!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:14
kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:08

Αλλά εσύ, αγέρωχος. Από την καρέκλα σου στα Τρίκαλα, όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις, το ότι με το αναγκαστικό lockdown εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό οικονομικό ζήτημα, γι'αυτό και όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να το καθυστερήσουν
Όχι όλες.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία π.χ. καθόλου. Αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν δε διστάσεις να επιτεθείς στον ιό όσο είναι νωρίς, βγαίνεις κερδισμένος.

Και σε ρωτάω:

Γιατί θα ήταν κακή ιδέα αυτό που γίνεται τώρα να γινόταν 1-15 Σεπτεμβρίου, να μας ρίξει από τα 200 κρούσματα την ημέρα στα 10 και να έχουμε πάλι 5 μήνες μπροστά μας ακόμα και με Yolo; Έπρεπε καλά και σώνει να καταστραφούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ αντί μια μειοψηφία να κουτσοδουλέψει 2 βδομάδες παραπάνω;
Γιατί προφανώς δεν μπορείς να επιβάλλεις γενικό lockdown στις 1 Σεπτέμβρη με 200 κρούσματα.Είναι σαν να φωνάζεις απέτυχα άσε που κανένας δεν θα καραλάβει την στρατηγική σου.Όχι ότι τώρα δεν φωνάζεις το ίδιο αλλά άλλο πράγμα lockdown με 2600 κρούσματα και 170 διασωληνωμένους.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Arisvilla έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:02 Η κυβέρνηση πραγματικά πορεύτηκε στο δεύτερο κύμα δίχως κανένα σχέδιο. Σήμερα ο Πέτσας έλεγε δεν θα πάμε σε λοκ ντάουν σε Αττική γιατί δεν έχουμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων εκεί. Και το απόγευμα λένε οτι ο Κούλης θα ανακοινώσει καθολικό λοκ ντάουν. Επαιζαν 15 μέρες με τα χρώματα ανακοίνωναν πράγματα και τα άλλαζαν ώρες μετά και χιλια δυο άλλα. Και έχεις εδώ τους νεοδημοκράτες να συνεχίζουν την κασέτα πάμε καλά γιατί δεν πεθαίνουν ακόμα 100 την ημέρα όπως στο Βέλγιο. Μακάρι να τη γλιτώσουμε με το λοκ νταουν τώρα και να μην φτάσουμε να έχουμε 50 και 60 νεκρούς την ημέρα και διαλογή σε ΜΕΘ. Αλλά νομίζω οτι λόγω καιρού είχαμε 2-3 εβδομάδες να πάρουμε μέτρα για να μην καταντήσουμε σαν την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά τις σπαταλήσαμε με ημίμετρα και βλακείες.
Σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί, όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε κλυδωνισμό. Όλες οι χώρες αυτοσχεδιάζουν σε καθημερινή βάση, τα σχέδια αλλάζουν και ανατρέπονται κάθε ημέρα, σχεδόν όλες οι χώρες (και όχι μόνο το Βέλγιο όπως πονηρά γράφεις...) καταγράφουν καθημερινά μεγάλες απώλειες, τα συστήματα υγείας τους δοκιμάζονται.

Αλλά εσύ, αγέρωχος. Από την καρέκλα σου στα Τρίκαλα, όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις, το ότι με το αναγκαστικό lockdown εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό οικονομικό ζήτημα, γι'αυτό και όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να το καθυστερήσουν σε αφήνει αδιάφορο. Τα ίδια έλεγες και την άνοιξη, ακριβώς τα ίδια, τα ίδια και μετά, σύμφωνα με εσένα θα έπρεπε εδώ και έξι μήνες να έχει ουσιαστικά νεκρώσει σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα.
Ρε kameron προ ημερών είχα αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα. Στα Γιάννινα οι πάντες ήξεραν ότι τα στοιχεία έδειχναν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα. Η κυβέρνηση όμως υπέκυψε στις πιέσεις των ξενοδόχων για να μη χαθούν οι κρατήσεις λόγω της αργίας στις 28/10. Κι έτσι η ανακοίνωση για τα μέτρα καθυστέρησε σκοπιμα ώστε αυτά να έχουν εφαρμογή από τις 29/10. Κι έτσι δε χάθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξει ο νομός κορωνοϊό με τη Θεσσαλονίκη ή άλλες περιοχές.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 20:47
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 20:32
αμφιβάλλω, καθότι ελ και αυτοί. Πιθανότατα θα είχαν στελεχώσει καλύτερα το σύστημα (όπως είχε γίνει μεταξύ 2016-2019) Σίγουρα πάντως δε θα υπήρχε αυτή η επικοινωνιακή λαίλαπα που κρύβει τα πάντα και ίσως έτσι αναγκάζονταν να κινηθούν καλύτερα.
Οι ελ βέβαια έχουν μια από τις καλύτερες επιδόσεις στο δυτικό κόσμο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα ως προς τη θνησιμότητα, αλλά ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες, η σπέκουλα πάνω από όλα.
Κάθε εβδομάδα πλέον ανεβάζω (και θα συνεχίσω να ανεβάζω) στατιστικά που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη με βάση το κριτήριο των νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων. Αυτό όμως δεν πρέπει να το διαβάζεις από την καλή μεριά. Εγώ κοιτάω την άσχημη πλευρά: δείχνει τι περιθώριο έχουν τα πράγματα να πάνε ακόμη χειρότερα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Namrail έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:18
kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:08 όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε κλυδωνισμό. Όλες οι χώρες αυτοσχεδιάζουν σε καθημερινή βάση, τα σχέδια αλλάζουν και ανατρέπονται κάθε ημέρα,
Αυτό είναι αλήθεια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε και ο ιός να ανασχεθεί αλλά και η οικονομία να μην πάρει την κάτω βόλτα. Δοκιμάζονται συνεχώς συνδυασμοί και εφαρμόζονται πρωτοβουλίες από επιτροπές ειδικών και σοφών ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Αλλά πραγματικά το πρόβλημα δεν είναι εύκολο. Είναι πολυπαραγοντικό και δυναμικά εξελισσόμενο.
Να επαναλαμβάνεις το υπογραμμισμένο και σε όσους αρέσκονται σε ακατάσχετη ρίψη αριθμών και ονομάτων χωρών, επιλέγοντας και από διαφορετικές χρονικές περιόδους, ώστε να "επιβεβαιώσουν" το προσωπικό τους παραμύθι.
Ελπίζω οι "επιτροπές ειδικών και σοφών" να μην αποτελούν και για σένα ταμπού.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Ας το αφηκω και εδω....

https://twitter.com/mnootmoe/status/1324061945385885696
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 20:55Η σύγχρονη δυτική και ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ιδέα μαζικών θανάτων και καλά κάνει.
Θυμάσαι που συζητούσαμε γιά την γρίπη του Χονγκ-Κόνγκ του 1968; Μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά αντιμετώπισης. Τότε πέθαναν κάποιες χιλιάδες στην Ελλάδα, αλλά ο αντίκτυπος στην κοινωνία δεν ήταν μεγάλος. Τότε είχα πεί πως αυτό οφειλόταν στο ότι την εποχή εκείνη η έννοια ότι θα πάς στο νοσοκομείο και θα θεραπευθείς σχεδόν από κάθε αρρώστεια δεν ήταν δεδομένη. Γι'αυτό η επιδημία δεν αντιμετωπίσθηκε σαν κάτι το πρωτόγνωρο. Ε, σήμερα είχε μιά συζήτηση με κάποιον τής γενιάς μου και μου έλεγε το ίδιο ακριβώς πράγμα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Πάντως με το δεύτερο λοκνταουν τα πράγματα θα φτάσουν στο όριο για πολλούς. Είναι αδιανόητα πολλοί εκείνοι που δεν έχουν την παραμικρή πολυτέλεια να μη δουλέψουν για ένα μήνα, διότι όντως δεν θα υπάρχει ψωμί στο τραπέζι. Προσωπικά δεν με αγγίζει ούτε το νέο λοκνταουν, γιατί είμαι μόνος μου, έχω μια καβατζα στην άκρη και κυρίως δεν εχω σοβαρά προσωπικά εξοδα πέρα από τα πάγια και τα γαμωτσιγαρα. Μπορώ να αντέξω κάποιους μήνες, στην τελική έχω και τα γεροντια με τις συντάξεις τους αν δυσκολευτω. Αυτοί που έχουν οικογένειες και τα φέρνουν βόλτα στο όριο και τώρα θα πρέπει να στερηθούν τα προς το ζειν, τι θα κάνουν; Πρέπει να υπάρξει μέριμνα. Σοβαρή και όχι υπό τη μορφή χαρτζιλικιού
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:14

Αλλά εσύ, αγέρωχος. Από την καρέκλα σου στα Τρίκαλα, όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις, το ότι με το αναγκαστικό lockdown εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό οικονομικό ζήτημα, γι'αυτό και όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να το καθυστερήσουν
Όχι όλες.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία π.χ. καθόλου. Αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν δε διστάσεις να επιτεθείς στον ιό όσο είναι νωρίς, βγαίνεις κερδισμένος.

