Γιατί να μη φταίει και το ένα και το άλλο; Όταν έχεις συγκεντρωμένους που φωνάζουν με πάθος συνθήματα πόσες πιθανότητες δίνεις να είναι προσεκτικοί να τηρούν αποστάσεις και να φοράνε μάσκες;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Κάτι τέτοιο έχω αρχίσει να πιστεύω κι εγώ. Καταλαβαίνουν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν αυστηρά μέτρα και να τα διατηρήσουν για μεγάλο διάστημα γιατί θα είχαν τρελή δυσαρέσκεια. Θέλουν κάπως να δει και να φοβηθεί ο κόσμος από το μέγεθος της εξάπλωσης ώστε μετά να πειθαρχήσει πιο εύκολα*. Μεγάλο ρίσκο όμως γιατί η πράξη έχει δείξει ότι το πράγμα μπορεί να ξεφύγει και να μη μαζεύεται.foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:06 Τώρα είμαστε σε μια φάση που έρχεται στ' αλήθεια η καταστροφή αλλά κανείς δεν το πιστεύει για τον απλούστατο λόγο ότι πέρασαν πέντε μήνες ασυδοσίας που εν πολλοίς συνεχίζονται. Μόνο όταν γίνουν δεκάδες ή εκατοντάδες οι ημερήσιες κάσες θα συνέλθουν οι μαλάκες.
* Μοιάζει σαν να κάνουν κουμάντο οι επικοινωνιολόγοι και όχι οι γιατροί από τον Ιούνιο και μετά. Και τέτοιου είδους διαχείριση την έχουμε δει από διάφορες ηγεσίες ξανά και ξανά με τραγικά αποτελέσματα (χιντ: χρεωκοπία και μνημόνια).
-
Εμπεδοκλής
Φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμένα. Επίσης δεν είμαι όλη την ημέρα σε αναμονή να μου απαντήσεις.Stalker έγραψε: 22 Οκτ 2020, 09:49Αργοπορημένη απάντηση γιατί δεν είμαι όλη μέρα στο φόρουμ και το νήμα τρέχει, αλλά τι βλακείες λες πάλι;Εμπεδοκλής έγραψε: 21 Οκτ 2020, 18:43 Και για να μη σε κουράζω
Θνητότητα = Αριθμός θανάτων ανθρώπων που διαγωνίστηκαν με τη νόσο Χ / Αριθμός ανθρώπων που διαγωνίστηκαν με τη νόσο Χ.
Ο παρανομαστής δεν είναι ο συνολικός πληθυσμός. Κατάλαβες πόσα λάθη έχεις κάνει για να υποστηρίξεις ένα τεράστιο νούμερο.
Γιατί επιμένεις σε κάτι που δεν ξέρεις; Γιατί; Ήρεμα ρωτάω.Stalker έγραψε: 22 Οκτ 2020, 09:49 Θνησιμότητα είναι οι νεκροί ανά κρούσματα, όχι θνητότητα που είναι η ιδιότητα του να μην είσαι αθάνατος, αν βάλεις για κρούσματα τον πληθυσμό που είπα, παίρνεις τα νούμερα που έβαλα.
Ο δείκτης θνητότητας (fatality rate) αφορά το ποσοστό των θανατηφόρων περιστατικών, με άλλα λόγια την αναλογία των θανάτων σε σχέση με τους νοσούντες.
https://www.skai.gr/news/ygeia/koronoio ... isimotitas
Σε καμία νόσο δεν είχαμε 100% του πληθυσμού να νοσήσει. Βγάζεις νούμερα κυριολεκτικά από τον κώλο σου για να υποστηρίξεις τι ακριβώς; Χώρια που κάνεις λάθος πράξεις, συνεχίζεις να μπερδεύεις τη θνητότητα με τη θνησιμότητα και γενικά να υποστηρίζεις μπούρδες.Stalker έγραψε: 22 Οκτ 2020, 09:49 Αν βάλεις και την Ρωσσία φτάνεις σε τρέχον πληθυσμό 747,777,594
άτομα. Αν όλοι αυτοί κολλήσουν κωρονοϊό με αζύγιστη θνησιμότητα 0.23% θα θρηνήσουμε 1.719.888 νεκρούς. Αν κολλήσει το 70% (ένα ballpark νούμερο για ανοσία αγέλης, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ΠΟΤΕ με φυσικό τρόπο) πάμε στους 1.203.921 νεκρούς που στον τάφο τους πρέπει να γράψει θύμα κυβερνητικής ολιγωρίας και ανεύθυνων γεροντοέφηβων που την είδαν πολύ μάγκες για να ακολουθήσουν τα μέτρα που σύστησαν οι ειδικοί.
