!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom »

foscilis έγραψε: 23 Σεπ 2020, 12:21
dotcom έγραψε: 23 Σεπ 2020, 12:17 Το Δημοτολόγιο δεν έχει σχέση με τη μόνιμη διεύθυνση.

Αυτός που ψηφίζει στον Πλατανιά Χανίων μπορεί κάλιστα να έχει μόνιμη διευθυνση Παγκράτι (και για την εφορία και για τον Δήμο)
Λάθος. Το Δημοτολόγιο κρέμεται από κάποια διεύθυνση που όντως είχες κάποτε. Δε μπορώ να πάω να γίνω δημότης όπου θέλω χωρίς κάποιο αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας.

Απλώς δε γίνεται enforced ο συγχρονισμός γιατί κανένα Δήμο δεν τον συμφέρει να εμφανίσει λιγότερους κατοίκους.
Μπορεί να έχεις καταλήξει εκεί ως μέλος οικογενιακής μερίδας και αυτό το μέλος να έρχεται από προηγούμενη μερίδα και αυτό να πηγαίνει πίσω 100 χρόνια.Τέλος πάντων
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

dotcom έγραψε: 23 Σεπ 2020, 12:11 Ναι καλά τύπε εσύ όταν πάς να συγκατοικίσεις με γκόμενα από τα πετράλωνα στη Νέα Σμύρνη περνάς πρώτα από την εφορία και το αστυνομικό τμήμα
Έλα, μαλακίες λέει πάλι. Μην δίνεις σημασία. Δεν υπάρχει νομική απαίτηση να ζεις σε ένα μέρος που έχεις δηλωμένο. Υπάρχει νομική απαίτηση να μπορεί το κράτος να σε βρει σε μια μόνιμη διεύθυνση αν χρειάζεται για οποιονδήποτε λόγο, όχι να βρίσκεσαι εκεί ανά πάσα στιγμή. Αυτό θα ήταν γελοίο και αδύνατον. Η οποιαδήποτε επικοινωνία σου με το κράτος διασφαλίζεται έτσι• σχεδόν αποκλειστικά η γραπτή, εκτός κι αν συντρέχει λόγος περιορισμού κατ' οίκον.

Γι'αυτό και τόσο συγκεκριμένο περιορισμοί είναι αντιρεαλιστικοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

dotcom έγραψε: 23 Σεπ 2020, 12:17 Το Δημοτολόγιο δεν έχει σχέση με τη μόνιμη διεύθυνση.

Αυτός που ψηφίζει στον Πλατανιά Χανίων μπορεί κάλιστα να έχει μόνιμη διευθυνση Παγκράτι (και για την εφορία και για τον Δήμο)
Λάθος. Το Δημοτολόγιο κρέμεται από κάποια διεύθυνση που όντως είχες κάποτε. Δε μπορώ να πάω να γίνω δημότης όπου θέλω χωρίς κάποιο αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας.

Απλώς δε γίνεται enforced ο συγχρονισμός γιατί κανένα Δήμο δεν τον συμφέρει να εμφανίσει λιγότερους κατοίκους.
Επιτέλους, σταματά να λες παπαριές. Τα εκλογικά δικαιώματα καθορίζονται από την οικογενειακή μερίδα, εκτός κι αν τα έχεις μεταφέρει. Εγώ γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, είμαι δημότης Σταυρούπολης όλην μου την ζωή και παρόλα αυτά ψηφίζω Δράμα. Δεν είμαι γραμμένος στο δημοτολόγιο Δράμας ούτε ήμουν ποτέ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 12:39

Επιτέλους, σταματά να λες παπαριές. Τα εκλογικά δικαιώματα καθορίζονται από την οικογενειακή μερίδα, εκτός κι αν τα έχεις μεταφέρει. Εγώ γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, είμαι δημότης Σταυρούπολης όλην μου την ζωή και παρόλα αυτά ψηφίζω Δράμα.
εντυπωσιάζομαι. Σε όλο αυτό το νήμα δίνεις την εντύπωση μορφωμένου Νεοϋορκέζου.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εικόνα

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 23 Σεπ 2020, 12:42 εντυπωσιάζομαι. Σε όλο αυτό το νήμα δίνεις την εντύπωση μορφωμένου Νεοϋορκέζου.
Το καταλαβαίνω ότι σε εντυπωσιάζουν κενά πράγματα, αλλά η μόρφωση μου είναι πολλές κλίμακες ανώτερη upper class Νεοϋρκέζων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 13:23 η μόρφωση μου είναι πολλές κλίμακες ανώτερη upper class Νεοϋρκέζων.
doubt.jpg

ο απερ κλας ΝΥ ειχε ερεθίσματα που εσυ δεν μπορείς ουτε να διανοηθείς. Νοου οφενς
Άβαταρ μέλους
foscilis

