!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν η Παναγία Παρθένος;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Re: Ήταν η Παναγία Παρθένος;
Συνήθως δεν υπάρχει κενό. Ο χώρος είναι γεμάτος από την λογική.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 16:11 ......
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η φύση όπως και οι κοινωνίες τείνουν προς την άμεση κάλυψη των κενών.
Οπότε, αν βάλω το ταμπελάκι "άθεη" στο χώρο μου, κάποιοι θα διαβάσουν "ελεύθερος για το κοινό" και θα σπεύσουν να τον οικειοποιηθούν, προβάλλοντας δικαιώματα χρησικτησίας.
...Ή όχι;![]()
Σε κάποιους ανθρώπους, όπου όντως υπάρχει κενό, εκεί εισχωρεί η πίστη.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Δεν μιλάω για το κενό εντός των ανθρώπων αλλά για τον περιβάλλοντα φυσικό χώρο τους.Nandros έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 17:25Συνήθως δεν υπάρχει κενό. Ο χώρος είναι γεμάτος από την λογική.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 16:11 ......
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η φύση όπως και οι κοινωνίες τείνουν προς την άμεση κάλυψη των κενών.
Οπότε, αν βάλω το ταμπελάκι "άθεη" στο χώρο μου, κάποιοι θα διαβάσουν "ελεύθερος για το κοινό" και θα σπεύσουν να τον οικειοποιηθούν, προβάλλοντας δικαιώματα χρησικτησίας.
...Ή όχι;![]()
Σε κάποιους ανθρώπους, όπου όντως υπάρχει κενό, εκεί εισχωρεί η πίστη.
.
Τον δικό μου δεν προτίθεμαι να τον διαθέσω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- omg kai 3 lol
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 17:35 H Παναγία έχει αντικαταστήσει στο θυμικό, υποσυνείδητο (πες το όπως θες) τη Μεγάλη Μητέρα Θεά στην τρυφερή, παρηγορητική και όχι καταστροφική της έκφραση.
και γιατι θεωρεις οτι θα πρεπει να εξακολουθει να υπαρχει και να διαιωνιζεται αυτο το παιχνιδι των μανιτου-συμβολων;
πού αποσκοπει αν οχι στην ομογενοποιηση-παγκοσμιοποιηση-ελεγχο σε ευρεια κλιμακα, που τοσο πολεμας;
το μοναδικο αντιδοτο στα παραπανω ειναι η μορφωση, η συνεχης παιδευση ωστε να φτασει ο καθενας στην αυτογνωσια, σε σημειο ωστε να μπορει ο καθε ενας να λογιζεται ελευθερα, να μπορει να πει οτι δεν ειμαστε τα βιωματα μας ουτε το παρελθον μας αλλα αυτο που επιλεγουμε να γινουμε!
αναλογισου ποσο δημιουργικο χαος και τί δυνατοτητες προκυπτουν απο την παραπανω θεωρηση!
και αυτη ειναι η αεναη μαχη μεταξυ σκοταδισμου και φωτος που γινεται επι χιλιετιες σ' αυτο το πλανητη καμουφλαρισμενη με χιλιαδες προσωπεια και -ισμους
Γουάου που θα έλεγε και ο βαρουφάκης.omg kai 3 lol έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 18:18ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 17:35 H Παναγία έχει αντικαταστήσει στο θυμικό, υποσυνείδητο (πες το όπως θες) τη Μεγάλη Μητέρα Θεά στην τρυφερή, παρηγορητική και όχι καταστροφική της έκφραση.
και γιατι θεωρεις οτι θα πρεπει να εξακολουθει να υπαρχει και να διαιωνιζεται αυτο το παιχνιδι των μανιτου-συμβολων;
πού αποσκοπει αν οχι στην ομογενοποιηση-παγκοσμιοποιηση-ελεγχο σε ευρεια κλιμακα, που τοσο πολεμας;
το μοναδικο αντιδοτο στα παραπανω ειναι η μορφωση, η συνεχης παιδευση ωστε να φτασει ο καθενας στην αυτογνωσια, σε σημειο ωστε να μπορει ο καθε ενας να λογιζεται ελευθερα, να μπορει να πει οτι δεν ειμαστε τα βιωματα μας ουτε το παρελθον μας αλλα αυτο που επιλεγουμε να γινουμε!
