!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tυρί σε μακαρονάδα με θαλασσινά
- Cecily Anne
Re: Tυρί σε μακαρονάδα με θαλασσινά
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
κανένα
αλήθεια, όμως, γιατί να φας μακαρόνι με το θαλασσινό;
θα μου πεις, περί ορέξεως... εδώ κάποιοι τρώνε το σπανάκι με ρύζι
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
- Cecily Anne
Γιατί να μη φας πρωτεΐνη με υδατάνθρακα; Έχει και τα λιπαρά του, πλήρες γεύμα είναι.Tarkovsky έγραψε: 10 Οκτ 2020, 20:45κανένα
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
διατροφικά μπορεί να είναι ΟΚ, ιδεολογικά όμως το θαλασσινό θέλει απλά κάτι συνοδευτικό - όχι άλλη πλήρη τροφήCecily Anne έγραψε: 10 Οκτ 2020, 20:48Γιατί να μη φας πρωτεΐνη με υδατάνθρακα; Έχει και τα λιπαρά του, πλήρες γεύμα είναι.Tarkovsky έγραψε: 10 Οκτ 2020, 20:45κανένα
γνώμη μου
στην τελική, η Φύσις δημιούργησε τα χόρτα/χορταρικά για τρεις χρήσεις αποκλειστικώς:
α) φρικασέ
β) πίτες
γ) συνοδεία σε θαλασσινό και σε ψάρι
σήμερα το μενού είχε ψητό καλαμάρι (εκ Βαρβακείου) με παντζάρια
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
- Cecily Anne
Το ζυμαρικό δεν είναι πλήρης τροφή και είναι απολύτως συνοδευτικό και μόνο. Ηλίθιο είναι να έχεις το ζυμαρικό σαν πλήρη τροφή. Πιο άκυρες, κενές θερμίδες δεν βρίσκεις, εκτός και αν είναι τίποτα ολικής, ρεβυθιού, φακής κλπ.Tarkovsky έγραψε: 10 Οκτ 2020, 21:03διατροφικά μπορεί να είναι ΟΚ, ιδεολογικά όμως το θαλασσινό θέλει απλά κάτι συνοδευτικό - όχι άλλη πλήρη τροφήCecily Anne έγραψε: 10 Οκτ 2020, 20:48Γιατί να μη φας πρωτεΐνη με υδατάνθρακα; Έχει και τα λιπαρά του, πλήρες γεύμα είναι.Tarkovsky έγραψε: 10 Οκτ 2020, 20:45
κανένα
γνώμη μου
στην τελική, η Φύσις δημιούργησε τα χόρτα/χορταρικά για τρεις χρήσεις αποκλειστικώς:
α) φρικασέ
β) πίτες
γ) συνοδεία σε θαλασσινό και σε ψάρι
σήμερα το μενού είχε ψητό καλαμάρι (εκ Βαρβακείου) με παντζάρια![]()
- Καραμελίτσα
Αυτό, το ζυμαρικό είναι για να γεμίζεις το στομάχι, αν δεν έχεις αρκετή κύρια τροφή.
Να έχεις καθαρή πρωτεϊνη ψαριού και να την μπασταρδεύεις με τόνους υδατάνθρακα είναι σα ν' αγοράζεις σανδάλια λουμπουτέν και να τα φοράς με άσπρες γερμανικές κάλτσες.
Να έχεις καθαρή πρωτεϊνη ψαριού και να την μπασταρδεύεις με τόνους υδατάνθρακα είναι σα ν' αγοράζεις σανδάλια λουμπουτέν και να τα φοράς με άσπρες γερμανικές κάλτσες.
Z
Εγώ είναι η μοναδική μακαρονάδα που μπορώ να φάω χωρίς τυρί πάντως.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Εγώ έχω κάνει μακαρονάδες και με μικρές ή μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες και δεν μπορώ να πω ότι δεν μ' αρέσουν.Cecily Anne έγραψε: 10 Οκτ 2020, 20:29Δεν μ'αρέσουν οι κατεψυγμένες καθαρισμένες γαρίδες.
Τις τρώω με ευχαρίστηση, όπως οποιαδήποτε άλλη συνηθισμένη μακαρονάδα.
Αλλά είναι κάτι σαν γαρίδες
Ειδικώς στα φαγητά, αυτό που δίνει γεύση είναι το κέλυφος και όχι το ψαχνό της γαρίδας.
Ναι, είναι μπελάς αλλά αξίζει τον κόπο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
είμεθα αντιθέτου ιδεολογίαςCecily Anne έγραψε: 10 Οκτ 2020, 21:07 Το ζυμαρικό δεν είναι πλήρης τροφή και είναι απολύτως συνοδευτικό και μόνο. Ηλίθιο είναι να έχεις το ζυμαρικό σαν πλήρη τροφή. Πιο άκυρες, κενές θερμίδες δεν βρίσκεις, εκτός και αν είναι τίποτα ολικής, ρεβυθιού, φακής κλπ.
άπαξ του δεκαπενθημέρου, για βασική τροφή παρασκευάζεται φάβα και μόνον φάβα (μετά καραμελωμένων κρεμμυδοπράσων και προσθήκης κούρι - σανσκριτικά curry)
εκ Λήμνου, ουχί οποία-οποία
Spoiler
Σαλαμούσας, δοκιμάστε υπεύθυνα

Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ούτε 'γω
πάντα βάζω τυρί στα μακαρόνια, ακόμη κι όταν έχουν θαλασσινά
cavaliere
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Υπήρχε λόγος γιατί δεν μπορούσαν να συντηρήσουν και τα τρόφιμα με αποτέλεσμα κάποιες τροφές όπως τα θαλασσινά να γίνονται επικίνδυνες ειδικά με τέτοιους συνδυασμούς.Maspoli έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:21Επιβεβαιώνω ότι οι παλιότερες γενιές απέφευγαν ψάρια (ή θαλασσινά γενικότερα) με τυρί ή αυγό. Προσωπικά έχω τύχει να φάω αρκετές φορές(αν και τις περισσότερες το αποφεύγω) και δεν έχω πάθει τίποτα αλλά δεν είμαι αλλεργικός γενικά. Θεωρώ όμως ότι υπήρχε έδαφος πίσω από το ότι απέφευγαν οι παλιότεροι αυτόν τον συνδυασμό, δεν ήταν απλά κάτι τυχαίο.Zarkadaki έγραψε: 10 Οκτ 2020, 10:32Όχι δεν είναι μύθος, το ψάρι (και κατ' επέκταση τα θαλασσινά) ανήκει στις πιο αλλεργιογόνες τροφές, ο συνδυασμός με το τυρί αυξάνει τις πιθανότητες εντονης δηλητηρίασης.
Να και ένα λινκ που το γράφει: https://www.cheeselovers.gr/tyri-diatro ... CE%B1.html
Πιθανότατα έχεις δίκιο σε αυτό
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Οκτ 2020, 21:24ούτε 'γω
πάντα βάζω τυρί στα μακαρόνια, ακόμη κι όταν έχουν θαλασσινά
cavaliere
αϊ ση χουάτ γιου ντιντ δερ!!!
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Η μόνη μακαρονάδα στην οποία δεν βάζω τυρί. Με αηδιάζει η σκέψη της μίξης γαλακτοκομικών με θαλασσινά