!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ιταλοληγουρηδες
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Ιταλοληγουρηδες
Ποιες γνωστες συνταγες (εκτος ρυζοτου) ειναι βορειοιταλικες?
Re: Ιταλοληγουρηδες
πολεντα σε ενα σκασμο παραλλαγές.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Ιταλοληγουρηδες
Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Ordem e Progresso.
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ιταλοληγουρηδες
Κατάλαβα ,μονο ρυζοττο...
Re: Ιταλοληγουρηδες
Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 11:38 Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Re: Ιταλοληγουρηδες
Πολέντα γαμεί παιδιά, με συκωτάκι που είπε κι ο Cavaliere είναι μούρλια.
Re: Ιταλοληγουρηδες
Από το πρώτο πόδι.dotcom έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:16Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 11:38 Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Ordem e Progresso.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21234
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ιταλοληγουρηδες
Πολέντα=εμετός
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Planis
-
Planis
Re: Ιταλοληγουρηδες
Εγώ την φαντάζομαι κάπως σαν τη φάβα... Έχει μεγάλη διαφορά; Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να φάω. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αρκετά γλυκό οπότε θα θέλει και αρκετό τυρί για να εξισορροπηθεί.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21234
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ιταλοληγουρηδες
Η φάβα είναι όνειρο. ΚΑΜΙΑ σχέση.Planis έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:54Εγώ την φαντάζομαι κάπως σαν τη φάβα... Έχει μεγάλη διαφορά; Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να φάω. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αρκετά γλυκό οπότε θα θέλει και αρκετό τυρί για να εξισορροπηθεί.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11024
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Ιταλοληγουρηδες
Ωραία είναι η πολέντα, αλλά δεν έχω φάει ποτέ σε εκδοχή που να φτάνει τη δική μας μαμαλίγκα.
Z
Re: Ιταλοληγουρηδες
Όταν έχεις συνηθίσει κουζίνα καμπανίας, ακους πολέντα και ξερνάς. Να ξερνάνε και τα ψάρια που λέει και μια ψυχή.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"