αναλογισου ποσο δημιουργικο χαος και τί δυνατοτητες προκυπτουν απο την παραπανω θεωρηση!
και αυτη ειναι η αεναη μαχη μεταξυ σκοταδισμου και φωτος που γινεται επι χιλιετιες σ' αυτο το πλανητη καμουφλαρισμενη με χιλιαδες προσωπεια και -ισμους
Βάλε μου σε πακετάκι τις οδηγίες για το πως θα πρέπει να λογίζομαι ελεύθερα γιατί από διαφωτισμένα σούργελα έχω χορτάσει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- omg kai 3 lol
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 18:59Γουάου που θα έλεγε και ο βαρουφάκης.omg kai 3 lol έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 18:18ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 17:35 H Παναγία έχει αντικαταστήσει στο θυμικό, υποσυνείδητο (πες το όπως θες) τη Μεγάλη Μητέρα Θεά στην τρυφερή, παρηγορητική και όχι καταστροφική της έκφραση.
και αυτη ειναι η αεναη μαχη μεταξυ σκοταδισμου και φωτος που γινεται επι χιλιετιες σ' αυτο το πλανητη καμουφλαρισμενη με χιλιαδες προσωπεια και -ισμους![]()
Βάλε μου σε πακετάκι τις οδηγίες για το πως θα πρέπει να λογίζομαι ελεύθερα γιατί από διαφωτισμένα σούργελα έχω χορτάσει.
ατακτος ελιγμος,
εσυ για παραδειγμα ως μητερα φανταζομαι γαλουχησες το παιδι σου με τη προοπτικη να σε ξεπερασει να γινει καλυτερο απο εσενα ενδεχομενως κανοντας ελευθερα μετα απο καποια στιγμη τις δικες του επιλογες.. επιλεγοντας το δικο του μονοπατι...
γιατι λοιπον το κρατος, η εκκλησια, και ολοι οι παρατυποι θεσμοι κοκ να ειναι καλοι οταν επιδιωκουν το αντιθετο;
οι καλλιτεχνες που παρεθεσες στις προηγουμενες σελιδες οπως και στο νημα με την λαογραφια ακολουθησαν το δικο τους προσωπικο μονοπατι, και αυτο που εκφραζουν ειναι η αληθεια της δικης τους αυτοφωτης ψυχης, το αν εκφραζει κατα ενα βαθμο και αλλους σιγουρα δεν ηταν ο σκοπος της δημιουργιας τους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 09 Ιούλ 2018, 19:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
νύχτα
ωραία τα λες, συμφωνώomg kai 3 lol έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 18:18 και γιατι θεωρεις οτι θα πρεπει να εξακολουθει να υπαρχει και να διαιωνιζεται αυτο το παιχνιδι των μανιτου-συμβολων;
Ειλικρινά, δεν σε πιάνω.omg kai 3 lol έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 19:08ατακτος ελιγμος,ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 18:59
Γουάου που θα έλεγε και ο βαρουφάκης.![]()
εσυ για παραδειγμα ως μητερα φανταζομαι γαλουχησες το παιδι σου με τη προοπτικη να σε ξεπερασει να γινει καλυτερο απο εσενα ενδεχομενως κανοντας τις δικες του επιλογες..
γιατι το κρατος η εκκλησια οι παρατυποι θεσμοι κοκ να ειναι καλο οταν επιδιωκουν το αντιθετο;
Είμαι μάνα, όχι προπονήτρια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Νοσταλγική μουσική για να καλμάρουν τα ήθη.
Στο πλαίσιο του ελεύθερου λογισμού προσθέτω ότι η απόχρωση σέπια δένει εκπληκτικά με τη μουσική του Χατζιδάκι και την Παναγιά μου.
