!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:35
foscilis έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:20
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:04 Μα σου το γράφει πουλάκι μου ότι η γρίπη είτε πανδημική είτε εποχική έχει το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης, δηλαδή είναι παγκόσμια αλλά όχι ταυτόχρονη.
Αυτό δεν είναι το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο 'έχω παγκόσμια παρουσία' και στο 'κάνω το γύρο του κόσμου'.
Άντε, καλά. Πανδημία 2009. Αν δεν καταλαβαίνεις τι δείχνουν τα διαγράμματα, η πανδημική γρίπη εμφανίζεται πρώτα στην Αυστραλία και μετά στην Γαλλία και στην Ουκρανία, παρότι είναι δεδομένο ότι ήρθε πρώτα στην Ευρώπη και μετά στην Ωκεανία. Για την ακρίβεια βλέπεις να εμφανίζεται στις άλλες δύο χώρες αφού εξαφανίζεται από την Αυστραλία και, ω, τι παράξενο! Εμφανίζεται στην φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο για τις τρεις αυτές χώρες, αν και ξέρουμε ότι ήταν σε ευρεία κυκλοφορία ήδη από την άνοιξη του 2009.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
έχεις δίκιο και γι' αυτό δε μπορούμε να τραβήξουμε κάθετη γραμμή που να πέφτει σε μπλε μπάρες και στις τρεις χώρες

Εικόνα

ουπς μπορούμε.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:48
Jack Shephard έγραψε: 05 Οκτ 2020, 18:02 Βέβαια δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός, ε; Το πλύσιμο των χεριών και το δε πασπατεύω το πρόσωπο μου ενώ έχω αγγίξει διάφορα είναι πολύ σημαντική πρακτική υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζουμε ανεξαρτήτως κορωνοϊού.
Φυσικά, δε συζητάμε για το αν χρειάζεται πλύσιμο χεριών κτλ. Συζητάμε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης δε φαίνεται να είναι αυτός αλλά ο άρρωστος που βήχει/μιλάει/φτύνει σάλια μέσα στη μουρη σου
Έχω μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Όχι σε σένα προσωπικά μόνο, γενικότερα. Απλά παίρνω αφορμή το δικό σου ποστ. Έστω κάποιος ασθενής από κοβιντ έρθει σε κοντινή απόσταση και βήχει πάνω σου. Εσύ φοράς μάσκα. Λογικά από οσα έχουν πει, κινδυνεύεις να κολλήσεις. Θα αρρωστήσεις το ίδιο αν δεν φορούσες την μάσκα καθόλου;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Naida έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:52 Έχω μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Όχι σε σένα προσωπικά μόνο, γενικότερα. Απλά παίρνω αφορμή το δικό σου ποστ. Έστω κάποιος ασθενής από κοβιντ έρθει σε κοντινή απόσταση και βήχει πάνω σου. Εσύ φοράς μάσκα. Λογικά από οσα έχουν πει, κινδυνεύεις να κολλήσεις. Θα αρρωστήσεις το ίδιο αν δεν φορούσες την μάσκα καθόλου;
υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Θα το αρπάξεις από τα μάτια; Θα περάσουν πολλά σταγονίδιά του τη μάσκα σου; Τι μάσκα θα είναι;
Κάποιοι λένε ότι το ιικό φορτίο που θα δεθχείς μπορεί να καθορίσει όχι μόνο το αν αρρωστήσεις αλλά και το πόσο βαριά θα το περάσεις.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:52
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:35
foscilis έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:20

