!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:26 Δεν μπορω να πειστω οτι κατι σοβαρο και εξιοπιστο εγινε σε 2 μερες οταν μεχρι τοτε δεν ειχε κυκλοφορησει ουτε ενα γενετικο εμβολιο στην αγορα σε καμια χωρα και απο καμια εταιρεια.

.
:smt018
Μα γιατί !! Ο Πατ πιστεύει πως ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο. Ένα αισιόδοξο προτσές προς την αθανασία και νεότητα μέσω τεχνολογίας χωρίς πισωγυρίσματα
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Οι υγειονομικοί στην Ελλάδα συμπηλρώνουν από σήμερα χαρτιά για το αν επιθυμούν να το κάνουν.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Juno έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:39
Cecily Anne έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:35 Κοίτα στα εμβόλια που είχαμε μέχρι σήμερα οι παρενέργειες δεν ήταν μεγάλες, κυρίως μόνο στις αλλεργίες είχαμε θέματα, αλλά ήταν κάτι που γνωρίζαμε. Δεν μιλάμε για δραστικές ουσίες αλλά ημιθανείς ιούς ή τμήματα ιών, δηλαδή στην χειρότερη νοσούσες ή μεταλλασσόταν ο ιός γρήγορα και τσάμπα το έκανες.
Υπονοείς πως πριν καμιά 15ετία (ή και λίγο παραπάνω) δεν υπήρχε εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας που είχε προκαλέσει σκλήρυνση κατά πλάκας;
Πρόσεξε τι θα απαντήσεις.
Έγραψα παραπάνω ότι το γεγονός ότι πάνε να δημιουργήσουν κακό στάτους κβο μας πάει 100 χρόνια πίσω, σε περιόδους ατυχηματων. Η διασφάλιση ποιότητας πριν 15 χρόνια σαν κλάδος ήταν από ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ έως για κλάματα σε πολλές εταιρίες και ο τρόπος που δουλεύουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα ατυχημάτων.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Cecily Anne έγραψε: 16 Δεκ 2020, 18:34
Yochanan έγραψε: 16 Δεκ 2020, 18:30
Cecily Anne έγραψε: 16 Δεκ 2020, 18:28 Το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις είναι τραγικά μεγάλο. Δημιουργούν ιστορικό εταιριών που δεν αναλαμβάνουν ευθύνες. 100 χρόνια πίσω πάμε.
εξήγησε αν θες τι εννοείς εδω, δεν το εχω παρακολουθησει απο αυτη τη μερια
Όταν κάποιος "αποκτά" προβλήματα εξαιτίας ενός φαρμάκου κλπ. μέχρι τώρα (και όντως φταίει το φάρμακο αποκλειστικά) και όλα έχουν τηρηθεί σωστά ιατρικά κλπ. καταφεύγει στην εταιρία για αποζημίωση (αναλόγως σε ποιό σημείο έφταιξε, παραγωγή-> καταφεύγει στην εταιρία παραγωγό, αν κάνει φασόν πχ, αν φταίει η ουσία, καταφεύγει στην εταιρία που έκανε το RnD ή παρασκεύασε την ουσία κλπ. (χοντρικά τώρα)). Στην παρούσα φάση η εταιρία που φτιάχνει την ουσία και η εταιρία που φτιάχνει το προϊόν είναι μία, η Pfizer. Η Αγγλία πήρε τα εμβόλια ταχύτατα, αναγνωρίζοντας ότι η Pfizer δε θα αναλάβει τα κόστη του οτιδήποτε πάει στραβά.
thank you Cec - λογικό ακουγεται αυτο που λες.

@oργι: δε συμφωνω απολυτα με αυτο που λες για υποχρεωτικο δεν ειναι. ειναι 4 - 5 εταιριες που μπορουν να τα κανουν αυτα και οι συνθηκες ειναι εκβιαστικες λογω αναγκης και πιεσης χρονου. δεν υπαρχει περιθωριο ανταγωνισμου

προσωπικα θελω αυτοι που φτιαξουν το εμβολιο να γινουν (πιο) ζαμπλουτοι ουτως ωστε την επομενη φορα να υπαρχει προηγουμενο και να ξανασκιστουν να βγαλουνε κατι γρηγορα οι αντιστοιχοι τους αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να κατσουμε να μας γαμησουνε κιολα

οι εταιρειες αυτες δε γινανε οτι ειναι απο μονες τους - αντιπροσωπευουν μια κοινωνια και την προοδο της. δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι ολες απο αναπτυγμενα βιομηχανικα κρατη και οτι η Μοζαμβικη, το Λεσόθο ή η Εσγουατινι δεν εκπροσωπουνται επαρκως σε αυτο το δείγμα. Χρωστανε δε τους χρωσταμε - τωρα ηρθε η ωρα να πληρω
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:06
Cecily Anne έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:03
Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:02 Και η ερωτηση ειναι, αφου η γενετικη τεχνολογια ειναι τοσο απλη οπως ισχυριζεσαι γιατι ξερω γω δεν εφτιαξε RNA εμβολια και ελληνικη εταιρεια;

.
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελληνική εταιρία να φτιάχνει πρώτη ύλη φαρμακευτική. Δεν έχουμε RnD. Το ελληνικό RnD αφορά το πως παίρνεις έτοιμη συνταγή και τη στήνεις στο δικό σου εργοστάσιο. ΈΛΕΟΣ.

