Rakomelofronas έγραψε: 17 Οκτ 2020, 16:28
Το επιχείρημα "Η Κίνα τα βάζει με τους θρησκόληπτους" είναι της ίδιας συνομοταξίας με το "Η χούντα έφτιαξε δρόμους", το "Οι (Ιταλοί) φασίστες είναι οι μόνοι που τα έβαλαν αποτελεσματικά με τη μαφία", το "Η Σοβιετική Ένωση έφερε τον ηλεκτρισμό στα χωριά" και το "Οι ναζί μείωσαν δραστικά την ανεργία".
Οι μουσουλμάνοι είναι η ανερχόμενη πνευματική δύναμη στην Ευρώπη και οι κυριότεροι θύτες εγκλημάτων θρησκευτικού χαρακτήρα παγκοσμίως. Όσοι διαβλέπουν πλήρη και μόνιμη εκκοσμίκευση των Ευρωπαίων δεν λαμβάνουν υπόψη τους τόσο τη μετανάστευση όσο και τους δείκτες γεννητικότητας. Οι συνέπειες θα φανούν σε βάθος χρόνου. Αυτά που βλέπουμε τώρα είναι τα βίαια προεόρτια.
αν αφεθει ετσι χωρις να συντριβουν οι αντεθνικες ελιτ με κάθε μεσο ετσι θα γινει εχουμε την χαραυγη του νεου μεσαιωνα και χωρις να γινουν ενοπλες μετακινήσεις βαρβαρικών όπως εγινε με τις γερμανικες φυλες τον 5ο αιωνα μΧ
εδώ στην ελλαδα που την κανανε μπορντελο υπαρχει καποια ελπιδα να τα κανουν φουτανα με την τουρκια οι ανθελληνικες ελιτ και να αρχισουν να πεφτουν κεφαλια στο γουδι
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Ε γι αυτό λέω ότι δεν είναι ασύμβατα αυτά που λέμε. Αλλά οι σταθερές πρέπει να είναι αποδείξιμες, όχι ιεροί πάπυροι, αλλιώς πάλι στο κενό πας
Ό,τι και να αποδείξει ο άνθρωπος, το γιατί γεννιέται και πεθαίνει δεν πρόκειται να το κατανοήσει. Και ειδικά το δεύτερο ούτε να το αποδεχτεί. Αυτό το κενό συμπληρώνει η πίστη σε κάτι το ανώτερο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 17 Οκτ 2020, 21:45, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
wooded glade έγραψε: 17 Οκτ 2020, 16:38
Λακασματέας το θύμα.
Αφού είναι προσβολή της ισλαμικής θρησκείας να κάνεις σκίτσο τον Μωάμεθ, πως να το κάνουμε ;
Εμείς ανεχόμαστε μερικά σκίτσα με τον Χριστό, όταν τον δείχνουν σαν καλό άνθρωπο, αλλά άμα είναι υβριστικά δεν τα ανεχόμαστε (το κομμουνιστικό κράτος τα επιτρέπει βέβαια).
Ο άλλος που τον σκότωσε ήταν τρομοκράτης και καλώς άνοιξε πυρ η αστυνομία εναντίον του, αλλά το θύμα ήταν λακασματέας.
Η αντίδραση στα σκίτσα θα μπορούσε να είναι η περιφρόνηση, να τον στείλεις στο Κόβεντρυ τον τύπο και όχι η χρήση βίας.
Εγώ τα έχω πει αυτά από τότε που βγήκε το "Satanic verses" το 1984 και έλεγε ο Χομεϊνί ότι θα τον εκτελέσει τον άλλον. Δεν άλλαξα γνώμη.
δεν πρεπει γουντι γλατι να γινεται ουτε να αρχισουν οι ετροι του εθνους κρατους να βρισκουν δικειολογιες
δεν με νοιαζει τι θεωρει ο μουσουλμαανος στην χωρα του να κοψει το λαιμο του εδώ όμως εχουμε άλλο τροπο ζωης
οποτε δεν του βρίσκουμε δικαιολογιτικα αλλα μπρος στη χωρα του ή αλλιως στρατόπεδα
τα αλλα είναι φουστιες
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Green Dragon έγραψε: 17 Οκτ 2020, 16:17
Δεν χρειάζεται να είναι αποδείξιμες ούτε πρέπει να δαιμονοποιούμε το συναίσθημα και να στηριζόμαστε μόνο στην λογική. Εγώ μπορεί να είμαι δεμένος συναισθηματικά με φίλους και φίλες μου και δεν χρειάζεται απόδειξη γι' αυτό αλλά καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι για ένα κοινωνικό είδος όπως ο άνθρωπος να λειτουργεί και σε αυτό το επίπεδο.
