!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Πριν δέκα μερες πάω στο Notos της Τσιμισκή. Περνάω από την Bostonians,αγαπημένη μάρκα. Δοκιμάζω ένα λεπτό τζιν, εφαρμόζει τέλεια. Πόσο κάνει ρωτάω, 75 Ευρώ μου λεει,πιο κάτω είναι η Lacoste, μου αρέσει ένα πουκάμισο, το δοκιμάζω, μου πάει(και από τα Lidl να ήταν θα μου πήγαινε, καλά γονίδια αφού). Πόσο; 175.
Επιστρέφω σήμερα σε καιρό εκπτώσεων στο ίδιο κατάστημα. Το τζιν έχει πάει στα 48 Ευρώ, το πουκάμισο στα 114. ΟΚ λέω το παντελόνι το παλεύω. Πριν αγοράσω πετάγομαι, μέχρι το one salonica της Δυτικης Θεσσαλονίκης,που υπάγεται στον ίδιο όμιλο της Notos,είναι outlet και οι δυο μάρκες που με ενδιαφέρουν έχουν επίσης ξεχωριστά καταστήματα.
Πάω στην Bostonians πρώτα. Ζητάω το ίδιο τζιν.Το έχει,μου το βγάζει. Πόσο; Μου λεεί είναι περσινής ραφής,οπότε από 75 που ήταν η τιμή του,το είχαμε 48,αλλα λόγο εκπτώσεων το πήγαμε στα ... 23 Ευρώ; -Τι είπες;;;; -23! -Πιάσε δυο και ενα με χοντρό ύφασμα για τον χειμώνα! Με γεια μου, κατεβαίνω Lacoste.
Βρίσκω το ίδιο πουκάμισο. Πόσο; Από 175 το είχαμε 114,αλλά λόγο εκπτώσεων τραβάμε ένα -70% σε επιλεγμένα αντικείμενα και τώρα ... κάνει 35 ευρώ!!! - Ρε μλκ πλάκα με κανέις; -Δεν σας κατάλαβα κύριε. -Εννοώ ευχαριστώ πολύ, το πήρα.

Προφανώς οι τύποι να πουλάνε με χασούρα δεν παίζει. Έτσι τίθεται το ερώτημα , όταν μια εταιρεία κοστολογεί ένα προιόν της κοντά στα 200 κατοστάρικα και το πουλάει με κέρδος στα 35, ποιο είναι τελικά το κοστος παραγωγής του; Είχε κανείς μαγαζί να μας εξηγήσει το περιθώριο κέρδους στις πολυτελείς μάρκες;
Εξαρτάται από την εμπορική αξία του παλαιού στοκ, και από το εάν χωράει στο ράφι/ ντισπλέι όταν θα καταφθάσει η καινούργια συλλογή. Εάν το πανταλόνι που έκανε 100+ θα αξίζει 30 του χρόνου και θα πιάνει τη θέση του νέου μονδέλου που θα κάνει πάλι 100++, τότε τους συμφέρει να το πουλήσουν τώρα με 40 σε τύπους σαν κι εσένα (κι εμένα) που έτσι και αλλέως ποτέ δεν θα το αγόραζαν φουλ πράις.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 12:55
Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 14:00 Κοιτάξτε τα πράγματα είναι απλά. Αν είναι κάτι μη σημαντικό ή αν βαριέστε να ασχολείστε, προτιμήστε μια καλή, γνωστή, ακριβή μάρκα για να ξέρετε στα σίγουρα ότι αυτό που αγοράζετε είναι μέτριο.

Αν είναι κάτι σημαντικό για σάς ή αν γουστάρετε να ασχολείστε ψάξτε να βρείτε τα πράγματα λίγο πώς είναι φτιαγμένα (όχι πού είναι φτιαγμένα) και πόσο κοστίζει το κάθε τι, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Πχ oρίστε ρολογάκι IWC Ingenieur, 12 χιλιαρικάκια

και ορίστε όλος ο μηχανισμός του, ολοκαίνουργιος, $217. Διαλέγεις και από έναν καλό έμπορο online ένα μπρασελέ/κάσα/οθόνη/δείκτες που σου αρέσουν, τα δίνεις σε ενα ρολογά να στα συναρμολογήσει στα γρήγορα, και έχεις βασικά το ίδιο ρολόι με $500. Και είναι και μοναδικό.

