!!! DEVELOPMENT MODE !!!

41000 περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2019

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Re: 41000 περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Cecily Anne έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:56 Επειδή εμένα δεν με ενδιαφέρει να αυξήσω τον πληθυσμό, δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με ιδέες υπέρ του θεσμού της κοινωνικής πρόνοιας, άσχετα με το ότι στην παρούσα διαφωνώ κάθετα με την ιδέα σου.
Διαφωνείς. Σεβαστό φυσικά. Ωστόσο αν δεν υπάρχει ρεαλιστική ενναλακτική, δηλαδή πρόταση που να προσφέρει σχετικά γρήγορη αύξηση του πληθυσμού χωρίς πτώση του μορφωτικού επιπέδου, δεν έχει κανένα νόημα η διαφωνία σου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Belisarius έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:01
Cecily Anne έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:56 Επειδή εμένα δεν με ενδιαφέρει να αυξήσω τον πληθυσμό, δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με ιδέες υπέρ του θεσμού της κοινωνικής πρόνοιας, άσχετα με το ότι στην παρούσα διαφωνώ κάθετα με την ιδέα σου.
Διαφωνείς. Σεβαστό φυσικά. Ωστόσο αν δεν υπάρχει ρεαλιστική ενναλακτική, δηλαδή πρόταση που να προσφέρει σχετικά γρήγορη αύξηση του πληθυσμού χωρίς πτώση του μορφωτικού επιπέδου, δεν έχει κανένα νόημα η διαφωνία σου.
Σου εξήγησα ότι συμφωνώ με την παροχή βοήθειας σαν ιδέα σε 1,2 παιδιά ανά οικογένεια, ως εκεί. Δηλαδή για εμένα, μακάρι όλα τα ζευγάρια να έκαναν έστω ένα παιδί, παρά πέντε κανένα και άλλα πέντε από 4-5 παιδιά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

mao mao έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:56
Στην Ανατολική ευρώπη πιστεύω οτι βάζεις και την Ελλάδα. Εκτός αν πει κάποιος οτι η πτώση στις γεννήσεις μετά το 2010 οφείλονται σε άνοδο του βιοτικού επιπέδου.
Νομίζω οτι όπως κ στα υπόλοιπα θέματα η Ελλάδα παίζει κ στις δυο κατηγορίες. Έχει λίγες γεννήσεις για τους ίδιους λόγους που έχει η Ιταλία και η Γερμανία, αλλά και για τους λόγους που έχουν τα Σκόπια, η Σερβία και η Ουκρανία
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Yochanan έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:17
δεν μπορώ να πω οτι συμφωνω απολυτα με τη μια η αλλη πλευρα αλλα κυριως γιατι δεν εχω εικονα απο ελλαδα πλεον. παντως αυτο που λες μαο μου ακουγεται λογικο. και θα ηθελα να μαθω περισσοτερα
όποτε θέλεις Yochanan να σου εξηγήσω αναλυτικά. Τώρα που κλείσαν οι καφετέριες, έχω μπόλικο ελεύθερο χρόνο.
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Cecily Anne έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:02 Σου εξήγησα ότι συμφωνώ με την παροχή βοήθειας σαν ιδέα σε 1,2 παιδιά ανά οικογένεια, ως εκεί. Δηλαδή για εμένα, μακάρι όλα τα ζευγάρια να έκαναν έστω ένα παιδί, παρά πέντε κανένα και άλλα πέντε από 4-5 παιδιά.
Αυτό που λες οδηγεί τη χώρα στο θάνατο. Αν είναι απλά να πεθάνει η χώρα 30 χρόνια αργότερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος για παροχές.
Τέσπα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Belisarius έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:10
Cecily Anne έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:02 Σου εξήγησα ότι συμφωνώ με την παροχή βοήθειας σαν ιδέα σε 1,2 παιδιά ανά οικογένεια, ως εκεί. Δηλαδή για εμένα, μακάρι όλα τα ζευγάρια να έκαναν έστω ένα παιδί, παρά πέντε κανένα και άλλα πέντε από 4-5 παιδιά.
Αυτό που λες οδηγεί τη χώρα στο θάνατο. Αν είναι απλά να πεθάνει η χώρα 30 χρόνια αργότερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος για παροχές.
Τέσπα.
Και το 4-5 παιδιά ανά 5 οικογένειες και κανένα από τις άλλες οδηγεί σε ξαδερφοποίηση του γένους ρε συ. Θα πεθάνει και με αυτό τον τρόπο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:46
foscilis έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:37 Κυρίως γιατί έχει γιγάντια κόστη στις μικρές ηλικίες.
Στα αλλα συμφωνώ, εδώ δεν είμαι σίγουρος. Εμας είναι μικρό ακομα, δε θα έλεγα οτι τα κόστη είναι εξωφρενικά, κ σε συζητήσεις με φίλους μου λένε ότι αργότερα τα κόστη είναι ακόμα μεγαλύτερα (αγγλικά, δραστηριότητες, χαρτζιλίκι κτλ)
Το κόστος το λέω με την πιο ευρεία έννοια και βασικά ότι χρόνος = χρήμα.

