!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καθολική η απαγόρευση των εκτρώσεων στην Πολωνία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
esu

Re: Καθολική η απαγόρευση των εκτρώσεων στην Πολωνία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

περαστικος έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:41 Το ονειρο μου παντα ηταν να γινω γιατρος και να κανω εκτρωσεις, χιλιαδες εκτρωσεις.

Θα μου αρεζε να αφαιρω την ζωη απο μια αμορφη μαζα κυτταρων.

Νιωθω οτι με αυτον τον τροπο θα εσωζα την ζωη ανθρωπων, πολλων ανθρωπων, απο το ν ερθουν στον κοσμο μας και να ζησουν μια σκατενια ζωη.
Άρα, φιλοσοφικά μιλώντας, η ποιότητα ζωής είναι πάνω από την ίδια την ζωή. Όπως η ελευθερία ενός πλήρως ανεπτυγμένου ατόμου είναι πάνω από την ελευθερία ενός λιγότερο ανεπτυγμένου να επιλέξει αν θέλει να ζήσει.

Πολύ εύκολα απαντάτε σε τόσο βαθιά θέματα...

Σε ζευγάρι που δεν παίρνει αντισηληπτικά μέτρα και είναι να φέρει στην ζωή ένα υγιές μωρό και δεν κινδυνεύει ούτε η μητέρα, γιατί να είναι επιτρεπτή η έκτρωση; Ας κάνει υπομονή 9 μήνες η κυρία και ας δώσει το μωρό σε οικογένεια που θέλει να κάνει και δεν μπορεί.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Green Dragon έγραψε: 24 Οκτ 2020, 13:30
Stalker έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:51
Green Dragon έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:17

Ποιά ατομικά δικαιώματα, αυτά που εσύ νομίζεις;

Δημοκρατικότατο.
Εσύ τι εναλλακτικά δικαιώματα έχεις στο μυαλό σου;

Ένας καλός μπούσουλας είναι ότι αν οι θρησκοψεκασμένοι μιας χώρας συσπειρώνονται για να σου αφαιρέσουν ένα δικαίωμα, αυτό είναι δικαίωμα που μάλλον χρειάζεσαι.
Όπως το δικαίωμα στην κτηνοβασία που υπήρχε στην Γερμανία.
πότε υπήρχε?
Άβαταρ μέλους
περαστικος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστικος »

esu έγραψε: 24 Οκτ 2020, 13:53

Άρα, φιλοσοφικά μιλώντας, η ποιότητα ζωής είναι πάνω από την ίδια την ζωή.
Φυσικα.
Εσυ θα ηθελες να εχεις την ζωη του Stephen Hawking η του Πριγκηπα Ραντιαν γνωστου και ως "ο ανθρωπος - καμπια";

Εικόνα
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Οκτ 2020, 22:16 Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.
Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

περαστικος έγραψε: 24 Οκτ 2020, 14:27

Φυσικα.
Εσυ θα ηθελες να εχεις την ζωη του Stephen Hawking η του Πριγκηπα Ραντιαν γνωστου και ως "ο ανθρωπος - καμπια";

[img]https://i.postimg.cc/tJD6GpPw/Prin ... .jpg[/img]
Σίγουρα θα ήθελα να έχω την επιλογή να διαλέξω αν την θέλω την ζωή μου.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

esu έγραψε: 24 Οκτ 2020, 14:30

Φυσικα.

:+1:

Το λέω για την ευθανασία που δεν θίγει ποτέ κανείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 24 Οκτ 2020, 16:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Giorgos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos »

foscilis έγραψε: 23 Οκτ 2020, 13:24
Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Οκτ 2020, 13:07
foscilis έγραψε: 23 Οκτ 2020, 12:52 Αυτά έχει ο δικαστικός ακτιβισμός, μπορεί πάντα οι ακτιβιστές δικαστές να μην είναι ομοϊδεάτες μας.
Μόνο που η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τέτοια αλλά έχει προηγηθεί κατάληψη όλων των αρμών της εξουσίας από την κυβέρνηση.
Δικαστικός ακτιβισμός είναι όταν οι δικαστές προωθούν μια ιδεολογία με τέντωμα της ερμηνείας του νόμου. Δεν έχει σημασία αν είναι άνθρωποι μιας κυβέρνησης που έχει την ίδια ιδεολογία. Αύριο θα βγει μια άλλη κυβέρνηση και ενδεχομένως θα διορίσει άλλους δικαστές. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι εκεί που λέει το Σύνταγμα ότι προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι δικαστές ερμήνευσαν ότι εννοεί απαγορεύεται να ρίχνεις έμβρυα χωρίς κεφάλι.
Η λύση για την Ελλάδα θα ήταν να περιοριστεί η ευρύτατη δυνατότητα έκτρωσης. Θα έπρεπε να είχαμε ως Ελλάδα απαγορεύσει την έκτρωση εκτός περιπτώσεων βιασμού και προβλημάτων υγείας και να μην επιτρέπονται εκτρώσεις για αστείους λόγους.Ετσι χτυπάς το δημογραφικό πρόβλημα και όχι με επιδόματα (που κατά 95% καταλήγουν στους Ρομά).Αλλα στην Ελλάδα καμία κυβέρνηση δεν θέλει να τσακίσει το αριστερό παρακράτος που κάνει κουμάντο ουσιαστικά και να το δυσαρεστησει.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Yochanan έγραψε: 24 Οκτ 2020, 10:59
hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 10:33
Green Dragon έγραψε: 24 Οκτ 2020, 10:29

