Αρκετοί συντηρητικοί, με την ευρύτερη έννοια του όρου, ανέχονται το ΚΚΕ ή και το υποστηρίζουν κάποιες φορές γιατί κρίνουν ενστικτωδώς πως μπορεί να παρεμβαίνει για μία σειρά κοινωνικών και εργασιακών ζητημάτων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και χωρίς να απειλεί(πλέον) τηpylothess έγραψε: 17 Νοέμ 2020, 22:37Από την τελευταία σου φράση έχω να σου πω ότι είναι γενικά καλό κάποιος είναι πολιτικοποιημένος αλλά όχι κομματικοποιημένος. Το ΚΚΕ είναι σχολείο και μπορεί να μάθει κανένας πολλά πράγματα μέσα από το ΚΚΕ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 17 Νοέμ 2020, 22:12 Για να μείνουμε στο θέμα της ημέρας που υποθέτω ότι είναι και ο λόγος που άνοιξε το παρόν νήμα, νομίζω πως η σημερινή
ενέργεια του ΚΚΕ να διαδηλώσει είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη αλλά και πολύ περισσότερο αποδεκτή από το εκλογικό όριο του
6%. Το γεγονός πως δύο κόμματα του Κοινοβουλίου( όποια και αν ήταν αυτά) συντάχτηκαν μαζί του, λέει πολλά. Λέει πολλά
επίσης και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι Κουκουέδες από τα ΜΜΕ που ακόμα και αν είναι αντιθετικός ή απορριπτικός των
ενεργειών τους δεν είναι σε καμία περίπτωση καταδικαστικός. Κοινώς, το κωμικοτραγικό περιστατικό με το τύπο που τον κουβαλάνε
τέσσερις ματατζήδες σα να είναι σάβανο το βλέπουμε και το ξαναβλέπουμε. Θα πει κανείς ότι υπάρχει η ιδεολογική ηγεμονία της
αριστεράς κλπ. Προσωπικά, διαφωνώ σε παρα πολλά με τους κουκουέδες αλλά δε χρειάζεται να λέμε πίπες. Η ουσία είναι πως το
ΚΚΕ αποτελεί μία συμπαγή και καλά οργανωμένη πλην μειοψηφική ομάδα που καταφέρνει αρκετά καλά να ελίσσεται και να περνάει
2-3 πράγματα που θέλει. Το ίδιο μπορεί να πει κάποιος και για άλλες οργανωμένες ομάδες. Η ισχύς εν τη ενώση έλεγαν οι αρχαίοι
ημών πρόγονοι, μέσα από την εμπειρία που είχαν αποκτήσει καθότι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι. Και είχαν δίκιο.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ,τουλάχιστον προς το παρόν δεν αποτελεί απειλή για την καθεστηκυία τάξη. Ειδικά τώρα που έχει πέσει το τείχος του Βερολίνου. Για το μέλλον δεν μπορούμε βέβαια να αποκλείσουμε τίποτα. Κομμουνιστική εξέγερση Μαοϊκών είχε γίνει και στο Νεπάλ σχετικά πρόσφατα. Το ΚΚΕ λοιπόν , δεν μπορεί να απειλήσει άμεσα το σύστημα και έχει κάτα κάποιο τρόπο γίνει κάτι σαν ζωντανός θρύλος.Το 1920, το 1936 και το 1945 ακόμη μπορούσε να απειλήσει το σύστημα.Μετά το 1950 αρχίζει να περνάει στην σφαίρα του θρύλου .
Υπάρχουν πολλοί δεξιοί ακόμη, νοικοκυραίοι που συμπαθούν το ΚΚΕ ακριβώς γι αυτό, επειδή δεν είναι σαν τους ταραξίες τους αναρχικούς αλλά αντίθετα του ξυλοφορτώνουν στις πορείες.
καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Η σημερινή διαδήλωση, νομίζω πως υποστηρίζεται από πολλούς Έλληνες γιατί έχει αρχίσει ήδη να αμφισβητείται το πλαίσιο της καραντίνας καθότι πλήττει ποικιλοτρόπως και σε σημαντικό βαθμό τους νοικοκυραίους.
Εις ότι αφορά τα υπόλοιπα, η πολιτικοποίηση πράγματι δεν οδηγεί στη κομματικοποίηση απαραίτητα, αν όμως θέλει κάποιος πολίτης να ασχολείται ενεργά με τη πολιτική θα καταλήξει να οργανωθεί κάπου. Δε γίνεται αλλιώς, πολύ απλά διότι τα πολιτικά μας θέλω περνούν ως αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας.Ο όρος «ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς» χρησιμοποιείται από πολλούς συντηρητικούς πολιτικούς για να περιγράψει μία κατάσταση όπου οι στάσεις του κοινού στα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα διαμορφώνονται από τη παρέμβαση της Αριστεράς. Δε νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι γενικά.