!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Δημοκρατικός έγραψε: 20 Οκτ 2020, 22:43
Στύγιος έγραψε: 20 Οκτ 2020, 20:11 Απ' αύριο δε θα φορώ κι εγώ μάσκα ,δείχνοντας τη φωτό του Κούλη , και θα βήχω διαρκώς .
FFP2, με βαλβίδα εφόσον δεν απαγορεύονται ρητά, αποκλειστικά για την δική μας προστασία

Εικόνα
Καθόλου μάσκα κι ας έρθουν να μου κλάσουν μια μάντρα αρχίδια.

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΟΥΛΗ
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Αληθεύει ότι ο ιός ενδέχεται να μεταδίδεται και μέσα από τα μάτια? Τότε ουσιαστικά η χρήση μάσκας δεν είναι κάτι σχεδόν ανωφελο?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Στύγιος

lonelyrider έγραψε: 20 Οκτ 2020, 23:03 Αληθεύει ότι ο ιός ενδέχεται να μεταδίδεται και μέσα από τα μάτια? Τότε ουσιαστικά η χρήση μάσκας δεν είναι κάτι σχεδόν ανωφελο?
Ναι , αν του-της πετάξεις τα ματάκια έξω.
Στύγιος

Υπάρχει και πιο χυδαίο σενάριο ,αλλά κωλύομαι να το αναφέρω.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

foscilis έγραψε: 20 Οκτ 2020, 20:10
nick έγραψε: 20 Οκτ 2020, 19:54
Ο Κουλης τα παει πολυ καλυτερα απο τις περισσοτερες ευρωπαικες χώρες.
Και πολύ χειρότερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες
Τις εξής 3, τη Σλοβακία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία (με την τελευταία όχι πολύ χειρότερα).

Από ένα σύνολο 47 κρατών, συνυπολογίζοντας όλη την Ευρώπη μέχρι τα Ουράλια και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Α, ναι, αν συνυπολογίζουμε και τις τελευταίες υπάρχει και μια τέταρτη καλύτερη, η Κύπρος.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Εγκρινω να θεωρηθεί Μεση Ανατολη η Κυπρος κι ας αδυνατιζει κατα 25% το επιχείρημά μου.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

lonelyrider έγραψε: 20 Οκτ 2020, 23:03 Αληθεύει ότι ο ιός ενδέχεται να μεταδίδεται και μέσα από τα μάτια? Τότε ουσιαστικά η χρήση μάσκας δεν είναι κάτι σχεδόν ανωφελο?

μάτια, δέρμα αν έχεις πληγή λέει, ή αν τύχει σε ιδρωματοποιό αδένα λέει, ή αν τύχει σε τριχοθύλακα. αυτοψίες επιβεβαιώνουν πως επιμολύνεται και ο έσω ούς. αλλά αυτά είνα ανθυπολεπτομέρειες, ας μην πιστεύουμε τι λένε στο ίντερνετ :102:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 21 Οκτ 2020, 00:34 Εγκρινω να θεωρηθεί Μεση Ανατολη η Κυπρος κι ας αδυνατιζει κατα 25% το επιχείρημά μου.
:smt005: :smt005: :smt005:

Για μια φορά σ' αυτό το νήμα θα συμφωνήσουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Φυσικά, όλοι οι ιοί του αναπνευστικού μεταδίδονται και από τα μάτια. Είναι από τους κύριους τρόπους μετάδοσης και αυτό συμβαίνει γιατί πιάνουμε πολύ συχνά τα μάτια μας, τα τρίβουμε, κτλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Οχι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πίνακας αύξησης της θνησιμότητας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχουν τέσσερις χώρες με μειωμένη θνησιμότητα που δεν τις έβαλα στον πίνακα (Σουηδία, Νορβηγία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο). Τρομερή άνοδος στην Σλοβακία, την Κροατία, την Ιταλία και την Γερμανία (+235%, +108%, +100% και +75% αντίστοιχα). Η Ελλάδα στην μέση, με +47%. Αυτά κάνουν οι πορείες. Η θέση της Ελλάδας σε θνησιμότητα ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι η 23η από τις 37 (έχουν εξαιρεθεί τα μικροκράτη), ίδια με της προηγούμενης εβδομάδας.

Εικόνα

Ηλιακά γκρουπ νεκρών τον Οκτώβριο:
-----------------------------------------------
0-17: 0 (0%)
18-39: 0 (0%)
40-64: 18 (13% των συνολικών θανάτων), 0,60% επί των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του γκρουπ
65+: 119 (87% των συνολικών θανάτων), 12,8% επί των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του γκρουπ

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν τον Οκτώβριο μόνο, όχι το σύνολο από την αρχή της καταμέτρησης. Οι θάνατοι είναι θάνατοι Οκτωβρίου, τα ποσοστά αφορούν αυτά τα στοιχεία και είναι υπολογισμένα επί των κρουσμάτων Οκτωβρίου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Φαντάζομαι αυτές τις συζητήσεις στο υποθετικό σενάριο που θα είχαμε Σύριζα στην κυβέρνηση.
Εντελώς ανάποδα όλα!
Μέχρι και τα κανάλια θα ωρύονταν για τα ίδια μέτρα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Κάτι ενδιαφέρον από τον Ολλανδικό ΕΟΔΥ (RIVM):

Εικόνα

Αυτή η πίτα δείχνει το ποσοστό των φορέων covid-19 που κόλλησε τον ιό από κάθε ηλικιακή ομάδα. Δηλαδή δείχνει πόσο συχνά κάθε ηλικιακό γκρουπ έχει μεταδώσει τον ιό σε άλλους. Το γκρουπ 0-3 δεν φαίνεται καθόλου γιατί είναι μόλις 0,3%. Το 94,4% της πίτας είναι ενήλικες.

Αυτό επειδή έγινε ερώτηση κατά πόσο τα παιδιά φαίνεται να μεταδίδουν τον ιό. Δεν μοιάζει να τον μεταδίδουν ιδιαίτερα. Η ημερομηνία ενημέρωσης της συγκεκριμένης σελίδας είναι 14/10/2020.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

kameron έγραψε: 21 Οκτ 2020, 00:21
foscilis έγραψε: 20 Οκτ 2020, 20:10
nick έγραψε: 20 Οκτ 2020, 19:54Ο Κουλης τα παει πολυ καλυτερα απο τις περισσοτερες ευρωπαικες χώρες.
Και πολύ χειρότερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες
Τις εξής 3, τη Σλοβακία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία (με την τελευταία όχι πολύ χειρότερα).

Από ένα σύνολο 47 κρατών, συνυπολογίζοντας όλη την Ευρώπη μέχρι τα Ουράλια και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Α, ναι, αν συνυπολογίζουμε και τις τελευταίες υπάρχει και μια τέταρτη καλύτερη, η Κύπρος.
To πρόβλημα με την Κύπρο είναι πως στο Worldometer αναφέρονται μόνο τα κρούσματα στους Ελληνοκύπριους, ενώ στον πληθυσμό υπολογίζονται και οι Τουρκοκύπριοι.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 20 Οκτ 2020, 22:43 Λοκνταουν μονο σε περιπτωση που αρρωστησει ο Μητσοτακης κ δεν μπορει να παει διακοπες.
Καλο...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”