!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

Πριν δέκα μερες πάω στο Notos της Τσιμισκή. Περνάω από την Bostonians,αγαπημένη μάρκα. Δοκιμάζω ένα λεπτό τζιν, εφαρμόζει τέλεια. Πόσο κάνει ρωτάω, 75 Ευρώ μου λεει,πιο κάτω είναι η Lacoste, μου αρέσει ένα πουκάμισο, το δοκιμάζω, μου πάει(και από τα Lidl να ήταν θα μου πήγαινε, καλά γονίδια αφού). Πόσο; 175.
Επιστρέφω σήμερα σε καιρό εκπτώσεων στο ίδιο κατάστημα. Το τζιν έχει πάει στα 48 Ευρώ, το πουκάμισο στα 114. ΟΚ λέω το παντελόνι το παλεύω. Πριν αγοράσω πετάγομαι, μέχρι το one salonica της Δυτικης Θεσσαλονίκης,που υπάγεται στον ίδιο όμιλο της Notos,είναι outlet και οι δυο μάρκες που με ενδιαφέρουν έχουν επίσης ξεχωριστά καταστήματα.
Πάω στην Bostonians πρώτα. Ζητάω το ίδιο τζιν.Το έχει,μου το βγάζει. Πόσο; Μου λεεί είναι περσινής ραφής,οπότε από 75 που ήταν η τιμή του,το είχαμε 48,αλλα λόγο εκπτώσεων το πήγαμε στα ... 23 Ευρώ; -Τι είπες;;;; -23! -Πιάσε δυο και ενα με χοντρό ύφασμα για τον χειμώνα! Με γεια μου, κατεβαίνω Lacoste.
Βρίσκω το ίδιο πουκάμισο. Πόσο; Από 175 το είχαμε 114,αλλά λόγο εκπτώσεων τραβάμε ένα -70% σε επιλεγμένα αντικείμενα και τώρα ... κάνει 35 ευρώ!!! - Ρε μλκ πλάκα με κανέις; -Δεν σας κατάλαβα κύριε. -Εννοώ ευχαριστώ πολύ, το πήρα.

Προφανώς οι τύποι να πουλάνε με χασούρα δεν παίζει. Έτσι τίθεται το ερώτημα , όταν μια εταιρεία κοστολογεί ένα προιόν της κοντά στα 200 κατοστάρικα και το πουλάει με κέρδος στα 35, ποιο είναι τελικά το κοστος παραγωγής του; Είχε κανείς μαγαζί να μας εξηγήσει το περιθώριο κέρδους στις πολυτελείς μάρκες;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Προφανώς οι τύποι να πουλάνε με χασούρα δεν παίζει.
Παίζει. Είδες να έχει πολλά μεγέθη από το συγκεκριμένο που ζήτησες; Αν όχι και του έχουν ξεμείνει ένα-δύο νούμερα του είναι πιο πολύς ο κόπος να τα ανεβοκατεβάζει στις αποθήκες από το να τα δώσει σε χαμηλή τιμή. Επειδή οι μόδες, χρώματα σχέδια επανέρχονται με ένα κύκλο μερικών ετών αν δεν στο δώσει τώρα μπορεί να του μείνει για καμιά πενταετία. Βάλε τώρα ότι ο πελάτης που αγοράζει ακριβά για μάρκα είναι συνήθως ενημερωμένος από περιοδικά internet κλπ για τα σχέδια κάθε χρονιάς και καταλαβαίνεις ότι αν δεν το σκοτώσει τώρα μπορεί να το καμαρώνει για πάντα.
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:20
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Προφανώς οι τύποι να πουλάνε με χασούρα δεν παίζει.
Παίζει. Είδες να έχει πολλά μεγέθη από το συγκεκριμένο που ζήτησες; Αν όχι και του έχουν ξεμείνει ένα-δύο νούμερα του είναι πιο πολύς ο κόπος να τα ανεβοκατεβάζει στις αποθήκες από το να τα δώσει σε χαμηλή τιμή. Επειδή οι μόδες, χρώματα σχέδια επανέρχονται με ένα κύκλο μερικών ετών αν δεν στο δώσει τώρα μπορεί να του μείνει για καμιά πενταετία. Βάλε τώρα ότι ο πελάτης που αγοράζει ακριβά για μάρκα είναι συνήθως ενημερωμένος από περιοδικά internet κλπ για τα σχέδια κάθε χρονιάς και καταλαβαίνεις ότι αν δεν το σκοτώσει τώρα μπορεί να το καμαρώνει για πάντα.
Όχι η αλήθεια είναι πως στο πουκάμισο που πήρα υπήρχε ένα 40(medium) που πήρα εγώ και ένα 46(ΧΧΧL) και όλα τα σουπερ εκπτωτικά ήταν ένα δυο νούμερα το καθένα.Φυσικά ότι νούμερο και να φορούσες, κάτι θα έβρισκες που θα σου έκανε,απλά όχι σε κάθε σχέδιο. Πάλι όμως δεν μπορώ να φανταστώ πως η Lacoste μπαίνει μέσα. Τιμές χονδρικής ξέρει κανένας επαγγελματίας;
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

