!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φιλελεύθερη νίκη και στη Μολδαβία.

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Φιλελεύθερη νίκη και στη Μολδαβία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Όσο ξέρω, ο Πρόεδρος στη Μολδαβία δεν κάνει και τίποτα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης »

Sid Vicious έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 13:01
Gewponos90 έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 12:57
Sid Vicious έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 12:39 Έχω μείνει στο Κισιναου, τι όμορφη πόλη, φτωχικη μεν αλλά όμορφη
Τι σου άρεσε; Έχει ωραία κτήρια; Πράσινο;
Πολύ πράσινο, χάλια κτήρια κλασικής σοβιετικης μιζέριας, κόσμος φτωχικός και καχύποπτος με τους περισσότερους ξένους και ορθώς γιατί οι πιο πολλοί πήγαιναν για να εκμεταλευτουν την φτώχεια τους μέσω σεξοτουρισμου αλλά αν κερδιζες την εμπιστοσύνη τους ήταν πολύ φιλικοί και έξω καρδιά. Και ωραίο μεγάλο μουσείο με Σαρματικα ευρήματα.
νομίζω το έχω γράψει και στο παλιό: πήγα σε λαϊκή αγορά να πάρω πιροσκί και οι δυο γιαγιάδες στον πάγκο ρώτησαν αν είμαι Ιταλός. όταν είπα Γκρτσκι η μία άρχισε να δακρύζει, κάτι τη ρωτάει η άλλη στα ρώσικα, και γυρνάει σε μένα και μου λέει: είναι από την Ικαρία η φίλη μου, γι' αυτό συγκινήθηκε.

το άλλο που με συγκίνησε ήταν η επίμονη βόλτα που έκανε η νεολαία πάνω κάτω στο βουλεβάρτο (όλοι οι άλλοι δρόμοι, ακόμα και οι άμεσοι παράλληλοι του, είναι κατσικόδρομοι) από νωρίς το απόγευμα μέχρι 2-3 το βράδυ.
(ούτε πολλές άλλες επιλογές διασκέδασης υπήρχαν, ούτε και αγοραστική δύναμη).
Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

Cavaliere έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 14:55 Όσο ξέρω, ο Πρόεδρος στη Μολδαβία δεν κάνει και τίποτα.
Δεν έχει κάποια ουσιαστική εξουσία. Η Μολδαβία είναι προεδρευόμενη δημοκρατία.Κουμάντο κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση (που ανήκουν στους Σοσιαλιστές τώρα): https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ion_Chicu
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Mitharadir έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 15:19
Cavaliere έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 14:55 Όσο ξέρω, ο Πρόεδρος στη Μολδαβία δεν κάνει και τίποτα.
Δεν έχει κάποια ουσιαστική εξουσία. Η Μολδαβία είναι προεδρευόμενη δημοκρατία.Κουμάντο κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση (που ανήκουν στους Σοσιαλιστές τώρα): https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ion_Chicu
Οι πράκτορες των Ρώσσων, δηλαδή.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Philip Mortimer έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 12:20 https://www.google.com/amp/s/www.skai.g ... -santo/amp

Επικράτησε στις εκλογές η 48χρονη φιλοευρωπαια και φιλελεύθερη πολιτικός. Η νικη της βασίστηκε στα αστικά κέντρα και τις νεαρότερες ηλικίες.
Ο απερχόμενος πρόεδρος ήταν πουτινικος, διεφθαρμένος και το κόμμα του συνδύαζε τη νοσταλγία για την ΕΣΣΔ με σχέσεις με ακροδεξιά ευρωπαϊκά και ρωσικά κόμματα και ορθόδοξες θρησκευτικές σέχτες και κοινωνικό υπερσυντηρητισμο.
Μη μιλας για διαφθορα γιατι αυτοι που εκλεψαν το 14% της μολδαβιας και εξαφανιστηκαν ηταν φιλελευθεροι και φιλοευρωπαικες δυναμεις. Οταν εχασαν η ειδηση περασε στα ψιλα. Τα δις ακομα δεν εχουν γυρισει στη μολδσβια
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Philip Mortimer έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 12:20 και το κόμμα του συνδύαζε τη νοσταλγία για την ΕΣΣΔ
Αυτό το γεγονός πλήρωσε.

