Τι να πω.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Re: Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους
εσύ παιδί μου τίποτα.εγώ έκλαιγα...Ορέστης 35 έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 02:18Τι να πω.
(✿ ♥‿♥)
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... ofile&u=63
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... file&u=244
Je suis Joost Klein
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... ofile&u=63
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... file&u=244
Je suis Joost Klein
Ακριβως. Λες και 2 χρονια δεν τα ξαναπλυνε η μανα μου (ή δεν ειναι το απορρυπαντικο 100 φορες πιο δυνατο πραγμα απο τη σοδα).κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 01:40νομίζεις.απλά ξεθωριάζουν με τον καιρό λόγω πλύσης .Ορέστης 35 έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 01:28Τα βαζεις σε νερο με σοδα και φευγει.foscilis έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 01:23 Μου ειχε τυχει οταν πηγαινα γυμνασιο. 12+ σωβρακα και ενα σωρο ασπρα t-shirt πλυθηκαν σε υψηλη θερμοκρασια με ενα κοκκινο βαμβακερο κοντομανικο.
Φοραγα 2-3 χρονια αρκετα συχνα ροζ βρακι και το χειμωνα φανελα.
και γενικά το γαμάς το ρούχο για να το ξαναφέρεις στην αρχική του λευκότητα.
οπότε όσο πάει με το καινουργιο χρωμα.
- Υπερκουλτουριάρης
Ευχαριστώ πολύ. Άρα το 60% off είναι στο κόστος. Αυτό ακριβώς μου είχε πει και ένας έμπορος ,που έχει ένα μαγαζί με πολυτελείς ανδρικές μάρκες στην Ικτίνου, απλά δεν ήμουν σίγουρος αν λέει αλήθεια. Το μαγαζί έχει πάντα μόνο την τελευταία κολεξιόν των οίκων που συνεργάζεται.ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:50Είχα περάσει ένα φεγγάρι πριν αρκετά χρόνια από ένα καλό μαγαζί αλλά δεν θυμάμαι να σου πω τιμές. Αν η μνήμη δεν με απατά κάτι που αγοράζαμε 50 Ευρώ πρέπει να το δίναμε 150+. Όταν λοιπόν σε συγκεκριμένα παλιά κομμάτια έβαζαν 70% έκπτωση τα δίναμε οριακά κάτω του κόστους.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:52Όχι η αλήθεια είναι πως στο πουκάμισο που πήρα υπήρχε ένα 40(medium) που πήρα εγώ και ένα 46(ΧΧΧL) και όλα τα σουπερ εκπτωτικά ήταν ένα δυο νούμερα το καθένα.Φυσικά ότι νούμερο και να φορούσες, κάτι θα έβρισκες που θα σου έκανε,απλά όχι σε κάθε σχέδιο. Πάλι όμως δεν μπορώ να φανταστώ πως η Lacoste μπαίνει μέσα. Τιμές χονδρικής ξέρει κανένας επαγγελματίας;ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:20
Παίζει. Είδες να έχει πολλά μεγέθη από το συγκεκριμένο που ζήτησες; Αν όχι και του έχουν ξεμείνει ένα-δύο νούμερα του είναι πιο πολύς ο κόπος να τα ανεβοκατεβάζει στις αποθήκες από το να τα δώσει σε χαμηλή τιμή. Επειδή οι μόδες, χρώματα σχέδια επανέρχονται με ένα κύκλο μερικών ετών αν δεν στο δώσει τώρα μπορεί να του μείνει για καμιά πενταετία. Βάλε τώρα ότι ο πελάτης που αγοράζει ακριβά για μάρκα είναι συνήθως ενημερωμένος από περιοδικά internet κλπ για τα σχέδια κάθε χρονιάς και καταλαβαίνεις ότι αν δεν το σκοτώσει τώρα μπορεί να το καμαρώνει για πάντα.
Σε κάθε σεζόν έμεναν μεγέθη απούλητα τα οποία τα ανεβοκατέβαζες στην αποθήκη στις περιόδους εκπτώσεων για πολύ καιρό. Αν το μαγαζί ήταν αλυσίδα υπήρχε πιθανότητα να ζητηθούν από άλλο υποκατάστημα και να φύγουν. Αλλιώς σου έμεναν να πιάνουν χώρο. Ήταν τρελή μαντεψιά να αποφασίσεις αν θα φέρεις 5 κουστούμια χ νούμερο, 3 ψ και 6 ω. Αν δεν σου έβγαινε ή για κάποιο λόγο διάλεγε αλλιώς η πελατεία σου είχες πρόβλημα.