Όταν προσπαθείς να κάνεις force πράγματα όπως 'δεν είσαστε Έλληνες, είσαστε πολίτες του κόσμου' ή 'η θρησκεία είναι κακό πράγμα και πρέπει να είσαστε κενοί' ή 'δεν υπάρχει οικογένεια γιατί είμαστε όλοι μαζί', σπέρνεις ανέμους και θερίζεις θύελλες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να προσδιοριστούν με βάση την σταθερά του Planck γιατί δεν έχει συναισθηματική αξία.
Καλά, εδώ είναι σα να αποδέχεσαι ότι οι ισχυρισμοί που λες είναι πιο λογικοί και ότι μόνο συναισθηματικοί λόγοι είναι υπεράσπισης του έθνους, θρησκείας, οικογένειας δεν ξέρω τι. Δεν ισχύει.
Το ότι πολλοί επικαλούνται για τον εαυτό τους ότι είναι με τη λογική, έχει τόση αξία όση η επίκληση των χρυσαυγιτών ότι είναι πατριώτες.
Την ισοπέδωση δεν την κάνουν συγκεκριμένες ομάδες με βάση την ιδεολογία, επιβάλλεται και εντελώς απρόσωπα από τη φύση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού συστήματος. Αλλά αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη συζήτηση.
Δεν το έγραψα πολύ καλά, όχι, δεν λέω ότι ο προσδιορισμός πρέπει να έχει μόνο το συναίσθημα σαν στοιχείο αλλά ότι αυτό είναι απαραίτητο για να δέσει μια ομάδα. Τα κίνητρα που απορρέουν αποκλειστικά και μόνο από την λογική είναι αδύναμα και εφήμερα γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι (ευτυχώς γιατί δεν θα ήθελα να είμαι ρομπότ).
Η ισοπέδωση επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση αφού είναι απαραίτητη για να προχωρήσει αυτή (είναι επιδίωξη αφανισμού των διαχωριστικών γραμμών πράγμα φύσει αδύνατο, εκτός από λάθος). Ο καπιταλισμός δεν έχει σχέση μ' αυτό, θετική η αρνητική.
Θα μπορούσαμε να έχουμε παγκοσμιοποίηση, η οποία να είναι μόνο σε γιουτιουμπ, σε επιστημονικά θέματα, και σε πέντε-δέκα τομείς με διμερείς συνεργασίες. Εμείς έχουμε παγκοσμιοποίηση με ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου, ελεύθερο εμπόριο, μια τεράστια βιομηχανία μετακινήσεων (υψηλού περιβαλλοντολογικού κόστους) κοκ. Αυτά είναι του καπιταλισμού, και μάλιστα συγκεκριμένων ομάδων συμφερόντων μέσα του. Δεν είναι δεδομένα της παγκοσμιοποίησης,είναι του συγκεκριμένου τρόπου που έγινε.
sharp έγραψε: 16 Οκτ 2020, 21:48
Δεν οφείλουμε να το σεβαστούμε, όταν μάλιστα το παίζουμε και υπεράνω;
Όχι. Καμία άποψη δεν είναι άξια σεβασμού εκ των προτέρων. Ο σεβασμός κερδίζεται. Δεν είναι δεδομένος. Αν πιστεύεις ανοησίες εννοείται ότι θα λάβεις ειρωνεία και χλευασμό. Δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο σε αυτό.
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Οκτ 2020, 16:46
Θα μπορούσαμε να έχουμε παγκοσμιοποίηση, η οποία να είναι μόνο σε γιουτιουμπ, σε επιστημονικά θέματα, και σε πέντε-δέκα τομείς με διμερείς συνεργασίες. Εμείς έχουμε παγκοσμιοποίηση με ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου, ελεύθερο εμπόριο, μια τεράστια βιομηχανία μετακινήσεων (υψηλού περιβαλλοντολογικού κόστους) κοκ. Αυτά είναι του καπιταλισμού, και μάλιστα συγκεκριμένων ομάδων συμφερόντων μέσα του. Δεν είναι δεδομένα της παγκοσμιοποίησης,είναι του συγκεκριμένου τρόπου που έγινε.
Καπιταλισμός υπάρχει από την βιομηχανική επανάσταση και μετά και δεν είδα κάποια παγκοσμιοποίηση. Επίσης, ο καπιταλισμός είανι οικονομικό σύστημα ενώ η παγκοσμιοποίηση πολιτικό, περιλαμβάνει δηλαδή τα πάντα. Είναι πλήρες ιδεολόγημα.
wooded glade έγραψε: 17 Οκτ 2020, 16:38
Λακασματέας το θύμα.