Αλλά, αγοράζοντας IWC αγοράζεις και ένα σωρό άλλα πράγματα τα οποία μπορεί να μην το ξέρεις καν ότι τα αγοράζεις, και μπορεί να μη σ'ενδιαφέρουν καθόλου, όπως πχ το γεγονός ότι παίζει 25% πιθανότητες να μην το ξαναβγάλουν αύριο και να γίνει συλλεκτικό. Που για κάποιους έχει τεράστια σημασία, αλλά όχι απαραίτητα για σένα που δεν έχεις ιδέα γιατί κάνει αυτό το πράμα 11 χιλιάρικα και απλά παπαγαλίζεις ό,τι σου είπε ο έμπορος.

Αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει ψάξτε το λίγο παραπάνω.
Είσαι σίγουρος ότι είναι ο ίδιος; Άλλο γράφει στο ένα σάιτ και άλλο στο άλλο. Βέβαια και πάλι το ποσοστό της εμπορικής αξίας του μηχανισμού ως προς την τιμή του ρολογιού θα είναι στο ίδιο μπολ παρκ, αλλά λέμε... Πάντως ο μηχανισμός είναι ένα μόνο κομπόνεντ του ρολογιού. Υπάρχουν και άλλα όπως φινίρισμα, αντοχή, στεγανότητα, στάιλινγκ κλπ. Μέχρι και χέριτατζ εάν την βρίσκεις με τη μεταφυσική. Γενικά τα λεγόμενα φράνκεστάιν γουότσες που κυκλοφορούν είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα σαν επιλογή. Θα τα συζητούσα ίσως εάν αποτελούσαν σάιντ πρότζεκτ για κάποιονα μάστερ γουότσμέικερ, αλλά όχι στο πλαίσιο της σαπίλας που κυκλοφορεί στο ιμπέι
Δεν είμαι, και βαριέμαι να το ξαναψάξω τώρα στα απόκρυφα site των ορολογοποιών αλλά πρακτικά δεν έχει σημασία, αν ρωτήσεις την IWC θα σου πει ότι ναι ο μηχανισμός είναι μεν βασισμένος στον ΕΤΑ αλλά είναι μετατροπή, τον ρυθμίσαμε, τον στολίσαμε, του βάλαμε και ρίγες και άρα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Και θα είναι και αλήθεια, αλλά παραμένει 99% ο ίδιος μηχανισμός και μπορεί να ζήσεις 9 ζωές και να μην καταλάβεις τη διαφορά. Είναι πάρα πολλά ακριβά ρολόγια που χρησιμοποιούν ΕΤΑ/Miyota/Selita (οι οποίοι είναι φτηνοί μεν αλλά γαμάτοι), δεν είναι μόνο η IWC. Γι'αυτό όταν πραγματικά φτιάχνουνε μηχανισμό in house όπως η Ρόλεξ πχ, στο λένε και στο ξαναλένε μέχρι να γίνουν τ'αρχίδια σου μπλε.

Τα φρανκεστάϊν ρολόγια που κυκλοφορούν δεν τα αγγίζεις ούτε με σκουπόξυλο εννοείται, γιατί για να συναρμολογήσεις ένα ρολόι από παράτερα κομμάτια που διάλεξες και να δουλεύει σωστά και μεθαύριο είναι τέχνη. Παραγγέλνεις τα parts σου, και πας σε έναν reputable watchmaker που βρίσκεις από reputable forum, και στα συνδέει και στα κάνει και σέρβις μια ζωή μετά. Πάνω από 2 κατοστάρικα δε θα σου πάρει φτάνει να είναι έστω και λίγο συμβατά (ρώτα τον πριν παραγγείλεις)
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

40% εκπτωσεις στο χοντος.
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 13:03