Αμφιβάλλω. Τα προφυλακτικά γράφουν πιθανότητα για defects = 2%. Αν δεν υπάρχει τρύπα δεν παίζει γονιμοποίηση.

Και υπάρχει και η αντισύλληψη.

Και εμπειρικά να το δω, αν ήταν έτσι θα πρέπει να παίξω τζόκερ και το ίδιο και οι φίλοι μου αφού δεν συνέβη ποτέ σε κανέναν.
Αυτό είναι σε περίπτωση που όλοι το χρησιμοποιούν τέλεια. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τέτοιο πράγμα. 15 στα 100 ζευγάρια που χρησιμοποιούν μόνο προφυλακτικό ως αντισύλληψη, θα καταλήξουν σε εγκυμοσύνη στην διάρκεια ενός έτους. 15%. Αυτά είναι αληθινά στατιστικά, όχι υποθετικά.
2% ειναι τεραστιο ποσοστο αστοχιας ναι. εννοειται θα ειναι διψηφιο πλας αμα ειναι 2% τη φορα.

πες οτι ειναι παντρεμενοι (καλη περιπτωση) οποτε γαμιοσανται καθε μηνα (μηνας μπαινει μηνας βγαινει αυτοι γαμιοσανται). αρα 12 το χρονο

0.98^12 = 0,78 αρα 22% πιθανοτητα το χρονο
Aυτό είναι τελείως παπαριά σαν συλλογισμός, διότι η πιθανότητα αστοχίας δεν οδηγεί σε πιθανή εγκυμοσύνη, μιας και θα πρέπει να συμπέσει σε γόνιμη μέρα, η οποία είναι ένα μικρότερο παράθυρο ετήσια (μερικές μέρες το μήνα).
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Φυσικα.

Απλώς να υπενθυμίσω ότι πολλοί άνθρωποι απέκτησαν σπάνια σύνδρομα μετά τη γέννησή τους ή στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης; Άλλοι δε έμειναν ανάπηροι και παντελώς μη λειτουργικοί σε μεγαλύτερη ηλικία κατ' όπιν ασθενείας ή κάποιου ατυχήματος. Αυτών η ζωή έχει περισσότερη αξία από όσους έτυχε να έχουν μία σπάνια νόσο εκ γενετής ή έστω συνελήφθησαν από βιασμό;*

*ξέρω περίπτωση ανθρώπου γεννηθέντος από βιασμό, δεν κάνω πλάκα...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 11:07 ...
Το 15% σαν ποσοστό είναι επίσημο στατιστικό; Ποιός το έχει μελετήσει; Θέλω να δω, αν συμπεριλαμβάνει σεξ ανεξάρτητα γόνιμων ημερών ή μη στον υπολογισμό των πιθανοτήτων, διότι μου φαίνεται τρομερά μεγάλο ποσοστό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Cecily Anne έγραψε: 24 Οκτ 2020, 16:39
Yochanan έγραψε: 24 Οκτ 2020, 10:59
hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 10:33

Αυτό είναι σε περίπτωση που όλοι το χρησιμοποιούν τέλεια. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τέτοιο πράγμα. 15 στα 100 ζευγάρια που χρησιμοποιούν μόνο προφυλακτικό ως αντισύλληψη, θα καταλήξουν σε εγκυμοσύνη στην διάρκεια ενός έτους. 15%. Αυτά είναι αληθινά στατιστικά, όχι υποθετικά.
2% ειναι τεραστιο ποσοστο αστοχιας ναι. εννοειται θα ειναι διψηφιο πλας αμα ειναι 2% τη φορα.

πες οτι ειναι παντρεμενοι (καλη περιπτωση) οποτε γαμιοσανται καθε μηνα (μηνας μπαινει μηνας βγαινει αυτοι γαμιοσανται). αρα 12 το χρονο

0.98^12 = 0,78 αρα 22% πιθανοτητα το χρονο
Aυτό είναι τελείως παπαριά σαν συλλογισμός, διότι η πιθανότητα αστοχίας δεν οδηγεί σε πιθανή εγκυμοσύνη, μιας και θα πρέπει να συμπέσει σε γόνιμη μέρα, η οποία είναι ένα μικρότερο παράθυρο ετήσια (μερικές μέρες το μήνα).
το απαντησε ο Χελης πιο πανω
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
περαστικος

esu έγραψε: 24 Οκτ 2020, 14:30

Φυσικα.

