!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- ΜπλεΜπουμπυς
Re: Ο πρώτος νεκρός
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- hellegennes
2014, 2016, 2018 ήταν ήπιες χρονιές. 2015 και 2017 ήταν εξαιρετικά κακές.kameron έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 11:26Για τα τελευταία χρόνια έχουμε ως προς το πρώτο οκτάμηνο:ST48410 έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 11:11
Οκ. Αλλά συνήθως τι τάξης μεγέθους είναι η άνοδος αυτή; 1-2% ας πούμε ή κάτι σημαντικότερο;
2020 (έναντι 2019): -0,3%
2019 (έναντι 2018): +6,7%
2018 (έναντι 2017): -6,3% Η χρονιά της ήπιας γρίπης που λέει ο Χέλης;
2017 (έναντι 2016): +8,3%
2016 (έναντι 2015): -4,8%
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παραδοξο.Δυστυχως θα πρεπει να γινει λοκνταουν στην Κρητη απο το Μαιο μεχρι το Σεπτεμβριο,οι υπολοιποι θα εχουμε ανοσια αγελης.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Δημοκρατικός
Όλη η Δύση έτσι είναι. Θα δοθεί λύση. Προφανώς όμως η οικονομία του καφενέ έχει τελειώσει.Στρακαστρουκας έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:16Αν παμε για Ιουνιο, εχουμε καταστραφει. Ηδη η οικονομια, οχι μονο εχει παει προς τα πισω αλλα εχει χασει το 2020 και το 2021. Με το καλο σεναριο η Νεα Δημοκρατια θα επιστρεψει την οικονομια στην εποχη Συριζα το 2023. Και επαναλαμβανω αυτο ειναι το καλο σεναριοΔημοκρατικός έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 21:57Kαλό Ιούνιο να χούμε!kameron έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 21:52 Αν δεν κάνω λάθος, σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα που τα κρούσματα ήταν λιγότερα από την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, αν επιβεβαιωθεί και τις επόμενες δυο ημέρες σημαίνει ότι το lockdown αρχίζει να αποδίδει. Ίσως λίγο πριν τα Χριστούγεννα υπάρξει κάποια ελεγχόμενη χαλάρωση, τα σχολεία δεν τα βλέπω να ανοίγουν πριν το νέο έτος. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά τις εορτές γιατί αν ανοίξουν διάφορες δραστηριότητες, σε 3-4 εβδομάδες θα είμαστε πάλι στα ίδια.![]()
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
- hellegennes
Ανίδεη μπορεί να μην είναι, τσαρλατάνος όμως είναι. Ένας αληθινός επιστήμονας μιλάει ΠΑΝΤΑ με επιστημονικό κριτήριο όταν αναφέρεται στην επιστήμη του επαγγελματικά και όχι στο καφενείο της γειτονιάς. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ σαν επιστήμονα έναν άνθρωπο που άλλες φορές χρησιμοποιεί επιστημονικό κριτήριο και άλλες φιλοσοφικό, πολιτικό ή θεολογικό, όλα εξίσου άχρηστα όταν μιλάει για αντικειμενικά δεδομένα της επιστήμης του.ST48410 έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 11:48Η Λινού μιλάει αρκετά σοβαρά όποτε έτυχε να την ακούσω.CRWH έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 11:39 Ελα μαζεψτε τους τσαρλατανους επιτελους, κουρασε το αστειο.
Αυτη εδω η επιστημοναςθελει πειπερ ειδικα για την θεια κοινωνια αλλιως δεν εκφερει αποψη για το αν ειναι εστια μεταδοσης, ειναι ομως βεβαιη ξαφνικα για τα σουπερμαρκετ και εχει το θρασος, η παντελως ανιδεη, να κανει και προτασεις οπως ο καθυστερας που ηθελε λιανεμποριο με ραντεβου.
Θα μου πει κανεις ειναι δυνατον να την προτεινε ο προεδρος δεκαπενταμελους και να μην ειναι τελειως γτπ;
Βλέποντας τις ουρές και τα πηγαδάκι έξω από τα super market στη γειτονιά μου, δεν μου φαίνεται παράλογο να υπάρχει μετάδοση εκεί. Το να ζητάς μελέτες το καταλαβαίνω. Το να την θεωρείς ανίδεη, όχι.
Κοινώς, οποιαδήποτε οδηγία, συμβουλή ή γνώμη δώσει, είναι λειτουργικά άχρηστη γιατί δεν ξέρεις αν έχει φιλτραριστεί από μη επιστημονικά κριτήρια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Aυτο το λες για καλο? Ενας απο τους λογους που δεν μας χαριστηκαν το 2010 ειναι γιατι ολη η Δυση ειχε προβλημα παλι. Αν η κριση ειχε ξεσπασει σε καιρο γενικης ευημεριας, θα ηταν περισσοτερο ελαστικοι μαζι μας. Τωρα ολοι θα εχουν πληγει αρα αντε πεισε τους να δωσουν εναν οβολο παραπανω για την Ελλαδιτσα
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
- Δημοκρατικός
Κλείδωμα μεεεεεσαααα.Imperium έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:16 Στο μεταξύ αναρωτούμαι αν στην Ελλάδα, όπως φαίνεται πχ εδώ Αγγλία, αν το λεγόμενο 2ο κύμα παρουσιάζεται ιδιαίτερα εξασθενησμένο - ασχέτως απο αριθμό κρουσμάτων.