Εξαρτάται από την εμπορική αξία του παλαιού στοκ, και από το εάν χωράει στο ράφι/ ντισπλέι όταν θα καταφθάσει η καινούργια συλλογή. Εάν το πανταλόνι που έκανε 100+ θα αξίζει 30 του χρόνου και θα πιάνει τη θέση του νέου μονδέλου που θα κάνει πάλι 100++, τότε τους συμφέρει να το πουλήσουν τώρα με 40 σε τύπους σαν κι εσένα (κι εμένα) που έτσι και αλλέως ποτέ δεν θα το αγόραζαν φουλ πράις.
Η πλάκα είναι πως αυτά που πέφτουν σε εξευτελιστική τιμή, ήταν κάποτε τα πιο ακριβά. Για παράδειγμα στην Lacoste ή στην Polo Ralph Loren(μάπα μάρκα, μακριά)τα κλασσικά μονόχρωμα Polo, ποτέ δεν φτάνουν κάτω από 20-30% γιατί θα πουληθούν και του χρόνου και την επόμενη χιλιετία. Αυτά που πάνε στο -70% είναι τα limited κομμάτια της σεζον, που συνήθως είναι και made in france και ραφτηκαν μόνο για το 2018.
Τες πάντων, δεν έχω πληρώσει ποτέ κατι, φουλ πραις το θεωρώ μαλακία, αλλά η καρτανρόμπα μου είναι εφοπλιστη, όλα καλαραμμένα και αθάνατα. Δεν θέλει να λιμοκτονήσεις, αρκεί να έχεις ταιμινγκ και να σταμπάρεις από πριν αυτό που σου αρέσει.
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 13:42 40% εκπτωσεις στο χοντος.
Ρε γμ το Χόντος νομίζω πουλάει β διαλογή. Απο 18 χρονών φοράω Kouros YSL, το οποίο αγοράζω είτε από το Notos όταν έχει 40%, είτε από την παλιά γειτονιά μου χωρίς απόδειξη. Μια πρωτοχρονιά, μου την φερανε δώρο με σακούλα Notos και ήταν άλλο άρωμα,σαν τσιγαρίλα μύριζε. Υπέθεσα πως ήταν μαιμού, αλλά όχι, το ξαναδοκίμασα αρκετες φορές στα tester του Χόντος και ήταν άθλιο, ενω στα άλλα μαγαζιά εξακολουθεί να είναι ΟΚ.
Από τον Χόντος το μόνο που αγόραζα ήταν κάλτσες Πουρνάρα και Walk(και γαμώ). Από τότε που άκουσα τι μισθούς δίνει, τις παίρνω από ένα μαγαζάκι στην Βενιζέλου.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 12:42
Χαοτικός έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:26
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Πριν δέκα μερες πάω στο Notos της Τσιμισκή. Περνάω από την Bostonians,αγαπημένη μάρκα. Δοκιμάζω ένα λεπτό τζιν, εφαρμόζει τέλεια. Πόσο κάνει ρωτάω, 75 Ευρώ μου λεει,πιο κάτω είναι η Lacoste, μου αρέσει ένα πουκάμισο, το δοκιμάζω, μου πάει(και από τα Lidl να ήταν θα μου πήγαινε, καλά γονίδια αφού). Πόσο; 175.
Επιστρέφω σήμερα σε καιρό εκπτώσεων στο ίδιο κατάστημα. Το τζιν έχει πάει στα 48 Ευρώ, το πουκάμισο στα 114. ΟΚ λέω το παντελόνι το παλεύω. Πριν αγοράσω πετάγομαι, μέχρι το one salonica της Δυτικης Θεσσαλονίκης,που υπάγεται στον ίδιο όμιλο της Notos,είναι outlet και οι δυο μάρκες που με ενδιαφέρουν έχουν επίσης ξεχωριστά καταστήματα.
Πάω στην Bostonians πρώτα. Ζητάω το ίδιο τζιν.Το έχει,μου το βγάζει. Πόσο; Μου λεεί είναι περσινής ραφής,οπότε από 75 που ήταν η τιμή του,το είχαμε 48,αλλα λόγο εκπτώσεων το πήγαμε στα ... 23 Ευρώ; -Τι είπες;;;; -23! -Πιάσε δυο και ενα με χοντρό ύφασμα για τον χειμώνα! Με γεια μου, κατεβαίνω Lacoste.
Βρίσκω το ίδιο πουκάμισο. Πόσο; Από 175 το είχαμε 114,αλλά λόγο εκπτώσεων τραβάμε ένα -70% σε επιλεγμένα αντικείμενα και τώρα ... κάνει 35 ευρώ!!! - Ρε μλκ πλάκα με κανέις; -Δεν σας κατάλαβα κύριε. -Εννοώ ευχαριστώ πολύ, το πήρα.

