!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:14
Arisvilla έγραψε: 15 Οκτ 2020, 22:11
ST48410 έγραψε: 15 Οκτ 2020, 21:59 Το διάβασα. Κατά τη γνώμη μου είναι άλλο πράγμα να πεις ότι τελικά θα τιθασεύσεις τον ιό με ανοσία αγέλης που θα κτίσεις με εμβολιασμό και σταδιακή ανοσία όσων το έχουν ήδη περάσει και άλλο να πας στο μοντέλο Αγγλίας (που ακολουθήθηκε την Άνοιξη) για να αρρωστήσουν όσοι αρρωστήσουν πιο γρήγορα και να νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες. Αν ο Τσιόδρας αρχίσει να λέει ότι καλό θα ήταν να επιτρέψουμε ή να διευκολύνουμε τον ιό να διαδοθεί στην κοινότητα προκειμένου να αποκτήσουμε ανοσία, θα σου δώσω δίκιο.
Ο Τσιόδρας εφόσον λεει οτι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η ανοσία της αγέλης θεωρεί οτι υπάρχει μακροχρόνια ανοσία από τη λοίμωξη πράγμα που είναι αρκετά αμφίβολο όπως δείχνουν και τα περιστατικά επαναλοίμωξης, όπως δείχνει και η πράξη με τα ξεσπάσματα του ιου που υπάρχουν τώρα στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στο Μιλάνο στις πόλεις δηλαδή που χτυπήθηκαν πολύ και στο πρώτο κύμα. Καμία λύση δεν είναι η "ανοσία της αγέλης" και δεν είναι μόνο ηθικό θέμα καθώς οδηγεί στο θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και πραγματικό αφού δεν δίνει και καμιά λύση στο θέμα της πανδημίας. Οπότε λογικές του στυλ δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την ανοσία- έστω και σταδιακή- της αγέλης δεν έχουν κανένα επιστημονικό έρεισμα. Είναι προσπάθειες με έναν δήθεν "επιστημονικό" τρόπο να βάλουν την οικονομία πάνω από τη δημόσια υγεία. Ο Μοσιαλος σήμερα έγραψε στο fb κάτι σχετικό και μου φάνηκε σαν σπόντα στα λεγόμενα του Τσιόδρα.
Άρχισες πάλι την καταστροφολογία, δεν κουράζεσαι ποτέ.
Για ποια καταστροφολογία μιλάς? Εχετε πλάκα γίνεται χαμός σε όλον τον κόσμο πάλι με τον κοβιντ, οι περισσότερες χώρες ετοιμάζονται πάλι για λοκ ντάουν, σε εμάς πριν έρθει καν ο χειμώνας με 25 βαθμούς έχουμε κοντά στους 10 νεκρούς μέσο όρο την ημέρα και ακούμε τον Τσιόδρα να μας λέει να μην "δαιμονοποιούμε" την ανοσία της αγέλης.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Arisvilla έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:22
Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:14 Άρχισες πάλι την καταστροφολογία, δεν κουράζεσαι ποτέ.
Για ποια καταστροφολογία μιλάς? Εχετε πλάκα γίνεται χαμός σε όλον τον κόσμο πάλι με τον κοβιντ, οι περισσότερες χώρες ετοιμάζονται πάλι για λοκ ντάουν, σε εμάς πριν έρθει καν ο χειμώνας με 25 βαθμούς έχουμε κοντά στους 10 νεκρούς μέσο όρο την ημέρα και ακούμε τον Τσιόδρα να μας λέει να μην "δαιμονοποιούμε" την ανοσία της αγέλης.
Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο μόνο η ανοσία της αγέλης υπάρχει σαν λύση. Τα lockdowns έχουν όριο, δεν μπορεί να γίνονται εις το διηνεκές.

Δεν το έχεις καταλάβει ότι ο κορωνοϊός δεν αφανίζεται από τις καραντίνες; Ότι ο σκοπός τους είναι να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί και πεθαίνουμε στα σπίτια μας;

Ο Τσιόδρας το είχε πει και τον Μάϊο αυτό, δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε αλλαγή γραμμής.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:26
Arisvilla έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:22
Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:14 Άρχισες πάλι την καταστροφολογία, δεν κουράζεσαι ποτέ.
Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο μόνο η ανοσία της αγέλης υπάρχει σαν λύση. Τα lockdowns έχουν όριο, δεν μπορεί να γίνονται εις το διηνεκές.

Δεν το έχεις καταλάβει ότι ο κορωνοϊός δεν αφανίζεται από τις καραντίνες; Ότι ο σκοπός τους είναι να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί και πεθαίνουμε στα σπίτια μας;

Ο Τσιόδρας το είχε πει και τον Μάϊο αυτό, δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε αλλαγή γραμμής.
Ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία;
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Δημοκρατικός έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:27 Ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία;
Προς το παρόν όχι. Αλλά πες μου που διαφωνείς σε αυτό που έγραψα, πιστεύεις ότι τα lockdowns γίνονται με σκοπό της εξάλειψη;

Τα σενάρια για εξάλειψη πέθαναν πριν καν γεννηθούν όταν διαπιστώθηκε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

jimdenin έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:18 Για την ακρίβεια:

508κ - 255 εξιτήρια - 81 ΜΕΘ - 8θ (490 συνολικά) - 19247 νέα εργαστηριακά δείγματα και 2034 νέα rapid ag δείγματα.
Οκ, λογικό. 2.38%
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:29
Προς το παρόν όχι. Αλλά πες μου που διαφωνείς σε αυτό που έγραψα, πιστεύεις ότι τα lockdowns γίνονται με σκοπό της εξάλειψη;