Αυτό δεν είναι το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο 'έχω παγκόσμια παρουσία' και στο 'κάνω το γύρο του κόσμου'.
Άντε, καλά. Πανδημία 2009. Αν δεν καταλαβαίνεις τι δείχνουν τα διαγράμματα, η πανδημική γρίπη εμφανίζεται πρώτα στην Αυστραλία και μετά στην Γαλλία και στην Ουκρανία, παρότι είναι δεδομένο ότι ήρθε πρώτα στην Ευρώπη και μετά στην Ωκεανία. Για την ακρίβεια βλέπεις να εμφανίζεται στις άλλες δύο χώρες αφού εξαφανίζεται από την Αυστραλία και, ω, τι παράξενο! Εμφανίζεται στην φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο για τις τρεις αυτές χώρες, αν και ξέρουμε ότι ήταν σε ευρεία κυκλοφορία ήδη από την άνοιξη του 2009.
έχεις δίκιο και γι' αυτό δε μπορούμε να τραβήξουμε κάθετη γραμμή που να πέφτει σε μπλε μπάρες και στις τρεις χώρες

Εικόνα

ουπς μπορούμε.
Ναι, ουπς. Δες τις γαμημένες εβδομάδες. Στα δύο κάτω διαγράμματα πρόσθεσα και μερικές του 2010, γιατί εκτείνεται ως εκεί η πορεία της γρίπης. Αν θες τράβα κάθετες γραμμές σ' αυτό, που έχει τις ίδιες εβδομάδες:

Εικόνα

Περιττό να πω ότι είναι τόση η πρεμούρα σου που δεν βλέπεις καν τι παραθέτω. Μόνο θολά σχήματα. Πολύ αξιόπιστη η ματιά και η κριτική σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

ST48410 έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:51
Αυτό πλέον είναι σίγουρο; Θυμάμαι στη αρχή κάποιες μελέτες από Κίνα με υπερβολικούς τρόπους μετάδοσης μέσα από τα σιφώνια της αποχέτευσης σε γειτονικά δωμάτια ξενοδοχείου/κλινικής. Βεβαιωθήκαμε ότι αυτά δεν γίνονται με τίποτα;
Πρόσεξε, δε λεει "με τιποτα" το άρθρο. Απλά πιθανότητες. Είναι πιο πιθανό να κολλήσεις απο στενή επαφή, αυτό λένε εδώ κ μηνες οι ειδικοί. Τωρα τι να σου πω, φαντάζομαι ότι αν κάποιος φτερνιστει στο πόμολο, το πιάσεις κ αρχίσεις να σκαλίζεις τη μύτη σου ε ναι σε βλεπω να κολλάς :102:
Λενε οτι σταδιακά αδρανοποιειται ο ιός στις επιφάνειες κ δεν μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Περα απο την άμεση επαφή (σταγονιδια) εξετάζουν ακομα το αεροζολ κ τον ρόλο που παίζει στη μετάδοση, φαίνεται οτι όντως παίζει κάποιον ρολο.
Σπανοβαγγελοδημήτρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανοβαγγελοδημήτρης »

Μετά από τόσους μήνες δεν ξέρετε πως να προστατευτείτε; Μπράβο ρε!
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:59
Naida έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:52 Έχω μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Όχι σε σένα προσωπικά μόνο, γενικότερα. Απλά παίρνω αφορμή το δικό σου ποστ. Έστω κάποιος ασθενής από κοβιντ έρθει σε κοντινή απόσταση και βήχει πάνω σου. Εσύ φοράς μάσκα. Λογικά από οσα έχουν πει, κινδυνεύεις να κολλήσεις. Θα αρρωστήσεις το ίδιο αν δεν φορούσες την μάσκα καθόλου;
υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Θα το αρπάξεις από τα μάτια; Θα περάσουν πολλά σταγονίδιά του τη μάσκα σου; Τι μάσκα θα είναι;
Κάποιοι λένε ότι το ιικό φορτίο που θα δεθχείς μπορεί να καθορίσει όχι μόνο το αν αρρωστήσεις αλλά και το πόσο βαριά θα το περάσεις.
Με την κλασική μάσκα ας πούμε. Άρα παίζει ρόλο το πόσα σταγονίδια θα περάσουν σε σένα ας πούμε για το πόσο βαριά θα το περάσεις; αυτό δεν έχω καταλάβει.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αυτό ισχύει γενικά για τους ιούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 05 Οκτ 2020, 22:04
Αυτό πλέον είναι σίγουρο; Θυμάμαι στη αρχή κάποιες μελέτες από Κίνα με υπερβολικούς τρόπους μετάδοσης μέσα από τα σιφώνια της αποχέτευσης σε γειτονικά δωμάτια ξενοδοχείου/κλινικής. Βεβαιωθήκαμε ότι αυτά δεν γίνονται με τίποτα;
Πρόσεξε, δε λεει "με τιποτα" το άρθρο. Απλά πιθανότητες. Είναι πιο πιθανό να κολλήσεις απο στενή επαφή, αυτό λένε εδώ κ μηνες οι ειδικοί. Τωρα τι να σου πω, φαντάζομαι ότι αν κάποιος φτερνιστει στο πόμολο, το πιάσεις κ αρχίσεις να σκαλίζεις τη μύτη σου ε ναι σε βλεπω να κολλάς :102:
Λενε οτι σταδιακά αδρανοποιειται ο ιός στις επιφάνειες κ δεν μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Περα απο την άμεση επαφή (σταγονιδια) εξετάζουν ακομα το αεροζολ κ τον ρόλο που παίζει στη μετάδοση, φαίνεται οτι όντως παίζει κάποιον ρολο.
το έχω βάλει εδώ και 300 σελίδες. Οι συγκεντρώσεις του ιού με τις οποίες συμπέραιναν οι μελέτες τον Απρίλιο ότι "εξακολουθεί να ανιχνεύεται 3 μέρες μετά στις επιφάνειες" και τέτοια αντιστοιχούσαν στο να φτερνίζονταν 100 άτομα στο ίδιο πόμολο.

Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται ο κύριος "ο κόσμος μου χρωστάει η επιστημονική γνώση να παγώσει στον Απρίλιο", οικονομικά κίνητρα υπάρχουν πίσω από όσους εξακολουθούν να τονίζουν τη σημασία της μετάδοσης με επαφή (αντί με σταγονίδια) και πιο συγκεκριμένα γυμναστήρια, εστιατόρια, κυβερνήσεις (για σχολεία και τέτοια). "Απολυμαίνουμε τα όργανα μετά από κάθε χρήση" σου λέει το γυμναστήριο, "έλα να ξεφυσήξεις άφοβα στον ίδιο κλειστό χώρο με άλλους 20 που επίσης ξεφυσάνε".
Άβαταρ μέλους
ST48410

Naida έγραψε: 05 Οκτ 2020, 22:12 Με την κλασική μάσκα ας πούμε. Άρα παίζει ρόλο το πόσα σταγονίδια θα περάσουν σε σένα ας πούμε για το πόσο βαριά θα το περάσεις; αυτό δεν έχω καταλάβει.
Αν το έχω καταλάβει σωστά, ναι. Αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Το ιστορικό σου, τα γονίδιά σου και ο τρόπος που θα αμυνθεί ο οργανισμός σου στον ιό, θα το καθορίσουν επίσης. Αλλά ας γράψει κάποιος άλλος που έχει περισσότερες γνώσεις, μήπως λέω κουταμάρες.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Awesomatic έγραψε: 04 Οκτ 2020, 12:08 Αρνητικός :smt023 :smt038
Άντε μπράβο! Είσαι καλύτερα;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Naida έγραψε: 05 Οκτ 2020, 22:12
Κάτι τέτοιο λέει και ο Μόσιαλος

Μερικοί φίλοι με ρώτησαν για το συσχετισμό μεταξύ του ιικού φορτίου του κορωνοϊού και της λοίμωξης. Ή έχεις λοίμωξη ή δεν έχεις. Χαριτολογώντας μάλιστα κάποιοι σχολίασαν πως δεν ισχύει γιατί δεν υπάρχει ‘ολίγον έγκυος’.

Ας δούμε λίγο αυτό το σημείο. Λοίμωξη θα έχουν όλοι αν κολλήσουν, όπως λέμε, τον ιό. Αλλά, το ‘πόσο βαριά έχουμε κολλήσει’, δηλαδή αν το ιικό φορτίο που φέρουμε στον οργανισμό μας είναι χαμηλό, τότε είναι πολύ πιο πιθανό η λοίμωξη να είναι ηπιότερη. Δηλαδή να μη χρειαστεί να μπει κάποιος στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Αν είναι μεγάλο, τότε ίσως χρειαστεί να νοσηλευτεί, και δυστυχώς ορισμένοι από τους ασθενείς που θα νοσηλευτούν θα χρειαστούν αναπνευστική στήριξη, και από αυτούς κάποιοι θα διασωληνωθούν.

Ας το πάμε και ένα βήμα παραπέρα: πως μειώνεται το ιικό φορτίο; Αν κρατάμε -γενικά- αποστάσεις από άλλους ανθρώπους που πιθανώς να έχουν κολλήσει και να είναι ασυμπτωματικοί, τότε περιορίζεται η ποσότητα του ιού στον οποίο θα μπορούσαμε ένα εκτεθούμε. Αυτό ισχύει και για τους φορείς και για τους ασθενείς.

Η ποσότητα του ιού που μπορεί να μας κάνει να κολλήσουμε τον ιό, περιορίζεται επίσης αν φοράμε μάσκες, και εάν σε κλειστούς χώρους έχουμε συνεχή ροή φρέσκου αέρα. Επιπλέον, αν πλένουμε τα χέρια μας συχνά τότε πάλι περιορίζουμε τις πιθανότητες να κολλήσουμε. Γιατί, όπως λέμε, ο ιός μπορεί να ‘καθίσει’ πάνω στις επιφάνειες, και ακουμπώντας αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει άλλοι πιθανώς να μολυνθούμε. Βέβαια η έκβαση της νόσου δεν εξαρτάται μόνο από το ιικό φορτίο, αλλά και από τα γενετικά χαρακτηριστικά μας, τα υποκείμενα νοσήματα και άλλους παράγοντες. Αλλά, ο περιορισμός του ιικού φορτίου είναι ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του ιού.

Επομένως, ας τα ξαναπούμε. Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, πλένουμε τα χέρια μας συχνά και έχουμε καλό εξαερισμό σε κλειστούς χώρους. Ξέρω ότι γίνομαι βαρετός με το να επαναλαμβάνω συνέχεια αυτές τις απλές οδηγίες. Αλλά αυτά είναι τα όπλα που έχουμε τώρα. Βαρετά αλλά πολύ αποτελεσματικά. Η Νέα Ζηλανδία, η Κορέα, και το Βιετνάμ είναι πολύ βαρετές χώρες γιατί τα εφάρμοσαν συστηματικά και έχουν σχεδόν εξαλείψει την πανδημία.

https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... -koronoio/
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 05 Οκτ 2020, 22:22
Naida έγραψε: 05 Οκτ 2020, 22:12
Κάτι τέτοιο λέει και ο Μόσιαλος

Μερικοί φίλοι με ρώτησαν για το συσχετισμό μεταξύ του ιικού φορτίου του κορωνοϊού και της λοίμωξης. Ή έχεις λοίμωξη ή δεν έχεις. Χαριτολογώντας μάλιστα κάποιοι σχολίασαν πως δεν ισχύει γιατί δεν υπάρχει ‘ολίγον έγκυος’.

Ας δούμε λίγο αυτό το σημείο. Λοίμωξη θα έχουν όλοι αν κολλήσουν, όπως λέμε, τον ιό. Αλλά, το ‘πόσο βαριά έχουμε κολλήσει’, δηλαδή αν το ιικό φορτίο που φέρουμε στον οργανισμό μας είναι χαμηλό, τότε είναι πολύ πιο πιθανό η λοίμωξη να είναι ηπιότερη. Δηλαδή να μη χρειαστεί να μπει κάποιος στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Αν είναι μεγάλο, τότε ίσως χρειαστεί να νοσηλευτεί, και δυστυχώς ορισμένοι από τους ασθενείς που θα νοσηλευτούν θα χρειαστούν αναπνευστική στήριξη, και από αυτούς κάποιοι θα διασωληνωθούν.