Ένα παιδί από τον -1 μήνα (τον 9ο της εγκυμοσύνης) μέχρι τα 4 περίπου θέλει σχεδόν 24ωρη φροντίδα. Η μάνα θα λείψει τουλάχιστον 2 μήνες από τη δουλειά, αυτό με το καλημέρα είναι 2 μισθοί. Μετά πρέπει είτε να μη δουλεύει ο ένας είτε να υπάρχει γιαγιά(*) είτε να πληρώνεις βρεφονηπιακό ή γυναίκα, σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μερικά κατοστάρικα το μήνα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι όλο αυτό είναι μη ευέλικτο. Ο έφηβος μπορεί να σου στοιχίζει για παράδειγμα 1000 ευρώ σε φροντιστήρια, αλλά μπορείς π.χ. να τα έχεις δουλέψει 2 χρόνια πριν και να τα έχεις μαζέψει. Μάλιστα είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις ξεκινήσει να μαζεύεις 4 και 5 χρόνια πριν. Το μωρό που θέλει κάποιον να κάτσει μαζί του σήμερα οχτώ το πρωί με οχτώ το βράδι, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτό. Δε μπορείς να "μαζέψεις χρόνο" πιο πριν και να τον εκταμιεύσεις Δευτέρα οχτώ με οχτώ :) Αυτή η απουσία ευελιξίας είναι πολύ πιο ακριβή.

Στους πολύ φτωχούς το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο γιατί πραγματικά δεν περισσεύει χρόνος από το δωδεκάωρο που σκάβουν ούτε το αφεντικό δείχνει κατανόηση.

Στη μεσαία τάξη το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο γιατί αντιπροσωπεύει ένα γιγαντιαίο ξεβόλεμα και μάλιστα με εναλλακτική να μπορείς να αφιερωθείς στην επαγγελματική σου εξέλιξη και στο 24/7 παρτάρισμα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:07
Στην Ανατολική ευρώπη πιστεύω οτι βάζεις και την Ελλάδα. Εκτός αν πει κάποιος οτι η πτώση στις γεννήσεις μετά το 2010 οφείλονται σε άνοδο του βιοτικού επιπέδου.
Νομίζω οτι όπως κ στα υπόλοιπα θέματα η Ελλάδα παίζει κ στις δυο κατηγορίες. Έχει λίγες γεννήσεις για τους ίδιους λόγους που έχει η Ιταλία και η Γερμανία, αλλά και για τους λόγους που έχουν τα Σκόπια, η Σερβία και η Ουκρανία
Yep πάντα μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη ότι θα αντιγράψουν τα χειρότερα που παίζουν στον πλανήτη.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:07
Βασικά η περίπτωση της Ελλάδας μοιάζει με τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία. Ναι μεν οι χώρες δεν είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση, αλλά οι ευκαιρίες για τους νέους είναι περιορισμένες.