Χώρια που όλοι αυτοί δεν θα πεθάνουν σε μία ημέρα αλλά σε βάθος ετών, όπως συμβαίνει με τα πάντα·...
- hellegennes
foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 09:22 Επειδή σήμερα ο φίλος Χελληγενής έχει γενέθλια κερδίζει 16% ασυλία από τη δίκαιη οργή μου απέναντι σε ό,τι ενοχλητικούς ισχυρισμούς παραθέσει.
Χρόνια μας πολλά, ρε καργιόλη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έχετε γενέθλια κι οι δυό; Χρόνια σας πολλά και καλά!hellegennes έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:23foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 09:22 Επειδή σήμερα ο φίλος Χελληγενής έχει γενέθλια κερδίζει 16% ασυλία από τη δίκαιη οργή μου απέναντι σε ό,τι ενοχλητικούς ισχυρισμούς παραθέσει.![]()
- hellegennes
Και ονομαστική εορτή κοινή.ST48410 έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:26Έχετε γενέθλια κι οι δυό; Χρόνια σας πολλά και καλά!hellegennes έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:23foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 09:22 Επειδή σήμερα ο φίλος Χελληγενής έχει γενέθλια κερδίζει 16% ασυλία από τη δίκαιη οργή μου απέναντι σε ό,τι ενοχλητικούς ισχυρισμούς παραθέσει.![]()
Να 'σαι καλά!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Θνησιμότητα είναι οι νεκροί διά τον συνολικό πληθυσμό της εκάστοτε πληθυσμιακής ομάδας για την οποία μετράς θνησιμότητα και συνήθως εκφράζεται σε πλήθος νεκρών / 100.000 πληθυσμό. Θνητότητα είναι οι νεκροί μιας πάθησης/νόσου διά τον πληθυσμό των πασχόντων/νοσούντων.Stalker έγραψε: 22 Οκτ 2020, 09:49Αργοπορημένη απάντηση γιατί δεν είμαι όλη μέρα στο φόρουμ και το νήμα τρέχει, αλλά τι βλακείες λες πάλι;Εμπεδοκλής έγραψε: 21 Οκτ 2020, 18:43 Και για να μη σε κουράζω
Θνητότητα = Αριθμός θανάτων ανθρώπων που διαγωνίστηκαν με τη νόσο Χ / Αριθμός ανθρώπων που διαγωνίστηκαν με τη νόσο Χ.
Ο παρανομαστής δεν είναι ο συνολικός πληθυσμός. Κατάλαβες πόσα λάθη έχεις κάνει για να υποστηρίξεις ένα τεράστιο νούμερο.
Θνησιμότητα είναι οι νεκροί ανά κρούσματα, όχι θνητότητα που είναι η ιδιότητα του να μην είσαι αθάνατος, αν βάλεις για κρούσματα τον πληθυσμό που είπα, παίρνεις τα νούμερα που έβαλα.
Π.χ. σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η θνησιμότητα της γρίπης είναι 10 / 100.000 πληθυσμού, δηλαδή περίπου 1000 τον χρόνο, ενώ η θνητότητά της είναι 0,1% (υπολογίζεται ότι ετησίως νοσεί το 10% του πληθυσμού).