Όσο για τη νικήτρια... Έτσι βλέπατε κάποτε και τον Όρμπαν. Κρατήστε μικρό καλάθι. :)
Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

Golden Age έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 15:34
Philip Mortimer έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 12:20 και το κόμμα του συνδύαζε τη νοσταλγία για την ΕΣΣΔ
Αυτό το γεγονός πλήρωσε.

Όσο για τη νικήτρια... Έτσι βλέπατε κάποτε και τον Όρμπαν. Κρατήστε μικρό καλάθι. :)
Η Μολδαβία δεν είναι χώρα του πρώτου κόσμου(ανήκει στον δεύτερο κόσμο).Συνεπώς η πολιτική της δεν έχει σχέση με την πολιτική της Ελλαδας ή του πρώτου κόσμου.Οι φιλελεύθεροι στη Μολδαβία είναι "συντηρητικοί" για τα δεδομένα της Ελλάδας ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα της Μολδαβίας (που ελέγχει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση οι οποίοι κανουν ουσιαστικά κουμάντο στο προεδρευόμενο συστημα της Μολδαβίας ενώ ο πρόεδρος έχει συμβολικές εξουσίες μόνο) είναι η μετεξέλιξη του παλιού κομμουνιστικου κόμματος της Σοβιετικής Μολδαβίας.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Για να τα πούμε απλά, μια φτωχομπινεδιάρικη χώρα, που το ένα κόμμα κάνει πίπες στους Ρώσους και το άλλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκλεγμένη Πρόεδρος είναι χανουμάκι της Ε.Ε., που θέλει να κλέψει μεζέ από τους Ρώσους. Ξυπνάτε, βούδια.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Mitharadir έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 14:48
Philip Mortimer έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 12:20 https://www.google.com/amp/s/www.skai.g ... -santo/amp

Επικράτησε στις εκλογές η 48χρονη φιλοευρωπαια και φιλελεύθερη πολιτικός. Η νικη της βασίστηκε στα αστικά κέντρα και τις νεαρότερες ηλικίες.
Ο απερχόμενος πρόεδρος ήταν πουτινικος, διεφθαρμένος και το κόμμα του συνδύαζε τη νοσταλγία για την ΕΣΣΔ με σχέσεις με ακροδεξιά ευρωπαϊκά και ρωσικά κόμματα και ορθόδοξες θρησκευτικές σέχτες και κοινωνικό υπερσυντηρητισμο.
Οι "φιλελεύθεροι" στη Μολδαβία είναι φιλελεύθεροι στα οικονομικά όχι στα κοινωνικά(για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι συντηρητικοί στα κοινωνικά π.χ απορρίπτουν εντελώς την ομοφυλοφιλία αφού πάνω απο το 90% των Μολδαβών είναι κατά της ομοφυλοφιλίας με βάση τις δημοσκοπήσεις: https://en.m.wikipedia.org/wiki/LGBT_ri ... ationships ). Πάντως στην κυβέρνηση συνεργασίας της χώρας υπάρχει και το φιλελεύθερο και το σοσιαλιστικό κόμμα (του απερχόμενου προέδρου). Ο πρόεδρος έχει συμβολικό ρόλο καθώς η Μολδαβία είναι προεδρευόμενη δημοκρατία.
Είναι ένα κόμμα που έχει σκοπό να κάνει φιλελευθερες μεταρρυθμίσεις τόσο στα οικονομικά όσο και στα κοινωνικά θέματα, και βέβαια στο θέμα της προσέγγισης με την ΕΕ.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 14:57
Sid Vicious έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 13:01
Gewponos90 έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 12:57