Μη σου φαίνεται υπερβολικό το ποσοστό κέρδους. Το καλό μαγαζί είχε αδιανόητα υψηλό ενοίκιο καθώς ήταν σε τοπ περιοχή. Εκτός αυτού γίνονταν και κάποιες τροποποιήσεις για να φέρουμε το ρούχο στο σώμα του πελάτη (συχνά μανίκια, παντελόνι) οι οποίες είναι μέσα στην τιμή. Αν βάλεις και τα κόστη για διαφήμιση όπου ακόμα και το υλικό της βιτρίνας το πλήρωνες στον οίκο με εγκεκριμένα σχέδια για το πως πρέπει να στηθεί ανάλογα με το concept της εποχής, καταλαβαίνεις ότι το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης ανέβαινε δραστικά. Αν προσθέσεις και τις κλεψιές καταλαβαίνεις...
Μη πέφτουμε στην παγίδα που συχνά ακούω κάποιους να λένε μα πόσο κέρδος βγάζουν αυτοί στα cafe που με μια κουταλιά υλικό χρεώνουν 3-4 Ευρώ. Δεν πάει έτσι. Συνήθως το κόστος του χώρου είναι το πρώτο που πληρώνεις και όχι το προϊόν.
Αυτός ενώ εχει όλη την σεζόν τις προβλεπόμενες τιμές που θα βρεις και στα μεγάλα εμπορικά, ξεκινάει εκπτωσεις με 40%, σε ένα δεκαήμερο το πάει στο 50, και τελος εποχής στο 60. Ψωνίζω φυσικά πάντα στο τελος, αλλά περνάω καμιά φορά στην regular season για να δω τι υπάρχει και βλέπω μια πολύ διαφορετική συμπεριφορά. Στα κανονικά είναι πολύ ευγενής και εξυπηρετικός,στα εκπτωτικά δεν λέει ούτε ευχαριστώ. Του το είπα. Και μου απάντησε πως την περίοδο εκείνη είναι στο κόστος και απλά αλλάζει τα λεφτά του για να μην του μείνουν και να ξαναγεμίσει μετρητής εμπόρευμα(άλλη τιμή πιάνει),οπότε θεωρεί πως μάλλον ο πελάτης του οφείλει ευχαριστώ παρά το αντίθετο!
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Το ακριβότερο τζιν ύφασμα που μπορείς να αγοράσεις (στρετς, ντούμπλ φας και τέτοια) κάνει περίπου $15 η γιάρδα, τα περισσότερα κάνουν $7 με $8. Τα σχέδια στα αντρικά παντελόνια είναι τα ίδια και τα ανακυκλώνουν εδώ και πενήντα χρόνια, απλά διαλέγουν ένα νούμερο από 1000 παραλλαγές και το προγραμματίζουν στη μηχανή.
Ένα κοντέινερ με χιλιάδες παντελόνια από τη ΝΑ Ασία στην Ευρώπη κάνει μεταφορικά περίπου δυόμιση χιλ δολ, δηλαδή κάτι σεντς ανά παντελόνι, το ίδιο και η συσκευασία και η αποθήκευση. Ο Κινέζος βιομήχανος αν έχει 5% περιθώριο κέρδους είναι τυχερός, ο εισαγωγέας και ο εξαγωγέας από 10% έως 20% ο καθένας.
Βασικά αν το τζιν παντελόνι βγαίνει χοντρική πάνω από 10 ευρώ κόστος είναι ζήτημα.
Από κει και πέρα σου χώνουν για τη φίρμα (ή χώνουν στο μαγαζί και το μαγαζί σε σένα) ακριβώς τόσα όσο σε κόβουν ότι θα πληρώσεις.
Ένα κοντέινερ με χιλιάδες παντελόνια από τη ΝΑ Ασία στην Ευρώπη κάνει μεταφορικά περίπου δυόμιση χιλ δολ, δηλαδή κάτι σεντς ανά παντελόνι, το ίδιο και η συσκευασία και η αποθήκευση. Ο Κινέζος βιομήχανος αν έχει 5% περιθώριο κέρδους είναι τυχερός, ο εισαγωγέας και ο εξαγωγέας από 10% έως 20% ο καθένας.