Στο πλαίσιο του ελεύθερου λογισμού προσθέτω ότι η απόχρωση σέπια δένει εκπληκτικά με τη μουσική του Χατζιδάκι και την Παναγιά μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- nik_killthemall
Η εναντίωση στο θρησκευτικό δόγμα αν κάμποσα σημεία του, ενοχλούν την προσωπική σου πίστη που δεν υποτάσσεται σε αυτά, ΔΕΝ θα σε κατατάξει αυτόματα στους άθεους όπως λες, (η οποία κατάταξη κατά τη γνώμη σου θα πυροδοτήσει κάλυψη κενών, οικοιοποιήσεις, χρησικτησίες κλπ.) αλλά θα σε κατατάξει στην άθρησκη ενθεϊα. Καμιά οικειοποίηση δεν παίζει αν απλά είσαι (γιατί εκεί θεωρείς πως βρίσκεσαι) άθρησκη ένθεη, κι όχι άθεη.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 16:11
Η περίπτωση να έχω προσωπική άποψη για το θείο και πολιτική άποψη για την επιλογή άθεη-χριστιανή δεν παίζει;
...Ή όχι;![]()
Γενικά, η μόνιμη τακτική σου να βλέπεις την θρησκεία ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέσα από την πολιτική αναπόφευκτα θα δημιουργεί αντιφάσεις. Αυτά τα δύο είναι διαφορετικά και δεν είναι αναγκαστική η τακτική σου.
(π.χ. χώνω τα άπειρα στο χριστιανισμό αλλά σε διπλανό νήμα στην πολιτική δεν με εμπόδισε η αθρησκεία μου να πω πως κκε, χα, ισλαμ πρέπει να τεθούν εκτός νόμου, αλλά όχι ο χριστιανισμός ο οποίος έχει εξανθρωπιστεί μια χαρά.)
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Έχω πει πάνω από 10 φορές ότι η Παναγιά η Γοργόνα είναι το θρησκευτικό μοντέλο που με καλύπτει πλήρως για δεκάδες λόγους.nik_killthemall έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 01:15Η εναντίωση στο θρησκευτικό δόγμα αν κάμποσα σημεία του, ενοχλούν την προσωπική σου πίστη που δεν υποτάσσεται σε αυτά, ΔΕΝ θα σε κατατάξει αυτόματα στους άθεους όπως λες, (η οποία κατάταξη κατά τη γνώμη σου θα πυροδοτήσει κάλυψη κενών, οικοιοποιήσεις, χρησικτησίες κλπ.) αλλά θα σε κατατάξει στην άθρησκη ενθεϊα. Καμιά οικειοποίηση δεν παίζει αν απλά είσαι (γιατί εκεί θεωρείς πως βρίσκεσαι) άθρησκη ένθεη, κι όχι άθεη.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 16:11
Η περίπτωση να έχω προσωπική άποψη για το θείο και πολιτική άποψη για την επιλογή άθεη-χριστιανή δεν παίζει;
...Ή όχι;![]()
Γενικά, η μόνιμη τακτική σου να βλέπεις την θρησκεία ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέσα από την πολιτική αναπόφευκτα θα δημιουργεί αντιφάσεις. Αυτά τα δύο είναι διαφορετικά και δεν είναι αναγκαστική η τακτική σου.
(π.χ. χώνω τα άπειρα στο χριστιανισμό αλλά σε διπλανό νήμα στην πολιτική δεν με εμπόδισε η αθρησκεία μου να πω πως κκε, χα, ισλαμ πρέπει να τεθούν εκτός νόμου, αλλά όχι ο χριστιανισμός ο οποίος έχει εξανθρωπιστεί μια χαρά.)
Το πως διαχειρίζομαι αυτήν την "πίστη" είναι καθαρά δικό μου θέμα, το οποίο σαφώς και δεν θέλω να επιβάλλω αλλά συγχρόνως μένει αλώβητο από τις όποιες επικρίσεις. Προς το παρόν τουλάχιστον, αύριο μπορεί να τη δω αλλιώς.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η δικιά μου Παναγιά θα ήταν αυτό που είναι ακόμη και αν δεν υπήρχε ο παράγων πολιτική επιλογή.
Στο πλαίσιο της πολιτικής επιλογής, το πράγμα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο.
Αν χρειαστεί να πάρω θέση δεν θα δηλώσω Παναγιογοργονίτισσα αλλά χριστιανή.