Προφανώς οι τύποι να πουλάνε με χασούρα δεν παίζει. Έτσι τίθεται το ερώτημα , όταν μια εταιρεία κοστολογεί ένα προιόν της κοντά στα 200 κατοστάρικα και το πουλάει με κέρδος στα 35, ποιο είναι τελικά το κοστος παραγωγής του; Είχε κανείς μαγαζί να μας εξηγήσει το περιθώριο κέρδους στις πολυτελείς μάρκες;
Τι σε νοιάζει πόσα θα κεδίσει ο άλλος; Άμα εσύ είσαι ΟΚ με την αγορά τέλος. Εκτός αν την ψάχνεις για να ανοίξεις ρουχάδικο.
Εγώ ρε συ ψάχνω ροζ σώβρακα σε αντρική γραμμή όμως, και δεν βρίσκω πουθενά.
Πάρε λευκά και πλύνε τα με κόκκινη κυλότα στους εξήντα βαθμούς (εννοώ να τα βάλεις μαζί στο πλυντήριο, όχι να φοράς την κυλότα ενώ πλένονται)
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: ε το μλκ....
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 19:01
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 13:42 40% εκπτωσεις στο χοντος.
Ρε γμ το Χόντος νομίζω πουλάει β διαλογή. Απο 18 χρονών φοράω Kouros YSL, το οποίο αγοράζω είτε από το Notos όταν έχει 40%, είτε από την παλιά γειτονιά μου χωρίς απόδειξη. Μια πρωτοχρονιά, μου την φερανε δώρο με σακούλα Notos και ήταν άλλο άρωμα,σαν τσιγαρίλα μύριζε. Υπέθεσα πως ήταν μαιμού, αλλά όχι, το ξαναδοκίμασα αρκετες φορές στα tester του Χόντος και ήταν άθλιο, ενω στα άλλα μαγαζιά εξακολουθεί να είναι ΟΚ.
Από τον Χόντος το μόνο που αγόραζα ήταν κάλτσες Πουρνάρα και Walk(και γαμώ). Από τότε που άκουσα τι μισθούς δίνει, τις παίρνω από ένα μαγαζάκι στην Βενιζέλου.
έλα ρε πιο παλιά ήταν και ο Μπέζας.λίγο πιο ''ερασιτεχνικό'' το στιλάκι αλλά είχε καλά πράματα.
τα χόντος δεν ήταν αυτά που είχαν βγάλει και διαφημιστικό σποτ ''ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ '' καιτελικά μια χαρά δουλεύουν πλέον Κυριακή
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Με τα αρώματα παίζει άλλη μούφα. Πολλές παρτίδες βγαίνουν ολίγον ελαττωματικές απο το εργοστάσιο, για να βγεί έστω το κόστος απο αυτά, η εταιρεία τα πουλάει σε άλλες χώρες ακόμη και σε τιμή κόστους. Γενικά όταν βλέπετε μεγάλες εκπτώσεις σε ένα άρωμα μπορεί να παίζει παπάντζα.
Καλό είναι να προτιμούμε αρώματα απο μικρές εταιρείες ή αρωματοπωλεία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Στο μεταξύ επειδή μένω κοντά στο εκπτωτικό χωριό που όλα είναι στη (σχετική) φθήνια επειδή είναι περυσινές κολεξιές και ψωνίζω σχεδόν μόνο από εκεί απλά και μόνο επειδή βολεύει, πραγματικά απορώ τι είδους βλαμμένες πάνε και πληρώνουν την πλήρη τιμή.Αφού το παντελόνι ξερωγω το φοράς τουλάχιστον 4 χρόνια αν δεν σκιστεί ή δεν πάρεις/χάσεις κιλά ή κάτι παρόμοιο. Ποιος χέστηκε αν είναι της χρονιάς 0 ή της χρονιάς -3; Άσε που είναι όλα ολόιδια.

Εντάξει πατριαρχία πατριαρχία αλλά και οι γκόμενες ώρες ώρες είναι πραγματικά κατώτερες.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

foscilis έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 10:18 Στο μεταξύ επειδή μένω κοντά στο εκπτωτικό χωριό που όλα είναι στη (σχετική) φθήνια επειδή είναι περυσινές κολεξιές και ψωνίζω σχεδόν μόνο από εκεί απλά και μόνο επειδή βολεύει, πραγματικά απορώ τι είδους βλαμμένες πάνε και πληρώνουν την πλήρη τιμή.Αφού το παντελόνι ξερωγω το φοράς τουλάχιστον 4 χρόνια αν δεν σκιστεί ή δεν πάρεις/χάσεις κιλά ή κάτι παρόμοιο. Ποιος χέστηκε αν είναι της χρονιάς 0 ή της χρονιάς -3; Άσε που είναι όλα ολόιδια.

Εντάξει πατριαρχία πατριαρχία αλλά και οι γκόμενες ώρες ώρες είναι πραγματικά κατώτερες.
Φετος βγηκε μοδα μακρυ σορτσακι. Και πηγαν ολες και πεταξαν τα ξεκωλα τα περσινα και κυκλοφορουν καλυμενες. :011:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Που σημαίνει δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το πώς δουλεύουν τα ρούχα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”