Απο καμιά τριανταριά κρούσματα που έχουν εντοπιστεί πολύ κοντά μου ξεχωρίζουν:
1) Μια γιαγιούλα 90αρα με αναπνευστικά προβλήματα - Δεκατάκια για ΜΙΑ μερα, μετά εντελώς ασυμπτωματική.
2) Δυο κυρίες χοντροφάλαινες (Αγγλικού στυλ) διαβητικες - Μια μέρα βηχαλάκι μετα περδικι
3) 70αρα με σοβαρες ειδικές ανάγκες και ένα κάρο φαρμακευτική αγωγή - ψιλοπράγματα, μια μέρα συνάχι
4) 50αρης, επίσης ΑΜΕΑ - Δυο μέρες 38 πυρετό και κακοκεφια αλλά πάλι είχε παρτυ για τα γενέθλιά του, δεν του χάλασε η όρεξη για κέικ.
Όλοι οι άλλοι σχεδόν τίποτα, άντε δυο μέρες στο κρεβάτι.
Η χειρότερη περίπτωση ήταν νεαρή 30αρα, σε καλή φυσική κατάσταση, 8 μέρες τέζα να μην μπορεί να πάρει τα πόδια της. Μετά συνήλθε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
Ε, δεν το λες και πάνουκλα.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Όχι βέβαια,πανούκλα λέγεται.Imperium έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:16 Στο μεταξύ αναρωτούμαι αν στην Ελλάδα, όπως φαίνεται πχ εδώ Αγγλία, αν το λεγόμενο 2ο κύμα παρουσιάζεται ιδιαίτερα εξασθενησμένο - ασχέτως απο αριθμό κρουσμάτων.
Απο καμιά τριανταριά κρούσματα που έχουν εντοπιστεί πολύ κοντά μου ξεχωρίζουν:
1) Μια γιαγιούλα 90αρα με αναπνευστικά προβλήματα - Δεκατάκια για ΜΙΑ μερα, μετά εντελώς ασυμπτωματική.
2) Δυο κυρίες χοντροφάλαινες (Αγγλικού στυλ) διαβητικες - Μια μέρα βηχαλάκι μετα περδικι
3) 70αρα με σοβαρες ειδικές ανάγκες και ένα κάρο φαρμακευτική αγωγή - ψιλοπράγματα, μια μέρα συνάχι
4) 50αρης, επίσης ΑΜΕΑ - Δυο μέρες 38 πυρετό και κακοκεφια αλλά πάλι είχε παρτυ για τα γενέθλιά του, δεν του χάλασε η όρεξη για κέικ.
Όλοι οι άλλοι σχεδόν τίποτα, άντε δυο μέρες στο κρεβάτι.
Η χειρότερη περίπτωση ήταν νεαρή 30αρα, σε καλή φυσική κατάσταση, 8 μέρες τέζα να μην μπορεί να πάρει τα πόδια της. Μετά συνήλθε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
Ε, δεν το λες και πάνουκλα.
Παρεθεσες σχόλια του Ιουνίου του 2020hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:06
Η παρανομία κάποιου δεν δίνει δικαίωμα σε κάποιον άλλον να παρανομήσει. Το να μου λες ότι είναι μονόδρομος η παρανομία απέναντι στην παρανομία άλλων είναι αισχρό και ανήθικο. Επίσης παράνομο.
Τότε ήταν παράνομο να μην φοράς μάσκα στα σούπερ μάρκετ αλλά η πλειοψηφία δεν φορούσε
Τότε ήταν παράνομο να μην φοράς μάσκα αλλά ο κρατικός μηχανισμός αδιαφορούσε και δεν επέβαλλε τον νόμο
Τότε δεν ήταν παράνομο να φοράς μάσκα FFP2
- hellegennes
Αυτή η είδηση είναι ψευδής. Μην πέφτεις στην παγίδα να αναπαράγεις τι γράφει το κάθε τελευταίο μέσο. Κανένας οργανισμός και κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν υποστηρίζει αυτήν την μπούρδα. Ο κορωνοϊός μεταδίδεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδονται όλοι οι ιοί του αναπνευστικού.
