!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κοπηκε στα δυο το ναρκοθηρευτικο «Καλλιστώ»

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Κοπηκε στα δυο το ναρκοθηρευτικο «Καλλιστώ»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

τεν τεν έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 14:46 Μίλησα με πελατη λιμενικο και τον ρώτησα τι παίζει.
Ορολογίες δεν θυμάμαι, χονδρικά: βγαίναν και τα 2 από το λιμάνι για να μπουνε σε μια νοητή γραμμή από την οποία τι κάθε ένα παιρνει την δική του ρότα, σε αυτή τη περιοχη προτεραιότητα έχει αυτός που προηγείται. Στην συγκεκριμένη περιπτωση το ναρκαλιευτικό. Δική του εκτίμηση ότι μπορουσαν να το αποφυγουν αλλά υπήρξε ανουσιος τσαμπουκάς του στυλ εγώ είμαι ολόκληρο φορτηγό και ο άλλος εγώ είμαι το πν.
Αλλά θα πληρωσει τι φορτηγό
δεν παιζει αυτο που λες.

σιγουρα θα παιξει συνυπαιτιοτητα, σε ολα τα ναυτικα ατυχηματα παιζει, ειναι σχεδον κανονας οτι παντα φταινε και οι 2. αλλα αυτο θα παει 90-10. ανουσιος τσαμπουκας μπορει να παιζει απο το πολεμικο, το εμπορικο στ αληθεια δεν μπορει να κανει μανουβρες αποφυγης. επισης, ποσο μαλακας μπορει να εισαι κανοντας τσαμπουκα σε κατι που μπορει να σε βυθισει και να δεις τα ραδικια αναποδα κι εσυ και το πληρωμα, ενω το χειροτερο που θα παθει αυτο ειναι μια γραντζουνια.

να ξαναπω οτι το μεγαλο δεν σε βλεπει με τα ματια, λογο ογκου, αλλα δεν σε βλεπει ουτε στο χαρτη, γιατι τα πολεμικα δε δινουν το στιγμα τους. αντιθετα το πολεμικο βλεπει ολοκληρο παπορι και με τα ματια, και στο χαρτη. και ξερει οτι το ιδιο ειναι αορατο. δεν παιζει να βρεθει δικαστης να μην του κοπανησει στο κεφαλι τη μεγαλυτερη δυνατον ευθυνη.

ειδικα αν αποδειχτει οτι υπηρξε επικοινωνια, και ηταν ενημεροι και οι δυο οτι πανε για στουκα. ο μεγαλος εχει τη δικαιολογια οτι δε στριβει κοτζαμ θηριο.θα πει προσπαθησα να αποφυγω, ματαια. ο μικρος τι; οτι ειμαι μαγκας και ειχα προτεραιοτητα και στη μπουτσα μου αν πνιγω κι εγω κι ολο το πληρωμα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Στη θάλασσα ο μικρός πρέπει να σέβεται το μεγάλο. Ο παλιότερος κανόνας.
Το πολεμικό μπορεί να ζητούσε προτεραιότητα και απο φάρο για να μη πέσει πάνω του.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

ο καπετανιος του πολεμικου θα τιμωρηθει γιατι ετσι ειναι ο στρατος ...την τρως φταις δεν φταις
αλλα συνυπευθυνοτητα με πιωμενο καπετανιο με υπεβολικη ταχυτητα το οποιο καβαλα προπορευομενο πλοιο ... για να δουμε ... κοντα ειναι το δικαστηριο
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 17:51
τεν τεν έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 14:46 Μίλησα με πελατη λιμενικο και τον ρώτησα τι παίζει.
Ορολογίες δεν θυμάμαι, χονδρικά: βγαίναν και τα 2 από το λιμάνι για να μπουνε σε μια νοητή γραμμή από την οποία τι κάθε ένα παιρνει την δική του ρότα, σε αυτή τη περιοχη προτεραιότητα έχει αυτός που προηγείται. Στην συγκεκριμένη περιπτωση το ναρκαλιευτικό. Δική του εκτίμηση ότι μπορουσαν να το αποφυγουν αλλά υπήρξε ανουσιος τσαμπουκάς του στυλ εγώ είμαι ολόκληρο φορτηγό και ο άλλος εγώ είμαι το πν.
Αλλά θα πληρωσει τι φορτηγό
δεν παιζει αυτο που λες.

σιγουρα θα παιξει συνυπαιτιοτητα, σε ολα τα ναυτικα ατυχηματα παιζει, ειναι σχεδον κανονας οτι παντα φταινε και οι 2. αλλα αυτο θα παει 90-10. ανουσιος τσαμπουκας μπορει να παιζει απο το πολεμικο, το εμπορικο στ αληθεια δεν μπορει να κανει μανουβρες αποφυγης. επισης, ποσο μαλακας μπορει να εισαι κανοντας τσαμπουκα σε κατι που μπορει να σε βυθισει και να δεις τα ραδικια αναποδα κι εσυ και το πληρωμα, ενω το χειροτερο που θα παθει αυτο ειναι μια γραντζουνια.