Η δε θνητότητα χωρίζεται σε CFR και IFR. Το πρώτο είναι το κλάσμα καταγεγραμμένων θανάτων ως προς τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ενώ το δεύτερο είναι το κλάσμα του συνόλου των θανάτων ως προς το σύνολο των νοσούντων. Αμφότερα υπολογίζονται ως εκτιμήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 22 Οκτ 2020, 10:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θα μπορούσαν αλλά δε θέλουν. Δεν είναι το ίδιο. Επίσης δε χρειάζονταν αυστηρά μέτρα. Χρειαζόταν αυστηρή εφαρμογή των κανονικών μέτρων. Στην ουσία είχαμε μια φάση όπως τον αντικαπνιστικό όταν κανένας δεν το έπαιρνε πάνω του να ισχύσει.ST48410 έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:13Κάτι τέτοιο έχω αρχίσει να πιστεύω κι εγώ. Καταλαβαίνουν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν αυστηρά μέτρα και να τα διατηρήσουν για μεγάλο διάστημα γιατί θα είχαν τρελή δυσαρέσκεια.foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:06 Τώρα είμαστε σε μια φάση που έρχεται στ' αλήθεια η καταστροφή αλλά κανείς δεν το πιστεύει για τον απλούστατο λόγο ότι πέρασαν πέντε μήνες ασυδοσίας που εν πολλοίς συνεχίζονται. Μόνο όταν γίνουν δεκάδες ή εκατοντάδες οι ημερήσιες κάσες θα συνέλθουν οι μαλάκες.
Μιλάμε για δέκα εκατομμύρια μαλάκες που παραβιάζουν όλοι κάθε μέτρο δείχνοντας ο ένας τον άλλον ότι αυτός φταίει κι όχι εγώ.ST48410 έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:07Γιατί να μη φταίει και το ένα και το άλλο; Όταν έχεις συγκεντρωμένους που φωνάζουν με πάθος συνθήματα πόσες πιθανότητες δίνεις να είναι προσεκτικοί να τηρούν αποστάσεις και να φοράνε μάσκες;
-
Planis
Αρχίζεις τώρα και τις σοφιστείες. Εκτός αυτού, όταν λες ότι όλοι παραβιάζουν τα μέτρα, ισχύει ο κανόνας «όλοι ίσον κανένας» και αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Άλλο είναι φυσικά να «παραβιάζεις τα μέτρα» επειδή αγκάλιασες στον δρόμο έναν φίλο σου που είχε καιρό να τον δεις και άλλο να μαζεύονται 20.000 έξω από το εφετείο ο ένας πάνω στον άλλον. Προφανώς και δεν θα τηρούν όλοι τα (παράλογα) μέτρα που έχουν θεσπίσει οι πολιτικοί για διάφορους λόγους. Την άνοιξη μάλιστα με την καραντίνα, οι μόνοι οι οποίοι δεν τηρούσαν τα μέτρα ομαδικώς ήταν οι λαθρομετανάστες, οι κκέδες και οι γύφτοι.foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:34Μιλάμε για δέκα εκατομμύρια μαλάκες που παραβιάζουν όλοι κάθε μέτρο δείχνοντας ο ένας τον άλλον ότι αυτός φταίει κι όχι εγώ.ST48410 έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:07Γιατί να μη φταίει και το ένα και το άλλο; Όταν έχεις συγκεντρωμένους που φωνάζουν με πάθος συνθήματα πόσες πιθανότητες δίνεις να είναι προσεκτικοί να τηρούν αποστάσεις και να φοράνε μάσκες;
Ναι αυτό ακριβώς βλέπουμε γύρω μας. Τον έναν στους χίλιους που αγκαλιάζει τον φίλο του γιατί είχε καιρό να τον δει. Όχι τους άλλους 999 που βλέπουν κάθε μέρα δέκα φίλους τους στην καφετέρια και ενώνουν τα τραπέζια. Αν όντως έκανε κάποια ποιοτική ή ποσοτική διαφορά το Εφετείο θα υπήρχε ασυνέχεια. Αντί για αυτό έχουμε μια κανονικότατη ανοδική καμπύλη που ανεβαίνει ομαλότατα (και επιταχυνόμενα) από τις αρχές Αυγούστου.Planis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:44
Αρχίζεις τώρα και τις σοφιστείες. Εκτός αυτού, όταν λες ότι όλοι παραβιάζουν τα μέτρα, ισχύει ο κανόνας «όλοι ίσον κανένας» και αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Άλλο είναι φυσικά να «παραβιάζεις τα μέτρα» επειδή αγκάλιασες στον δρόμο έναν φίλο σου που είχε καιρό να τον δεις και άλλο να μαζεύονται 20.000 έξω από το εφετείο ο ένας πάνω στον άλλον.
-
Planis
Προφανώς δεν γίνεται να παίξουμε την κολοκυθιά. Ένας έξυπνος άνθρωπος σαν κι εσένα σίγουρα αντιλαμβάνεται υποθέτω ότι η απόλυτη τήρηση τέτοιων μέτρων είναι σαν να κυνηγάς Χίμαιρα. Πρακτικά δεν γίνεται. Άντι λοιπόν να ασχολείσαι με την κάθε παρέα και την κάθε οικογένεια, μπορείς να στρέψεις στα βέλη σου σε αυτούς οι οποίοι καθ' έξιν βλάπτουν -και έβλαπταν ανέκαθεν- τη δημόσια υγεία. Και αυτοί, όσο και αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς, δεν είναι αυτοί οι οποίοι ένωσαν δύο τραπέζια για να κάτσει μαζί μία παρέα έξι ατόμων. Σχετικά με το εφετείο, η άνοδος από τα 400 περίπου κρούσματα στα 865 ήταν μέσα σε δύο ημέρες. Δεν το λες και όχι εκρηκτική άνοδο και όλως τυχαίως συμπίπτει με τη συγκέντρωση. Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι δουλειά με το να βρίσκεις «κρούσματα» δεν γίνεται. Και αυτό είναι ένα κυνήγι Χίμαιρας όπως αποδεικνύεται.foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:46Ναι αυτό ακριβώς βλέπουμε γύρω μας. Τον έναν στους χίλιους που αγκαλιάζει τον φίλο του γιατί είχε καιρό να τον δει. Όχι τους άλλους 999 που βλέπουν κάθε μέρα δέκα φίλους τους στην καφετέρια και ενώνουν τα τραπέζια. Αν όντως έκανε κάποια ποιοτική ή ποσοτική διαφορά το Εφετείο θα υπήρχε ασυνέχεια. Αντί για αυτό έχουμε μια κανονικότατη ανοδική καμπύλη που ανεβαίνει ομαλότατα (και επιταχυνόμενα) από τις αρχές Αυγούστου.Planis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:44
Αρχίζεις τώρα και τις σοφιστείες. Εκτός αυτού, όταν λες ότι όλοι παραβιάζουν τα μέτρα, ισχύει ο κανόνας «όλοι ίσον κανένας» και αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Άλλο είναι φυσικά να «παραβιάζεις τα μέτρα» επειδή αγκάλιασες στον δρόμο έναν φίλο σου που είχε καιρό να τον δεις και άλλο να μαζεύονται 20.000 έξω από το εφετείο ο ένας πάνω στον άλλον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Planis την 22 Οκτ 2020, 10:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Έχει κατέβει ποτέ βίντεο από αυτά που λένε "δείτε το πριν το κατεβάσουν";The Rebel έγραψε: 22 Οκτ 2020, 01:03 Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Καταγγελια: Στην Χαλκίδα ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ, στην Αθήνα ΘΕΤΙΚΟΣ στον κοροϊδοϊό. ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΚΛΗΣΗ ασθενούς ΜΕΣΑ απο τον Αγιο Σάββα.
[img]https://i.postimg.cc/CK7z6qKs/imag ... .jpg[/img]
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μας δουλεύουν όλους κανονικά! Δείτε το πριν εξαφανιστεί:..
https://www.facebook.com/83864336285903 ... 9822346734
katohika.gr
- hellegennes
Ε, όχι και δεν υπάρχει ασυνέχεια:foscilis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:46Ναι αυτό ακριβώς βλέπουμε γύρω μας. Τον έναν στους χίλιους που αγκαλιάζει τον φίλο του γιατί είχε καιρό να τον δει. Όχι τους άλλους 999 που βλέπουν κάθε μέρα δέκα φίλους τους στην καφετέρια και ενώνουν τα τραπέζια. Αν όντως έκανε κάποια ποιοτική ή ποσοτική διαφορά το Εφετείο θα υπήρχε ασυνέχεια. Αντί για αυτό έχουμε μια κανονικότατη ανοδική καμπύλη που ανεβαίνει ομαλότατα (και επιταχυνόμενα) από τις αρχές Αυγούστου.Planis έγραψε: 22 Οκτ 2020, 10:44

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 118 Απαντήσεις
- 5908 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
-
- 35 Απαντήσεις