Τι ακριβώς νομίζεις ότι είναι μεγάλος αριθμός των ορφανών κρουσμάτων;Green Dragon έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 20:26 Να σημειώσουμε κιόλας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί ούτε μία περίπτωση μετάδοσης του κορωνοϊού από επιφάνεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Δημοκρατικός
Ούτε τώρα είναιisuldar έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:46Παρεθεσες σχόλια του Ιουνίου του 2020hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:06
Η παρανομία κάποιου δεν δίνει δικαίωμα σε κάποιον άλλον να παρανομήσει. Το να μου λες ότι είναι μονόδρομος η παρανομία απέναντι στην παρανομία άλλων είναι αισχρό και ανήθικο. Επίσης παράνομο.
Τότε ήταν παράνομο να μην φοράς μάσκα στα σούπερ μάρκετ αλλά η πλειοψηφία δεν φορούσε
Τότε ήταν παράνομο να μην φοράς μάσκα αλλά ο κρατικός μηχανισμός αδιαφορούσε και δεν επέβαλλε τον νόμο
Τότε δεν ήταν παράνομο να φοράς μάσκα FFP2
Θα ήθελα κι εγώ μια τέτοια συνέπεια στους ανθρώπους αλλά δεν την έχω βρει ακόμα και στους πιο ορθολογικούς και συγκροτημένους από όσους έχω συναναστραφεί. Πάντα υπάρχει και ένα στοιχείο άλογο, κάποιες αδικαιολόγητες προκαταλήψεις κάποια προσφυγή στην παρόρμηση της στιγμής, στην τύχη, κλπ.hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:26 Ανίδεη μπορεί να μην είναι, τσαρλατάνος όμως είναι. Ένας αληθινός επιστήμονας μιλάει ΠΑΝΤΑ με επιστημονικό κριτήριο όταν αναφέρεται στην επιστήμη του επαγγελματικά και όχι στο καφενείο της γειτονιάς. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ σαν επιστήμονα έναν άνθρωπο που άλλες φορές χρησιμοποιεί επιστημονικό κριτήριο και άλλες φιλοσοφικό, πολιτικό ή θεολογικό, όλα εξίσου άχρηστα όταν μιλάει για αντικειμενικά δεδομένα της επιστήμης του.
Κοινώς, οποιαδήποτε οδηγία, συμβουλή ή γνώμη δώσει, είναι λειτουργικά άχρηστη γιατί δεν ξέρεις αν έχει φιλτραριστεί από μη επιστημονικά κριτήρια.
Από τους κρίκους της παρούσας κρίσης (κυβέρνηση, πολιτικοί, πολίτες, όργανα τάξης, γιατροί), οι γιατροί μου φαίνονται ο λιγότερο ασθενής και προβληματικός.
Εν τω μεταξύ όλοι εμείς που απαιτούμε από τους γιατρούς να είναι πλήρως ενημερωμένοι, ακριβοδίκαιοι, ουδέτεροι, καλά προετοιμασμένοι, προσεκτικοί κοκ ας μην ξεχνούμε ότι και αυτοί είναι απλά εργαζόμενοι, με αυξημένες βεβαίως ευθύνες αλλά το ίδιο ατελείς όσο και εμείς οι υπόλοιποι.
Υπό αυτό το πρίσμα έχω δει πολύ προβληματικότερες περιπτώσεις της συγκεκριμένης.
- hellegennes
Δεν ταιριάζει καθόλου στα δεδομένα αυτό. Το καλοκαίρι με μηδέν μέτρα, συναυλίες, αγκαλιές, φιλιά, η διάδοση ήταν ανύπαρκτη. Από την στιγμή που η μετάδοση είναι εκθετικό φαινόμενο, ο πληθυσμός δεν έχει μερική ανοσία και ο κορωνοϊός κολλάει με μικρό φορτίο, θα είχαμε ήδη τρελή έξαρση μέσα στον Ιούλιο αν η διαφορά ήταν μικρή.Δημοκρατικός έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 20:43Βάλε μας να δούμε ποιοί τα έλεγαν αυτά εδώ μέσα. Η θερμοκρασία αλλά και η υγρασία παίζει ρόλο στην διάρκεια επιβίωσης του ιού σε ποσότητες ικανές να μολύνουν. Οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το μείζον όμως είναι ότι όταν κάνει κρύο κινούμαστε περισσότερο σε κλειστούς χώρους χωρίς εξαερισμό.panos291 έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 20:38 Ποιος θυμάται καποιους παπαρολογους επιστήμονες και μη (και εδώ μέσα ήταν κάμποσοι) που έλεγαν ότι δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία στην μετάδοση του ιου?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΜπλεΜπουμπυς
Για να βγάλει ο Μητσοτάκης αυτήν εδώ την φωτογραφία, έχουμε σήμερα πάνω από 100 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
ναι αλλά δεν είχε το ίδιο πρόβλημα.Στρακαστρουκας έγραψε: 21 Νοέμ 2020, 22:28Aυτο το λες για καλο? Ενας απο τους λογους που δεν μας χαριστηκαν το 2010 ειναι γιατι ολη η Δυση ειχε προβλημα παλι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση