Σενέκας έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:03
Αν κατάλαβα καλά, το point της κας Μάνδρου είναι "Μπράβο της που ξέρει να φέρεται σαν άνθρωπος, παρότι είναι λαϊκάντζα"?
Εγώ έχω τελείως διαφορετική άποψη γιατί έχω καταλάβει από την καλή και την ανάποδη τις αναλύσεις της Μάνδρου.
Η κυρία ήταν και είναι ξεκάθαρα φάση "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που ήθελε να περάσει ήταν ο σεβασμός στη ΘΕΣΜΙΚΟΤΗΤΑ που επέδειξαν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές του έθνους, τόσο η Μάγδα Φύσσα όσο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Το ίδιο ποιηματάκι επανέλαβε αυτούσιο σε όσες εκπομπές ήταν καλεσμένη. Η αξιοπρέπεια της Μάγδας Φύσσα
που παρά τον πόνο της πήγαινε πάντα περιποιημένη από σεβασμό στο δικαστικό χώρο και το πόση εντύπωση της έκανε ο τρόπος με τον οποίο περίμενε την απόφαση της δικαιοσύνης ο Κουτσούμπας,
τη σχεδόν παιδική αγωνία στο πρόσωπο του, τον απόλυτο σεβασμό που επεδείκνυε αυτή η έκφραση στο θεσμό του δικαστηρίου κλπ κλπ
Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ναι κυρία Μάνδρου, το καταλάβαμε. Ο Φύσσας είναι ήρωας και το ΚΚΕ σέβεται απολύτως τους θεσμούς της χώρας γιατί η μητέρα του ήρωα ήταν πάντα καλοχτενισμένη στο δικαστήριο (από σεβασμό στους θεσμούς το έκανε και όχι για να τιμήσει το γιο της) και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, είχε έκφραση μαθητή που περιμένει να ακούσει τον βαθμό που του έβαλε ο σεβάσμιος δάσκαλος όταν περίμενε την απόφαση. Έτσι για να μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς από μερικούς μερικούς...