Σιγά, φουλ οφένς. Μιλάμε για άτομο που ομολογεί χωρίς ξύλο ότι είναι από την περιοχή που έδωσε τη Ραχήλ Μακρή.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

foscilis έγραψε: 23 Σεπ 2020, 13:41 Σιγά, φουλ οφένς. Μιλάμε για άτομο που ομολογεί χωρίς ξύλο ότι είναι από την περιοχή που έδωσε τη Ραχήλ Μακρή.
tbf, η Ραχήλ γεννήθηκε Πτολεμαϊδα, εξελέγη στο νομό Κοζάνης και μεγαλούργησε στην Παλλήνη (εδιτ)

αλλά καταλαβαίνω το μπέρδεμα μεταξύ ανατολικής και δυτικής μακεδονίας, ειδικά τώρα που υπάρχει και βόρεια
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
foscilis

elchav έγραψε: 23 Σεπ 2020, 13:44
foscilis έγραψε: 23 Σεπ 2020, 13:41 Σιγά, φουλ οφένς. Μιλάμε για άτομο που ομολογεί χωρίς ξύλο ότι είναι από την περιοχή που έδωσε τη Ραχήλ Μακρή.
tbf, η Ραχήλ γεννήθηκε Πτολεμαϊδα, εξελέγη στο νομό Κοζάνης και μεγαλούργησε στην Παλλήνη (εδιτ)
Μεγαλούργησε επί ΑΝΕΛ και Σύριζα. Στην Παλληνάρα ήρθε νομίζοντας ότι επειδή την παίζει η τηλεόραση θα εκλεγεί και έφαγε έναν μεγαλοπρεπή κουβά, όχι χωρίς την αξία της. Σκέψου ότι έλεγε "ο δήμαρχος έβαλε και έκαναν μια γραμμή μισό χιλιόμετρο μέχρι το δημαρχείο για να πει ότι ήρθε το φυσικό αέριο στην πόλη" τον Μάιο του 2019 ενώ από τον προηγούμενο Οκτώβριο του 2018 όλη η πόλη είχε κατασκαφτεί για να περάσουν αγωγοί και τουλάχιστον 500 σπίτια είχαν ήδη συνδεθεί (τώρα πια είναι σχεδόν όλοι). Μπήκε βέβαια ΔΣ αλλά μόνο επειδή πήγε μαζί της ένας πρώην δήμαρχος της ΝΔ και ο #2 του πρώτος σε σταυρούς, δυσαρεστημένοι από το κομματικό χρίσμα σε άλλον νεοδημοκράτη. Και οι δύο την έκλασαν το ακριβώς επόμενο δευτερόλεπτο της εκλογής τους.

Ωστόσο δεν την ανέφερα χωρίς λόγο. Έχει πάρει εργολαβία τον ψεκασμό στο θέμα covid. Συχνά πάω να της απαντήσω "τι λες ρε μαλάκα Χελληγένη σύνελθε" και προσέχω από το ελαφρώς πιο λυσσασμένο στυλ ότι δεν είναι ο φίλος Χελ αλλά η Ραχηλάρα.
αλλά καταλαβαίνω το μπέρδεμα μεταξύ ανατολικής και δυτικής μακεδονίας, ειδικά τώρα που υπάρχει και βόρεια
Πολύ σωστά, τι μας νοιάζει από ποιο ακριβώς κωλοχώρι είναι ο Χελληγένης.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ψεκασμένες μαλακίες μόνο εσύ έχεις πει. Α ναι και ο Οβελίξ. Αλλά αυτός δεν πιάνεται.

Εγώ λέω ακριβώς τι λέει ο ΠΟΥ.

Ας δούμε ας πούμε τι λέει η μαλακισμένη Eλληνική Παιδιατρική Εταιρεία και τι λέει ο ΠΟΥ (τελευταίες οδηγίες, 5 Αυγούστου):

ΕΠΕ: Η χρήση μάσκας προστατεύει από τη γρίπη, COVID-19 και άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

ΠΟΥ: Non-medical, fabric masks are being used by many people in public areas, but there has been limited evidence on their effectiveness and WHO does not recommend their widespread use among the public for control of COVID-19. At the present time, the widespread use of masks everywhere is not supported by high-quality scientific evidence, and there are potential benefits and harms to consider.

Για την γρίπη συγκεκριμένα, η αναφορά της ΕΠΕ δεν είναι απλώς λάθος, είναι απολύτως ψευδής.

ΠΟΥ:
Results from cluster randomized controlled trials on the use of masks among young adults living in university residences in the United States of America indicate that face masks may reduce the rate of influenza-like illness, but showed no impact on risk of laboratory-confirmed influenza.

ΕΠΕ: Η χρήση μάσκας είναι απολύτως ασφαλής.