Αφού είναι προσβολή της ισλαμικής θρησκείας να κάνεις σκίτσο τον Μωάμεθ, πως να το κάνουμε ;
Εμείς ανεχόμαστε μερικά σκίτσα με τον Χριστό, όταν τον δείχνουν σαν καλό άνθρωπο, αλλά άμα είναι υβριστικά δεν τα ανεχόμαστε (το κομμουνιστικό κράτος τα επιτρέπει βέβαια).
Ο άλλος που τον σκότωσε ήταν τρομοκράτης και καλώς άνοιξε πυρ η αστυνομία εναντίον του, αλλά το θύμα ήταν λακασματέας.
Η αντίδραση στα σκίτσα θα μπορούσε να είναι η περιφρόνηση, να τον στείλεις στο Κόβεντρυ τον τύπο και όχι η χρήση βίας.
Εγώ τα έχω πει αυτά από τότε που βγήκε το "Satanic verses" το 1984 και έλεγε ο Χομεϊνί ότι θα τον εκτελέσει τον άλλον. Δεν άλλαξα γνώμη.
δεν πρεπει γουντι γλατι να γινεται ουτε να αρχισουν οι ετροι του εθνους κρατους να βρισκουν δικειολογιες
δεν με νοιαζει τι θεωρει ο μουσουλμαανος στην χωρα του να κοψει το λαιμο του εδώ όμως εχουμε άλλο τροπο ζωης
οποτε δεν του βρίσκουμε δικαιολογιτικα αλλα μπρος στη χωρα του ή αλλιως στρατόπεδα
τα αλλα είναι φουστιες
Ποιό είναι το δικαιολογητικό και γιατί σου έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ ;
Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Οκτ 2020, 16:06
Ως ένα σημείο δεν είναι ασύμβατα. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε θέμα έχει γίνει ατομικό θέμα, θέμα πιστεύω και άποψης.
Ενώ κάποια θέματα έπρεπε να είναι κοινωνικά θέματα, κάποια άλλα καθαρά επιστημονικά.
Και αυτό από το ανελέητο κυνήγι κατά των σταθερών προέκυψε. Όταν σχετικοποιείς τα πάντα ο άλλος χάνει την γη κάτω απ' τα πόδια του. Δεν είμαστε φτιαγμένοι να λειτουργούμε μέσα στο χάος, χρειαζόμαστε μια ισορροπία μεταξύ χάους (δημιουργικότητα) και τάξης (λειτουργικότητα).
Καλά, εδώ είναι σα να αποδέχεσαι ότι οι ισχυρισμοί που λες είναι πιο λογικοί και ότι μόνο συναισθηματικοί λόγοι είναι υπεράσπισης του έθνους, θρησκείας, οικογένειας δεν ξέρω τι. Δεν ισχύει.
Το ότι πολλοί επικαλούνται για τον εαυτό τους ότι είναι με τη λογική, έχει τόση αξία όση η επίκληση των χρυσαυγιτών ότι είναι πατριώτες.
Την ισοπέδωση δεν την κάνουν συγκεκριμένες ομάδες με βάση την ιδεολογία, επιβάλλεται και εντελώς απρόσωπα από τη φύση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού συστήματος. Αλλά αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη συζήτηση.
Δεν το έγραψα πολύ καλά, όχι, δεν λέω ότι ο προσδιορισμός πρέπει να έχει μόνο το συναίσθημα σαν στοιχείο αλλά ότι αυτό είναι απαραίτητο για να δέσει μια ομάδα. Τα κίνητρα που απορρέουν αποκλειστικά και μόνο από την λογική είναι αδύναμα και εφήμερα γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι (ευτυχώς γιατί δεν θα ήθελα να είμαι ρομπότ).
Η ισοπέδωση επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση αφού είναι απαραίτητη για να προχωρήσει αυτή (είναι επιδίωξη αφανισμού των διαχωριστικών γραμμών πράγμα φύσει αδύνατο, εκτός από λάθος). Ο καπιταλισμός δεν έχει σχέση μ' αυτό, θετική η αρνητική.
Aυτά δεν είναι παγκοσμιοποίηση.
Δεδομένης της οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, ο πλανήτης θα ενσωματώνεται όλο και περισσότερο. Ακριβώς όπως οι οικογένειες απο τις σπηλιές σχημάτισαν φυλές και κράτη. Φυσική εξέλιξη είναι.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.