!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Alphabet έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:34
Otto Weininger έγραψε: 18 Σεπ 2020, 13:50
Ασέβαστος έγραψε: 18 Σεπ 2020, 13:39 .

αν αποτυχει το παραπανω, θα το στειλω στο μαθημα με ερωτηματα που κανεις θεουσος δεν μπορει να απαντησει, και τα μικρα θα τη φανε λαχανο.
Δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα.
Απειρα υπαρχουν. Εγω ειχα το γιο μου στην Α' Γυμνασιου και συνεχεια μου εκανε ερωτησεις του στυλ, πως ειναι δυνατον να ειναι πραγματικα αυτα που μας λεει η καθηγητρια θρησκευτικων. Του ειπα λοιπον να της κανει δυο ερωτησεις. Εκτος του οτι ολη η ταξη ελιωσε στα γελια, δεν τον ξαναεξετασε τα επομενα δυο χρονια και δεν του εβαλε ποτε κατω απο 18. :lol:
Για πες μας τις 2 μαγικές ερωτήσεις.

Let them make the first mistake. We make the last move.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:26
axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:53
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:38

Σε άλλο απάντησα αλλά και αυτό που θέτεις, ναι. δεν είναι μεγάλο. Είναι πρόβλημα αλλά όχι μεγάλο. Άσε που τώρα δίνεις μία εικόνα απόλυτη και αμετάβλητη με μία σταθερά να επενεργεί σε αυτήν. ότι μόνιμα θα βιώνει το παιδί την πλήρη και απόλυτη απόρριψη.
Έχει να κάνει και με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις. Φράσεις σαν τη "Δεν κάνω αυτό γιατί μετά θα...." είναι λάθος. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Αν θες σκέψου το. Φαντάσου το.

Απάντησα για το παιδί μου το μεγάλο που ξέρουν οι συμμαθητές του ότι είναι αβάφτιστο και δεν συμβαίνει κάτι από αυτό που περιγράφεις. Αυτό λέω "Δεν είναι".
Εχεις σκεφτει οτι μπορει σε αλλες περιπτωσεις να μην ισχυουν αυτα που εσυ εχεις ως εμπειρια;
Εσύ τι λες;

'Ενα από τα πράγματα που θίγω συχνά εδώ μέσα είναι ο αυτιστικός τρόπος σκέψης/ Δες και την υπογραφή μου. Νομίζεις ότι θεωρώ πως υφίσταται συγκεκριμένη εικόνα για τον κόσμο και την πραγματικότητα;
Μπορώ όμως να μιλάω γενικά αξιώνοντας ότι αγγίζω πλήθος περιπτώσεων. και επιλέγω για μένα και προτείνω να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό και να είσαι έτοιμος να δώσεις μάχη.
Δεν ειναι ετοιμος ο κοσμος ακομα για την συγκεκριμενη μαχη. Δεν θελω τα παιδια μου να βιωσουν μια κολαση, να τους δημιουργηθουν ενα σωρο προβληματα μονο και μονο επειδη εχω καποιες ιδεες. Ισως σε αλλη περιοχη να ηταν καλυτερα τα πραγματα.
axilmar

Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:10
axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 17:59
Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:53 Να ρωτήσω λίγο. Είναι ανάγκη να του κρεμάσεις ταμπέλα του παιδιού που να γράφει "είμαι άθεο"; Δεν γίνεται να το αφησεις να επιλέξει μόνο του τι είναι και τι θέλει σε μεγαλύτερη ηλικία;
Οχι γιατι επιλεγουν αλλοι για το παιδι πριν απο εμας.

Δυστυχως η θρησκεια επιβαλλεται με τετοιο δεος στον ανθρωπο οταν αυτος ειναι σε παιδικη ηλικια, που μετα ως ενηλικας δεν μπορει να απαλλαγει ευκολα απο αυτην.
Θεωρώ πως γίνεστε μελοδραματικοί χωρίς λόγο.
Δεν ξερω που το ειδες το μελλοδραμα. Εγω σου λεω οτι γινεται πλυση εγκεφαλου στα παιδια απο μικρη ηλικια, απο ηλικια που δεν εχουν τα μεσα να διακρινουν τι ειναι σωστο και τι οχι.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:26
Ε, μα αυτό ακριβώς λέω. Αν μέχρι στιγμής το παιδί αντιμετωπίζει τη φάση χαλαρά και φαίνεται ότι το θρησκευτικό ζήτημα δεν τον επηρεάζει στις σχέσεις του με το μαθητικό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, γιατί δεν εκλαμβάνεις αυτήν την άνεση ως κάτι θετικό ως προς τις κοινωνικές του δεξιότητες και συνεχίζεις να ασχολείσαι με τον γρύλλο; :lol:
δεν ασχολουμαι. τι διαλο, κινεζικα μιλαω;
χαζοκουβεντα κανω εδω, για το τι προτιθεμαι να κανω ΑΝ στραβωσει η δουλεια με καμμια ταλιμπανοδασκαλα. μεχρι ωρας, χακουνα ματατα.