Ας το πάμε και ένα βήμα παραπέρα: πως μειώνεται το ιικό φορτίο; Αν κρατάμε -γενικά- αποστάσεις από άλλους ανθρώπους που πιθανώς να έχουν κολλήσει και να είναι ασυμπτωματικοί, τότε περιορίζεται η ποσότητα του ιού στον οποίο θα μπορούσαμε ένα εκτεθούμε. Αυτό ισχύει και για τους φορείς και για τους ασθενείς.

Η ποσότητα του ιού που μπορεί να μας κάνει να κολλήσουμε τον ιό, περιορίζεται επίσης αν φοράμε μάσκες, και εάν σε κλειστούς χώρους έχουμε συνεχή ροή φρέσκου αέρα. Επιπλέον, αν πλένουμε τα χέρια μας συχνά τότε πάλι περιορίζουμε τις πιθανότητες να κολλήσουμε. Γιατί, όπως λέμε, ο ιός μπορεί να ‘καθίσει’ πάνω στις επιφάνειες, και ακουμπώντας αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει άλλοι πιθανώς να μολυνθούμε. Βέβαια η έκβαση της νόσου δεν εξαρτάται μόνο από το ιικό φορτίο, αλλά και από τα γενετικά χαρακτηριστικά μας, τα υποκείμενα νοσήματα και άλλους παράγοντες. Αλλά, ο περιορισμός του ιικού φορτίου είναι ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του ιού.

Επομένως, ας τα ξαναπούμε. Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, πλένουμε τα χέρια μας συχνά και έχουμε καλό εξαερισμό σε κλειστούς χώρους. Ξέρω ότι γίνομαι βαρετός με το να επαναλαμβάνω συνέχεια αυτές τις απλές οδηγίες. Αλλά αυτά είναι τα όπλα που έχουμε τώρα. Βαρετά αλλά πολύ αποτελεσματικά. Η Νέα Ζηλανδία, η Κορέα, και το Βιετνάμ είναι πολύ βαρετές χώρες γιατί τα εφάρμοσαν συστηματικά και έχουν σχεδόν εξαλείψει την πανδημία.

https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... -koronoio/
Οκ κατατοπιστικοτατος. Σε ευχαριστώ πολύ.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Naida έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:52 Έστω κάποιος ασθενής από κοβιντ έρθει σε κοντινή απόσταση και βήχει πάνω σου. Εσύ φοράς μάσκα. Λογικά από οσα έχουν πει, κινδυνεύεις να κολλήσεις. Θα αρρωστήσεις το ίδιο αν δεν φορούσες την μάσκα καθόλου;
Με μάσκα κολλάς σίγουρα, εκτός κι αν την αλλάξεις αμέσως.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 05 Οκτ 2020, 22:15
EKPLIKTIKOS έγραψε: 05 Οκτ 2020, 22:04
το έχω βάλει εδώ και 300 σελίδες. Οι συγκεντρώσεις του ιού με τις οποίες συμπέραιναν οι μελέτες τον Απρίλιο ότι "εξακολουθεί να ανιχνεύεται 3 μέρες μετά στις επιφάνειες" και τέτοια αντιστοιχούσαν στο να φτερνίζονταν 100 άτομα στο ίδιο πόμολο.
Κάτι δεν πάει καλά με την κριτική ικανότητα κάποιου αν θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι τι συμβαίνει 3 μέρες μετά και όχι επιφάνειες που τις αγγίζουν άτομα χιλιάδες φορές την μέρα. Βέβαια λογικό, αν αυτός ο κάποιος τραβάει ευθείες γραμμές σε χρονικά μετατοπισμένα διαγράμματα για να δείξει ότι είναι σύγχρονα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”