!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Δικαίωμα :p2: Θεμελίωση δικαιώματος. Θεμελίωση δικαιώματος πρόσληψης κάποιου. Η παραίτησή σου από μία δουλειά :ne5:

:p2:

:-?

:011:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Χαοτικός έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:27 Δικαίωμα :p2: Θεμελίωση δικαιώματος. Θεμελίωση δικαιώματος πρόσληψης κάποιου. Η παραίτησή σου από μία δουλειά :ne5:

:p2:

:-?

:011:
Δες όλο τον διάλογο. Σουρεαλιστικά πράγματα!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:20 Σε ποιο ποστ τα λέει μια χαρά; Σ' εκείνο που κατηγορεί την Κούβα ότι δεν επιτρέπει την μετανάστευση των κατοίκων της ή σ' εκείνο που κατηγορεί τους ανθρώπους που μεταναστεύουν; Δεν βρίσκεις αντίφαση, δηλαδή;

Για να το κάνω πενηνταράκια. Ο πατησιώτης θέλει η Κούβα να επιτρέπει στους πολίτες της να μεταναστεύουν για να μπορεί μετά εκείνος να δηλώνει κατά της μετανάστευσης και να κορδώνεται ότι είναι σούπερ ντούπερ Δεξιός.

Εγώ, φίλε μου, δεν γεννήθηκα σε αριστερή οικογένεια για να κληρονομήσω την ιδεολογία. Έχω ζήσει στο πετσί μου την αδικία του καπιταλισμού από όλες τις πλευρές. Οι επιλογές μου είναι συνειδητές.
Σου λέει πολύ απλά ότι ο Κουβανός/Πακιστανός/οτιδήποτε έχει το δικαίωμα να φύγει από την χώρα του και εσύ έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς να τον πάρεις. Που την βλέπεις την αντίφαση;

Το ξέρω ότι δεν είσαι γέννημα θρέμμα της αριστεράς, γι' αυτό σου έγραψα αυτό που σου έγραψα. Πρακτικά επιβεβαίωσες την αίσθηση που είχα - κάποια πράγματα σ' έχουν στενοχωρήσει. Πρόσεξε μόνο μην τυχόν και αυτό που μπορεί να είδες κάποια στιγμή σαν αποκούμπι ειναι πολύ χειρότερο από αυτό που σε απογοήτευσε. Ειλικρινά θα ήθελα να μου διηγηθείς περιστατικά που σε έκαναν ν' αλλάξεις οπτική.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

John Brown Gun Club έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:21
Green Dragon έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:03 Εγώ δεν θέλω να κάνω τίποτα θετικό γι' αυτούς, αντιθέτως θέλω να τους πάρω ακόμα και τις κάλτσες που φοράνε για να δουν ότι εδώ δεν είναι καλά τα πράγματα και να ξεκουμπιστούν να φύγουν. Αν είναι να φορολογήσουμε τον Μαρινάκη για να τα δώσουμε στους Πακιστανούς που ετοιμάζονται να μας φάνε ζωντανούς, άσε, να λείπει το βύσσινο.
Επειδη δεν σου ζητηθηκε ποτε να κανεις κατι θετικο γι αυτους, ουτε για κανεναν αλλο, το τι θελεις εινα αδιαφορο: δεν ειναι ουτε δικα σου λεφτα ουτε δικη σου αποφαση ουτε δικη σου χωρα. Ειναι δικαιωμα τους, οχι δικαιωμα σου για να μπορεις να τους το παραχωρησεις, καταλαβες;
Φυσικά και είναι δική μου χώρα και γι' αυτό έχω λόγο στο τι γίνεται εδώ. Δικαίωμά τους να έρθουν, καμία αντίρρηση, δικαίωμά μου να τους στείλω στα τσακίδια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 20 Δεκ 2020, 07:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Πραγματικά σουρεαλιστικοί ΟΥΤΙΣ.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Στ' αλήθεια η Κούβα απαγορεύει στους πολίτες της να φύγουν από την χώρα; Δηλαδή είναι φυλακισμένοι.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Green Dragon έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:31
John Brown Gun Club έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:21
Green Dragon έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:03 Εγώ δεν θέλω να κάνω τίποτα θετικό γι' αυτούς, αντιθέτως θέλω να τους πάρω ακόμα και τις κάλτσες που φοράνε για να δουν ότι εδώ δεν είναι καλά τα πράγματα και να ξεκουμπιστούν να φύγουν. Αν είναι να φορολογήσουμε τον Μαρινάκη για να τα δώσουμε στους Πακιστανούς που ετοιμάζονται να μας φάνε ζωντανούς, άσε, να λείπει το βύσσινο.
Επειδη δεν σου ζητηθηκε ποτε να κανεις κατι θετικο γι αυτους, ουτε για κανεναν αλλο, το τι θελεις εινα αδιαφορο: δεν ειναι ουτε δικα σου λεφτα ουτε δικη σου αποφαση ουτε δικη σου χωρα. Ειναι δικαιωμα τους, οχι δικαιωμα σου για να μπορεις να τους το παραχωρησεις, καταλαβες;
Φυσικά και είναι δική μου χώρα και γι' αυτό έχω λόγο στο τι γίνεται εδώ. Δικάιωμά τους να έρθουν, καμία αντίρρηση, δικαίωμά μου να τους στείλω στα τσακίδια.
Οχι, δεν ειναι δικη σου η χωρα, ουτε κατα διανοια.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:23
πατησιωτης έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:05
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:00 Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω.

Πολλές φιοριτούρες και από ουσία μηδέν!