Τα σενάρια για εξάλειψη πέθαναν πριν καν γεννηθούν όταν διαπιστώθηκε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός.
Aν κρατάει μόνο για κάποιους μήνες, τι σόι λύση είναι; :xena:

Γενικά συμφωνώ κι εγώ, οι ψέκες έξω να κολλήσουν, απλά μακριά απο εμάς, τα παιδιά μας, κοκ.
Μια λύση θα ήταν το psekial segregation, δηλαδή σχολεία, εστιατόρια, μμμ, κλπ, μόνο για ψέκες. Εμείς που κρατάμε αποστάσεις, πλένουμε χέρια, φοράμε μάσκες σωστά, χωριστά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Δημοκρατικός έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:33
Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:29

Γενικά συμφωνώ κι εγώ, οι ψέκες έξω να κολλήσουν, απλά μακριά απο εμάς, τα παιδιά μας, κοκ.
Μια λύση θα ήταν το psekial segregation, δηλαδή σχολεία, εστιατόρια, κλπ, μόνο για ψέκες. Εμείς που κρατάμε αποστάσεις, πλένουμε χέρια, φοράμε μάσκες σωστά, χωριστά.
:smt005: :smt038
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:29 Προς το παρόν όχι. Αλλά πες μου που διαφωνείς σε αυτό που έγραψα, πιστεύεις ότι τα lockdowns γίνονται με σκοπό της εξάλειψη;

Μια λύση θα ήταν το psekial segregation, δηλαδή σχολεία, εστιατόρια, μμμ, κλπ, μόνο για ψέκες. Εμείς που κρατάμε αποστάσεις, πλένουμε χέρια, φοράμε μάσκες σωστά, χωριστά.
Δύσκολο να κρατά τόσο λίγο αλλά δεν αποκλείεται τίποτα. Σε ρωτάω πάλι όμως, για ποιόν λόγο πιστεύεις ότι γίνονται τα lockdowns;
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

nick έγραψε: 16 Οκτ 2020, 01:29
kameron έγραψε: 16 Οκτ 2020, 00:29 Για την ιστορία, από 1.10., η Πορτογαλία έχει δείκτη 11,5 και η Ελλάδα 8,5.
Τι νουμερα ειναι αυτα; Θα ειχαμε κολλήσει ολοι απο 1000 φορες.
Ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Με τα σημερινά στοιχεία, η αναλογία είναι περί το 9 για την Ελλάδα και 17,5 για την Πορτογαλία.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:35
Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:29 Προς το παρόν όχι. Αλλά πες μου που διαφωνείς σε αυτό που έγραψα, πιστεύεις ότι τα lockdowns γίνονται με σκοπό της εξάλειψη;

Δύσκολο να κρατά τόσο λίγο αλλά δεν αποκλείεται τίποτα. Σε ρωτάω πάλι όμως, για ποιόν λόγο πιστεύεις ότι γίνονται τα lockdowns;
Σοβαρά τώρα;

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

kameron έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:37
nick έγραψε: 16 Οκτ 2020, 01:29
kameron έγραψε: 16 Οκτ 2020, 00:29 Για την ιστορία, από 1.10., η Πορτογαλία έχει δείκτη 11,5 και η Ελλάδα 8,5.
Τι νουμερα ειναι αυτα; Θα ειχαμε κολλήσει ολοι απο 1000 φορες.
Ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Με τα σημερινά στοιχεία, η αναλογία είναι περί το 9 για την Ελλάδα και 17,5 για την Πορτογαλία.
Α sorry, νόμιζα δείκτη μετάδοσης.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Δημοκρατικός έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:38 Σοβαρά τώρα;
Σοβαρότατα. Εγώ ξέρω γιατί το είχε εξηγήσει ο Τσιόδρας τον Μάϊο, εσύ μπορεί να μην το είχες δει.

Ποιά είναι η γνώμη σου, ποιά νομίζεις ότι είναι η στρατηγική που ακολουθείται;
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Δεν ξέρω σε ποιες δηλώσεις Τσιόδρα αναφέρεσαι, αλλά το lockdown είναι το ύστατο μέτρο στο πορτφόλιο τoυ mitigation. Δεν είναι θέμα δικής μου γνώμης.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Δημοκρατικός έγραψε: 16 Οκτ 2020, 18:46 Δεν ξέρω σε ποιες δηλώσεις Τσιόδρα αναφέρεσαι, αλλά το lockdown είναι το ύστατο μέτρο στο πορτφόλιο τoυ mitigation. Δεν είναι θέμα δικής μου γνώμης.
Αυτές που έκανε τέλος Μαΐου κατά την διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης μέσω τηλεόρασης όπου εξήγησε την στρατηγική.

Ναι, είναι το ύστατο μέτρο αλλά για ποιόν σκοπό; Αυτό σε ρωτάω, ο Τσιόδρας το είπε, εσύ τι νομίζεις ότι ισχύει; Δεν σε ρωτάω τι νομίζεις εσύ ότι πρέπει να επιτευχθεί με την καραντίνα αλλά ποιά είναι η στρατηγική ειδικών και κυβέρνησης.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Να πούμε κιόλας ότι η τυχαία δειγματοληψία στην Κοζάνη επέστρεψε 10% θετικά δείγματα. Με δεδομένο ότι η πόλη έχει 40000 κατοίκους, φαίνεται πως περίπου 4000 άνθρωποι έχουν αυτήν την στιγμή ενεργό λοίμωξη εκεί.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”