Imperium έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:58
Αφαντε, το σενάριο σου είναι υστερικό και πλήρως διαμορφωμένο από την επικρατούσα εκδοχή του αφηγήματος των ΜΜΕ.
Τίποτα απ' όσα φοβάσε δεν είναι δεδομένο, και μάλιστα σε πολλές περιπτωσεις μπορει να ισχύει το αντίθετο.
Απλα, περνάμε παράλληλα δύο πανδημίες. Η μια, η λιγότερο σοβαρή είναι του ιου. Η άλλη, το κατα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα, είναι της τρομολάγνειας. Αυτή είναι που πραγματικά έχει κυριεύσει την ψυχή των ανθρώπων και απο την οποία πραγματικά κινδυνεύουμε.
Όσο για προτάσεις γι ανθρώπους στη θέση σου, πάντα υποστήριζα οτι πρέπει να διατεθούν σαφώς περισότεροι πόροι, πράγμα που δεν έγινε ποτέ μέσα στην γενική μούρλια.
Βλ. π.χ. τις Βρετανικές αρχές που βάζαν άτομα θετικά στον ιο μέσα σε γηροκομεία, για να γλιτωσουν φραγκοδίφραγκα! Αν εφερνε ένσταση κανας ιδιωκτήτης γηροκομείου, απειλούσαν να τον κλείσουν! Κι απ την άλλοι οι ίδιοι οι ξεδιαντροποι βγαίναν και λέγαν "να δώσουμε ζωές, πάση θυσία"!
Βασικά κατασροφές αμέτρητων τρισεκατομυρίων και ανεπανόρθωτη ζημιά στο κοινωνικό υπόβαθρό, ΟΚ. (για να σωθουν ζωές, είπαμε) αλλά ρίξε μερικά εκατομυριάκια, αντε κανα δίς για να υπάρχει σωστή περίθαλψη.... α, σορύ, αυτά δεν γίνονται, εντελώς ακατόρθωτα... πάμε καλύτερα στο εβόλιο που θα το κάνεις και θα είναι σαν να μη το κάνεις...
Λοιπόν...Άκου φίλε...
Ξεκινάμε με την παραδοχή ή όχι της μεγάλης μεταδοτικότητας κ επικινδυνότητας του ιού.
Αν αυτό το αρνούμαστε αδιαφορώντας για το τι λένε οι επιστήμονες...τότε σταματάει η κουβέντα. Κάνε πάρτυ το βράδυ σπίτι σου καλεσε κ τριάντα άτομα κ γλέντησε. Τώρα αν γίνεις αιτία να πεθάνει κάποιος απ τους καλεσμένους σου ελάχιστη σημασία έχει. Πάντως εσύ γλέντησες κ το φχαριστήθηκες.
Εγω προσωπικά δεν λαμβάνω υπ όψιν μου κανένα τρομοσενάριο των ΜΜΕ. Αυτά να κονομήσουν θέλουν κ αυτό το πεδίο προσφέρει κονόμα. Δεν θα έχαναν την ευκαιρία. Έτσι πάντα λειτουργούσαν κ λειτουργούν.
Δηλαδή επειδή τα ΜΜΕ είναι αυτά που είναι ακυρώνουμε το γεγονός της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου ιού κ κυκλοφορούμε χωρίς κανένα μέτρο κ ούτε εμβολιαζόμαστε μιας κ οι επιστήμονες κατασκεύασαν το εμβόλιο;
Εσύ όταν αρρωστήσεις τον μπακάλη σου ρωτάς τι θα κάνεις ή τον γιατρό σου;;
Έχω προσωπικό παράδειγμα στο κοντινό μου περιβάλλον υγειέστατου νέου σχετικά ανθρώπου που κινδύνεψε απο κορονοιό κ ευτυχώς αν κ διασωληνωθείς την γλύτωσε.
Τώρα...για τα άλλα που λες...
Ειναι αυτονόητο πως κάποιοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν αυτή την κατάσταση για ίδιο όφελος όπως λες πως έγινε στα γηροκομεία τγς Βρετανίας.
Όπως είναι κ αυτονόητο πως πολλα πράγματα θα έπρεπε να είχαν γίνει στον τομέα της υγείας. Τις παθογένειες του συστήματος τις γνωρίζουμε. Οκ.
Αυτά τα μέσα έχουμε όμως τώρα κ μ αυτά θα πολεμήσουμε...Όταν τίθεται θέμα επείγοντος δεν εστιάζεις στο τι θα μπορουσαμε να έχουμε κάνει ή τι θα κάνουμε στα επόμενα πέντε χρόνια.
Σήμερα πρέπει να δράσουμε. Τώρα. Και στο τώρα μονο μάσκες μπορούμε να φοράμε, να μην συνωστιζόμαστε κ να εμβολιαστουμε γιατι αυτην την στιγμή αυτο ειναι το όπλο που προσφερει η επιστημη.