Τι σου άρεσε; Έχει ωραία κτήρια; Πράσινο;
Πολύ πράσινο, χάλια κτήρια κλασικής σοβιετικης μιζέριας, κόσμος φτωχικός και καχύποπτος με τους περισσότερους ξένους και ορθώς γιατί οι πιο πολλοί πήγαιναν για να εκμεταλευτουν την φτώχεια τους μέσω σεξοτουρισμου αλλά αν κερδιζες την εμπιστοσύνη τους ήταν πολύ φιλικοί και έξω καρδιά. Και ωραίο μεγάλο μουσείο με Σαρματικα ευρήματα.
νομίζω το έχω γράψει και στο παλιό: πήγα σε λαϊκή αγορά να πάρω πιροσκί και οι δυο γιαγιάδες στον πάγκο ρώτησαν αν είμαι Ιταλός. όταν είπα Γκρτσκι η μία άρχισε να δακρύζει, κάτι τη ρωτάει η άλλη στα ρώσικα, και γυρνάει σε μένα και μου λέει: είναι από την Ικαρία η φίλη μου, γι' αυτό συγκινήθηκε.

το άλλο που με συγκίνησε ήταν η επίμονη βόλτα που έκανε η νεολαία πάνω κάτω στο βουλεβάρτο (όλοι οι άλλοι δρόμοι, ακόμα και οι άμεσοι παράλληλοι του, είναι κατσικόδρομοι) από νωρίς το απόγευμα μέχρι 2-3 το βράδυ.
(ούτε πολλές άλλες επιλογές διασκέδασης υπήρχαν, ούτε και αγοραστική δύναμη).
Προσεχώς και στα δικά μας.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Αυτό το γεγονός πλήρωσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος βούτηξε τη χώρα στη φτώχεια και την κοινωνική καθυστέρηση προσδενοντας την στο εθνολαικιστικο-πουτινικο άρμα (το γεγονός ότι συνεργαζόταν και με ορισμένα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη φανερωνει και ποιο είναι το "όραμα" των κομμάτων αυτών) και αυτό πλήρωσε, για αυτό τον καταψήφισαν στα αστικά κέντρα και οι νεότεροι ψηφοφόροι.

Δεν έχει σχέση με τον Ορμπάν. Το ουγγρικό ανάλογο μάλλον είναι το αντιορμπανικο κόμμα Momentum.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Εκεί παίζουν ρόλο και τα εθνικά να φανταστώ? Νομίζω πως κάποιοι κάτοικοι είναι Ρουμάνοι και άλλοι Ρώσοι.
Πάντως για τη Μολδαβία βρήκα ένα βίντεο στο ΥΤ.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Η Μολδαβία είναι δεκαετίες μακριά από μια επιτυχή πρόσδεση στην ΕΕ, όμως κάθε λιθαράκι που μπαίνει είναι καλό και έχει θετική επίπτωση στις ζωές των κατοίκων στο μεταξύ.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Philip Mortimer έγραψε: 16 Νοέμ 2020, 16:08
Αυτό το γεγονός πλήρωσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος βούτηξε τη χώρα στη φτώχεια και την κοινωνική καθυστέρηση προσδενοντας την στο εθνολαικιστικο-πουτινικο άρμα (το γεγονός ότι συνεργαζόταν και με ορισμένα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη φανερωνει και ποιο είναι το "όραμα" των κομμάτων αυτών) και αυτό πλήρωσε, για αυτό τον καταψήφισαν στα αστικά κέντρα και οι νεότεροι ψηφοφόροι.

Δεν έχει σχέση με τον Ορμπάν. Το ουγγρικό ανάλογο μάλλον είναι το αντιορμπανικο κόμμα Momentum.
Έχουνε τρικυμία στο κρανίο. Στη Μολδαβία παίζεται μεταξυ φιλορώσων και φιλοευρωπαίων, δηλαδή μεταξύ πρακτόρων διαφορετικών δυνάμεων, όπως έκαναν οι ελληναραπάδες μετά την απελευθέρωση. Ο Orban είναι ένας αντιμεταναστευτικός πολιτικός, του οποίου το βασικό δόγμα είναι η εναντίωση στη μετανάστευση.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

αντε και στο κονγκο :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”