να ξαναπω οτι το μεγαλο δεν σε βλεπει με τα ματια, λογο ογκου, αλλα δεν σε βλεπει ουτε στο χαρτη, γιατι τα πολεμικα δε δινουν το στιγμα τους. αντιθετα το πολεμικο βλεπει ολοκληρο παπορι και με τα ματια, και στο χαρτη. και ξερει οτι το ιδιο ειναι αορατο. δεν παιζει να βρεθει δικαστης να μην του κοπανησει στο κεφαλι τη μεγαλυτερη δυνατον ευθυνη.

ειδικα αν αποδειχτει οτι υπηρξε επικοινωνια, και ηταν ενημεροι και οι δυο οτι πανε για στουκα. ο μεγαλος εχει τη δικαιολογια οτι δε στριβει κοτζαμ θηριο.θα πει προσπαθησα να αποφυγω, ματαια. ο μικρος τι; οτι ειμαι μαγκας και ειχα προτεραιοτητα και στη μπουτσα μου αν πνιγω κι εγω κι ολο το πληρωμα;
Απλα αναφέρω τι μου είπε ο λιμενικός. Μπορεί να έλεγε παραμυθια, δεν το γνωρίζω το άθλημα.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

nostromos έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 18:24 ο καπετανιος του πολεμικου θα τιμωρηθει γιατι ετσι ειναι ο στρατος ...την τρως φταις δεν φταις
αλλα συνυπευθυνοτητα με πιωμενο καπετανιο με υπεβολικη ταχυτητα το οποιο καβαλα προπορευομενο πλοιο ... για να δουμε ... κοντα ειναι το δικαστηριο
το πιωμενος που επαιξε;

οχι οτι θα με ξαφνιαζε, παιζει πολυ μπεκρα στη θαλασσα, αλλα δεν το ακουσα πουθενα για τον συγκεκριμμενο.

και δε γινεται να καβαλησει προπορευομενο πλοιο. ακομη και να ηθελε, να το κυνηγουσε δηλαδη, αδυνατον χωρις να κανει μαλακια ο προπορευομενος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 20:51
nostromos έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 18:24 ο καπετανιος του πολεμικου θα τιμωρηθει γιατι ετσι ειναι ο στρατος ...την τρως φταις δεν φταις
το πιωμενος που επαιξε;

οχι οτι θα με ξαφνιαζε, παιζει πολυ μπεκρα στη θαλασσα, αλλα δεν το ακουσα πουθενα για τον συγκεκριμμενο.

και δε γινεται να καβαλησει προπορευομενο πλοιο. ακομη και να ηθελε, να το κυνηγουσε δηλαδη, αδυνατον χωρις να κανει μαλακια ο προπορευομενος.

ακυρο για το πιωμενος ...λαθος πληροφορια ...αλλα τα υπολοιπα ισχυουν και δεν χρειαζεται να κυνηγα καποιος απλα να κανει καποιος λαθος εκτιμηση ... ο Πολωνος αυξησε ταχυτητα πιστευοντας οτι το πολεμικο θα παραμερισει ενω το 2ο δεν εκτιμησε το ποσο μαλακας θα ηταν ο 1ος να θεωρησει κατι δεδομενο...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 17:37
Εμπεδοκλής έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 14:40

Πες τους ότι το καράβι είναι ακόμη στον Πειραιά.
https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... LAUNCESTON

Αν δεν υπήρχε ευθύνη ή απαίτηση αποζημίωσης θα ήταν ήδη στην Τουρκία...
καλα, εδω θα ειμαστε, και οταν (αν) θα γινει δικαστηριο.

ρε σεις, ειμαι σε 10 ομαδες με θαλασσινους. απο καπεταναιους μεχρι λιμενικους και απλους ψαραδες. παντου σχολιαστηκε αυτο. πουθενα δεν βρεθηκε ουτε ενας που να πει οτι φταιει το παπορι. η νομοθεσια ειναι ξεκαθαρη σε οποιονδηποτε εχει παει εστω να βγαλει διπλωμα μικρου ταχυπλοου, κριμα να μην ειναι εδω κι ο νανδρος να σας τα πει, η και ο αλεξανδροζος που δουλεει σε ναυτιλιακη αν δεν κανω λαθος.

δεν ειναι τιποτα ψιλα γραμματα που να σηκωνουν παρερμηνιες, ειναι βασικος κανονας.
Δεν ξέρω το μέλλον. Μόνο το παρόν γνωρίζω. Και μέχρι τώρα το πλοίο είναι κατασχεμένο.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Ναι θα τιμωρηθεί γιατί έκανε τους ανώτερους να τρέχουν και να σηκώνουν τηλέφωνα :003:
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Εμπεδοκλής έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:21
Δεν ξέρω το μέλλον. Μόνο το παρόν γνωρίζω. Και μέχρι τώρα το πλοίο είναι κατασχεμένο.
Αυθαίρετα το κρατάνε οι στρατιωτικοί γιατί έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν, αλλά στο τέλος εσύ θα πληρώσεις υπέρογκες αποζημιώσεις για καθυστερήσεις και εμπορεύματα που δεν παραδόθηκαν.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