ένα είναι αυτό που λές για τα λίγα τεμάχια και ένα άλλο είναι ότι το one salonica είναι εκπτωτικό και συν ότι βρίσκεται σε περιοχή γνωστή για την κακή φήμη της.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Πριν δέκα μερες πάω στο Notos της Τσιμισκή. Περνάω από την Bostonians,αγαπημένη μάρκα. Δοκιμάζω ένα λεπτό τζιν, εφαρμόζει τέλεια. Πόσο κάνει ρωτάω, 75 Ευρώ μου λεει,πιο κάτω είναι η Lacoste, μου αρέσει ένα πουκάμισο, το δοκιμάζω, μου πάει(και από τα Lidl να ήταν θα μου πήγαινε, καλά γονίδια αφού). Πόσο; 175.
Επιστρέφω σήμερα σε καιρό εκπτώσεων στο ίδιο κατάστημα. Το τζιν έχει πάει στα 48 Ευρώ, το πουκάμισο στα 114. ΟΚ λέω το παντελόνι το παλεύω. Πριν αγοράσω πετάγομαι, μέχρι το one salonica της Δυτικης Θεσσαλονίκης,που υπάγεται στον ίδιο όμιλο της Notos,είναι outlet και οι δυο μάρκες που με ενδιαφέρουν έχουν επίσης ξεχωριστά καταστήματα.
Πάω στην Bostonians πρώτα. Ζητάω το ίδιο τζιν.Το έχει,μου το βγάζει. Πόσο; Μου λεεί είναι περσινής ραφής,οπότε από 75 που ήταν η τιμή του,το είχαμε 48,αλλα λόγο εκπτώσεων το πήγαμε στα ... 23 Ευρώ; -Τι είπες;;;; -23! -Πιάσε δυο και ενα με χοντρό ύφασμα για τον χειμώνα! Με γεια μου, κατεβαίνω Lacoste.
Βρίσκω το ίδιο πουκάμισο. Πόσο; Από 175 το είχαμε 114,αλλά λόγο εκπτώσεων τραβάμε ένα -70% σε επιλεγμένα αντικείμενα και τώρα ... κάνει 35 ευρώ!!! - Ρε μλκ πλάκα με κανέις; -Δεν σας κατάλαβα κύριε. -Εννοώ ευχαριστώ πολύ, το πήρα.

Προφανώς οι τύποι να πουλάνε με χασούρα δεν παίζει. Έτσι τίθεται το ερώτημα , όταν μια εταιρεία κοστολογεί ένα προιόν της κοντά στα 200 κατοστάρικα και το πουλάει με κέρδος στα 35, ποιο είναι τελικά το κοστος παραγωγής του; Είχε κανείς μαγαζί να μας εξηγήσει το περιθώριο κέρδους στις πολυτελείς μάρκες;
Τι σε νοιάζει πόσα θα κεδίσει ο άλλος; Άμα εσύ είσαι ΟΚ με την αγορά τέλος. Εκτός αν την ψάχνεις για να ανοίξεις ρουχάδικο.
Εγώ ρε συ ψάχνω ροζ σώβρακα σε αντρική γραμμή όμως, και δεν βρίσκω πουθενά.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης

Χαοτικός έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:26
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Πριν δέκα μερες πάω στο Notos της Τσιμισκή. Περνάω από την Bostonians,αγαπημένη μάρκα. Δοκιμάζω ένα λεπτό τζιν, εφαρμόζει τέλεια. Πόσο κάνει ρωτάω, 75 Ευρώ μου λεει,πιο κάτω είναι η Lacoste, μου αρέσει ένα πουκάμισο, το δοκιμάζω, μου πάει(και από τα Lidl να ήταν θα μου πήγαινε, καλά γονίδια αφού). Πόσο; 175.