ΠΟΥ:
1. Non-medical or fabric masks could increase potential for COVID-19 to infect a person if the mask is contaminated by dirty hands and touched often, or kept on other parts of the face or head and then placed back over the mouth and nose
2. Depending on the type of mask used, could cause difficulty in breathing
3. They can lead to facial skin breakdown
4. It is possible that mask use, with unclear benefits, could create a false sense of security in the wearer, leading to diminished practice of recognized beneficial preventive measures such as physical distancing and hand hygiene.

ΕΠΕ: Η χρήση της μάσκας δημιουργεί πρόβλημα στην αναπνοή; ΟΧΙ. Ακόμη και όταν παίζει ή τρέχει το παιδί στο διάλλειμα.

Πέρα από το παραπάνω "Depending on the type of mask used, could cause difficulty in breathing" υπάρχει κι αυτό:

ΠΟΥ:
People should NOT wear masks when exercising, as masks may reduce the ability to breathe comfortably.
Sweat can make the mask become wet more quickly which makes it difficult to breathe and promotes the growth of microorganisms. The important preventive measure during exercise is to maintain physical distance of at least one meter from others.

ΕΠΕ: Η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιδιά άνω των 2 ετών.

ΠΟΥ:
Children aged 5 years and under should not be required to wear masks. This is based on the safety and overall interest of the child and the capacity to appropriately use a mask with minimal assistance.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 01:50
Στο peak της η γρίπη το 2016 είχε 122 ασθενείς ταυτόχρονα σε ΜΕΘ και δεν είχαμε τότε παραπάνω ΜΕΘ.
Το Σεπτέμβρη του 2016;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
hellegennes

vatraxos έγραψε: 23 Σεπ 2020, 16:32
Στο peak της η γρίπη το 2016 είχε 122 ασθενείς ταυτόχρονα σε ΜΕΘ και δεν είχαμε τότε παραπάνω ΜΕΘ.
Το Σεπτέμβρη του 2016;
Τον Φεβρουάριο. Προφανώς μια νέα νόσος θα έχει την κορυφή της σε άσχετο χρόνο. Η γρίπη του 2009 είχε ένα peak τον Αύγουστο κι ένα τον Νοέμβριο, όταν τα κρούσματα έφτασαν τα 150 την ημέρα, με ποσοστό θετικών τεστ 50% (και πάνω από 50 επιβεβαιωμένους νεκρούς κάτω των 60 και χωρίς υποκείμενα νοσήματα).

Υπόψη, ότι το 2008 η πληρότητα σε ΜΕΘ από γρίπη ήταν 100% (250 κρεβάτια) και υπήρχε κάποια στιγμή και λίστα αναμονής 30 ατόμων.

Μπορεί ο νέος κορωνοϊός να δώσει χειρότερα αποτελέσματα; Μάλλον. Προς το παρόν όμως στην Ελλάδα δεν έχει δώσει. Δηλαδή δεν αιτιολογείται η υστερία. Το μόνο που αιτιολογείται είναι η λήψη μέτρων, εγώ όμως φωνάζω γι' αυτό εδώ και χρόνια για την γρίπη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 17:36
vatraxos έγραψε: 23 Σεπ 2020, 16:32
Το Σεπτέμβρη του 2016;
Τον Φεβρουάριο. Προφανώς μια νέα νόσος θα έχει την κορυφή της σε άσχετο χρόνο. Η γρίπη του 2009 είχε ένα peak τον Αύγουστο κι ένα τον Νοέμβριο, όταν τα κρούσματα έφτασαν τα 150 την ημέρα, με ποσοστό θετικών τεστ 50% (και πάνω από 50 επιβεβαιωμένους νεκρούς κάτω των 60 και χωρίς υποκείμενα νοσήματα).

Υπόψη, ότι το 2008 η πληρότητα σε ΜΕΘ από γρίπη ήταν 100% (250 κρεβάτια) και υπήρχε κάποια στιγμή και λίστα αναμονής 30 ατόμων.

Μπορεί ο νέος κορωνοϊός να δώσει χειρότερα αποτελέσματα; Μάλλον. Προς το παρόν όμως στην Ελλάδα δεν έχει δώσει. Δηλαδή δεν αιτιολογείται η υστερία. Το μόνο που αιτιολογείται είναι η λήψη μέτρων, εγώ όμως φωνάζω γι' αυτό εδώ και χρόνια για την γρίπη.
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πού θα φτάσει το νούμερο, σημειωτέον, σε μία χρονιά με μέτρα, όχι σε οποιαδήποτε χρονιά. Αυτό πάντα να το έχουμε υπόψη όταν συγκρίνουμε στοιχεία.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin »

358 κ - 73 ΜΕΘ - 191 εξιτήρια - 5θ (357 σύνολο) - 12212 νέα δείγματα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”