Και σε ρωτάω:

Γιατί θα ήταν κακή ιδέα αυτό που γίνεται τώρα να γινόταν 1-15 Σεπτεμβρίου, να μας ρίξει από τα 200 κρούσματα την ημέρα στα 10 και να έχουμε πάλι 5 μήνες μπροστά μας ακόμα και με Yolo; Έπρεπε καλά και σώνει να καταστραφούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ αντί μια μειοψηφία να κουτσοδουλέψει 2 βδομάδες παραπάνω;

αυτο ειναι ενα καλο ερωτημα,

ολες οι πολιτικες αποφασεις παιρνονται παντα οταν τα πραγματα φτανουν οριακα στο αμην και οχι προληπτικα λογω πολιτικου κοστους της δεδομενης χρονικης στιγμης

αν παρατηρησεις σημερα ολα τα μεσα γραφουν οτι το lockdown το ζητουν οι "κακοι λοιμοξιολογοι" και οχι οι πολιτικοι, λες και δεν ειναι πολιτικη η αποφαση, λες και δεν εχουν εδω και βδομαδες ολα τα δεδομενα για το που οδευει η πανδημια με μαθηματικη ακριβεια στα συρταρια τους..

αλλα οπως προειπα οι κρισιμες πολιτικες αποφασεις παιρνονται παντα στο παραπεντε με το πιστολι στο κροταφο... και οχι προληπτικα

γιατι τη προληψη δε μπορεις να τη επικοινωνησεις σωστα πολιτικα με τοσους ηλιθιους πολιτες που εχεις εκπαιδευσει επι δεκαετιες...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 04 Νοέμ 2020, 21:33, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Arisvilla έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:02 Η κυβέρνηση πραγματικά πορεύτηκε στο δεύτερο κύμα δίχως κανένα σχέδιο. Σήμερα ο Πέτσας έλεγε δεν θα πάμε σε λοκ ντάουν σε Αττική γιατί δεν έχουμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων εκεί. Και το απόγευμα λένε οτι ο Κούλης θα ανακοινώσει καθολικό λοκ ντάουν. Επαιζαν 15 μέρες με τα χρώματα ανακοίνωναν πράγματα και τα άλλαζαν ώρες μετά και χιλια δυο άλλα. Και έχεις εδώ τους νεοδημοκράτες να συνεχίζουν την κασέτα πάμε καλά γιατί δεν πεθαίνουν ακόμα 100 την ημέρα όπως στο Βέλγιο. Μακάρι να τη γλιτώσουμε με το λοκ νταουν τώρα και να μην φτάσουμε να έχουμε 50 και 60 νεκρούς την ημέρα και διαλογή σε ΜΕΘ. Αλλά νομίζω οτι λόγω καιρού είχαμε 2-3 εβδομάδες να πάρουμε μέτρα για να μην καταντήσουμε σαν την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά τις σπαταλήσαμε με ημίμετρα και βλακείες.
Σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί, όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε κλυδωνισμό. Όλες οι χώρες αυτοσχεδιάζουν σε καθημερινή βάση, τα σχέδια αλλάζουν και ανατρέπονται κάθε ημέρα, σχεδόν όλες οι χώρες (και όχι μόνο το Βέλγιο όπως πονηρά γράφεις...) καταγράφουν καθημερινά μεγάλες απώλειες, τα συστήματα υγείας τους δοκιμάζονται.