Τι σε νοιάζει πόσα θα κεδίσει ο άλλος; Άμα εσύ είσαι ΟΚ με την αγορά τέλος. Εκτός αν την ψάχνεις για να ανοίξεις ρουχάδικο.
Εγώ ρε συ ψάχνω ροζ σώβρακα σε αντρική γραμμή όμως, και δεν βρίσκω πουθενά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ST48410

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:52
Όχι η αλήθεια είναι πως στο πουκάμισο που πήρα υπήρχε ένα 40(medium) που πήρα εγώ και ένα 46(ΧΧΧL) και όλα τα σουπερ εκπτωτικά ήταν ένα δυο νούμερα το καθένα.Φυσικά ότι νούμερο και να φορούσες, κάτι θα έβρισκες που θα σου έκανε,απλά όχι σε κάθε σχέδιο. Πάλι όμως δεν μπορώ να φανταστώ πως η Lacoste μπαίνει μέσα. Τιμές χονδρικής ξέρει κανένας επαγγελματίας;
Είχα περάσει ένα φεγγάρι πριν αρκετά χρόνια από ένα καλό μαγαζί αλλά δεν θυμάμαι να σου πω τιμές. Αν η μνήμη δεν με απατά κάτι που αγοράζαμε 50 Ευρώ πρέπει να το δίναμε 150+. Όταν λοιπόν σε συγκεκριμένα παλιά κομμάτια έβαζαν 70% έκπτωση τα δίναμε οριακά κάτω του κόστους.

Σε κάθε σεζόν έμεναν μεγέθη απούλητα τα οποία τα ανεβοκατέβαζες στην αποθήκη στις περιόδους εκπτώσεων για πολύ καιρό. Αν το μαγαζί ήταν αλυσίδα υπήρχε πιθανότητα να ζητηθούν από άλλο υποκατάστημα και να φύγουν. Αλλιώς σου έμεναν να πιάνουν χώρο. Ήταν τρελή μαντεψιά να αποφασίσεις αν θα φέρεις 5 κουστούμια χ νούμερο, 3 ψ και 6 ω. Αν δεν σου έβγαινε ή για κάποιο λόγο διάλεγε αλλιώς η πελατεία σου είχες πρόβλημα.

Μη σου φαίνεται υπερβολικό το ποσοστό κέρδους. Το καλό μαγαζί είχε αδιανόητα υψηλό ενοίκιο καθώς ήταν σε τοπ περιοχή. Εκτός αυτού γίνονταν και κάποιες τροποποιήσεις για να φέρουμε το ρούχο στο σώμα του πελάτη (συχνά μανίκια, παντελόνι) οι οποίες είναι μέσα στην τιμή. Αν βάλεις και τα κόστη για διαφήμιση όπου ακόμα και το υλικό της βιτρίνας το πλήρωνες στον οίκο με εγκεκριμένα σχέδια για το πως πρέπει να στηθεί ανάλογα με το concept της εποχής, καταλαβαίνεις ότι το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης ανέβαινε δραστικά. Αν προσθέσεις και τις κλεψιές καταλαβαίνεις...

Μη πέφτουμε στην παγίδα που συχνά ακούω κάποιους να λένε μα πόσο κέρδος βγάζουν αυτοί στα cafe που με μια κουταλιά υλικό χρεώνουν 3-4 Ευρώ. Δεν πάει έτσι. Συνήθως το κόστος του χώρου είναι το πρώτο που πληρώνεις και όχι το προϊόν.
Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte »

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:18
ένα είναι αυτό που λές για τα λίγα τεμάχια και ένα άλλο είναι ότι το one salonica είναι εκπτωτικό και συν ότι βρίσκεται σε περιοχή γνωστή για την κακή φήμη της.
Και στην Πυλαία έχει εκπτωτικο, δεν παίζει ρόλο η φήμη της περιοχής. Άλλωστε για φίρμες μιλάμε. Απλά είναι ξεσκαρτάρισμα και από νούμερα θα βρεις ό,τι απέμεινε.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Εφόσον τα ρούχα ράβονται σε χώρες όπως Κίνα, Ινδονησία κτλ που η παραγωγή είναι πάμφθηνη φαντάσου τι περιθώρια κέρδους έχουν αυτές οι εταιρίες.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Όχι μποξεράκι. Τέτοιο μόνο μπορώ Εικόνα.

