nik_killthemall έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:52
Ε νόμιζα πως την υποκριτική διανόηση μίστερ μαξ την ξεπεράσαμε αλλά μάλλον όχι ...
για μένα το θέμα δεν ήταν στην παρθενία της παναγίας και το πως αυτή διατηρήθηκε (θεός είναι στο κάτω κάτω ότι υπέρλογο κόλπο γουστάρει κάνει), για μένα το θέμα είναι στο 13 ετών κυοφορούσα ... θα όφειλε ο θεός να σεβαστεί αυτά που 2000 χρόνια μετά ο προηγμένος άνθρωπος θα θεωρεί ορθώς κοριτσάκια, και που τότε οι πιθηκάνθρωποι θεωρούσαν γυναίκες.
Και οκ αν όλο αυτό το λάβουμε ως μύθο (όπως δηλ. λαμβάνουμε την παρθένα Αθηνά) οκ δε γαμιέται συμφωνα με τον μύθο λοιπόν η 13 χρονη παρθένα κυοφόρησε την μια υπόσταση του θεού, αλλά να το πούμε πως είναι μύθος (όπως λέμε πως είναι μύθος ο χειρούργος ήφαιστος) μην το κρύβουμε και λέμε κυριολεκτικά για 13χρονες που εγκαστρώθηκαν απτο άγιο πνεύμα για λόγους δογματισμών, πολιτικής, χριαστιανοελλάδας και δεν ξέρω τι άλλο ...
Κάπου ζαλίστηκα.
Αποφάσισε τι θες να πούμε και θα το πούμε και για τις δύο θρησκείες. Το να λέμε για 13χρονες που εγκαστρώθηκαν απ' το άγιο πνεύμα χωρίς να λέμε ποιος γκάστρωσε τον Δία, ως σχήμα τουλάχιστον, γέρνει. Απλώς φαντάσου σκηνικό να υπάρχει δωδεκαθεϊστικό ή πολυθεϊστικό φόρουμ και να μπαίνει ο κάθε σκίουρος κάθε τόσο και να ρωτάει ποιος γκάστρωσε τον Δία, πόσες γκάστρωσε ο Δίας, πόσοι την Αφροδίτη, πως γινόταν το σηκώτι του Προμηθέα, γιατί έφαγε τα παιδιά του ο Κρόνος, γιατί θυσίασε την κόρη του ο Αγαμέμνων, γιατί λατρεύουν το ζόμπι την Περσεφόνη και ότι όλα αυτά τα λένε κυριολεκτικά για λόγους πολιτικής, αρχαιογκαγκανίασης και δεν ξέρω τι άλλο...
Σου φαίνεται λίγο άβολο όλο αυτό, έτσι δεν είναι; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν όντως πρέπει να μπει στο παιχνίδι η κυνική διάθεση, η ψυχρή λογική και ότι άλλο γουστάρουν τα ορθάνοιχτα πνεύματα, χωρίς καμμία ωραιοποίηση, προσωπικώς δεν έχω πρόβλημα. Αλλά ας αποφασίσουν. Από τη μία οξυδερκείς ανατόμοι

και από την άλλη αλλοπαρμένοι συννεφούληδες, δε λέει.