις ασπιρίνη;

Οι πιθανότητες να βγει κάποιος στο δρόμο και να τον χτυπήσει αυτοκίνητο είναι περισσότερες από αυτό που περιγράφεις. Εάν αποφασίσει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει να μην ξαναβγεί από το σπίτι του, διαφορετικά θα είναι παράλογος.
Imperium

Άφαντος έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:25 Το συμπέρασμα που έβγαλες είναι δικό σου και όχι δικό μου. Προφανέστατα πως για να σωθούμε η οριστική λύση είναι να αναθεωρήσουμε την εσφαλμένη κατευθυνσή μας.
Όχι, δικό σου είναι απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.

Παρακάτω λές
η ανοσία της αγέλης θα έρθει σε 5 χρόνια αφήνοντας πίσω της πάνω απο 100 εκατομμύρια νεκρούς.
Δική μας η απόφαση.
Μπορείς να δεχτείς οτι αυτός ίσως να είναι ο μόνος δρόμος για να γίνει η αυτονόητη (κατ εσέ) αναθεώρηση;
Αν όχι, τότε ήδη έχεις αποφασίσει το αντίθετο, ο,τι και να θες να παριστάνεις.

Εξ άλλου 100 εκατομύρια νεκροί σε πέντε χρόνια (στην έσχατη περίπτωση που αλήθευει αυτός το τρομόλαγνο στοιχείο) δεν είναι εξωφρενικός αριθμός.

(Όσο για τον πούστη τον καπνιστή, να πάει να απαυτωθεί - σιγα μη και δεν τόξερε :a040: :smt005: )
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Το θέμα είναι κατ' εξοχήν πολιτικό· και είναι πολιτικό όχι επειδή το έκαναν οι «ψεκασμένοι», αλλά είναι πολιτικό επειδή το έκαναν οι ίδιες οι κυβερνήσεις. Δηλώσεις του τύπου «φωτεινή πραγματικότητα μετά το εμβόλιο» (Μητσοτάκης) είναι πολιτικές δηλώσεις και δεν έχουν καμμία σχέση με την επιστήμη. Η επιστήμη δεν προβλέπει το μέλλον ούτε γνωρίζει από πριν ποιά θα είναι η έκβαση των γεγονότων.
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Η εταιρια που πηρε αδεια χωρις να εχει ολοκληρωθει η φαση 3(που διαρκει μερικα χρονια κανονικα).Εδω και 1.5 μηνα δεν εχει δωσει κανενα στοιχειο στην δημοσιοτητα για την ερευνα που ειναι ακομα σε εξελιξη οπως πχ για το αν οι 8 στους 20.000 που ειχαν κανει το εμβολιο και κολλησαν αυξηθηκαν και ποσο.Κατα τα αλλα ζητανε τυφλη υπακοη και πιστη
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:39
nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:15

Δεν γνωρίζω την περίπτωση, αλλά όπως έβαλα παραπάνω μια συνηθισμένη παρενέργεια από την ασπιρίνη είναι η αιμορραγία. Και αυτό τεσταρισμένο εδώ και μισό αιώνα. Το ρισκάρεις να πάρεις ασπιρίνη;

Οι πιθανότητες να βγει κάποιος στο δρόμο και να τον χτυπήσει αυτοκίνητο είναι περισσότερες από αυτό που περιγράφεις. Εάν αποφασίσει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει να μην ξαναβγεί από το σπίτι του, διαφορετικά θα είναι παράλογος.
Σε πολυ μεγαλο ποστοστο ανθρώπων ο ιος προκαλεσε ηπια συμπτωματα και περασε αμεσως. Σε αυτους πιθανών δεν εφτασε στα πνευμονια ή αλλου επειδη ειχαν καλυτερες αμυνες. Επισης απο τις μετρήσεις φαινεται οτι δημιουργηθηκαν λιγοτερα αντισωματα σε σχέση με αυτους που νοσησαν πιο βαρια.
Γιατι πρεπει σωνει και καλα να εισαγουν αυτοι στο σωμα τους μια προσομοιωση κορονοιου που θα παραξει ίσως αχρειαστα αντισωματα γιαυτους; Πως ξερουμε οτι ειναι χρησιμα τα αντισωματα (και οχι βλαβερα) για τους συγκεκριμενους εφόσον αναρωσαν χωρίς αυτα οταν περασαν τον ιο;
Imperium

Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:36
Imperium έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:20
Spoiler

Το κύριο πράγμα που βλέπω είναι οτι μέχρι στιγμής από τις δηλώσεις των ίδιων των εταιρειών το προιόν φαίνεται μούφα: αλλού πιάνει - αλλά μόνο για δυό βδομάδες, αλλού θές κάθε δεκαπενθήμερο μπούστερ, το άλλο βρήκαν (από ατύχημα, έτσι; και γαμώ τις επιστημονικές πρακτικές!) οτι κάνει πιο καλή δουλειά όσο πιο λίγο παίρνεις, αλλού σου λέει πάρε λίγα απ' όλα, μεταξύ τους κάαατι θα κάνουν, αλλου είπαν να το δώσουν σε δύο δόσεις, αλλά μετά λένε όχι να δώσουμε μόνο μία στα γερόντια, αλλού λέει οτι όσες γυναίκες έχουν κάνει πλαστικές τις παραμορφώνει, αλλού λέει να μη το κάνουν οι έγκυες, αλλού το διατυμπανίζουν ως έτοιμο αύριο αλλά τους λοίπουν κάποιες εκετομύριες δόσεις, αλλού βγαίνει νέος αράπικος κορονοιός και λένε οτι έχει άλλη επίδραση στο ανοσιολογικό και δεν το πιάνει (και πόσα νέα στελέχοι έχουν να βγουν ακόμα!), αλλού λέει Κίνα, αλλού λέει Ρωσία, βασικά.... του Κουτρουλή ο Γάμος.

Εγώ δεν συμβουλεύω κανέναν, είναι πραγματικά επιλογή του καθενός. Δεδομένου όμως οτι έχω βρεθεί σε μακρόοημερη και παρα πολλή κοντινή επαφή με πολλά άτομα που είχαν κολλήσει (τουλάχιστον αν πιστέψεις το τεστ) που όλοι πέρασαν πολύ ελαφρυά, και εγώ ο ίδιος δεν είχα το παραμικρό σύμπτωμα (αν και ηλικιωμένος και ευπαθής) θεωρώ οτι ή τον είχα περάσει προηγουμένως (Γενάρη 19) τότε που δεν τον ξέραμε και νόμιζα οτι απλά είχα πολύ άγρια γρίππη, ή τον πέρασα ασυμπτωματικά και δεν καταλάβα μπιπ. Συνεπώς μου αρκεί να εμπιστευτώ το ανοσιολογικό μου συστημα, χωρίς να πάω να του κάνω καραγκιοζιλίκες επεμβάσεις.

Καταλήγει γήπεδο η φάση με μαλάκες σαν τον Μακρόν να
κάνουν ταρζανιες που μόνο σε καλό δεν μπορούν να βγούν.
Όλη αυτή η παραφιλολογία, τύπε, με τα πιάνει δεν πιάνει, πάρε το μισό, πάρε λίγο, πάρε εκείνη την μάρκα, φέρνει καούρα και δυσεντερία, νομίζω θα υπάρχει σε οποιοδήποτε κοινό φάρμακο ακόμα και επιπέδου depon, αν αρχίσουμε να το αναλύουμε όπως κάνουμε με αυτά τα εμβόλια και όπως ψάχνουν για να δημιουργήσουν σούσουρο, τα ΜΜΕ.

Επίσης, δεν κάνεις το εμβόλιο μόνο για πάρτη σου, αλλά για να μην γίνεις μεταδότης και για τους γύρω σου, οι οποίοι ίσως είναι πιο ευάλωτοι, όπως ακριβώς κάνουμε με την χρήση της μάσκας.

Πάντως, είναι κατανοητή η αντίδρασή σου και λογική.