πριν 5 λεπτα με πηρε τηλ η δασκαλα (για ασχετο θεμα), μια χαρα φαινεται η γυναικα, θα μιλησουμε κι απο κοντα βεβαια, αλλα δεν βλεπω προβλημα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

axilmar έγραψε: 22 Σεπ 2020, 09:47

Δυστυχως η θρησκεια επιβαλλεται με τετοιο δεος στον ανθρωπο οταν αυτος ειναι σε παιδικη ηλικια, που μετα ως ενηλικας δεν μπορει να απαλλαγει ευκολα απο αυτην.
Δεν ξερω που το ειδες το μελλοδραμα. Εγω σου λεω οτι γινεται πλυση εγκεφαλου στα παιδια απο μικρη ηλικια, απο ηλικια που δεν εχουν τα μεσα να διακρινουν τι ειναι σωστο και τι οχι.
Είναι ένα μάθημα που ξεκινάει στην τρίτη δημοτικού και είναι 2 φορές την εβδομάδα. Μέχρι εκείνη την ώρα τι έκανες;

Πέρυσι πήγε η κατηχήτρια στο σχολείο και έταζε τάμπλετ. Έρχεται πίσω κι αρχίζει, μαμά σήμερα ήρθε η κυρία Ισμήνη :romance-hearteyes: στο σχολείο! Μαμά, όλα τα παιδιά την αγαπάνε την κυρία Ισμήνη! Μαμά, μας είπε πως αν πάμε στο κατηχητικό θα μας δώσει τάμπλετ! Μαμά, κι ο Νικόλας πάει, κι ο Γιώργος κι ο Χρήστος! Εγώ γιατί δεν πάω μαμά; Θέλω κι εγώ να πάρω τάμπλετ.

Απαντάω. Το τάμπλετ είναι ένα και θα το δώσει σε ένα παιδάκι μετά από κλήρωση. Οι συμμαθητές σου που πάνε κατηχητικό και ντύνονται και παπαδάκια κάθε Κυριακή στις 7 το πρωί είναι στην εκκλησία και επιστρέφουν το μεσημέρι στα σπίτια τους. Είσαι σίγουρος πως θες να περνάς έτσι τις Κυριακές σου; Ακόμη κι αν πας κατηχητικό δεν σημαίνει πως θα κληρωθεί σ' εσένα το τάμπλετ. Είσαι σίγουρος πως θες να πας;

Όχι μαμά, θα μαζέψω λεφτά και θα πάρω μόνος μου τάμπλετ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ουσιαστικά αδιάφορο.
Το 90% των χρηστών κι εδώ μέσα που βρίζει, επιτίθεται, προσβάλλει κατά σύστημα παρακολούθησε θρησκευτικά σε όλη τη διάρκεια της υποχρεωτικής του εκπαίδευσης.
Ποια η διαφορά;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:50
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:40

Δεν θα ήμουν διατεθειμένος λες ε; Θα πλάκωνα έναν παπά για τις μαλακίες του (που θα ήταν και πιο μαλακές) και όχι έναν ιμάμη για πράγματα που θα έλεγε και το κακό που τελικά θα έκανε στην ψυχή του παιδιού μου.

Τι να πω;
Να μην πεις τίποτα γιατί ουδείς από τους ευαισθητοποιημένους άθεους θα τολμούσε να προσβάλει ποτέ ανοιχτά κάποιον μουσουλμάνο με τον τρόπο που προσβάλλει τους χριστιανούς και το ξέρουμε όλοι.

Πολύ περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης. :lol:

Ανέχεστε πάρα πολύ εύκολα αυτό που κατηγορείτε. Απλώς γιατί απεχθάνεστε τους χριστιανούς και ακριβώς γι' αυτό μπορείτε να ενταχθείτε ακόμη και σε φιλομουσουλμανικά τάγματα για να τους αντιμετωπίσετε όπως τα ούγκανα του Κωνσταντίνου, του Δημητρά κλπ
Ο μόνος λόγος που φαίνονται ότι υποστηρίζουν μουσουλμάνους είναι η αντίθεση τους στους ντόπιους φασίστες (αγνοώντας εσκεμμένα ή μη ότι οι ισλαμιστές είναι χειρότεροι φασίστες). Προκειμένου να παίξουν με τα νεύρα ή το ηθικό του κάθε ρατσιστή λέγανε ότι λέγανε για προβοκατόρικους λόγους. προκλητικούς.
Ο Δημητράς στα παπάρια μου. Ο Κωνσταντίνου το ίδιο.

