!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 30 Οκτ 2020, 00:41 Με όλα αυτά που έγραψες, συντάσσεσαι με τους ψεκασμένους αρνητές του Covid. Και ο ίδιος άλλωστε μίλησες στο νήμα γιά νεκρούς από άλλες αιτίες και την επίδραση που έχουν στην Οικονομία κ.λ.π. Ομως το κύριο σημείο αγωνίας στην παρούσα πανδημία, δεν είναι οι θάνατοι καθεαυτοί, αλλά ο φόβος γιά πολλαπλασιασμό τους. Και ούτε το κάπνισμα, ούτε τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.
Ούτε ο κορωνοϊός το έχει. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει τον κορωνοϊό να έχει υψηλή θνητότητα. Αλλιώς τα ξέραμε στην αρχή τα πράγματα και αλλιώς εξελίχθηκαν. Είχαμε μια αύξηση στην θνησιμότητα σε κάποιες χώρες (ανάμεσα στις οποίες δεν είμαστε) αλλά αυτό είναι αναμενόμενο με έναν νέο ιό. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για 3-4% θνητότητα. Είναι πιο κοντά στο 0,3-0,4%. Σίγουρα πάντως λιγότερο από προηγούμενες πανδημίες γρίπης.

Οι ταμπέλες είναι μαλακίες και με λυπεί που πέφτεις σ' αυτήν την πανηλίθια λούμπα. Τι θα πει «ψεκασμένος αρνητής»; Αρνήθηκα την ύπαρξη του κορωνοϊού; Έχω πει οτιδήποτε που να μην στηρίζεται σε στοιχεία;

Για μένα ψεκασμένος είναι όποιος σχηματίζει ή εμμένει σε μια γνώμη που δεν έχει πίσω της στοιχεία. Αυτά είναι χαρακτηριστικά θρησκευτικής πίστης, ιδεοληψίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

Δεν έχουμε δει την covid να βαράει ολόκληρο χειμώνα, οπότε ας κρατάμε μια πισινή. Μας ήρθε άνοιξη και σταδιακά ο καιρός έφτιαχνε. Και φάνηκε ότι είχε επίδραση το κλίμα. Αν όχι το κλίμα, η συνήθεια των ανθρώπων να κλείνονται σε εσωτερικούς χώρους όταν έχει κρύο.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εγώ πάντα μιλάω με τα δεδομένα που υπάρχουν. Την άνοιξη ήμουν πολύ πιο επιφυλακτικός. Μπορεί στον χειμώνα να αγριέψει; Ίσως. Δεν υπάρχει ιδιαίτερες ενδείξεις προς αυτήν την κατεύθυνση, πάντως.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχει ο καθένας και ιδιαίτερα αυτά που έχουν σημασία: υγιεινή και αποστάσεις. Αλλά γι' αυτά φωνάζω χρόνια και η αντιμετώπιση που είχα από το φόρουμ ήταν ότι είμαι υστερικός και τι πειράζει να πεθάνουν μερικά άτομα από μολύνσεις και ιούς.

Τώρα ξαφνικά έγιναν όλοι ανθρωπιστές και every life matters.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
LOUROS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LOUROS »

Πως πάει κοτούλες; Σας εφαγε το κρυωματάκι ακόμα; Φοράτε το φίμωτρο σας και εξω άκουσα.
200 χρόνια ανεξαρτησίας του χρόνου!
Να στε καλά.

:wave:
We're on a mission from God 777
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

LOUROS έγραψε: 30 Οκτ 2020, 04:02 Πως πάει κοτούλες; Σας εφαγε το κρυωματάκι ακόμα; Φοράτε το φίμωτρο σας και εξω άκουσα.
200 χρόνια ανεξαρτησίας του χρόνου!
Να στε καλά.

