!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κούλης: Η Ελληνική Επανάσταση εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Κούλης: Η Ελληνική Επανάσταση εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

gassim έγραψε: 01 Οκτ 2020, 12:35
Kauldron έγραψε: 30 Σεπ 2020, 15:44
Αίγαγρος έγραψε: 30 Σεπ 2020, 15:41

Ναι αλλά εξετάζουμε αυτή του 21'. Όχι τοπικές εξεγέρσεις κατά Οθωμανών για να έχω τοπική κυριαρχία ως προύχοντας,
χωρίς ενιαίο όραμα για ελληνικό κράτος, συγκεντρωτικό και ανθεκτικό. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά που είχε από τις προηγούμενες εξεγέρσεις,
πλέον είχαν παγιωθεί οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που θα ήταν βιώσιμο και ικανό να συνεχίσει τον αγώνα για την απελευθέρωση και άλλων εδαφών εις βάρος των Οθωμανών.
Και η γαλλική επανάσταση μπορεί να ήταν ταξική, αλλά έβαλε τα θεμέλεια για το σύγχρονο κράτος και έκανε τη Γαλλία ενιαίο κράτος και όχι το χάλι που ήταν πριν.
Η επανάσταση δηλαδή που έγινε 4 χρόνια μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, έγινε για να έχει κάποιος τοπική κυριαρχία ως προύχοντας. Μάλιστα.
Όσο για το πώς θα είχε εξελιχθεί, οι επαναστάσεις πριν το 21 πολύ απλά δεν επιβίωσαν αρκετά στο πεδίο της μάχης για να προχωρήσουν σε πολιτική οργάνωση.
Το 1821 ήταν συνέχεια και συνέπεια των προηγουμένων επαναστάσεων στον ελλαδικό χώρο, οχι κάποιων επαναστάσεων που έγιναν σε μέρη που ο μέσος Έλληνας ούτε ακουστά δεν τα είχε.
Δηλαδή η επανάσταση του 1821 είχε σχέση με την επανάσταση που έγινε 400 χρόνια πριν;
Η επανάσταση του '21 εντάσσεται σε μια σειρά από επαναστάσεις, που ξεκίνησαν χρονικά πολύ, πολύ, πρίν την Αμερικανική ή τη Γαλλική Επανάσταση. Κάτι ωθούσε το λαό να επαναστατεί κατά των οθωμανών, και προφανώς ΔΕΝ ήταν οι ιδέες επαναστάσεων που δεν είχαν υλοποιηθεί ακόμα.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Kauldron έγραψε: 01 Οκτ 2020, 14:40
τεν τεν έγραψε: 01 Οκτ 2020, 06:00
Kauldron έγραψε: 01 Οκτ 2020, 00:45

Εγώ περιμένω τοποθέτηση από τον under, τον Otto Weininger, τη ΓΑΛΗ, τον Lugozzi, τον ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ, τον τεν τεν, και τ' άλλα γαλάζΑ παιδΓιά.
Καλημέρα χελωνε

Κατ' αρχάς θέλω να με βγάλεις από τα γαλάζια παιδιά, το ότι αναγνωρίζω ότι έχει γίνει δουλιτσα στην άμυνα και στο Εξωτερικών δεν κάνει νδ
Κατανοώ ότι μερικοί δεν έχετε την ικανότητα να δεχτείτε το γεγονός ότι κάποιος μπορεί βρει κάτι καλό πέρα από το μαντρί του, ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.
Τι θέλεις να σχολιάσω την δήλωση του Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι εμπνεύστηκαν οι Έλληνες από την αμερικανική επανάσταση;
Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα ιστορία ξέρει ότι η ελληνική επανάσταση εντάσετε σε ένα ιστορικό πλαίσιο που βάση έχει την αμερικανική και την γαλλική επανάσταση. Δεν είναι κάτι κρυφό, ανοίξτε κανα βιβλίο
Δεν βλέπω να έχει γίνει κάποια δουλίτσα στην Άμυνα. Εξαγγελίες βλέπω, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ούτε βίδα. Εξαγγελίες έκανε και ο στους κατοίκους της Έυβοιας τον Αύγουστο του '19, γι' αντιπλυμμηρικά, και όλοι ξέρουμε τί έγινε όταν έφυγαν οι κάμερες. Τα λόγια είναι τζάμπα.
Κι εγώ λέω μπράβο για τα καλά, και για τη συμφωνία με Αίγυπτο, και για την ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ για τα εξοπλιστικά. Μέχρι να έρθουν, βέβαια, ΑΝ έρθουν.
Δε σε είδα να λές τίποτα για τα στραβά, βέβαια, αλλά δεν το σχολιάζω.
Όσο για τα βιβλία, το "η ελληνική επανάσταση εντάσσεται" θέλει "αι". Βιβλία γραμματικής, τουλάχιστον, έχω ανοίξει λίγο.
Για τα στραβά δεν θες να δεις τι λέω ή τα προσπερνάς. Την κεραμεως και τον μηταρακη τους έχω περάσει γενεές 14 γιατί είναι κατσίκια.
Μπράβο που έχεις διαβάσει γραμματική και σε ευχαριστώ που με διορθώνεις. Διάβασε και λίγο για την επίδραση του ρομαντικού κινήματος, την γέννηση του εθνικισμού και των εθνών- κρατών
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