Μέσα στο χώρο αυτό υπάρχουν και ελαφρόμυαλοι (όχι όμως τόσο καθυστέρες όσο οι δικοί σου (με τη διευρυμένη έννοια) ), που είναι ικανοί να πιαστούν τόσο κορόιδα που θα υποστηρίξουν και εγκληματίες. Έχει φροντίσει μια νοοτροπία υποταγής στους "ηγέτες" του χώρου. Κάποιοι ήταν ασφαλίτες, κάποιοι πρακτοράκια. Ο ανθελληνισμός συμφέρει κυρίως ξένα κέντρα. Αυτά δεν είχαν μόνο τη δεξιά για να καθοδηγήσουν και να ωθήσουν να ασκεί τέτοια πολιτική. έχουν εισχωρήσει και στην αριστερά όσον αφορά τα ιδεολογήματα.
Όλα αυτά όμως δεν σημαίνει ότι δικαιώνουν το ρατσισμό σας. Εννοείται ότι θα στηρίζω πάντα αθώους και καταπιεσμένους ανθρώπους. και η πλειοψηφία των μεταναστών είναι τέτοιοι. Όσο κι αν σκυλιάζετε, οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαιώματα. Δεν είναι όμως δικαίωμα η έκφραση της θρησκείας τους. Το να μου λένε στα μούτρα ότι ο Θεός τους θέλει τη γυναίκα να καταπιέζεται και τους άπιστους νεκρούς, μόνο σφαλιάρες θα τρώνε από μένα.

Το ότι κάποια παιδάκια τώρα θα λένε για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων και να γίνει τζαμί και αρχιδιές, είναι απλά παιδάκια. Είναι οι γκομενίτσες που έλεγα ότι θα τους αναφέρεις το γαμήσι και θα σε πούνε σεξιστή. Το έχω αντιμετωπίσει και έχω κάνει αρκετά.
Σε όλα τ' άλλα όμως συντάσσομαι.
Ακόμη και όταν αναλύεις, βλέπεις το πράγμα μέσα από τη δική σου γραμμική προσέγγιση.

Εννοείς ότι τα δημητροκωνσταντίνικα φλουριά δεν φέρονται ρατσιστικά, όταν υποστηρίζουν ενθέρμως ρατσιστικές ιδεολογίες για να τσακίσουν τον φασιζμό;

Σοβαρολογούμε τώρα;

Τι ακριβώς θα πει "φαίνονται" υπονοώντας ότι είναι κάτι άλλο που οι χαζοί δεν καταλαβαίνουν; Αυτό που φαίνονται, είναι.

Συνεχίζετε να βλέπετε μπαμπούλες στα παροράματα σας αλλά για τον ελέφαντα στο δωμάτιο ούτε μία κουβέντα. Και όλα αυτά από καθαρά πολιτικού και όχι θρησκευτικού τύπου εμπάθεια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
axilmar

Gherschaagk έγραψε: 22 Σεπ 2020, 10:37

Είναι ένα μάθημα που ξεκινάει στην τρίτη δημοτικού και είναι 2 φορές την εβδομάδα. Μέχρι εκείνη την ώρα τι έκανες;

Πέρυσι πήγε η κατηχήτρια στο σχολείο και έταζε τάμπλετ. Έρχεται πίσω κι αρχίζει, μαμά σήμερα ήρθε η κυρία Ισμήνη :romance-hearteyes: στο σχολείο! Μαμά, όλα τα παιδιά την αγαπάνε την κυρία Ισμήνη! Μαμά, μας είπε πως αν πάμε στο κατηχητικό θα μας δώσει τάμπλετ! Μαμά, κι ο Νικόλας πάει, κι ο Γιώργος κι ο Χρήστος! Εγώ γιατί δεν πάω μαμά; Θέλω κι εγώ να πάρω τάμπλετ.

Απαντάω. Το τάμπλετ είναι ένα και θα το δώσει σε ένα παιδάκι μετά από κλήρωση. Οι συμμαθητές σου που πάνε κατηχητικό και ντύνονται και παπαδάκια κάθε Κυριακή στις 7 το πρωί είναι στην εκκλησία και επιστρέφουν το μεσημέρι στα σπίτια τους. Είσαι σίγουρος πως θες να περνάς έτσι τις Κυριακές σου; Ακόμη κι αν πας κατηχητικό δεν σημαίνει πως θα κληρωθεί σ' εσένα το τάμπλετ. Είσαι σίγουρος πως θες να πας;

Όχι μαμά, θα μαζέψω λεφτά και θα πάρω μόνος μου τάμπλετ.
Δεν ειναι το σχολειο καθ'αυτο το προβλημα, οι αλλοι γονεις ειναι, και οι χριστιανοταλιμπαν δασκαλοι.
Marios
Phorum.gr user: Μάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Marios »