Τι επιλογη θα ηθελες να εχεις; Να ζησεις μια σκατενια ζωη για να επιλεξεις στο τελος να αυτοκτονησεις η να θες να αυτοκονησεις;
Αφου ολα τα παιδια σκατενιων οικογενειων εκει καταληγουν...
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Οκτ 2020, 22:16 Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cecily Anne έγραψε: 24 Οκτ 2020, 16:49
Το 15% σαν ποσοστό είναι επίσημο στατιστικό; Ποιός το έχει μελετήσει; Θέλω να δω, αν συμπεριλαμβάνει σεξ ανεξάρτητα γόνιμων ημερών ή μη στον υπολογισμό των πιθανοτήτων, διότι μου φαίνεται τρομερά μεγάλο ποσοστό.
Είναι ετήσιο ποσοστό. Δεν υπολογίζεται με μέρες, είναι ο ετήσιος αριθμός των εγκύων ανά 100 ζευγάρια που κάνουν σεξ με ανδρικό προφυλακτικό. Το πόσο συχνά κάνουν σεξ και πότε δεν έχει σημασία. Υπολογίζεται στο σύνολο του πληθυσμού και με βάση το αν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό στον μήνα που έγινε η σύλληψη. Με τα χρόνια μειώνεται αυτό το ποσοστό, αλλά παραμένει διψήφιο.

Γενικά διάβασε το παρακάτω. Τα λέει όλα πολύ καλύτερα:

https://www.guttmacher.org/journals/psr ... vey-family

Αν θες το tl;dr, είναι αυτό:

Typical-use failure rates during the first 12 months of method use have been calculated periodically for several decades and have changed over time. In the 1970s, the failure rate for the condom was 7%. For 1970–1973, the pill had the lowest failure rate among reversible methods examined (2%); the rate for the IUD was 3%.

However, the failure rate for the pill had increased to 6% by 1982 and to 8% by 1988. The failure rate for the condom doubled in 1982, to 14%,15 and then remained fairly steady in 1988 and 1995, at 15%. Some part of the increase between the 1970s and the 1980s is due to the later estimates’ adjustment for abortion underreporting; all rates estimated for subsequent time points were similarly adjusted.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 24 Οκτ 2020, 17:07
Cecily Anne έγραψε: 24 Οκτ 2020, 16:49
Είναι ετήσιο ποσοστό. Δεν υπολογίζεται με μέρες, είναι ο ετήσιος αριθμός των εγκύων ανά 100 ζευγάρια που κάνουν σεξ με ανδρικό προφυλακτικό. Το πόσο συχνά κάνουν σεξ και πότε δεν έχει σημασία. Υπολογίζεται στο σύνολο του πληθυσμού και με βάση το αν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό στον μήνα που έγινε η σύλληψη. Με τα χρόνια μειώνεται αυτό το ποσοστό, αλλά παραμένει διψήφιο.

Γενικά διάβασε το παρακάτω. Τα λέει όλα πολύ καλύτερα:

https://www.guttmacher.org/journals/psr ... vey-family

Αν θες το tl;dr, είναι αυτό:

Typical-use failure rates during the first 12 months of method use have been calculated periodically for several decades and have changed over time. In the 1970s, the failure rate for the condom was 7%. For 1970–1973, the pill had the lowest failure rate among reversible methods examined (2%); the rate for the IUD was 3%.

However, the failure rate for the pill had increased to 6% by 1982 and to 8% by 1988. The failure rate for the condom doubled in 1982, to 14%,15 and then remained fairly steady in 1988 and 1995, at 15%. Some part of the increase between the 1970s and the 1980s is due to the later estimates’ adjustment for abortion underreporting; all rates estimated for subsequent time points were similarly adjusted.
Προβληματικά σημεία:
1. Με χαλάει άπειρα το γεγονός ότι συνυπολογίζουν ζευγάρια που δηλώνουν χρήστες προφυλακτικών, αλλά μπορεί να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Το δείγμα είναι πολύ κακό Χέλη.
2. Δεν μπορούν να υπολογίσουν το ποσοστό των γυναικών που υπερβάλλουν στη χρήση προφύλαξης, για να χρεώσουν την εγκυμοσύνη στην "κακή" αντισύλληψη.

