!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Ο πρώτος νεκρός
Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κυρίως στα βόρεια σύνορα που οι γύρω χώρες έχουν το ίδιο και μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς. Προφανώς θα ήθελα και στο Βενιζέλος τουλάχιστον. Ξέρω ότι δεν είναι κάτι εύκολο (από πρακτικής και οικονομικής πλευράς) αλλά διαβάζω τώρα τελευταία για κάτι καλλιεργούμενα λεφτόδεντρα (αναδρομικά συνταξιούχων ΔΥ) και πραγματικά τρελαίνομαι.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:02Προφανώς μιλάς για άτομα που έρχονται οδικώς .ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:01Κάνεις χ αριθμό τεστ σε κάποιους στα σύνορα και βρίσκεις μερικές δεκάδες θετικούς κάθε μέρα. Δεν τους ελέγχεις όλους. Πως μπορείς να ξέρεις ότι οι υπόλοιποι είναι υγιείς; Τώρα που ο τουρισμός μας τελείωσε θα έπρεπε να ελέγχονται εξονυχιστικά όλοι
Δεν θέλουμε με τίποτα να ζήσουμε εδώ αυτά που πέρασαν παραδίπλα. Και ήδη από αρχές Ιουλίου φαινόταν το πράγμα να χαλάει. Τότε το δικαιολογούσαμε ως απόρροια των περισσοτέρων τεστς. Τώρα είμαστε με τις μισές ΜΕΘ γεμάτες και τα περιθώρια αντίδρασης στενεύουν.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04 Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Να αναμένεις κωλοτούμπες.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04 Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Και αναφορές στο πόσο "πολιτική" είναι τελικά η προσήλωση σε αριθμούς.
Αναφέρομαι σε αυτούς που έλεγαν μια γριπούλα είναι ή στις συνωμοσίες για ψεύτικη κρίση των ΜΜΕ για χειραγώγηση του κοινού και αρπαγή των χρημάτων μας.ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:55 Η αλήθεια είναι ότι έχουν μειωθεί οι φωνές των καθυστερημένων τις τελευταίες εβδομάδες αλλά αυτό δεν αρκεί.
Η άλλη ανάγνωση είναι ότι οι "καθυστερημένοι" βλέπουν πόσο έχετε αρχίσει να τους προσεγγίζετε στην οπτική, οπότε και δεν συντρέχει λόγος να σας πρήζουν για πράγματα που αρχίζετε να κατανοείτε.
Οπότε ένας από αυτούς που δεν πιστεύουν στον ιό έχει τον ιό, δεν προσέχει και πάει με τα μμμ. Ποσους μπορεί να κολλήσει αν χρησιμοποιεί τα μμμ, έχει παιδί που το στέλνει σχολείο με την ίδια νοοτροπία περασμένη, δουλεύει σε εργοστάσιο και πόσους θα κολλούσε αν είχε πάρει τα καταλληλα μέτρα η κυβέρνηση να μην υπάρχει συνωστισμός και να γίνονται τεστ;ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:02Χάλια. Γιαυτό προσπαθώ να κινητοποιήσω γνωστούς και φίλους. Τσακώθηκα με καλό φιλαράκι εχθές γιατί θέλει να πάμε βόλτα να "δούμε κόσμο".Naida έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:00 Το τώρα φυσικά και είναι πολύ δύσκολο και δραστικά μέτρα δεν παίρνει. Και έχουν κάνει πρόβλεψη για 1000 κρούσματα την μέρα μέχρι 29 Οκτωβρίου νομίζω. Και 25 νεκρούς την μέρα(το καλό σενάριο). Πως σου ακούγεται σαν οπτική;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Δηλαδη;ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:08Να αναμένεις κωλοτούμπες.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04 Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Και αναφορές στο πόσο "πολιτική" είναι τελικά η προσήλωση σε αριθμούς.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Αν προτιμούσες να συνδιαλέγεσαι με ανθρώπους στερούμενους έστω και ψήγματος λογικής, λάθος σου.ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:08Αναφέρομαι σε αυτούς που έλεγαν μια γριπούλα είναι ή στις συνωμοσίες για ψεύτικη κρίση των ΜΜΕ για χειραγώγηση του κοινού και αρπαγή των χρημάτων μας.ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:55 Η αλήθεια είναι ότι έχουν μειωθεί οι φωνές των καθυστερημένων τις τελευταίες εβδομάδες αλλά αυτό δεν αρκεί.