ΥΓ. Υπήρχε κ'άποτε στη Πάτρα ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε δραστική, είχε ένα τρομερό ατύχημα, σκοτώθηκαν 2 άτομα σε καζάνι. Δεν ξέρω τι απέγινε, λογικά έκλεισε. Πάνε χρόνια βέβαια, δεν το έχω ψάξει.

Βρες οποιαδηποτε χωρα που να εχει τις αντιστοιχες υποδομες που χρειαζονται και πες μου γιατι δεν το κατασκευασε σε 2 μερες.
.
Σοβαρά τώρα, η απορία σου είναι γιατί δεν το έφτιαξαν οι ...Φιλιππίνες; :o
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Beria έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:21
Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:20
Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:17
Δεν είναι, είναι ολόκληρη οικογένεια ιών.

Και ο κορονοιος επισης.΄

.
wnasougamisogiapaidi!

Γιατί επιμένεις και δεν αφήνεις τη Σέσιλι που αυτό ξέρει;
Ωραία απορία.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Yochanan έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:52 οι εταιρειες αυτες δε γινανε οτι ειναι απο μονες τους - αντιπροσωπευουν μια κοινωνια και την προοδο της. δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι ολες απο αναπτυγμενα βιομηχανικα κρατη και οτι η Μοζαμβικη, το Λεσόθο ή η Εσγουατινι δεν εκπροσωπουνται επαρκως σε αυτο το δείγμα. Χρωστανε δε τους χρωσταμε - τωρα ηρθε η ωρα να πληρω
Koίτα, μεταξύ μας τώρα. Οι εταιρίες είναι ότι είναι, γιατί κατα βάση η όλη έρευνα πέφτει σε "ασθένειες" του δυτικού κόσμου, που εκεί είναι και τα φράγκα. Δηλαδή ασχολούνται με ασθένειες που πληθυσμιακά έχουν αστεία ποσοστά, γιατί εκεί είναι τα λεφτά και δεν ασχολούνται τόσο με ασθένεις του underdeveloped world, που δε θα πάρουν φράγκο, αν τους λύσουν τα προβλήματα, παρ'όλο που πληθυσμιακά αφορούν περισσότερο κόσμο. Το οποιό δεν είναι παράλογο, αν σκεφτείς πόσα δις χαλάνε για έρευνα, είναι λογικό να τα ζητάνε πίσω.

Επίσης, η μέχρι τώρα διαδικασία του FDA είναι τόσο χρονοβόρα, που πολλές εταιρίες έβγαζαν την ουσία στην αγορά με πολύ λίγα χρόνια μέχρι να λήξει η πατέντα τους, οπότε και ουσιαστικά είχαν τρελή χασούρα.

Στην παρούσα φάση, αν δεν μπλέκονταν τα κράτη να βαλλουν στήριξη, δύσκολα θα βλέπαμε τόσο γρήγορα εμβόλιο να ξεκινάει τις διαδικασίες ελέγχου. Θέλω να πω το χρωστάμε-χρωστάνε είναι πολυπαραγοντικό και δε συμφωνώ απόλυτα. Είναι μία μπίζνα, όπως όλες και όπως καταλάβαμε όλοι πολύ καλά φέτος είναι μία μπίζνα ατέρμονη, διότι όλο και κάτι νέο θα σκάει μύτη. Γι'αυτό και δεν πρέπει να καταπατηθεί ΚΑΜΙΑ διαδικασία, στο βωμό καμίας εταιρίας, δημιουργώντας κακό προηγούμενο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Gherschaagk έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:54
Beria έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:21
Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:20

Και ο κορονοιος επισης.΄

.
wnasougamisogiapaidi!

Γιατί επιμένεις και δεν αφήνεις τη Σέσιλι που αυτό ξέρει;
Ωραία απορία.

Αν παει ετσι να μην μιλαμε εδω μεσα. Ετσι κι αλλιως στην κοινωνια εκει εξω οι ιδιοι οι ειδικοι συγκρουονται σε ολα. Και στο θεμα των εμβολιων.

