!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Άφαντος έγραψε: 15 Δεκ 2020, 17:31 Για όποιον είναι σε ανοσοκαταστολή ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κ το εμβόλιο γρίππης και του πνευμονιόκοκκου κ επομένως κ του covid. Aν και αυτό δεν το λεω εγω αλλά ο ρευματολόγος που με παρακολουθεί...διάβασε αν θες κ το παρακάτω...
Δεν έχω να διαβάσω κάτι, ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών της, εγω δεν είμαι γιατρος. Δηλαδή τι, να της πω εγώ οτι κάνουν λαθος επειδή έτσι διάβασα στο ιντερνετ; αφου της είπαν ότι δεν επιτρέπεται να το κανει, κάτι θα ξέρουν παραπάνω :102:
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

χουργιατς backfire ?
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άφαντος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άφαντος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Δεκ 2020, 18:36
Άφαντος έγραψε: 15 Δεκ 2020, 17:31 Για όποιον είναι σε ανοσοκαταστολή ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κ το εμβόλιο γρίππης και του πνευμονιόκοκκου κ επομένως κ του covid. Aν και αυτό δεν το λεω εγω αλλά ο ρευματολόγος που με παρακολουθεί...διάβασε αν θες κ το παρακάτω...
Δεν έχω να διαβάσω κάτι, ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών της, εγω δεν είμαι γιατρος. Δηλαδή τι, να της πω εγώ οτι κάνουν λαθος επειδή έτσι διάβασα στο ιντερνετ; αφου της είπαν ότι δεν επιτρέπεται να το κανει, κάτι θα ξέρουν παραπάνω :102:
Και βέβαια να ακολουθήσει την γνώμη των γιατρών της. Και γω αυτό κάνω. Αλλά...άλλο να έχεις κάποιο αυτοάνοσο κ άλλο να είσαι μεσω φαρμάκων σε ανοσοκαταστολή. Για ανοσοκαταστολή μιλάμε.
Το να έχει κάποιος ένα αυτοάνοσο απ τα δεκάδες που υπάρχουν και που δεν είναι όλα επικίνδυνα, δεν λέει κάτι αυτό από μόνο του.
:a108: Τελικά το φόρουμ θα έπρεπε να λέγεται Ε.Α.Α.
(Ένωση άθεων αντιολυμπιακών)
:roll: :lol:
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Beria έγραψε: 15 Δεκ 2020, 17:03
taliban έγραψε: 15 Δεκ 2020, 16:55
GoBack έγραψε: 15 Δεκ 2020, 16:43

Ενταξει φτανει,εχει μπει 300 φορες,4 στο πλασιμπο 2 στο εμβολιο πεθαναν :102:
300 φορές επί 6 θανάτους = 1800 θύματα :lol:
Placebo αυτή η μάστιγα!
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

https://www.fda.gov/media/144434/download

Τα παραστατικά του FDA για το εμβόλιο της Μοντέρνα. Γενικά είναι παρόμοιο με το εμβόλιο της Pfizer. Το 25% όσων συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές ήταν άνω των 65.

Εδώ έχει και άλλες πληροφορίες.
https://www.fda.gov/advisory-committees ... -materials
Who is The 4th man
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Who is The 4th man »