Η άλλη ανάγνωση είναι ότι οι "καθυστερημένοι" βλέπουν πόσο έχετε αρχίσει να τους προσεγγίζετε στην οπτική, οπότε και δεν συντρέχει λόγος να σας πρήζουν για πράγματα που αρχίζετε να κατανοείτε.
Αν προτιμούσες να τσουβαλιάζεις τους παραπάνω με όσους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές σου αντιπαρέθεταν λογικά επιχειρήματα, πουστιά σου.
Να σου αναπτύξω λίγο τον προβληματισμό μου. Τα 114 κρούσματα που είχαμε στο εργοστάσιο στην Σκύδρα μαρτυρούν ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά αποκλείω ως απίθανο το ενδεχόμενο όλοι αυτοί να ήταν ασυμπτωματικοί. Άρα; Το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι είχαν συμπτώματα και συνέχισαν να εργάζονται αδιαφορώντας για το μέγεθος τους προβλήματος που μπορεί να προκληθεί. Αν οι αντιδράσεις κάποιων εκεί ήταν λίγο πιο "υπερβολικές" λίγο πιο νωρίς, τώρα θα είχες μερικά περιστατικά και μόνο. Εκεί φαίνεται ο ιός να δούλεψε καιρό.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04 Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Κάνεις ένα λάθος εδώ. Δεν θεωρώ ότι αδιαφορεί εύκολα κάνεις ενώ έχει συμπτώματα. Παίζει και ο φόβος να χασεις δουλειά, μεροκάματο κτλST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:11Να σου αναπτύξω λίγο τον προβληματισμό μου. Τα 114 κρούσματα που είχαμε στο εργοστάσιο στην Σκύδρα μαρτυρούν ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά αποκλείω ως απίθανο το ενδεχόμενο όλοι αυτοί να ήταν ασυμπτωματικοί. Άρα; Το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι είχαν συμπτώματα και συνέχισαν να εργάζονται αδιαφορώντας για το μέγεθος τους προβλήματος που μπορεί να προκληθεί. Αν οι αντιδράσεις κάποιων εκεί ήταν λίγο πιο "υπερβολικές" λίγο πιο νωρίς, τώρα θα είχες μερικά περιστατικά και μόνο. Εκεί φαίνεται ο ιός να δούλεψε καιρό.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04 Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Κεντροδεξιός Ψάλτης
Οι περισσότεροι υστερικοί που γράφουν τις σάχλες τους εδώ, έχουν την εξής παράλογη απαίτηση:Η Ελλάδα να μην περάσει ούτε το 2ο κύμα όπως ουσιαστικά δεν πέρασε το 1ο λόγω γρήγορης καραντίνας.Αυτά προφανώς δεν γίνονται πλέον.Οπότε τους φαίνονται τρομακτικά τα νούμερα τώρα και απαιτούν "μέτρα".Η Ελλάδα έχει συγκρίσιμο 2ο κύμα με όλη την ΕΕ πλέον.Και 25 θανάτους την μέρα θα δούμε όπως θα δει και η Πορτογαλία που είναι πληθυσμιακά ίση με εμάς.Get used to it.
Σου εξήγησα ξεκάθαρα σε ποιους αναφέρομαι. Για πιο τσουβάλιασμα μιλάς;ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:11 Αν προτιμούσες να συνδιαλέγεσαι με ανθρώπους στερούμενους έστω και ψήγματος λογικής, λάθος σου.
Αν προτιμούσες να τσουβαλιάζεις τους παραπάνω με όσους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές σου αντιπαρέθεταν λογικά επιχειρήματα, πουστιά σου.
Δυστυχώς δεν ήταν άνθρωποι χωρίς λογική αυτοί που μετέφεραν κάθε είδους ασυναρτησία. Κάποιοι από αυτούς ήταν και επιστήμονες, και κάποιοι καλοί στον τομέα τους. Διακινήθηκε μεγάλη ποσότητα ασυναρτησίας και από άτομα υπεράνω υποψίας. Και το θέμα δεν είναι αν θα κόψεις την καλημέρα πχ στο συνάδελφο που διαδίδει ανοησίες. Είναι πως θα προστατευτείς στο εργασιακό σου περιβάλλον την στιγμή που ο άλλος είναι αδιάφορος.
