Μα δεν σου ζηταει κανεις να τον προκαλεσεις. Ατυχηματα και ασθενειες συμβαινουν σε ανθρωπους χωρις να τις προκαλεσουν. Ο Ιησους ειπε οτι ΕΑΝ πιεις δηλητηριο (κατα λαθος) και εχεις πιστη, δεν θα παθεις τιποτα, οπως επισης και οτι με την πιστη θα μπορεις να θεραπευεις ασθενεις (και τον εαυτον σου φυσικα).sharp έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 16:06 Πουθενά δεν λέει ο Θεός να τον προκαλέσεις (αν δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό θα ήταν πρόκληση τζάμπα διαβαζεις, αν και στο έχω ήδη πει).
Γιατι λοιπον εσεις που καυχιεστε για την πιστη σας τρεχετε στην επιστημη (που δεν την αποδεχεστε οπως εγραψες ειρωνικα) να σας θεραπευσει; Και οχι μονο εσεις. Ακομα και οι Αγιοι τρεχανε σε γιατρους.
Κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι δεν υπαρχει Θεος, το ιδιο οπως και την τσαγιερα του Ρασελ.sharp έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 16:06 Δεύτερον η επιστήμη δεν αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει Θεός, απλώς δεν ασχολείται. Δηλ. ασχολείται αλλά πρόκειται για την επιστήμη της Φιλοσοφίας ή της Θεολογίας που οι νεοέλληνες συχνά δεν ονομάζουν επιστήμη. Νομίζουν ότι επιστήμη είναι μόνον οι θετικές. Με αυτές όντως δεν αποδεικνύεται με τον τρόπο που έγραψα παραπάνω.
(Η Τσαγιέρα του Ράσελ, συχνά αποκαλούμενη και Θεϊκή ή Επουράνια Τσαγιέρα, είναι μία μεταφορά που χρησιμοποίησε ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ σύμφωνα με την οποία, για ένα ισχυρισμό ο οποίος δεν μπορεί να διαψευσθεί, το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει.
Φυσικα ειναι θεμα επιλογης. Πες μας οτι εγω θελω να πιστευω στον Θεο και θα σου πω κανενα προβλημα, αν αυτο σε κανει να αισθανεσαι καλα. Αλλα εχετε λυσσαξει να αποδειξετε οτι υπαρχει Θεος, πραγμα αδυνατο. Και γι αυτο γινονται ολες οι συζητησεις εδω μεσα, γιατι προβαλλετε ατοπα επιχειρηματα στα οποια οι αθεοι σας απαντουν. Η μια μαρτυρια ειναι αποδειξη υπαρξης Θεου εγραψες, το θυμασαι;sharp έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 16:06 Οι φιλόσοφοι καταλήγουν σε συμπεράσματα ως προς την ύπαρξη του Θεού. Είμαι σίγουρος όμως ότι και από αυτά έχεις διαβάσει, δεν χρειάζεσαι εμένα να σού τα πω. Το αν θα δεχτείς τα συμπεράσματά τους και την κοσμοθεωρία τους είναι ζήτημα επιλογής. Οπότε πάλι φτάνουμε στην επιλογή.