Αλλά εσύ, αγέρωχος. Από την καρέκλα σου στα Τρίκαλα, όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις, το ότι με το αναγκαστικό lockdown εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό οικονομικό ζήτημα, γι'αυτό και όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να το καθυστερήσουν σε αφήνει αδιάφορο. Τα ίδια έλεγες και την άνοιξη, ακριβώς τα ίδια, τα ίδια και μετά, σύμφωνα με εσένα θα έπρεπε εδώ και έξι μήνες να έχει ουσιαστικά νεκρώσει σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα.
Τα ιδια και τα ιδια. Λοκ νταουν έκανε τελικά και ο κούλης σου και το έκανε και καθυστερημένα. Και εσύ συνεχίζει τον χαβά σου και λες οτι είμαστε καλά γιατί σήμερα πέθαναν 23 και οχι 100.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε νέο lockdown άμεσα στην Αττική
Διαψεύδει ο Στέλιος Πέτσας τα σενάρια για άμεσο lockdown στην Αττική

:smt038
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης »

Leporello έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:28
kameron έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 20:55Η σύγχρονη δυτική και ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ιδέα μαζικών θανάτων και καλά κάνει.
Θυμάσαι που συζητούσαμε γιά την γρίπη του Χονγκ-Κόνγκ του 1968; Μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά αντιμετώπισης. Τότε πέθαναν κάποιες χιλιάδες στην Ελλάδα, αλλά ο αντίκτυπος στην κοινωνία δεν ήταν μεγάλος. Τότε είχα πεί πως αυτό οφειλόταν στο ότι την εποχή εκείνη η έννοια ότι θα πάς στο νοσοκομείο και θα θεραπευθείς σχεδόν από κάθε αρρώστεια δεν ήταν δεδομένη. Γι'αυτό η επιδημία δεν αντιμετωπίσθηκε σαν κάτι το πρωτόγνωρο. Ε, σήμερα είχε μιά συζήτηση με κάποιον τής γενιάς μου και μου έλεγε το ίδιο ακριβώς πράγμα.
Ούτε καν.Οι τότε κοινωνίες ήταν πιο σκληραγωγημένες και αποδεχόντουσαν τον θάνατο ως φυσιολογικό στάδιο κάθε ζωής.Οι γερασμένες δυτικές μαλθακές κοινωνίες έχουν την ψευδαίσθηση της αθανασίας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 17:15 Κατά τη γνώμη μου οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα έπρεπε να διεκδικούν τρία πράγματα:
1) σοβαρή αποζημίωση, όχι αναγκαστικά τεράστια αλλά τουλάχιστον όσο το επίδομα ανεργίας και τουλάχιστον κάθε μήνα αντί για ντούκου.
2) πάγωμα κάθε οφειλής προς το δημόσιο και προς τρίτους και κυρίως πάγωμα δημιουργίας νέων οφειλών. Δε μπορείς να μου δημιουργείς καινούριες οφειλές στον ΕΦΚΑ ή στον σπιτονοικοκύρη μου ενώ με έχεις κλειστό.
3) αντίστοιχη προσαρμογή των εξόδων του δημοσίου, ιδιαίτερα του κομματιού του που υπολειτουργεί. Να μην παίρνει μόνο ο καφετζής επίδομα ανεργίας αλλά και ο εφοριακός και ο συνταξιούχος.

Αντί για αυτό διεκδικούν το δικαίωμα να λειτουργούν με όσο το δυνατόν ελαστικότερους κανόνες που τους τεντώνουν ακόμα πιο πολύ με αποτέλεσμα να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Είναι ένα σπιράλ αυτοκαταστροφής.
Καλωσόρισες στην πραγματικότητα. Γιατί και τα τρία που προτείνεις είναι τόσο ρεαλιστικά όσο το να στείλει η Ελλάδα του χρόνου αστροναύτες στην Σελήνη.

Πρώτα απ' όλα, δεν έχει το κράτος λεφτά για αυτά που λες. Μιλάς για δεκάδες δισεκατομμύρια σαν να είναι τσόφλια. Μόνο αυτό που λες για τον ΕΦΚΑ συνεπάγεται γύρω στα 2 δις έλλειμμα, όταν έχει ήδη 2 δις έλλειμμα και αναμένεται να κλείσει 10% κάτω από πέρυσι. Στα καπάκια ζητάς το κράτος να αυξήσει τις μεταβιβάσεις του στον ΟΑΕΔ και δεν είναι μόνο το ΕΦΚΑ που έχει έλλειμμα αλλά και τα υπόλοιπα κρατικά έσοδα. Τα έσοδα από φόρους αναμένεται να φτάσουν τα -6,5 δις σε σχέση με πέρυσι κι αυτό στο προσχέδιο προϋπολογισμού που καταρτίστηκε πριν υπολογιστεί η συνέπεια ενός δεύτερου λοκντάουν.