Λοιπόν, αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι υπάρχει το theoretical failure rate, το οποίο ουσιαστικά συμπεριλαμβάνει τη σωστή χρήστη του μέσου προφύλαξης και τη συνεχή επίσης χρήση και είναι κοντα στο 2% , αλλά υπάρχει και το use failure rate, όπου φτάνει και στο 18% ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η μάνα του.
ΜΛΚ μου, ευτυχώς ήλεγξα τα αβγά μου πριν κάτι μήνες, γιατί θα πάθαινα εγκεφαλικό που δεν έχω γκαστρωθεί με τόσα χρόνια σεξ. :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 24 Οκτ 2020, 17:32, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
περαστικος

Planis έγραψε: 24 Οκτ 2020, 16:42

Φυσικα.

Απλώς να υπενθυμίσω ότι πολλοί άνθρωποι απέκτησαν σπάνια σύνδρομα μετά τη γέννησή τους ή στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης; Άλλοι δε έμειναν ανάπηροι και παντελώς μη λειτουργικοί σε μεγαλύτερη ηλικία κατ' όπιν ασθενείας ή κάποιου ατυχήματος. Αυτών η ζωή έχει περισσότερη αξία από όσους έτυχε να έχουν μία σπάνια νόσο εκ γενετης
Για αυτο ειμαι υπερ της ευθανασιας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cecily Anne έγραψε: 24 Οκτ 2020, 17:16 Προβληματικά σημεία:
1. Με χαλάει άπειρα το γεγονός ότι συνυπολογίζουν ζευγάρια που δηλώνουν χρήστες προφυλακτικών, αλλά μπορεί να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Το δείγμα είναι πολύ κακό Χέλη.
2. Δεν μπορούν να υπολογίσουν το ποσοστό των γυναικών που υπερβάλλουν στη χρήση προφύλαξης, για να χρεώσουν την εγκυμοσύνη στην "κακή" αντισύλληψη.

Λοιπόν, αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι υπάρχει το theoretical failure rate, το οποίο ουσιαστικά συμπεριλαμβάνει τη σωστή χρήστη του μέσου προφύλαξης και τη συνεχή επίσης χρήση και είναι κοντα στο 2% , αλλά υπάρχει και το use failure rate, όπου φτάνει και στο 18% ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η μάνα του.
ΜΛΚ μου, ευτυχώς ήλεγξα τα αβγά μου πριν κάτι μήνες, γιατί θα πάθαινα εγκεφαλικό που δεν έχω γκαστρωθεί με τόσα χρόνια σεξ. :smt005:
Δέχομαι τις επιφυλάξεις σου. Βασικά δεν τις δέχομαι απλώς, αγαλλιάζει η ψυχή μου που επιτέλους βλέπω έλλογες και ενδιαφέρουσες αντιρρήσεις σε δεδομένα που φέρνω στο φόρουμ. Γιατί τον τελευταίο καιρό βλέπω μόνο κομματικές και ιδεοληπτικές αντιρρήσεις, όπου ο άλλος π.χ. σχεδιάζει καμπύλες πάνω στα δεδομένα που θα ήταν αδύνατον να έχουν περισσότερη μέση απόκλιση και μου λέει «να, μια εκθετική αύξηση».

Όντως, υπάρχουν στοιχεία που αφήνουν πολύ ανοιχτά τα ενδεχόμενα που αφήνεις και ιδίως την χρέωση της εγκυμοσύνης σε «κακή» αντισύλληψη. Ιδιαίτερα συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση δύο δεδομένα: ότι στους φτωχούς και στους μη λευκούς τα ποσοστά είναι σημαντικά μεγαλύτερα, πράγμα ύποπτο. Εκεί που χωλαίνει λίγο αυτή η θεωρία είναι ότι θα έπρεπε αυτό το φαινόμενο να ελαττώνεται όσο απελευθερώνεται η κοινωνία και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στα συγκριτικά μεταξύ δεκαετιών· τουναντίον.

Nομίζω όμως ότι ταυτόχρονα υποτιμάς βάναυσα το ποσοστό αποτυχίας στις νεαρές ηλικίες. Κι επειδή το ποσοστό αποτυχίας στρεβλώνεται ιδιαίτερα από το σεξ στις μικρότερες ηλικίες, όσο μικρότερος είναι ο μέσος όρος πρώτης σεξουαλικής επαφής σε μια χώρα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό αποτυχίας. Κι αυτό συμβαδίζει με τα δεδομένα της εν λόγω μελέτης.

Σε μένα δεν έχει συμβεί ποτέ, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον*, έχει συμβεί όμως σε συγγενικά και γνωστά μου πρόσωπα. Γενικά είναι λιγότερο σπάνιο απ' όσο νομίζεις.

* όσο περνάνε τα χρόνια τόσο μικραίνει η πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια παρελθοντική μου ερινύα να μου πει «να, ο γιόκας σου!»
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”