Βασικά αν το τζιν παντελόνι βγαίνει χοντρική πάνω από 10 ευρώ κόστος είναι ζήτημα.
Από κει και πέρα σου χώνουν για τη φίρμα (ή χώνουν στο μαγαζί και το μαγαζί σε σένα) ακριβώς τόσα όσο σε κόβουν ότι θα πληρώσεις.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Εμένα μου αρέσουν τα ναπαπιρι. Νόμιζα ότι ράβονται σε Νορβηγία και έτσι έσκαγα με ευχαρίστηση το επιπλέον χρήμα. Ένα κοντομάνικο π.χ. σε περίοδο εκπτώσεων 35 €. Μετά διαβάζοντας πιο προσεκτικά ανακαλύπτω με φρίκη ότι και αυτά ράβονται στη μακρινή Κίνα σε κάποιο εργοστάσιο που μολύνει ποτάμια και πληρώνει σεντς τα παιδιά που δουλεύουν εκεί. Ενοχλήθηκα αρχικά αλλά με τον καιρό συνήθισα στην ιδέα γιατί το ύφασμα επάνω στο κορμί μου είναι ω τόσο απαλό και φίνο.
Κάτι άλλο που παθαίνω κάποιες φορές όταν έχω και χρήματα στα χέρια μου είναι να ξεκινάω την αγορά ενός πολύ καλού μπουφάν για το χειμώνα ελπίζοντας ότι αυτό το μπουφάν θα μου δώσει το κίνητρο να ανέβω ένα βουνό ή να πιάσω συζήτηση με μια αλπινίστρια. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει και το ωραίο μου μπουφάν καταλήγω να το φοράω 5-6 φορές όλο το χρόνο. Όλα αυτά είναι περίεργα και μια επιβεβαίωση του πως ο άνθρωπος με τον καιρό αλλάζει και μεταμορφώνεται σε ένα αδηφάγο υπερκαταναλωτικό πλάσμα χωρίς καμία χρήση για αυτά που αγοράζει.
Αγόρασα ποδήλατο που δεν καβαλάω και μπασκέτα χωρίς να παίζω μπάσκετ. Παλιότερα δεν άλλαζα ρούχα αν δεν τα είχα λιώσει και τώρα έχω μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που ποτέ δεν φοράω και μια αποθήκη από άχρηστα πράγματα από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι πολυθρόνες για gaming που ποτέ δεν χρησιμοποιώ.
Κάτι άλλο που παθαίνω κάποιες φορές όταν έχω και χρήματα στα χέρια μου είναι να ξεκινάω την αγορά ενός πολύ καλού μπουφάν για το χειμώνα ελπίζοντας ότι αυτό το μπουφάν θα μου δώσει το κίνητρο να ανέβω ένα βουνό ή να πιάσω συζήτηση με μια αλπινίστρια. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει και το ωραίο μου μπουφάν καταλήγω να το φοράω 5-6 φορές όλο το χρόνο. Όλα αυτά είναι περίεργα και μια επιβεβαίωση του πως ο άνθρωπος με τον καιρό αλλάζει και μεταμορφώνεται σε ένα αδηφάγο υπερκαταναλωτικό πλάσμα χωρίς καμία χρήση για αυτά που αγοράζει.
Αγόρασα ποδήλατο που δεν καβαλάω και μπασκέτα χωρίς να παίζω μπάσκετ. Παλιότερα δεν άλλαζα ρούχα αν δεν τα είχα λιώσει και τώρα έχω μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που ποτέ δεν φοράω και μια αποθήκη από άχρηστα πράγματα από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι πολυθρόνες για gaming που ποτέ δεν χρησιμοποιώ.
- Υπερκουλτουριάρης
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Τις περισσότερες φορές το ακριβό βγάζει τα λεφτα του. Τζιν από Zara, Berska κ.λ.π. των 20 Ευρω τα τερματίζω στο 3μηνο, κατέληξα πως δεν με συμφέρει. Αντίθετα 3 Lee που έχω ,τα φοράω χρόνια και είναι σαν καινούργια,αντοχή ατελείωτη.Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 10:03 Το ακριβότερο τζιν ύφασμα που μπορείς να αγοράσεις (στρετς, ντούμπλ φας και τέτοια) κάνει περίπου $15 η γιάρδα, τα περισσότερα κάνουν $7 με $8. Τα σχέδια στα αντρικά παντελόνια είναι τα ίδια και τα ανακυκλώνουν εδώ και πενήντα χρόνια, απλά διαλέγουν ένα νούμερο από 1000 παραλλαγές και το προγραμματίζουν στη μηχανή.