Αν έβρισκα κάτι πιο ενδιαφέρον, θα το υποστήριζα. Αλλά αυτό που βλέπω ως αντίπαλο δέος, πέρα από την όποια πολιτική σκοπιμότητα (που σε κάποιο βαθμό είναι κατανοητή) είναι ένα μικροαστικό σύμπλεγμα, που έχει ανάγκη επιβεβαίωσης ή εκτόνωσης και τίποτα παραπάνω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Βινόσαυρος
Μια αδιακριτη ερωτησις μόνο:
σε μια έκτακτη ανάγκη τι λες;
«παναγια γοργόνα βοήθαμε»;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- nik_killthemall
Γαλή κανείς δεν πρόκειται να σε ρωτήσει για αυτήν ή να σε καλέσει να βάλεις δίπλα στην πολιτική επιλογή σου το θρήσκευμά (χριστιανή) / την πιστη σου (Παναγιογοργονίτισσα) παρά μόνον εσύ ! Επομένως το θρήσκευμα στην πολιτική επιλογή σου είναι απλά η δικιά σου επιλογή να το κολλάς εμμονικά σε αυτήν, όπως αυτοί π.χ. που διαμαρτύρονταν για τις ταυτότητες πριν 20 χρόνια ...
Η πρώτη προσπάθεια αποκολλησης έγινε το '21 όταν αποφασίστηκε η επανάσταση και το νέο κράτος να γίνει στο όνομα του ελληνικού στοιχείου διαχωρίζοντας το από το θρησκευτικό. Τζίφος ... 200 χρόνια μετά ακόμα παλεύουμε να τα ξεκολλήσουμε ... χριστιανοελλάδα έπρεπε να την βγάλουνε οι νονοί τότε, να τελειώνουμε.
Κατά τ'άλλα σχετικά με τα μικροαστικά συμπλέγματα/επιβεβαίωση/εκτόνωση, όλα αυτά θα ξεκινήσουν να έχουν βάση ΜΟΝΟ την επαύριο του χωρισμού κράτους-εκκλησίας. Μέχρι τότε δεν υφίστανται ... το μόνο που υφίσταται είναι συμπλέγματα του παρελθόντος από λάθος ονοματοδοσίες ...
Η πρώτη προσπάθεια αποκολλησης έγινε το '21 όταν αποφασίστηκε η επανάσταση και το νέο κράτος να γίνει στο όνομα του ελληνικού στοιχείου διαχωρίζοντας το από το θρησκευτικό. Τζίφος ... 200 χρόνια μετά ακόμα παλεύουμε να τα ξεκολλήσουμε ... χριστιανοελλάδα έπρεπε να την βγάλουνε οι νονοί τότε, να τελειώνουμε.
Κατά τ'άλλα σχετικά με τα μικροαστικά συμπλέγματα/επιβεβαίωση/εκτόνωση, όλα αυτά θα ξεκινήσουν να έχουν βάση ΜΟΝΟ την επαύριο του χωρισμού κράτους-εκκλησίας. Μέχρι τότε δεν υφίστανται ... το μόνο που υφίσταται είναι συμπλέγματα του παρελθόντος από λάθος ονοματοδοσίες ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 10 Ιούλ 2018, 11:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Δεν είναι καθόλου αδιάκριτη η ερώτηση.Βινόσαυρος έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 01:50 Μια αδιακριτη ερωτησις μόνο:
Ξέρω ότι αγαπώ την Παναγιά μου γιατί μέχρι τώρα δεν της έχω ζητήσει κάτι.
Σ' αυτά τα θέματα πιστεύω το "συν Αθηνά και χείρα κίνει".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κάτι δεν κατάλαβες. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας.nik_killthemall έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 01:57 Γαλή κανείς δεν πρόκειται να σε ρωτήσει για αυτήν ή να σε καλέσει να βάλεις δίπλα στην πολιτική επιλογή σου το θρήσκευμά (χριστιανή) / την πιστη σου (Παναγιογοργονίτισσα) παρά μόνον εσύ ! Επομένως το θρήσκευμα στην πολιτική επιλογή σου είναι απλά η δικιά σου επιλογή να το κολλάς εμμονικά σε αυτήν, όπως αυτοί π.χ. που διαμαρτύρονταν για τις ταυτότητες πριν 20 χρόνια ...
Αντιθέτως, τον βλέπω ως μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 657 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
-