Το κυρίως θέμα είναι η άκρως δικαιολογημένη δυσπιστία προς τις κυβερνήσεις και η πρόσβαση σε πληροφορίες ατόμων που δεν είναι σε θέση να τις κατανοήσουν στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα την συναισθηματική αντίδρασή των, σε ένα άκρως επιστημονικό θέμα.
1) Σωστά, αλλά η παραφιλιλογία εδώ δεν είναι της κυρα-Κατίνας, αλλά η "επίσημες" δηλώσεις των ίδιων των εταιριών. Αν αυτές δεν σε προβληματίζουν, νο πρόμπλεμ

2) Βέβαια υπάρχει και η τοποθέτηση οτι η μετάδοση ενός ελαφρού ιού σε μια κοινωνία δομεί γερή ανοσολογία πιο γρηγορα , σε αντίθεση με την σημερινή αυτοκαταστροφή του Κινέζικου μαρτυρίου του Θανάτου των Χίλιων Ξυραφιών που βλέπουμε καθημερινά, για να καταλήξουμε πιθανότατα στην ίδια θέση αν ο εμβολιασμός αποδειχθεί ανέφικτος.

3) Μερσι, νά 'σαι καλά και εσύ.

4) Συμφωνώ εν μέρει, αλλά εδώ βλέπουμε συχνά too much από μια μονόπλευρη @επιστημονική@ θέση που κρύβει πολλά. Νομίζω οτι η μαζική δυσπιστία, αν και συχνά μπορεί να στηρίζεται σε συνομωσιολογίες κι παπαρολογίες έχει συχνά μια γνήσια βάση οταν καταλαβαίνει οτι παίζεται βρώμικο παιγνίδι. Π.χ. ποτέ δεν είδαμε αντιδράσεις σε εμβόλια ιλαράς, κίτρινου πυρετού, χολέρας, πολιομυελίτιδας, κλπ.
Imperium

Planis έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:40 Το θέμα είναι κατ' εξοχήν πολιτικό· και είναι πολιτικό όχι επειδή το έκαναν οι «ψεκασμένοι», αλλά είναι πολιτικό επειδή το έκαναν οι ίδιες οι κυβερνήσεις.
Εξαιρετική παρατήρηση!

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οτι οι κυβερνήσεις απλώς κοίταξαν να δουν πόσο πιο γερά μπορούσαν να εκμεταλευτούν τον τρόμο του κόσμου, ανοίγοντας έτσι αυτήν την ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ζημια στην κοινωνία και τον πολιτισμό, αυτό το κουτί της Πανδώρας που βλέπουμε σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Για Octavia 1.8 Diesel τι λάδι να βάλω;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Imperium

nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:51 Σε πολυ μεγαλο ποστοστο ανθρώπων ο ιος προκαλεσε ηπια συμπτωματα και περασε αμεσως. Σε αυτους πιθανών δεν εφτασε στα πνευμονια ή αλλου επειδη ειχαν καλυτερες αμυνες. Επισης απο τις μετρήσεις φαινεται οτι δημιουργηθηκαν λιγοτερα αντισωματα σε σχέση με αυτους που νοσησαν πιο βαρια.
Γιατι πρεπει σωνει και καλα να εισαγουν αυτοι στο σωμα τους μια προσομοιωση κορονοιου που θα παραξει ίσως αχρειαστα αντισωματα γιαυτους; Πως ξερουμε οτι ειναι χρησιμα τα αντισωματα (και οχι βλαβερα) για τους συγκεκριμενους εφόσον αναρωσαν χωρίς αυτα οταν περασαν τον ιο;
Θενκς Νικ, το έθεσες πιο κομψά από εμένα.

Και επαναλαμβάνω, οτι αν δεν βγεί πρώτα τεστ για αν έχεις περάσει ήδη κοβιντ ή όχι, το εμβόλιο είναι φάρσα.
Σκέψου να βγεί τίποτα που να δείχνει οτι τεράστιο ποσοστό της κοινωνίας τον έχει κολλήσει ήδη! Δεν έχουμε ακόμα απολύτως κανέναν τρόπο να ξέρουμε αυτό.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”