vatraxos έγραψε: 27 Σεπ 2020, 21:36 Δεν ξέρω από που να παίρνω καφέ το πρωί πλέον. Σήμερα Έβερεστ, ο τύπος που έφτιαξε τους καφέδες έπιασε τα χρήματα με τα χέρια του μετά.
Εδώ και χρόνια παίρνω καφέ από συγκεκριμένη αλυσίδα, το Σεπτέμβριο άλλαξε χέρια το μαγαζί και όλοι οι υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν. Μάσκες στο πηγούνι, συναλλαγές από μπαρίστα. Τέλος κι αυτοί από εμένα.
Τα σταρμπακς κρατάνε τα προσχήματα αλλά δεν εισπράττω ενοίκια από καταστήματα στην Ερμού και δε συμφέρει.
Τι προτείνετε;
Spoiler

καφές από Αρμενάκο (Πραξιτέλους4, η γωνιά του καφέ, το μόνο χαρμάνι που πίνεται στην Αθήνα με τιμή κιλού κάτω από 20άρικο-πιθανόν και στο 15άρι κοντά- και όταν λέμε πίνεται, βάζει κάτω την πλειοψηφία των καφέδων με διπλάσια τιμή - στην τριπλάσια τιμή αρχίζει να χάνει την μάχη αλλά θα σου είναι και άχρηστος ο καφές χωρίς την αντίστοιχα ακριβή μηχανή + το παίδεμα να τον φτιάξεις). Έχει και hausbrandt χύμα (υπερεκτιμημένος για τα γούστα μου).
ομιλώ για ζεστό καφέ, για φρέντο δεν κάθεται τόσο καλά, εκεί πας στον σαβάλα βάρκιζα, στο 18άρι το κιλό με αναλογία ρομπούστα, ιδανική για κρύο
δεν μ αρεσει να απαντώ άσχετα, ρώτησες για μαγαζί και σου είπα φτιάξε στην κουζίνα/κουζίνα δουλειάς, αλλά είπες και την λέξη "εβερεστ" και ειλικρινά ένιωσα την ανάγκη να σε σώσω από τον βούρκο
Spoiler
είναι πιο ακριβό από coffee berroeverestogrhgorides (2.1 ο φρέντο, λίγο λιγότερο ο ζεστός αν θυμάμαι). Ουσιαστικώς, πιο φτηνά, αν έχεις ιδέα πόσο παίρνει τον καφέ το εβερεστ και για ποιόν λόγο η τιμή (πέραν της χοντρικής ζήτησης)
πρέπει να περνάς όμως από Κατεχάκη και να έχεις πτυχίο ταχυδακτυλουργού για εξαφάνιση ΙΧ ή γαϊδουριά ταρίφα για πεζοδρομιοπαρκάρισμα
υπάρχουν και πλήθος άλλα μαγαζιά (φερειπείν το cofee lab λεωφόρο Αθηνών προς Σκαραμαγκά, σκάλες ανωτερο απο άλλα της αλυσιδας) με υπέροχο καφέ που υφίστανται γάντια κλπ και ενίοτε διαφορετική θέση ταμία αλλά δεν είναι κάτι 1000% σίγουρο πάντα σαν αυτό που ρώτησες - επέτρεψε μου όμως καλοπροαίρετα να παρατηρήσω ότι ο ρητών αρμοδιοτήτων καφετζής μπορεί κάλλιστα να έχει τινάξει πριν την σαύρα του πχ χωρίς πλύσιμο χεριών
εγώ πριν πάω στο γραφείο, παίρνω και μετά ή τον αδειάζω σε ποτήρι κανονικό, πλένοντας μετά χέρια, ή το καθαρίζω με μαντηλάκι ή αν είναι κρύο, αλλάζω το καλαμάκι, βάζω χοντρό σουβέρ από κάτου με πλαϊνό τοίχωμα και τον πιάνω μετά από εκεί
αυτό σπανίως δηλαδή, φτιάχνω κυρίως από σπίτι
γνώμη μου είναι ότι αν δεν είσαι αφηρημένος να βάζεις χέρια στο στόμα, είτε είναι άσχημο σαν εικόνα αυτό που βλέπεις στα μαγαζιά είτε όχι, δεν θα "πάμε" από αυτό και πιο πιθανό είναι αν θες παράδειγμα να κολλήσεις από το βγάλε-ακούμπα λάθος την μάσκα στο ταμείο που τον πληρώνεις
απλώς με αφορμή αυτό, έκοψα τους πολλούς καφέδες από έξω γιατί μου φέρνουν αϋπνίες και γράφω μαλακίες στον κ Τέλη