Who is The 4th man έγραψε: 10 Δεκ 2020, 23:48 Ο ιατρός-ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής , Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας σήμερα στον 98.4 , διατύπωσε ευθέως την αιχμή, ότι από την στιγμή που επιστημονικά δεν μπορεί να σταθεί καμία διαφωνία, θα πρέπει να εξηγηθεί πειστικά για ποιο λόγο κάποιοι, και επιστήμονες, αντιδρούν λυσσαλέα σε οποιαδήποτε συζήτηση για την έλευση φαρμάκων μονοκλωνικών αντισωμάτων. Είναι παράδοξο, είπε, ότι ενώ τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι δύο παράλληλοι δρόμοι που θα πρέπει να προχωρήσουν ταυτόχρονα και που το ένα δεν αποκλείει ούτε εμποδίζει την έλευση του άλλου, στην Ελλάδα και την Ε.Ε. σχεδόν εξοβελίζεται κάθε συζήτηση σε αυτή τη φάση για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Χαρακτήρισε παράδοξη και παράλογη την κριτική ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης διότι ακριβώς την ίδια άδεια θα λάβουν και τα εμβόλια, και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Τόνισε μάλιστα ότι πολύ πιο αποδεκτό να χορηγείται άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε φάρμακα που αφορούν ασθενείς με σκοπό τη θεραπεία, παρά σε εμβόλια που αφορούν τεράστιο αριθμό υγιών ανθρώπων με σκοπό την πρόληψη. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να ακολουθήσουμε τόσο το δρόμο των μονοκλωνικών αντισωμάτων όσο και των εμβολίων. Αλλά το σήμερα και το επείγον αφορά τα μονοκλωνικά αντισώματα, διότι μπορούμε να τα αποκτήσουμε άμεσα και αφορούν ασθενείς που νοσούν σήμερα. Αντίθετα, ο σχεδιασμός για τα εμβόλια αφορά το μέλλον, και θα απαιτηθούν μήνες μέχρι να έχουμε επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όλο τον πληθυσμό.
Τόνισε πως όσοι κριτικάρουν και με επιμονή ζητούν να σταματήσει η συζήτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα, δεν παρουσιάζουν ούτε ένα επιχείρημα γιατί σε αυτή τη φάση είναι πιο επείγουσα η συζήτηση για τα εμβόλια και όχι η συζήτηση για τη χορήγηση φαρμάκου. Ειδικά μάλιστα όταν τα εμβόλια δεν είναι καν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, και θα χρειαστούν μήνες μέχρι να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός, ενώ τα μονοκλωνικά αντισώματα ήδη υπάρχουν για όσους νοσούν ήπια ή μέτρια, και βοηθούν να μην εξελίξουν βαριά νόσο που θα οδηγήσει σε νοσηλεία σε νοσοκομείο και ΜΕΘ. Μία τέτοια συζήτηση είπε κ. Φαρσαλινός είναι δυσεξήγητη, ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ηθική απρέπεια έναντι όσων νοσούν ακόμη και με ήπια συμπτώματα, σαν να μην ενδιαφερόμαστε θεραπευτικά για αυτούς και να ασχολούμαστε μόνο με την υπόθεση των εμβολίων που δεν αφορά καθόλου τους σημερινούς ασθενείς. Στις ΗΠΑ αντίθετα, είπε, ο FDA πρώτα έδωσε επείγουσες άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων και τώρα θα πράξει το ίδιο και για τα εμβόλια. Στην Ελλάδα όμως, ακόμη και η συζήτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα επιχειρείται επίμονα να σταματήσει, και δεν υπάρχει ούτε επιστημονικός λόγος ούτε κάποια άλλη πειστική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό.
Το κεντρικό μήνυμα του κ. Φαρσαλινού ήταν να προχωρήσουν ταυτόχρονα και τάχιστα τόσο η υπόθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων όσο και των εμβολίων, αναλογιζόμενοι ότι τα μόνα διαθέσιμα για άμεση χρήση σκευάσματα αυτή τη στιγμή είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα.
Κ. Φαρσαλινός :Πρέπει να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους για την αντίδραση απέναντι στα μονοκλωνικά

Ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στον 98.4, αναρωτήθηκε σήμερα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος, και όχι οι αστήρικτές και εκτός επιστημονικού πεδίου τακτικές, να κλείνει με ασάφειες και «α λα καρτ» επίκληση διαδικασιών περί αδειοδότησης η συζήτηση για τα μονοκλωνικά φάρμακα, από την στιγμή που η πανδημία δεν τελειώνει αύριο και θα έχουμε νοσούντες με COVID-19 για πολύ καιρό ακόμη στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Όπως είπε, από την στιγμή που το εμβόλιο είναι μια παράλληλη πορεία που αφορά την προληπτική παρέμβαση για τον υγιή πληθυσμό, είναι ακατανόητο γιατί, δεν επισπεύδεται η διαδικασία για την έλευση στην Ελλάδα των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Άλλωστε, τα συγκεκριμένα φάρμακα χορηγούνται σε όσους βρίσκονται σε στάδιο ήπιας και μέτριας βαρύτητας νόσου και αφορά μόνο ομάδες υψηλού κινδύνου να εκδηλώσουν σοβαρή νόσο και να καταλήξουν σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, με σκοπό να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτοί όπως είπε, ούτως ή άλλως δεν μπορούν να εμβολιαστούν εφόσον νοσούν και δεν θα μπορούν να έχουν το οποιοδήποτε όφελος από τα εμβόλια ακόμη κι αν τα είχαμε ήδη διαθέσιμα.
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Άφαντος έγραψε: 15 Δεκ 2020, 16:26 Λοιπόν...Άκου φίλε...
Ξεκινάμε με την παραδοχή ή όχι της μεγάλης μεταδοτικότητας κ επικινδυνότητας του ιού.
Αν αυτό το αρνούμαστε αδιαφορώντας για το τι λένε οι επιστήμονες...τότε σταματάει η κουβέντα.
Σαφώς και σταματάει η κουβέντα.
Αν δεν μπορείς καν να θεωρήσεις ακόμα κι αυτές τις επιστημονικές μελετες που λένε το αντίθετο απο ο,τι θες να φαντάζεσαι, τότε δεν έχει νόημα να σου πώ τις προσωπικές μου εμπειρίες αυτούς τους μήνες σε καθημερινή επαφή και με ευάλωτα άτομα και με κόβιντ.

Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο στην πορεία σου, αλλά δυστυχώς νομίζω οτι όσο αυτή διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον φόβο δεν θα καταφέρεις αυτό που θέλεις, ούτε εσύ ούτε οποιοσδήποτε άλλος.

Συζήτηση, φυσικά, δεν υπάρχει απο τη στιγμή που την αποκλείεις.