τεν τεν έγραψε: 01 Οκτ 2020, 16:06
τεν τεν έγραψε: 01 Οκτ 2020, 06:00

Καλημέρα χελωνε

Κατ' αρχάς θέλω να με βγάλεις από τα γαλάζια παιδιά, το ότι αναγνωρίζω ότι έχει γίνει δουλιτσα στην άμυνα και στο Εξωτερικών δεν κάνει νδ
Κατανοώ ότι μερικοί δεν έχετε την ικανότητα να δεχτείτε το γεγονός ότι κάποιος μπορεί βρει κάτι καλό πέρα από το μαντρί του, ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.
Τι θέλεις να σχολιάσω την δήλωση του Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι εμπνεύστηκαν οι Έλληνες από την αμερικανική επανάσταση;
Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα ιστορία ξέρει ότι η ελληνική επανάσταση εντάσετε σε ένα ιστορικό πλαίσιο που βάση έχει την αμερικανική και την γαλλική επανάσταση. Δεν είναι κάτι κρυφό, ανοίξτε κανα βιβλίο
Δεν βλέπω να έχει γίνει κάποια δουλίτσα στην Άμυνα. Εξαγγελίες βλέπω, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ούτε βίδα. Εξαγγελίες έκανε και ο στους κατοίκους της Έυβοιας τον Αύγουστο του '19, γι' αντιπλυμμηρικά, και όλοι ξέρουμε τί έγινε όταν έφυγαν οι κάμερες. Τα λόγια είναι τζάμπα.
Κι εγώ λέω μπράβο για τα καλά, και για τη συμφωνία με Αίγυπτο, και για την ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ για τα εξοπλιστικά. Μέχρι να έρθουν, βέβαια, ΑΝ έρθουν.
Όσο για τα βιβλία, το "η ελληνική επανάσταση εντάσσεται" θέλει "αι". Βιβλία γραμματικής, τουλάχιστον, έχω ανοίξει λίγο.
Για τα στραβά δεν θες να δεις τι λέω ή τα προσπερνάς. Την κεραμεως και τον μηταρακη τους έχω περάσει γενεές 14 γιατί είναι κατσίκια.
Μπράβο που έχεις διαβάσει γραμματική και σε ευχαριστώ που με διορθώνεις. Διάβασε και λίγο για την επίδραση του ρομαντικού κινήματος, την γέννηση του εθνικισμού και των εθνών- κρατών
Εντάξει, δεν έχω δεί. Μπορεί και να κάνω λάθος.
Εν τέλει ήταν υπερβολικά τα όσα είπα, και απ' την πλευρά μου ζητώ συγγνώμη για το επιθετικό ύφος.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Kauldron έγραψε: 01 Οκτ 2020, 21:21

Εν τέλει ήταν υπερβολικά τα όσα είπα, και απ' την πλευρά μου ζητώ συγγνώμη για το επιθετικό ύφος.
Μην αγχώνεσαι χελωνε.
Καταλαβαίνω ότι κουβαλάει ο καθένας τον σταυρό του και μπορεί να παρεκτραπει καμία φορά.
Όταν δεν είναι κάποιος συστηματικά αγενής και επιθετικος έχει δικαιολογία αν κάποια φορά ξεφύγει.
Συγγνώμη και από μένα αν ξεφυγα λίγο.

:wave:
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

τεν τεν έγραψε: 01 Οκτ 2020, 21:35
Kauldron έγραψε: 01 Οκτ 2020, 21:21
Μην αγχώνεσαι χελωνε.
Καταλαβαίνω ότι κουβαλάει ο καθένας τον σταυρό του και μπορεί να παρεκτραπει καμία φορά.
Όταν δεν είναι κάποιος συστηματικά αγενής και επιθετικος έχει δικαιολογία αν κάποια φορά ξεφύγει.
Συγγνώμη και από μένα αν ξεφυγα λίγο.

Όλα καλά.

Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Οταν ελεγε ο μικρός του τζεπέτο πως η ελλ επανασταση εμπνευστηκε απο την αμερικανικη μαλλον ηταν καθημερινη για τους βελάζοντες αυγοζαιους .
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Νon4me έγραψε: 02 Οκτ 2020, 14:38 Οταν ελεγε ο μικρός του τζεπέτο πως η ελλ επανασταση εμπνευστηκε απο την αμερικανικη μαλλον ηταν καθημερινη για τους βελάζοντες αυγοζαιους .
Οσο εμπνεύστηκε και η ηπα από την αρχαία ελλάδα, ευχαριστήθηκες τώρα;
Άβαταρ μέλους
Νon4me

nemo έγραψε: 02 Οκτ 2020, 15:08
Νon4me έγραψε: 02 Οκτ 2020, 14:38 Οταν ελεγε ο μικρός του τζεπέτο πως η ελλ επανασταση εμπνευστηκε απο την αμερικανικη μαλλον ηταν καθημερινη για τους βελάζοντες αυγοζαιους .
Οσο εμπνεύστηκε και η ηπα από την αρχαία ελλάδα, ευχαριστήθηκες τώρα;
εσεις βελάζετε εγω τι να ευχαριστηθω ? περαν του οτι βελάζετε ''επειδη ο κουλης''
Άβαταρ μέλους
Kauldron

εσεις βελάζετε εγω τι να ευχαριστηθω ?
Πώς το δαγκώνεις έτσι το τσιγάρο...
:giggle:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Καλως και τον αβγοζαιο @ ανοιγω νηματα και αυτοτρομπονιαζομαι .
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Ο,τι πείς τσιγαροδαγκωνιάρη...
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Kauldron έγραψε: 02 Οκτ 2020, 15:32 Ο,τι πείς τσιγαροδαγκωνιάρη...
:bored:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”