- hellegennes
Μα είναι απόρροια περισσότερων τεστ και συνεχίζουμε να είμαστε από τις χώρες με την χαμηλότερη θνησιμότητα, ακόμη κι αν αγνοήσουμε τελείως τα δεδομένα της άνοιξης και κοιτάξουμε μόνο την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα η μέση θνησιμότητα στην Ευρώπη είναι 6,8 ανά εκατομμύριο (ή 4,8 αν θες την διάμεσο) και στην Ελλάδα 2,8.ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:06Δεν θέλουμε με τίποτα να ζήσουμε εδώ αυτά που πέρασαν παραδίπλα. Και ήδη από αρχές Ιουλίου φαινόταν το πράγμα να χαλάει. Τότε το δικαιολογούσαμε ως απόρροια των περισσοτέρων τεστς. Τώρα είμαστε με τις μισές ΜΕΘ γεμάτες και τα περιθώρια αντίδρασης στενεύουν.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04 Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
Αυτά είναι τα δεδομένα μόνο της τελευταίας εβδομάδας, ξαναλέω.
Τι παραπάνω θέλουμε και με τι κόστος;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Naida έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:48Σαφώς αυτό θα ήταν ιδανικό. Να ήταν όλοι προσεκτικοί και να ειμασταν όλοι πιο ασφαλείς. Εδώ βλέπεις ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ιός. Επειδή όμως αυτοί υπήρχαν και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο με τα μέτρα που ακολουθήσαμε, δεν ειχαμε 400 κρούσματα την μέρα. Κάνω λάθος;ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:39Όχι απολύτως. Είσαι περισσότερο ασφαλής σε σχέση με κάποιον που δεν παίρνει τα παραπάνω μέτρα. Αν μάλιστα παίρνει αντίστοιχα μέτρα ο επαγγελματικός και κοινωνικός σου περίγυρος αυξάνεται το ποσοστό κατά πολύ. Και βλέποντάς σε τόσο προσεκτική η ανηψιά, μπορεί να παραδειγματιστεί και να προσέχει λίγο παραπάνω κι εκείνη.Naida έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:35
Δεν μου απάντησες. Δεν παίρνω μμμ. Είμαι 8-10 ώρες με μάσκα και αντισηπτικό, κρατάμε σχετικές αποστάσεις στα γραφεία μας. Δεν πάω πουθενά έξω χωρίς μάσκα ή χωρίς να κρατάω απόσταση. Τηρώ στο έπακρο την ατομική ευθύνη. Η ανηψια μου πάει σχολείο και είναι πάνω από 20 άτομα στην τάξη. Είμαι ασφαλής;
Μπορεί να είχαμε και να μην το ξέραμε.Την άνοιξη οι διασωληνωμένοι έφθσαν τους 97,τώρα είναι 79.
Από την άλλη τώρα οι γιατροί ξέρουν περισσότερα και δεν διασωληνώνουν τόσο εύκολα.
114 κρούσματα σημαίνει ότι περισσότεροι του ενός φέρθηκαν με αδιαφορία και ιδιοτέλεια (πήγαν στη δουλειά χωρίς να το πουν, χωρίς να ενημερώσουν έστω τους συναδέλφους τους κλπ). Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι αυτοί οι 114 κόλλησαν ταυτόχρονα κάπου έξω από το εργοστάσιο και απλά έτυχε να εργάζονται εκεί. Ο φόβος που λες σίγουρα παίζει αλλά η ζωή του διπλανού στέκεται πιο ψηλά. Δεν μπαίνει στο ζύγι.Naida έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:13Κάνεις ένα λάθος εδώ. Δεν θεωρώ ότι αδιαφορεί εύκολα κάνεις ενώ έχει συμπτώματα. Παίζει και ο φόβος να χασεις δουλειά, μεροκάματο κτλST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:11Να σου αναπτύξω λίγο τον προβληματισμό μου. Τα 114 κρούσματα που είχαμε στο εργοστάσιο στην Σκύδρα μαρτυρούν ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά αποκλείω ως απίθανο το ενδεχόμενο όλοι αυτοί να ήταν ασυμπτωματικοί. Άρα; Το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι είχαν συμπτώματα και συνέχισαν να εργάζονται αδιαφορώντας για το μέγεθος τους προβλήματος που μπορεί να προκληθεί. Αν οι αντιδράσεις κάποιων εκεί ήταν λίγο πιο "υπερβολικές" λίγο πιο νωρίς, τώρα θα είχες μερικά περιστατικά και μόνο. Εκεί φαίνεται ο ιός να δούλεψε καιρό.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:04 Οι αντιδράσεις σας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι άκρως υπερβολικές. Ρίξτε μια ματιά τι συμβαίνει στην Ευρώπη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 118 Απαντήσεις
- 6376 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
-
- 35 Απαντήσεις