Τα ορθόδοξα θρησκευτικά αφορούν την ορθόδοξη παιδεία των ορθοδόξων μαθητών. Οπώς αντίστοιχα τα ισλαμικά θρησκευτικά στην Θράκη αφορούν την θρησκευτική παιδεία των Θρακιωτών μουσουλμάνων μαθητών και τα καθολικά θρησκευτικά στις Κυκλάδες αφορούν την διδασκαλία των καθολικών μαθητών. Η ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο του έθνους και δεν δικαιούνται αναρχοκουνια να απαιτούν να καθορίζουν αυτά την παιδεία των ελληνόπουλων.
Marios

Δες το σχόλιο μου πιο πάνω. Η ορθοδοξία είναι στοιχείο διαμόρφωσης του έθνους και δεν δικαιούται η εθνομηδενιστικη αριστερά να έχει λόγο στην παιδεία των ελληνόπουλων.Το σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα ποιοί είναι οι στόχοι της παιδείας στην Ελλάδα: καλλιέργεια εθνικοθρήσκευτικης συνήδεισης.Αν δεν αρέσει υπάρχουν και άλλα κράτη.
axilmar

Marios έγραψε: 22 Σεπ 2020, 14:25

Δες το σχόλιο μου πιο πάνω. Η ορθοδοξία είναι στοιχείο διαμόρφωσης του έθνους και δεν δικαιούται η εθνομηδενιστικη αριστερά να έχει λόγο στην παιδεία των ελληνόπουλων.Το σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα ποιοί είναι οι στόχοι της παιδείας στην Ελλάδα: καλλιέργεια εθνικοθρήσκευτικης συνήδεισης.Αν δεν αρέσει υπάρχουν και άλλα κράτη.
Δλδ για να μην στραβοκοιταζουν τα παιδια μου στο σχολειο, θα πρεπει να υποκρινονται οτι πιστευουν, ή αλλιως να φυγουμε απο την χωρα;

τα βλεπετε οι υπολοιποι, που μου λετε να κανω και αγωνα κιολας;
Marios

axilmar έγραψε: 22 Σεπ 2020, 14:28
Marios έγραψε: 22 Σεπ 2020, 14:25

Δλδ για να μην στραβοκοιταζουν τα παιδια μου στο σχολειο, θα πρεπει να υποκρινονται οτι πιστευουν, ή αλλιως να φυγουμε απο την χωρα;

τα βλεπετε οι υπολοιποι, που μου λετε να κανω και αγωνα κιολας;
Αν δεν είσαι ορθόδοξος απαλλαγή και τέλος όπως παίρνουν και οι ετερόδοξοι χριστιανοι.Αν όμως θέλεις να διαμορφωσεις την παιδεία του έθνους κόντρα στο ελληνικό σύνταγμα και να την κάνεις σαν τα μούτρα σου τότε είναι που δεν θα γίνει ανεκτό.
Marios

Χαοτικός έγραψε: 17 Σεπ 2020, 12:19 Και να μην ξέρουμε τι θρησκεία έχουν οι προσεχώς εταίροι μας στην Ευρώπη Βορειομακεδόνες; :a040: ου ο πρωθυπουργός μας έδωσε μάχη να πείσει το Μακρόν να βάλει βέτο; :oops: Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Αδέρφια μας είναι βρε. Τριπλό μνημόνιο αδερφοσύνης θα υπογράψει η πατριωτική κυβερνησάρα μας!

:rofl: :rofl: :rofl:
Το 35-40% των κατοίκων των Σκοπίων είναι μουσουλμάνοι.
axilmar

Marios έγραψε: 22 Σεπ 2020, 14:29 Αν δεν είσαι ορθόδοξος απαλλαγή και τέλος όπως παίρνουν και οι ετερόδοξοι χριστιανοι.
Μονο που οι γονεις σαν και του λογου σου λενε στα παιδια τους να μην παιζουν με το δικο μου γιατι το δικο μου ειναι "κακο παιδι".
Marios έγραψε: 22 Σεπ 2020, 14:29 Αν όμως θέλεις να διαμορφωσεις την παιδεία του έθνους κόντρα στο ελληνικό σύνταγμα και να την κάνεις σαν τα μούτρα σου τότε είναι που δεν θα γίνει ανεκτό.
Κοιτα, θεος δεν υπαρχει, εχω την λογικη με το μερος μου, οποτε θες δε θες, καποτε θα αλλαξει αυτο το γαμημενο συνταγμα.
Άβαταρ μέλους
Giorgos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giorgos »

Για μια φορά εύγε στην ΝΔ που εφαρμόζει την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης(ΣτΕ).
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”