Αυτοί που κάνουν λίγα παιδιά από καθαρή επιλογή είναι οι λευκοί Γερμανοί. Εκεί είναι διαφορετική περίπτωση νομίζω.

Για Ουκρανίες, Σκόπια κλπ δεν το συζητάω, κανένας λογικός δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να κάνει παιδί αν δεν είχε αρκετές καβάτζες.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

mao mao έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:05 Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζεις αγαπητέ; Οι μισοί κάτω των 35 έχουν φύγει το εξωτερικό και οι άλλοι μισοί φυτοζωούν στην Ελλάδα.
70 και 100 χρονια πριν δεν ειχανε παπουτσια, κοιμονταν σε ενα δωματιο και δεν ειχαν τουαλετα/κουζινα (την μοιραζονταν με αλλες οικογενειες). Αλλα εκαναν ενα σωρο παιδια.
mao mao έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:05 Εκτός αν θεωρείς καλοπέραση οτι ο άλλος πίνει ένα φραπέ των 3 ευρώ, και μετά γυρίζει να κοιμηθεί στο παιδικό δωμάτιο.
Καλοπεραση ειναι.

Κανε συγκριση με το τι εκαναν τα παιδια 70 και 100 χρονια πριν και θα καταλαβεις: επρεπε να σηκωθουν νωρις, να φανε ενα 'ανυπαρκτο' πρωινο (λαρδι με ψωμι), να πανε στις σκληρες αγροτικες και μη δουλειες μεχρι την δυση του ηλιου.

Σημερα σηκωνονται, τρωνε τις πρωιναρες τους με τα τοστ και τα κορνφλεικς, μετα καθονται στο ιντερνετ, πανε βολτες, αραζουν, τρωνε το φαγητο της μαμας, κλπ.
mao mao έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:05 Όσοι έχουν κάνει οικογένειες σε αυτή την ηλικία Ελλάδα σήμερα, είναι είτε εξασφαλισμένοι ΔΥ, είτε προέρχονται από πλούσιες οικογένειες.
Μπα, ουτε τα πλουσιοπαιδα κανουνε παιδια, ουτε οι εξασφαλισμενοι ΔΥ. Ασε δε που δεν υπαρχουν και πολλοι νεοι εξασφαλισμενοι ΔΥ.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

mao mao έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:08
Yochanan έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:17
δεν μπορώ να πω οτι συμφωνω απολυτα με τη μια η αλλη πλευρα αλλα κυριως γιατι δεν εχω εικονα απο ελλαδα πλεον. παντως αυτο που λες μαο μου ακουγεται λογικο. και θα ηθελα να μαθω περισσοτερα
όποτε θέλεις Yochanan να σου εξηγήσω αναλυτικά. Τώρα που κλείσαν οι καφετέριες, έχω μπόλικο ελεύθερο χρόνο.
διακρίνω μια πικρία φιλε μαο. δεν το είπα ουτε ειρωνικα ουτε επιθετικα αυτο που εγραψα πανω. αυτα που λεει ο φος πιο πισω μου ακουγονται λογικα παντως
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Βλέπω φίλους μου με παιδιά. Είναι μίζεροι συνεχώς επειδή δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Αστείο το επιχείρημα για τα γεράματα που γράφτηκε, όταν είσαι στο κατώφλι του θανάτου, το να έχεις παρέα είναι το μικρότερο από τα προβλήματά σου.
Άσε που ακόμη και όσοι έχουν παιδιά, συχνά καταλήγουν σε οίκους ευγηρίας. Δεν το γλιτώνεις δηλαδή, ό,τι και να γίνει.
Τώρα για τη συρρίκνωση του έθνους, αδιαφορώ πλήρως. Από τη στιγμή που αυτοί που το εξουσιάζουν με έχουν για γαϊδούρι, θα αδιαφορήσω κι εγώ με τη σειρά μου για αυτούς.
Έτσι κι αλλιώς μας αντικαθιστούν σιγά σιγά με πιο πειθήνιους σκλάβους.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