Εν ολίγοις, είμαστε υπέρ της μετανάστευσης αλλά είναι σαν να μην είμαστε.
Εάν εσύ νομίζεις ότι το δικαίωμα να εγκαταλείψεις τη δουλειά σου θεμελιώνει και δικαίωμα να σε προσλάβει κάποιος άλλος και μάλιστα κάποιος τον οποίο θα διαλέξεις εσύ,ζεις σε άλλο κόσμο.
Α! Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι στον καπιταλισμό η μετακίνηση από εργασία σε εργασία και από τόπο σε τόπο ήταν και είναι η θεμελιώδης δύναμη του καπιταλισμού. Όπως και η μετακίνηση κεφαλαίων, φυσικά.
Είχες την εντύπωση ότι είναι υποχρεωτική από μια επιχείρηση η πρόσληψη ενός εργαζομένου; :lol: Δεν νομίζω.Θεμελιώδης δύναμη είναι η ελευθερία συναλλαγών και αυτή η ελευθερία αφορά και τα δύο μέρη : και ο ένας μπορεί να φύγει από τη δουλειά του και ο άλλος να μην τον προσλάβει.
πατησιωτης

John Brown Gun Club έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:42 Οχι, δεν ειναι δικη σου η χωρα, ουτε κατα διανοια.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli ... article-1/

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

sharp έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:33 Στ' αλήθεια η Κούβα απαγορεύει στους πολίτες της να φύγουν από την χώρα; Δηλαδή είναι φυλακισμένοι.
ο πατησιωτης γραφει ότι νάναι
με θυμίζει το , πετάει ένας βλάκας μια πέτρα στη λίμνη και 30 γνωστικοι προσπαθούν να βρουν την πέτρα
πέταξε ο πατησιωτης την πέτρα του και πρεπει εμεις να τη βρουμε
Άβαταρ μέλους
Fluffy

πατησιωτης έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:46
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:23
πατησιωτης έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:05

Εάν εσύ νομίζεις ότι το δικαίωμα να εγκαταλείψεις τη δουλειά σου θεμελιώνει και δικαίωμα να σε προσλάβει κάποιος άλλος και μάλιστα κάποιος τον οποίο θα διαλέξεις εσύ,ζεις σε άλλο κόσμο.
Α! Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι στον καπιταλισμό η μετακίνηση από εργασία σε εργασία και από τόπο σε τόπο ήταν και είναι η θεμελιώδης δύναμη του καπιταλισμού. Όπως και η μετακίνηση κεφαλαίων, φυσικά.
Είχες την εντύπωση ότι είναι υποχρεωτική από μια επιχείρηση η πρόσληψη ενός εργαζομένου; :lol: Δεν νομίζω.Θεμελιώδης δύναμη είναι η ελευθερία συναλλαγών και αυτή η ελευθερία αφορά και τα δύο μέρη : και ο ένας μπορεί να φύγει από τη δουλειά του και ο άλλος να μην τον προσλάβει.
ακριβως, η ισότητα όπως την ορίζουν οι αστοι
απαγορευεται και στον πλουσιο και στον φτωχο να κοιμουνται κάτω απο γέφυρες και να ζητιανέυουν για το ψωμί τους
πατησιωτης

Fluffy έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:54
πατησιωτης έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:46
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 19 Δεκ 2020, 22:23 Α! Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι στον καπιταλισμό η μετακίνηση από εργασία σε εργασία και από τόπο σε τόπο ήταν και είναι η θεμελιώδης δύναμη του καπιταλισμού. Όπως και η μετακίνηση κεφαλαίων, φυσικά.
ακριβως, η ισότητα όπως την ορίζουν οι αστοι
απαγορευεται και στον πλουσιο και στον φτωχο να κοιμουνται κάτω απο γέφυρες και να ζητιανέυουν για το ψωμί τους
Εσείς ορίζετε την ισότητα ως καταναγκαστική εργασία και κλείνετε τον κόσμο πίσω από τείχη.Ο προφήτης σας Μαρξ έγραψε ότι ο καπιταλισμός διαφέρει από τα άλλα συστήματα επειδή δεν χρησιμοποιεί εξωοικονομικό καταναγκασμό.Δηλαδή δεν υπάρχει δουλεία και ο άνθρωπος δουλεύει επειδή καταναγκάζεται για οικονομικούς λόγους και μόνο.Αυτό το ονόμασε ανώτερο σύστημα από όλα τα προηγούμενα για τον λόγο αυτό παρά την αντίθεσή του.
Εκείνο που δεν είχε σκεφθεί ήταν ότι στο όνομά του θα επανερχόταν ο εξωοικονομικός καταναγκασμός με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ακόμη και εσωτερικά διαβατήρια που απαγόρευαν μετακίνηση από πόλη σε πόλη εντός της χώρας.
Το επιχείρημα ότι οι φτωχοί ελεύθεροι κοιμούνται κάτω απο γεφύρια πάντως το έλεγαν και οι οπαδοί της δουλείας ή της φεουδαρχίας που ισχυρίζονταν ότι αυτοί παρέχουν στέγη στους δούλους αλλά δεν τον συγκίνησε.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

η αναγκαιοτητα για επαναστατική μετάβαση στον κομμουνισμο είναι ακριβώς η αναγκαιοτητα για μεταβαση απο το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας όπως χαρακτηριστικά είπε ο μαρξ.
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hector Buas »

Fluffy έγραψε: 19 Δεκ 2020, 23:09 η αναγκαιοτητα για επαναστατική μετάβαση στον κομμουνισμο είναι ακριβώς η αναγκαιοτητα για μεταβαση απο το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας όπως χαρακτηριστικά είπε ο μαρξ.
Έχεις πάει την τεχνική της ανοησίας σε πραγματικά δυσθεώρητα επίπεδα...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”