:wave:
Φανταστείτε το συνδυασμό μασχαλιλας και Κολωνιας Μυρτώ που μυρίζει αυτή η μαϊμού.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Κολωνία Μυρτώ από το στόμα εννοείται.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Μην αφήνεις νέε μου ένα σχόλιο στο ιντερνετ να σου ανεβάζει την πίεση, δεν έλεγε εσένα κότα, πώς θα μπορούσε;
Άβαταρ μέλους
foscilis

Εφαρμόζω τακτική Μακρόν και απέναντι στο ίδιο ακριβώς είδος βρωμυλων για πολύ παρόμοιους λόγους.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

εγώ θέλω να μάθω απο που μας γράφει, ωραία θα είναι εκεί όπως τα λέει :)
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

foscilis έγραψε: 30 Οκτ 2020, 08:11Κολωνία Μυρτώ από το στόμα εννοείται.
Εγώ έχω ακούσει ότι η χλωρίνη έχει καλύτερα αποτελέσματα. Καλύτερα μάλιστα σε συνδυασμό με πετιμέζι.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Όλος ο κόσμος φοράει μάσκες στο δρόμο. Ο κόσμος πειθαρχεί στα μέτρα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία. Να σταματήσουν να μιλάνε για την δηθεν ανευθυνότητα του κόσμου και να απολογηθούνε για τη δική τους ανευθυνότητα
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Υδράργυρος έγραψε: 30 Οκτ 2020, 08:42 Όλος ο κόσμος φοράει μάσκες στο δρόμο. Ο κόσμος πειθαρχεί στα μέτρα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία. Να σταματήσουν να μιλάνε για την δηθεν ανευθυνότητα του κόσμου και να απολογηθούνε για τη δική τους ανευθυνότητα
Μόνο στις κεντρικές περιοχές που φοβούνται ότι θα τους δει η αστυνομία. Στις υπόλοιπες ένα 40% δεν φοράει.
3f3k
Phorum.gr user: letryf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k »

Η κυβερνητική ανικανότητα είναι προκλητική.
1. Στο φροντιστήριο που δουλεύω είχαμε κρούσμα στην γραμματεία και όταν πήρε ο ιδιοκτήτης τον ΕΟΔΥ για να ρωτήσει τι πρέπει να κανει του είπανε να πάρει την πολιτική προστασία. Όταν πήρε την πολιτική προστασία του είπαν ότι υπεύθυνος είναι ο ΕΟΔΥ.
Τελικα απλα εκανε απολύμανση και το έκλεισε για 15 μέρες γιατί δεν έβγαζε άκρη.
2. Ο αδερφός μου είναι μπάτσος, έχει πυρετό 39 εδώ και 3 ημέρες και τους είπε τι να κάνει. Του είπαν να κάτσει 5 ημέρες και αν αυξηθούν τα συμπτώματα θα πάρει άλλες 5 και βλέπουμε. Ρώτησε για τεστ και του είπαν ότι δεν προβλέπεται να κάνει μόνο με πυρετό. Δεν τους αγχώνει καν η ιδέα να είναι όντως κορονοϊός και να ιχνηλατήσουν με ποιους ηρθε σε επαφή στην υπηρεσία και στον δρόμο τις τελευταίες ημέρες. Εν τέλει πήγε και έκανε μόνος του τεστ και θα πάρουμε αποτελέσματα σήμερα.
3. Φίλος του αδερφού μου επίσης μπάτσος, πριν ένα μήνα είχε τρελό πονόλαιμο και ρίγη (χωρίς πυρετό) και του έδωσαν 15 ημέρες άδεια και του είπαν ότι δεν προβλέπεται τεστ, απλά να κάτσει σπίτι.
4. Ο κολλητός μου δουλεύει στα Ελληνικά Πετρέλαια. Είχαν 7 κρούσματα (τους κάνουν τεστ καθε βδομάδα δωρεάν) και είπαν στους υπόλοιπους να πάνε κανονικά για δουλειά και θα φανεί αν κόλλησαν στο τεστ της άλλης εβδομάδας.
και άλλα πολλά χοντρά σκηνικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”