1451 έγραψε: 22 Δεκ 2020, 19:07 Βλέπω φίλους μου με παιδιά. Είναι μίζεροι συνεχώς επειδή δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο.
Τυπε, φαντάζομαι οι φίλοι σου χωρίς παιδιά είναι μέσα στην τρελή χαρα :102:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

foscilis έγραψε: 22 Δεκ 2020, 14:17
EKPLIKTIKOS έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:46
foscilis έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:37 Κυρίως γιατί έχει γιγάντια κόστη στις μικρές ηλικίες.
Στα αλλα συμφωνώ, εδώ δεν είμαι σίγουρος. Εμας είναι μικρό ακομα, δε θα έλεγα οτι τα κόστη είναι εξωφρενικά, κ σε συζητήσεις με φίλους μου λένε ότι αργότερα τα κόστη είναι ακόμα μεγαλύτερα (αγγλικά, δραστηριότητες, χαρτζιλίκι κτλ)
Το κόστος το λέω με την πιο ευρεία έννοια και βασικά ότι χρόνος = χρήμα.

Ένα παιδί από τον -1 μήνα (τον 9ο της εγκυμοσύνης) μέχρι τα 4 περίπου θέλει σχεδόν 24ωρη φροντίδα. Η μάνα θα λείψει τουλάχιστον 2 μήνες από τη δουλειά, αυτό με το καλημέρα είναι 2 μισθοί. Μετά πρέπει είτε να μη δουλεύει ο ένας είτε να υπάρχει γιαγιά(*) είτε να πληρώνεις βρεφονηπιακό ή γυναίκα, σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μερικά κατοστάρικα το μήνα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι όλο αυτό είναι μη ευέλικτο. Ο έφηβος μπορεί να σου στοιχίζει για παράδειγμα 1000 ευρώ σε φροντιστήρια, αλλά μπορείς π.χ. να τα έχεις δουλέψει 2 χρόνια πριν και να τα έχεις μαζέψει. Μάλιστα είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις ξεκινήσει να μαζεύεις 4 και 5 χρόνια πριν. Το μωρό που θέλει κάποιον να κάτσει μαζί του σήμερα οχτώ το πρωί με οχτώ το βράδι, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτό. Δε μπορείς να "μαζέψεις χρόνο" πιο πριν και να τον εκταμιεύσεις Δευτέρα οχτώ με οχτώ :) Αυτή η απουσία ευελιξίας είναι πολύ πιο ακριβή.

Στους πολύ φτωχούς το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο γιατί πραγματικά δεν περισσεύει χρόνος από το δωδεκάωρο που σκάβουν ούτε το αφεντικό δείχνει κατανόηση.

Στη μεσαία τάξη το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο γιατί αντιπροσωπεύει ένα γιγαντιαίο ξεβόλεμα και μάλιστα με εναλλακτική να μπορείς να αφιερωθείς στην επαγγελματική σου εξέλιξη και στο 24/7 παρτάρισμα.
Θα συμφωνήσω κι εγώ βασικά. Αυτό χρειάζεται αν θέλουμε σταθεροποίηση πληθυσμού, όχι επιδόματα.
Χρειάζεται εργασιακή ασφάλεια να πάρεις μερικούς μήνες άδεια να μάθει το παιδί ποιοι είναι οι γονείς του. Χρειάζεται δωρεάν παιδικούς σταθμούς αργότερα.

Και φυσικά χρειάζεται αφθονία φθηνών, μεγάλων διαμερισμάτων για να μην είστε ο ένας πάνω στον άλλο.

Εδώ όμως είναι η γηραιά Δύση και τίποτε από αυτά δεν θα γίνει.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Χωρίς παιδιά μπορεί να μην χαίρεσαι αλλά ούτε και λυπάσαι. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις με χαρούμενο έγγαμο βίο αλλά είναι οι εξαιρέσεις.
Ο γενικός κανόνας είναι η μιζέρια και η ανέχεια.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”