τεν τεν έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 20:08
Απλα αναφέρω τι μου είπε ο λιμενικός. Μπορεί να έλεγε παραμυθια, δεν το γνωρίζω το άθλημα.
Ποτέ μην πιστεύεις τι λένε δήθεν από μέσα. Σε αυτούς τους χώρους βασιλεύει το ράδιο αρβύλα.
Εμπεδοκλής

Υδράργυρος έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 08:37
Αυθαίρετα το κρατάνε οι στρατιωτικοί γιατί έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν, αλλά στο τέλος εσύ θα πληρώσεις υπέρογκες αποζημιώσεις για καθυστερήσεις και εμπορεύματα που δεν παραδόθηκαν.
Μιλάμε ή κλάνουμε; Ήρεμα ρωτάω.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Εμπεδοκλής έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 09:05
Όταν κρατάς ένα γεμάτο κοντέινερ σιπ με το έτσι θέλω, κάθε μέρα έχει υπέρογκες αποζημιώσεις. Όλα τα κοντέινερ έχουν παραλήπτες που έχουν επικοινωνήσει με τις ασφαλιστικές τους εταιρίες και θα πάρουν αποζημιώσεις, και η ασφαλιστική εταιρία μετά θα έρθει στους Έλληνες φορολογούμενους. Γιατί το διεθνές δίκαιο δεν καταλαβάινει από "για στρατιωτικούς λόγους αλα ελληνικά". Ακόμα και τα εμπορεύματα που θα σου μείνουν αμανάτι θα είνια απόβλητα και θα θέλουν υπέρογκα ποσά για διαχείριση
Οι έλληνες στρατιωτικοί όχι μόνο κατέστρεψαν ένα σύγχρονο ελληνικό καράβι, αλλά συνεχίζουν τη ζημιά
Εμπεδοκλής

Υδράργυρος έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 09:17
Εμπεδοκλής έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 09:05

Όταν κρατάς ένα γεμάτο κοντέινερ σιπ με το έτσι θέλω, κάθε μέρα έχει υπέρογκες αποζημιώσεις. Όλα τα κοντέινερ έχουν παραλήπτες που έχουν επικοινωνήσει με τις ασφαλιστικές τους εταιρίες και θα πάρουν αποζημιώσεις, και η ασφαλιστική εταιρία μετά θα έρθει στους Έλληνες φορολογούμενους. Γιατί το διεθνές δίκαιο δεν καταλαβάινει από "για στρατιωτικούς λόγους αλα ελληνικά". Ακόμα και τα εμπορεύματα που θα σου μείνουν αμανάτι θα είνια απόβλητα και θα θέλουν υπέρογκα ποσά για διαχείριση
Οι έλληνες στρατιωτικοί όχι μόνο κατέστρεψαν ένα σύγχρονο ελληνικό καράβι, αλλά συνεχίζουν τη ζημιά
Τα περί έτσι θέλω είναι δικές σου εκτιμήσεις. Επίσης, η δικαιοσύνη το έχει κατασχέσει, όχι οι στρατιωτικοί όπως έχεις στη φαντασία σου...

Τέλος πάντων. Συνέχισε τις φλυαρίες σου. Αφού σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα it's ok from me. :lol:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

nostromos έγραψε: 27 Οκτ 2020, 16:21
Οι πληροφορίες που προέρχονται από πηγές του ΠΝ αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης του ναρκοθηρευτικού προσπάθησε να ειδοποιήσει τον καπετάνιο του φορτηγού πλοίου. Ναρκοθηρευτικό και φορτηγό πλοίο έπλεαν παράλληλα, με το ναρκοθηρευτικό να βρίσκεται στα δεξιά του φορτηγού. Ο κυβερνήτης του ΚΑΛΛΙΣΤΩ αντιλήφθηκε τη στροφή προς τα δεξιά :8) και μέσω ασυρμάτου προειδοποίησε τον καπετάνιο: “Έρχεσαι κατά πάνω μου”. Ο Πολωνός καπετάνιος είτε δεν κατάλαβε, είτε επειδή δεν είχε οπτική επαφή με το ναρκοθηρευτικό λόγω της διαφοράς ύψους που υπήρχε συνέχισε τη δεξιά πορεία με αποτέλεσμα να συμβεί το ατύχημα.
https://www.militaire.gr/quot-erchesai- ... sygkroysi/

αυτα τα ολιγα για τους μεταπτυχιακους του φραπε και του ιφον που μιλανε για πολεμικο ναυτικο που κοιμαται κτλ ...
Καπετάνιος προς καπετάνιο: "τα βάζουμε ρε;;;;"
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Δημοκρατικός έγραψε: 28 Οκτ 2020, 00:30 Aν το πάθαιναν οι Τούρκοι μπορούμε να φανταστούμε νομίζω τι ποτάμια "αναλύσεων" θα χυνόταν
και γέλιου.
Εδώ, το ρίχνουμε στην κβαντική φυσική και τη θεωρία του χάους με μία πεταλούδα να πέταξε κάπου στην Ιαπωνία και να προκάλεσε το πρόβλημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”