Για Lacoste,Fred Perry κ.λ.π. τι να πούμε. Ο πατερας μου έχει ρούχα αγορασμένα προ 20ετίας, με non stop χρήση και δεν έπαθαν τίποτα. Το μπλουζάκι των 10 Ευρώ, στο πρώτο πλύσιμο είναι γεια σου. Περισσότερο πέταξα τα λεφτά μου με τα "φθηνα", παρά με τα ακριβά.
Υπάρχουν και κακοτοπιές,αλλά δεν είναι το ίδιο προιόν με άλλη φίρμα.
Τονίζω πως Full Priced δεν έχω αγοράσει ποτε τίποτα.
Α, υπάρχουν και πολύ καλοί Έλληνες κατασκευαστές.
- Chilloutbuddy
Ε κοίτα, αν κρίνεις ότι αξίζει να πληρώσεις 30 ευρώ παραπάνω για να πληρώσει ο κατασκευαστής 3 ευρώ παραπάνω για το καλό ύφασμα (γιατί τόσο είναι, δεν είναι παραπάνω), κάνε αυτό, η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις και πολλές επιλογές αν θες έτοιμο.
Για μένα αν σε απασχολεί τόσο πολύ η αντοχή πήγαινε σε ένα ράφτη και ράφτο, και διάλεξε το καλύτερο ύφασμα, η διαφορά είναι μηδαμινή σε πουκάμισα, μπλουζάκια και παντελόνια. Μπορούν να σου φτιάξουν ότι θες και θα σου πέφτει πολύ καλύτερα από λακόστ, απλά δε θα έχει ταμπελάκι.
Διαφορά μεγάλη κάνει το καλό ύφασμα σε κουστούμια και παλτά γιατί είναι χοντρό, αλλά εκεί αν πας σε μαγαζί και πάρεις έτοιμο με πραγματικά καλό ύφασμα και χωρίς ίχνος πλαστικό νήμα θα σε γυρίσουν μπρούμητα έτσι κι αλλιώς.
Για μένα αν σε απασχολεί τόσο πολύ η αντοχή πήγαινε σε ένα ράφτη και ράφτο, και διάλεξε το καλύτερο ύφασμα, η διαφορά είναι μηδαμινή σε πουκάμισα, μπλουζάκια και παντελόνια. Μπορούν να σου φτιάξουν ότι θες και θα σου πέφτει πολύ καλύτερα από λακόστ, απλά δε θα έχει ταμπελάκι.
Διαφορά μεγάλη κάνει το καλό ύφασμα σε κουστούμια και παλτά γιατί είναι χοντρό, αλλά εκεί αν πας σε μαγαζί και πάρεις έτοιμο με πραγματικά καλό ύφασμα και χωρίς ίχνος πλαστικό νήμα θα σε γυρίσουν μπρούμητα έτσι κι αλλιώς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 11 Ιούλ 2018, 11:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν υπαρχει διαφορετικο ποσοστο κερδους στις πολυτελεις η μη μαρκες, ουτε σε κανενα προιον.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Είχε κανείς μαγαζί να μας εξηγήσει το περιθώριο κέρδους στις πολυτελείς μάρκες;
ο εμπορος, το πουλα οσο περισσοτερο (νομιζει πως) μπορει. καθενας κρινει αν τον συμφερει να πουλησει με μεγαλο η μικρο ποσοστο, αναλογα την περιοχη, την εποχη, τον πελατη, και τις λοιπες συνθηκες. συχνα κρινουν λαθος, βεβαια.
παραδειγματα.