.
Άβαταρ μέλους
Yochanan

εννοούσα ότι οι εταιριες αυτες οι ιδιες ειναι προιον των αναπτυγμενων κρατων - δεν προηρθε καμια απο αυτες απο μοζαμβικη ή λεσοθο. ειναι ολες αμερκανικες ή γεμρναικες κλπ. για την κρατικη παρεμβαση παλι δε καταλαβα πως ακριβως το λες. κι εγω συμφωνων οτι καλως εγινηκε γιατι ειναι οι συνθηκες τετοιες. δεν ειμαι σιγουρος οτι διαβασες την απαντηση μου οπως την εννοουσα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:41
Juno έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:37
Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:26 Δεν μπορω να πειστω οτι κατι σοβαρο και εξιοπιστο εγινε σε 2 μερες οταν μεχρι τοτε δεν ειχε κυκλοφορησει ουτε ενα γενετικο εμβολιο στην αγορα σε καμια χωρα και απο καμια εταιρεια.

Παμε παρακατω λοιπον γιατι εσεις δεν προκειται να με πεισετε ουτε εγω εσας.

.
Μπορεί τελικά να μουτζωνόμαστε που δεν τρέξαμε να το κάνουμε πρώτοι-πρώτοι και αγχωνόμασταν για καιρό, έχω συμφιλιωθεί με αυτήν την ιδέα.
Αλλά θα το κάνω τελευταία.

Εγω ειμαι τοσο αλλεργικος που απαγορευεται να κανω ακομη και απλο αντιτετανικο ορο.
Μήπως απλά ζηλεύεις; :lol:
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Yochanan έγραψε: 16 Δεκ 2020, 20:05 εννοούσα ότι οι εταιριες αυτες οι ιδιες ειναι προιον των αναπτυγμενων κρατων - δεν προηρθε καμια απο αυτες απο μοζαμβικη ή λεσοθο. ειναι ολες αμερκανικες ή γεμρναικες κλπ. για την κρατικη παρεμβαση παλι δε καταλαβα πως ακριβως το λες. κι εγω συμφωνων οτι καλως εγινηκε γιατι ειναι οι συνθηκες τετοιες. δεν ειμαι σιγουρος οτι διαβασες την απαντηση μου οπως την εννοουσα.

Ξαναλέω είναι πολυπαραγοντικό. Ο τύπος που έφερε τη μεγαλύτερη "ανάπτυξη" στην ιατρική σε μία δεκαετία θεωρητικά παίζει να είναι και ο Μένγκελε, διότι ο τύπος είχε ανθρώπινα πειραματόζωα και τους άλλαζε τα φώτα και εκεί που εμείς θέλουμε δεκαετίες για αποτελέσματα, αυτός ήθελε μέρες. Ε αυτό δε σημαίνει ότι να'ναι καλά ο Χίτλερ που πήγε μπροστά την επιστήμη.

Ακραίο παράδειγμα, αλλά :lol:
Άβαταρ μέλους
Yochanan

ναι μου το ειχε αναφερει φιλος γιατρος το αντιστοιχο για τους ιαπωνες με γιουνιτ 731 - που μολυνανε ενα γκρουπ και τους σκοτωνανε ανα μερα για να βλεπουνε προοδο ασθενειας
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 18:44
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Δεκ 2020, 18:36

Μήπως το ότι δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς βάσει διεθνών στανταρ για το πως πρέπει να γίνονται οι κλινικές δοκιμές;

Εκτός αυτού μιλάμε για εμβόλιο παρασκευασμένο σε ρωσικό εργοστάσιο, δηλαδή οι προδιαγραφές παρασκευής/καθαριότητας παίζει να είναι μια βαθμίδα παρακάτω από το μπακάλικο του Χέλι.

Ενω τα δικα σας εχουν δοκιμαστει.

Το εμβολιο της Moderna φτιαχτηκε σε 2 μολις μερες τον Ιανουαριο.

Λες και εφτιαχναν παζλ παιδικο και συναρμολογουσαν λεγκο. :smt005:

.
Ετσι ειναι οι νεες τεχνολογιες.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Yochanan έγραψε: 16 Δεκ 2020, 20:10 ναι μου το ειχε αναφερει φιλος γιατρος το αντιστοιχο για τους ιαπωνες με γιουνιτ 731 - που μολυνανε ενα γκρουπ και τους σκοτωνανε ανα μερα για να βλεπουνε προοδο ασθενειας
Α ναι, τους είχα ξεχασμένους αυτούς. :roll:
Άβαταρ μέλους
Yochanan

Cecily Anne έγραψε: 16 Δεκ 2020, 20:13
Yochanan έγραψε: 16 Δεκ 2020, 20:10 ναι μου το ειχε αναφερει φιλος γιατρος το αντιστοιχο για τους ιαπωνες με γιουνιτ 731 - που μολυνανε ενα γκρουπ και τους σκοτωνανε ανα μερα για να βλεπουνε προοδο ασθενειας
Α ναι, τους είχα ξεχασμένους αυτούς. :roll:
εσύ και 130 εκατομυρια γιαπωνες.

ενα δισ κινεζοι παλι... οχι τόσο
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”