Με το μποξεράκι μου χώνεται στο ένα μπαντζάκι του και είναι ενοχλητικό. Θέλω το ύφασμα να μου το κρατάει πάνω και τα μέζεα να έχω μία αίσθηση ότι τυλίγονται. Έχω και μικρά άλλωστε, Τσίπρα ψήφισα :oops:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης

Fuerte έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:53
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:18

Και στην Πυλαία έχει εκπτωτικο, δεν παίζει ρόλο η φήμη της περιοχής. Άλλωστε για φίρμες μιλάμε. Απλά είναι ξεσκαρτάρισμα και από νούμερα θα βρεις ό,τι απέμεινε.
το συγκεκριμένο εκπτωτικό και με την παλιά ονομασία πάλι ήταν πιο ''φτηνό''.Πάντα είχε καλύτερες εκπτώσεις αλλά από διαθέσιμα νούμερα άστα να πάνε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 00:05 το συγκεκριμένο εκπτωτικό και με την παλιά ονομασία πάλι ήταν πιο ''φτηνό''.Πάντα είχε καλύτερες εκπτώσεις αλλά από διαθέσιμα νούμερα άστα να πάνε.
Νομίζω ότι είναι λογικό να μην υπάρχουν νούμερα. Αν είχε πολλά μεγέθη γιατί να τα σπρώξει στο εκπτωτικό; Θα τα πούλαγε στα κανονικά καταστήματα της φίρμας σε μεγαλύτερη τιμή.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης

ST48410 έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 00:09
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 00:05 το συγκεκριμένο εκπτωτικό και με την παλιά ονομασία πάλι ήταν πιο ''φτηνό''.Πάντα είχε καλύτερες εκπτώσεις αλλά από διαθέσιμα νούμερα άστα να πάνε.
Νομίζω ότι είναι λογικό να μην υπάρχουν νούμερα. Αν είχε πολλά μεγέθη γιατί να τα σπρώξει στο εκπτωτικό; Θα τα πούλαγε στα κανονικά καταστήματα της φίρμας σε μεγαλύτερη τιμή.
ναι βρε εννοείται..
όσο δούλευα στην ''χ'' πολυεθνική τοΧειμώνα σπανιως καναμε 70 % ,μέχρι 60% κι αυτό ακριβώς μεχρι εκει.Δεν το συνεφερε να πουλάει τοσο χαμηλα (τα ρούχα λογω καιρού είναι πιο ακριβά) ενω το καλοκαιρι πήγαινε μεχρι και 75%-80% αλλα ποτε δεν εγραφε ''εκπτωση -80%,βαζαμε πάντα εως 70%.
τον συνεφερε να ξεπουλήσει τα πάντα.
γιατί ;; επειδη ότι περίσσευε τα έστελνα Ισπανια και αυτα τα πουλούσαν σε εκπτωτικά χωριά.Που σημαίνει οτι μπορεί να ξαναανέβαζαν λιγάκι την τιμή και να το ξαναπουλουσαν με λιγότερη εκπτωση!!
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10
μέχρι 8 φορές κατω, ήτοι 25Ε. Δεν είχα μαγαζί. Απλά παλιά είχα ασχοληθεί σε μία φάση στα πλαίσια εμπορικών αποστολών. Για παράδειγμα, γνωστή μάρκα αγόραζε από Constantin Αλγερίας πουκάμισα 4Ε και τα πούλαγε 29Ε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Το κερδος η εταιρεια δεν το υπολογιζει με το κομματι αλλα με το τριμηνο ή το ετος ή το διετες πλανο ή τελος παντων σε καποιο συγκεντρωτικο επιπεδο. Οι τιμες μοναδας (κανονικη και εκπτωση) ειναι σχεδιασμενες με βαση τη μεγαλη εικονα.

Απλουστευτικα: ηδη κανει 100.000 τζιρο απο αυτα που πουλησε στην κανονικη περιοδο, στις εκπτωσεις απλα προσθετει αλλα 5000 απο πραγματα που θα της μενανε (και θα ειχαν 0 ή και αρνητικη συνεισφορα στο σκορ).
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”