θελω ενα σετ μπουζι για την εξωλεμβια. δεν τα βιαζομαι, τα θελω για ρεζερβα. παω στο μαγαζακι της γειτονιας, δεν εχει, παραγγελνει και περιμενω καποια στιγμη να μου τα φερει. μετα απο καμμια βδομαδα, λεω δε γαμιε, θα παραγγειλω απο το νετ, τα βρισκω 1.70 το καθενα, αλλα ειναι πολλα τα μτφ και αποφασιζω να περιμενω το γειτονα. το βασικο μου προβλημα ειναι οτι δεν εχω το χρονο να φυγω απο το μαγαζι και να παω καπου να αγορασω. τυχαινει ομως καπου να συναντησω ενα ανοιχτο μαγαζι, μπαινω, και μου λεει 4.50 το ενα, ε. του πουστη, δεν τα παιρνω. μετα απο λιγες μερες ξανασυναντω αλλο ανοιχτο μαγαζι, μου λεει 3.30 και παιρνω ενα σετ γιατι ηταν σαββατο και την επομενη θα ημουν στη θαλασσα με πιτσιρικια, και δεν ηθελα να εχω ελλειψη στα εργαλεια μου, ποτε δεν ξερεις. σημερα ταφερε κι ο γειτονας, με 2.00, τα πηρα, να εχω καβα.
χρειαζομαι κατι o-ring. εχω και στο δικο μου μαγαζι, αλλα οχι το συγκεκριμμενο νουμερο. ξερω το κοστος τους, και ειναι κατι λιγα λεπτα, πιο συχνα τα χαριζω στους πελατες, παρα ζηταω λεφτα. τσαμπα ο κοπος μου να ψαχνω ρεστα για 0.03 ευρω. χρειαζομαι 4 κομματια, ζηταω 10 να βρισκονται, και για να δωσω κανα 50λεπτο, ετσι για τον κοπο του ανθρωπου που θα τα φερει απο το ραφι. 6 ευρω. μου γυριζει το ματι, αλλα τα παιρνω γιατι αν ψαξω να τα βρω αλλου, πιο πολυ βενζινη και κοπο θα καταναλωσω.
πολλοι ζουν ακομη στον προηγουμενο αιωνα, δεν εχουν μελλον.δεν καταλαβαινουν οτι οι τιμες για καθε πριον, ειναι ενα γκουγκλισμα μακρια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Γιατι;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 10:23 Αγόρασα ποδήλατο που δεν καβαλάω και μπασκέτα χωρίς να παίζω μπάσκετ. Παλιότερα δεν άλλαζα ρούχα αν δεν τα είχα λιώσει και τώρα έχω μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που ποτέ δεν φοράω και μια αποθήκη από άχρηστα πράγματα από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι πολυθρόνες για gaming που ποτέ δεν χρησιμοποιώ.
- Chilloutbuddy
εγώ συνήθως παίρνω κεσεδάκια ποικιλία oring να βρίσκονται, πάλι ακριβά είναι στα $3 αλλά δε βαριέσαι, απ'το να περιμένεις
εχω παρομοιο σετ των 50τμχ, και το πουλαω 2 ευρω. ειναι σπανιο ομως να ταιριαξεις ακριβως αυτο που θες. αν ηταν για καμμια βρυση ξερογω μπορει ναβαζα κατι στο περιπου, για τη μπουκαλα του power trim ομως δεν ειναι να παιζεις.Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 11:07 εγώ συνήθως παίρνω κεσεδάκια ποικιλία oring να βρίσκονται, πάλι ακριβά είναι στα $3 αλλά δε βαριέσαι, απ'το να περιμένεις
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ρε πατε καλα; το ανοιξα και γω να δω τι θα φαμε!
- Chilloutbuddy
ναι ρε, εγώ για βρύσες λέω και για το ηλεκτρονικό τσιγάροΑσέβαστος έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 11:18εχω παρομοιο σετ των 50τμχ, και το πουλαω 2 ευρω. ειναι σπανιο ομως να ταιριαξεις ακριβως αυτο που θες. αν ηταν για καμμια βρυση ξερογω μπορει ναβαζα κατι στο περιπου, για τη μπουκαλα του power trim ομως δεν ειναι να παιζεις.Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 11:07 εγώ συνήθως παίρνω κεσεδάκια ποικιλία oring να βρίσκονται, πάλι ακριβά είναι στα $3 αλλά δε βαριέσαι, απ'το να περιμένεις
φτηνός είσαι πάντως (για ελλάδα).