Την ερώτησή σου σχετικά με τι προτείνω πιστεύω οτι την απάντησα ήδη. Δεν επιβάλω σε κανέναν τι πρέπει να κάνει, και εξυπακούεται οτι δεν περιμένω απο κανέναν να μου πει τι πρέπει να κάνω εγώ, εκτός κι αν τον έχω ρωτήσει συγκεκριμένα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Δεκ 2020, 17:01
Άφαντος έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:38 Είμαι σε ανοσοκαταστολή λόγω αυτοάνοσου νοσήματος. Αν και έχω τις επιφυλάξεις μου λόγω του σύντομου χρόνου κατασκευής του εμβολίου, προσωπικά επειδή ανήκω σε ευπαθή ομάδα δεν έχω επιλογή και ούτε και δίλημμα να κάνω ή να μην κάνω το εμβόλιο. Πρέπει να το κάνω.
Εμενα η μάνα μου λόγω αυτοανοσου ΔΕΝ μπορεί να το κάνει όπως κ της γρίπης, γι αυτο θα το κάνετε εσείς οι υπόλοιποι :g030:
Εξαρτάται μάνα μου. Αν η μάνα σου έχει Ηashimoto, χέσε μας δλδ. Μην γράφεις ολοκληρωτικές παραδοχές για τους πάντες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Cecily Anne έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:02
EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Δεκ 2020, 17:01
Άφαντος έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:38 Είμαι σε ανοσοκαταστολή λόγω αυτοάνοσου νοσήματος. Αν και έχω τις επιφυλάξεις μου λόγω του σύντομου χρόνου κατασκευής του εμβολίου, προσωπικά επειδή ανήκω σε ευπαθή ομάδα δεν έχω επιλογή και ούτε και δίλημμα να κάνω ή να μην κάνω το εμβόλιο. Πρέπει να το κάνω.
Εμενα η μάνα μου λόγω αυτοανοσου ΔΕΝ μπορεί να το κάνει όπως κ της γρίπης, γι αυτο θα το κάνετε εσείς οι υπόλοιποι :g030:
Εξαρτάται μάνα μου. Αν η μάνα σου έχει Ηashimoto, χέσε μας δλδ. Μην γράφεις ολοκληρωτικές παραδοχές για τους πάντες.
Τι εννοείς; Τι έχει η νόσος Hashimoto;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Leporello έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:08
Cecily Anne έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:02
EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Δεκ 2020, 17:01 Εμενα η μάνα μου λόγω αυτοανοσου ΔΕΝ μπορεί να το κάνει όπως κ της γρίπης, γι αυτο θα το κάνετε εσείς οι υπόλοιποι :g030:
Τι εννοείς;
Ότι υπάρχουν αυτοάνοσα και αυτοάνοσα και δεν είναι ίδια η συμβουλή εμβολιασμών γρίπης πχ για όλα. Άλλο να έχεις ένα χασιμότο και άλλο να έχεις ξέρω'γω Guillain-Barre.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Cecily Anne έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:10
Leporello έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:08
Cecily Anne έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:02Εξαρτάται μάνα μου. Αν η μάνα σου έχει Ηashimoto, χέσε μας δλδ. Μην γράφεις ολοκληρωτικές παραδοχές για τους πάντες.
Τι εννοείς;
Ότι υπάρχουν αυτοάνοσα και αυτοάνοσα και δεν είναι ίδια η συμβουλή εμβολιασμών γρίπης πχ για όλα. Άλλο να έχεις ένα χασιμότο και άλλο να έχεις ξέρω'γω Guillain-Barre.
Με γρίφους μιλάς και πάλι. Το χασιμότο δεν είναι πολύ σοβαρό, αυτό εννοείς;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Leporello έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:11
Cecily Anne έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:10
Leporello έγραψε: 15 Δεκ 2020, 20:08 Τι εννοείς;
Με γρίφους μιλάς και πάλι. Το χασιμότο δεν είναι πολύ σοβαρό, αυτό εννοείς;
Eννοώ ότι κάνεις μια χαρά εμβόλια γρίπης με αυτό το αυτοάνοσο.
lagavulis
Phorum.gr user: lagavulis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lagavulis »

alekhine έγραψε: 15 Δεκ 2020, 19:10
Beria έγραψε: 15 Δεκ 2020, 17:03
taliban έγραψε: 15 Δεκ 2020, 16:55

300 φορές επί 6 θανάτους = 1800 θύματα :lol:
Placebo αυτή η μάστιγα!
Προσοχή στα γενόσημα και τις φριχτές παρενέργειες που επιφέρουν, ωστόσο!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 15 Δεκ 2020, 14:31
NewModelArmy έγραψε: 15 Δεκ 2020, 14:24 Σιγκαπουρη
8 στους 10 λενε οτι θα κανουν το εμβολιο
https://www.straitstimes.com/singapore/ ... in-st-poll
Σε χωρα με 29 θανατους.Η ευλογια των Ασιατων που δεν εχουν ψεκασμενους.
Σ' αυτές τις χώρες σέβονται τους ειδικούς, και σέβονται για τους πολιτικούς γιατί έχουν κερδίσει το σεβασμό.
Σ' αυτές τις χώρες έχουν μάθει να μην αμφισβητούν ποτέ το κράτος και την εξουσία. Είναι διαφορετικά πράγματα ο σεβασμός και η μη αμφισβήτηση, που είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση. Το ένα είναι ένα πράγμα που κερδίζεται και το άλλο ένα πράγμα που σου υποβάλλουν. «Βούλωσε και κάνε ό,τι σου λένε».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”