!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πατέρας όλων των μπούμερ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Re: Ο πατέρας όλων των μπούμερ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Paris έγραψε: 01 Δεκ 2020, 15:25 Βενζινάδικα και παρκινγκ μιας και αναφέρθηκαν .αναζητουν αγωνιωδως εργαζομένους και δεν βρίσκουν.
οι πτυχιούχοι ανεξάρτητα το αντικείμενο των σπουδών τους είναι προβληματικοι και καθόλου αποδοτικοί. σε τέτοιου τύπου εργασίες.
Μπαρούφες στο τετράγωνο.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Paris έγραψε: 01 Δεκ 2020, 15:25 Βενζινάδικα και παρκινγκ μιας και αναφέρθηκαν .αναζητουν αγωνιωδως εργαζομένους και δεν βρίσκουν.
οι πτυχιούχοι ανεξάρτητα το αντικείμενο των σπουδών τους είναι προβληματικοι και καθόλου αποδοτικοί. σε τέτοιου τύπου εργασίες.
Ναι άμα έχεις πτυχίο το 5% της βενζίνης χύνεται στην άσφαλτο.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Δεκ 2020, 15:39
Ναι άμα έχεις πτυχίο το 5% της βενζίνης χύνεται στην άσφαλτο.
Όλοι το λένε! Ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Πεταλούδας ο Νίκος, ο Τζίμης ο Κροτίδας...
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Υδράργυρος έγραψε: 30 Νοέμ 2020, 14:13

Υπονοεί οτι ο ίδιος είναι ένας πικάσο, οπότε αμα χρειαστεί να νοσηλευτεί αυτός ή μια κυρα-μαρία ρομά 17 χρονών, οι γιατροί ξέρουν τι θα κάνουν :wink
Spot on :smt023
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε,αν θυμάμαι καλά,καθήσαμε έξω σε ένα μαγαζί και παραγγείλαμε μπύρες.
Ο άντρας μας είπε ότι έχει την τάδε,την τάδε,την τάδε και την Νήσος (νομίζω έτσι την είπε).
Τι είναι αυτή ; τον ρωτήσαμε
Ελληνική,πολύ καλή,από την Τήνο.Την βγάζει η Μάγια Τσόκλη.

Σε καμμία περίπτωση,του λέμε,αυτή είναι αριστερή με δεξιές τσέπες.
Ήπιαμε απ΄τις άλλες.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27 Διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία(εδώ γελάμε δυνατά όλοι μαζί) και διότι προφανώς έχω πτυχίο, πράγμα που με καθιστά πρώτο υποψήφιο για παραίτηση σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό. Το ενδεχόμενο να με έχουν ικανοποιημένο για να μην σκεφτώ να αποχωρήσω δεν περνά από το μυαλό τους, φυσικά.
Μου θύμισες αγαπητέ ότι μόλις απολύθηκα από τον στρατό βρήκα δουλειά "παιδιού για όλες τις δουλειές" σε πολύ μεγάλο εκδοτικό οίκο, που είχε βάλει αγγελία για "απόφοιτους Λυκείου". Λέω μέσα μου, εφόσον έχω πτυχίο πανεπιστημίου έχω και απολυτήριο Λυκείου, βούρ! Απέκρυψα το πτυχίον, πήρα τη δουλειά, εξελίχτηκα έως και υπεύθυνος της αποθήκης του εκδοτικού οίκου, και την τελευταία ημέρα που παραιτήθηκα αποκάλυψα στο αφεντικό την αλήθεια. :bored:

ΥΓ. Όσο για τη δεκαετία του 1980 που ρωτάτε, πράγματι το εργασιακό και το λοιπό τοπίο ήταν πολύ διαφορετικό. Εργαζόμουν από πρωτοετής φοιτητής και ακόμα έχουμε να το λέμε -με τους φίλους του τότε- το ανήκουστο σήμερα πλεονέκτημα να διαλέγουμε σε ποια δουλειά θα πάμε (όντας ανειδίκευτοι εννοείται). Ωστόσο, από ό,τι θυμάμαι, στη νεολαία δεν επικρατούσε αυτός ο άκρατος καταναλωτισμός που είδαμε τα επόμενα χρόνια και, όσοι προερχόμασταν από προλεταριακές οικογένειες, είχαμε επαρκώς σκληραγωγηθεί με τα ελάχιστα και μάλιστα είχαμε μάθει να μη φθονούμε και τους έχοντες -απλώς τους είχαμε σε κάποια απόσταση, διότι το χρήμα όσο νάναι τους είχε εξαλλοιώσει ορισμένα δομικά χαρακτηρολογικά τους δεδομένα...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Επιπλέον, δεν γνωρίζουν να συντάσσουν ένα δομημένο βιογραφικό.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Δεκ 2020, 00:52
Green Dragon έγραψε: 01 Δεκ 2020, 00:01 Επιμένω στην άποψή μου: First come, first serve.

Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα και έτσι καταλαβαίνω την ισότητα:

- Οι γέροι έχουν την ίδια αξία με τους νέους, δεν μετριέται η αξία ενός ατόμου με βάση τα δευτερόλεπτα που έχει περάσει πάνω στον πλανήτη.
- Οι γυναίκες και οι άντρες είναι ίσοι, όχι αν βουλιάξει το πλοίο οι γυναίκες στις βάρκες και οι άντρες στην θάλασσα. Κλήρωση.
- Το αυτό και για τα παιδιά.

με αυτό που πονηρά έγραψες προσπαθείς να μου ξυπνήσεις αρχέγονα ένστικτα για να με κάνεις ν' απαντήσω όπως θες εσύ αλλά η απάντησή μου δεν θα σου αρέσει: Ναι, μπορεί να λυγίσω όταν θα έρθει ο Χάρος και θα με βάλει να διαλέξω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχω κάνει το σωστό. Δεν θα το έχω κάνει.
Το να σκέφτεται να βαλει καποιος τον εαυτο του στην σωσίβια λέμβο αντι για τα ιδια του τα παιδιά, με κάνει να αρχίζω και κατανοώ το βαθος αυτου πού αποκαλείται μπουμερισμος, συμπυκνωμένο σε τρεις λεξεις: Δεν υπάρχει αύριο.
Δε νομίζω ότι θα το έκαναν πολλοί αυτό, μάλλον ελάχιστοι. Αλλά αντικειμενικά δεν είναι δίκαιο.

Πάντως μπούμερ δεν είμαι, απέχω χιλιόμετρα ηλικιακά.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

foscilis έγραψε: 01 Δεκ 2020, 11:04
Υδράργυρος έγραψε: 01 Δεκ 2020, 08:56 Όλα αυτά που λες είναι κοινοτυπίες και ηθικολογίες οι οποίες ακούγονταν ολόιδια και πριν 30 χρόνια. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι και το επάγγελμα του υδραύλικού δεν είναι κορεσμένο σε κάποιες περιπτώσεις;
ότι πρέπει να πάρεις διακόσια τηλέφωνα και στο τέλος σου λέει θα έρθω Τρίτη κατά τις 10 το πρωί και έρχεται την άλλη Τετάρτη 8 το βράδι κι όλη την ώρα που σου φτιάχνει το νεροχύτη χτυπάει το κινητό του.
Good point.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27 Πείτε μας λιγάκι τι έξοδα είχαν στην εποχή τους οι μπούμερς; Τι κόστος ζωής είχαν; Τι Εφορία πλήρωναν; ΦΠΑ; Ενοίκια;

Τι επιτόκια προσέφεραν στους καταθέτες οι τράπεζες; Τι δάνεια έδιναν οι τράπεζες;

Και αφού όλοι τοποθετείστε με περιπτωσιολογίες να πω κι εγώ ότι έχω αναζητήσει πάρα πολλές φορές δουλειά εκτός του αντικειμένου μου και δεν βρήκα τίποτε.

Σε βενζινάδικα έστειλα βιογραφικά. Σε πάρκινγκ, επίσης. Σε αποθήκες. Σε σε σε. Δεν μου τηλεφώνησαν καν. Γιατί; Διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία(εδώ γελάμε δυνατά όλοι μαζί) και διότι προφανώς έχω πτυχίο, πράγμα που με καθιστά πρώτο υποψήφιο για παραίτηση σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό. Το ενδεχόμενο να με έχουν ικανοποιημένο για να μην σκεφτώ να αποχωρήσω δεν περνά από το μυαλό τους, φυσικά.
Για θέσεις σε βενζινάδικα και τα συναφή έχεις ν' ανταγωνιστείς τους Πακιστανούς που θα πάρουν τα ελάχιστα και δεν θα έχουν καθόλου απαιτήσεις (εκτός αν τους έρθει να πάρουν το κεφάλι του εργοδότη τους επειδή δεν είναι πιστός του Αλλάχ). Δεν χρειάζεται να ικανοποιήσουν εσένα όταν υπάρχουν λαθρομετανάστες που ικανοποιούνται με το τίποτα.
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 17:07
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27 Διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία(εδώ γελάμε δυνατά όλοι μαζί) και διότι προφανώς έχω πτυχίο, πράγμα που με καθιστά πρώτο υποψήφιο για παραίτηση σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό. Το ενδεχόμενο να με έχουν ικανοποιημένο για να μην σκεφτώ να αποχωρήσω δεν περνά από το μυαλό τους, φυσικά.
Μου θύμισες αγαπητέ ότι μόλις απολύθηκα από τον στρατό βρήκα δουλειά "παιδιού για όλες τις δουλειές" σε πολύ μεγάλο εκδοτικό οίκο, που είχε βάλει αγγελία για "απόφοιτους Λυκείου". Λέω μέσα μου, εφόσον έχω πτυχίο πανεπιστημίου έχω και απολυτήριο Λυκείου, βούρ! Απέκρυψα το πτυχίον, πήρα τη δουλειά, εξελίχτηκα έως και υπεύθυνος της αποθήκης του εκδοτικού οίκου, και την τελευταία ημέρα που παραιτήθηκα αποκάλυψα στο αφεντικό την αλήθεια. :bored:

ΥΓ. Όσο για τη δεκαετία του 1980 που ρωτάτε, πράγματι το εργασιακό και το λοιπό τοπίο ήταν πολύ διαφορετικό. Εργαζόμουν από πρωτοετής φοιτητής και ακόμα έχουμε να το λέμε -με τους φίλους του τότε- το ανήκουστο σήμερα πλεονέκτημα να διαλέγουμε σε ποια δουλειά θα πάμε (όντας ανειδίκευτοι εννοείται). Ωστόσο, από ό,τι θυμάμαι, στη νεολαία δεν επικρατούσε αυτός ο άκρατος καταναλωτισμός που είδαμε τα επόμενα χρόνια και, όσοι προερχόμασταν από προλεταριακές οικογένειες, είχαμε επαρκώς σκληραγωγηθεί με τα ελάχιστα και μάλιστα είχαμε μάθει να μη φθονούμε και τους έχοντες -απλώς τους είχαμε σε κάποια απόσταση, διότι το χρήμα όσο νάναι τους είχε εξαλλοιώσει ορισμένα δομικά χαρακτηρολογικά τους δεδομένα...

Οι μπούμερ κατέθεταν πλαστά πτυχία για να μπούν στο δημόσιο,οι μιλλένιαλ λένε ψέματα ότι δεν έχουν πτυχίο για να μπούν στο βενζινάδικο
Άβαταρ μέλους
Paris
Phorum.gr user: ΜΕΓΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Paris »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 15:34
Μπαρούφες στο τετράγωνο.
Πραγματικότητα στον κύβο .
Η πλειοψηφία ερχεται βλέπει τις απαιτήσεις της εργασίας και ,,,,τρέχει μακρια.
οι ελάχιστοι που ξεκιναν εξαφανίζονται και αυτοί σε λίγο χρονικό διάστημα κρεμόντας τους συναδέλφους τους
Με την έναρξη της κρίσης αυτό συμβαίνει .Ερχονται , σέρνονται :003: , εγκαταλείπουν.
Εμπειρία απο τρείς διαφορετικούς τομείς που δραστηριοποιουμαι .
Εννοείται πως πληρωμες κλπ είναι πάντα στην ώρα τους και μέχρι σέντ.
Η μία είναι σε τομέα που ανέφερες και αναζητώ προσωπικό με την λήξη της καραντίνας.
Ευκαιρία να εργαστείς και να τα δείς - ζήσεις από μέσα.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Δεν είδα να γράφετε οτι ο εργοδότης έχει ελαφρύνσεις αν προσλάβει αλλοδαπό

το καταπίνετε εύκολα όταν προκειται για την ιδεοληψία σας
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27 Πείτε μας λιγάκι τι έξοδα είχαν στην εποχή τους οι μπούμερς; Τι κόστος ζωής είχαν; Τι Εφορία πλήρωναν; ΦΠΑ; Ενοίκια;

Τι επιτόκια προσέφεραν στους καταθέτες οι τράπεζες; Τι δάνεια έδιναν οι τράπεζες;
εφορια ελαχιστη. κοστος ζωης παρομοιο με σημερα, αλλα εδιναν νεφρο για μια τηλεοραση η ενα αυτοκινητο.ενοικια παρομοια. επιτοκια μεγαλα, αλλα και πληθωρισμος. δανεια; τι ειναι αυτο; η παρολα της εποχης ειναι οτι σου εδιναν δανειο αν μπορουσες να αποδειξεις οτι δεν το χρειαζεσαι. και με 25% τοκο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

nemo έγραψε: 02 Δεκ 2020, 10:56 Δεν είδα να γράφετε οτι ο εργοδότης έχει ελαφρύνσεις αν προσλάβει αλλοδαπό

το καταπίνετε εύκολα όταν προκειται για την ιδεοληψία σας
Ανάλυσέ το λίγο αυτό. Υπάρχει θεσμοθετημένη επιδότηση για τα ορκς;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”