-
mec
Αυτό το 40% που λες, ονομάζεται κόστος καταχρηστικά. Είναι η τιμή που αγόρασε ο καταστηματάρχης από τον εισαγωγέα ή την αποθήκη μάρκας. Αφορά τους ανεξάρτητους εμπόρους. Στις μεγάλες μάρκες που έχουν δικά τους μαγαζια πχ σε στυλ franchising, το κόστος είναι η εργαστηριακή τιμή. Η αγορά ποσοτητων δεν περνάει από εισαγωγείς αλλά έχουν δικούς τους διαπραγματευτές (εδώ στη Γαλλία τους λέμε αγοραστές) που περνάνε συμφωνίες με εργαστήρια σε τριτοκοσμικές χώρες.Ό,τι αγοράζεται πωλείται γενικά στο οχταπλάσιο, αλλά η τελική τιμή πώλησης εξαρτάται από το πλάνο, όπως το ανέφερε και ο Φοσίλης παραπάνω.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 09:49Ευχαριστώ πολύ. Άρα το 60% off είναι στο κόστος. Αυτό ακριβώς μου είχε πει και ένας έμπορος ,που έχει ένα μαγαζί με πολυτελείς ανδρικές μάρκες στην Ικτίνου, απλά δεν ήμουν σίγουρος αν λέει αλήθεια. Το μαγαζί έχει πάντα μόνο την τελευταία κολεξιόν των οίκων που συνεργάζεται.ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:50Είχα περάσει ένα φεγγάρι πριν αρκετά χρόνια από ένα καλό μαγαζί αλλά δεν θυμάμαι να σου πω τιμές. Αν η μνήμη δεν με απατά κάτι που αγοράζαμε 50 Ευρώ πρέπει να το δίναμε 150+. Όταν λοιπόν σε συγκεκριμένα παλιά κομμάτια έβαζαν 70% έκπτωση τα δίναμε οριακά κάτω του κόστους.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:52
Όχι η αλήθεια είναι πως στο πουκάμισο που πήρα υπήρχε ένα 40(medium) που πήρα εγώ και ένα 46(ΧΧΧL) και όλα τα σουπερ εκπτωτικά ήταν ένα δυο νούμερα το καθένα.Φυσικά ότι νούμερο και να φορούσες, κάτι θα έβρισκες που θα σου έκανε,απλά όχι σε κάθε σχέδιο. Πάλι όμως δεν μπορώ να φανταστώ πως η Lacoste μπαίνει μέσα. Τιμές χονδρικής ξέρει κανένας επαγγελματίας;
Σε κάθε σεζόν έμεναν μεγέθη απούλητα τα οποία τα ανεβοκατέβαζες στην αποθήκη στις περιόδους εκπτώσεων για πολύ καιρό. Αν το μαγαζί ήταν αλυσίδα υπήρχε πιθανότητα να ζητηθούν από άλλο υποκατάστημα και να φύγουν. Αλλιώς σου έμεναν να πιάνουν χώρο. Ήταν τρελή μαντεψιά να αποφασίσεις αν θα φέρεις 5 κουστούμια χ νούμερο, 3 ψ και 6 ω. Αν δεν σου έβγαινε ή για κάποιο λόγο διάλεγε αλλιώς η πελατεία σου είχες πρόβλημα.
Μη σου φαίνεται υπερβολικό το ποσοστό κέρδους. Το καλό μαγαζί είχε αδιανόητα υψηλό ενοίκιο καθώς ήταν σε τοπ περιοχή. Εκτός αυτού γίνονταν και κάποιες τροποποιήσεις για να φέρουμε το ρούχο στο σώμα του πελάτη (συχνά μανίκια, παντελόνι) οι οποίες είναι μέσα στην τιμή. Αν βάλεις και τα κόστη για διαφήμιση όπου ακόμα και το υλικό της βιτρίνας το πλήρωνες στον οίκο με εγκεκριμένα σχέδια για το πως πρέπει να στηθεί ανάλογα με το concept της εποχής, καταλαβαίνεις ότι το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης ανέβαινε δραστικά. Αν προσθέσεις και τις κλεψιές καταλαβαίνεις...
Μη πέφτουμε στην παγίδα που συχνά ακούω κάποιους να λένε μα πόσο κέρδος βγάζουν αυτοί στα cafe που με μια κουταλιά υλικό χρεώνουν 3-4 Ευρώ. Δεν πάει έτσι. Συνήθως το κόστος του χώρου είναι το πρώτο που πληρώνεις και όχι το προϊόν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 119 Απαντήσεις
- 3353 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γράφων
-
- 2 Απαντήσεις