Δεύτερον, το κράτος δεν μπορεί με το έτσι θέλω να παγώσει τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων προς ιδιώτες. Με ποια ιδιότητα θα το κάνει αυτό; Και ακόμη κι αν φασιστικά το επιβάλλει, τον ίδιο αντίκτυπο δεν θα έχει αυτό αλυσιδωτή συνέπεια για τα έσοδα του 2021;

Το τρίτο που είπες με το δημόσιο είναι τρελό ανέκδοτο. Θα βγει ακόμα και δεξιά κυβέρνηση και θα αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις προς τα κάτω;

Και δεν διαφωνώ καν ότι αυτά θα ήταν μέτρα απαραίτητα, αλλά είναι τόσο αντιρεαλιστικά που δεν έχει καν νόημα να τα συζητάμε. Ειδικά όταν μιλάμε για μια χώρα που είναι βουτηγμένη στα χρέη και δεν προβλέπεται να ανακάμπτει εύκολα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

nik_killthemall έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 17:36 :smt005: Σιγά μην χάσω χρόνο για να σχολιάσω τις ανυπερβλητες πίπες που μόλις έγραψες.
Δεν περιμένω καλύτερη αντίδραση από αμόρφωτους και μικροπρεπείς ανθρώπους που χαίρονται με διασωληνώσεις και θανάτους όταν θεωρούν ότι επιβεβαιώνονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Namrail έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:28 Πάντως με το δεύτερο λοκνταουν τα πράγματα θα φτάσουν στο όριο για πολλούς. Είναι αδιανόητα πολλοί εκείνοι που δεν έχουν την παραμικρή πολυτέλεια να μη δουλέψουν για ένα μήνα, διότι όντως δεν θα υπάρχει ψωμί στο τραπέζι. Προσωπικά δεν με αγγίζει ούτε το νέο λοκνταουν, γιατί είμαι μόνος μου, έχω μια καβατζα στην άκρη και κυρίως δεν εχω σοβαρά προσωπικά εξοδα πέρα από τα πάγια και τα γαμωτσιγαρα. Μπορώ να αντέξω κάποιους μήνες, στην τελική έχω και τα γεροντια με τις συντάξεις τους αν δυσκολευτω. Αυτοί που έχουν οικογένειες και τα φέρνουν βόλτα στο όριο και τώρα θα πρέπει να στερηθούν τα προς το ζειν, τι θα κάνουν;
θα φάνε από τα λεφτά του τουρισμού.

Ήταν το σχέδιο, θυμίζω.
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 21:32
foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 17:15 Κατά τη γνώμη μου οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα έπρεπε να διεκδικούν τρία πράγματα:
1) σοβαρή αποζημίωση, όχι αναγκαστικά τεράστια αλλά τουλάχιστον όσο το επίδομα ανεργίας και τουλάχιστον κάθε μήνα αντί για ντούκου.
2) πάγωμα κάθε οφειλής προς το δημόσιο και προς τρίτους και κυρίως πάγωμα δημιουργίας νέων οφειλών. Δε μπορείς να μου δημιουργείς καινούριες οφειλές στον ΕΦΚΑ ή στον σπιτονοικοκύρη μου ενώ με έχεις κλειστό.
3) αντίστοιχη προσαρμογή των εξόδων του δημοσίου, ιδιαίτερα του κομματιού του που υπολειτουργεί. Να μην παίρνει μόνο ο καφετζής επίδομα ανεργίας αλλά και ο εφοριακός και ο συνταξιούχος.

Αντί για αυτό διεκδικούν το δικαίωμα να λειτουργούν με όσο το δυνατόν ελαστικότερους κανόνες που τους τεντώνουν ακόμα πιο πολύ με αποτέλεσμα να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Είναι ένα σπιράλ αυτοκαταστροφής.
Καλωσόρισες στην πραγματικότητα. Γιατί και τα τρία που προτείνεις είναι τόσο ρεαλιστικά όσο το να στείλει η Ελλάδα του χρόνου αστροναύτες στην Σελήνη.

Και μετά απορεί και ο ίδιος γιατί δεν θέλει το λοκντάουν ούτε ένας εργαζόμενος! Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.
Συνεπικουρείται, βέβαια, από κάτι ούγκανα κομματόσκυλα και κάτι εξωγήινα ψαρονέφρια.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”