!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2020, 06:25 Λες χοντρές μαλακίες. Ο κορωνοϊός και η γρίπη δεν έχει βρεθεί να έχουν ουσιαστική διαφορά στον χρόνο που είναι μεταδοτικοί σε προσυμπτωματικό στάδιο.

Η γρίπη, μπούφε, προσβάλλει το 5-15% του παγκόσμιου πληθυσμού ετησίως. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτα μεταδοτική. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και μην πετάς κοτσάνες. Αν σε έριχνε στο κρεβάτι αμέσως και πριν προλάβεις να την μεταδόσεις, δεν θα κολλούσαν 1,5 εκατομμύριο Έλληνες τον χρόνο.

Το τονίζω ξανά: δεν έχει βρεθεί ουσιαστική διαφορά στην προσυμπτωματική μετάδοση κορωνοϊού-γρίπης.

εισαι για γελια ρε πστη μου

https://www.who.int/emergencies/disease ... gISOfD_BwE
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εγώ, ρε μπαγλαμά, ή εσύ που παραθέτεις ακριβώς το κείμενο στο οποίο αναφέρομαι για να αποδείξεις το αντίθετο;

Further, transmission in the first 3-5 days of illness, or potentially pre-symptomatic transmission –transmission of the virus before the appearance of symptoms – is a major driver of transmission for influenza. In contrast, while we are learning that there are people who can shed COVID-19 virus 24-48 hours prior to symptom onset, at present, this does not appear to be a major driver of transmission.

Ποιος είναι για γέλια;

Τώρα βέβαια μιλάτε με αρνητή της πτώσης του WTC. Οπότε δεν περιμένω και πολλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 16 Σεπ 2020, 06:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

και αμεσως πιο κατω:

While the range of symptoms for the two viruses is similar, the fraction with severe disease appears to be different. For COVID-19, data to date suggest that 80% of infections are mild or asymptomatic, 15% are severe infection, requiring oxygen and 5% are critical infections, requiring ventilation. These fractions of severe and critical infection would be higher than what is observed for influenza infection.

the data we have so far indicate that the crude mortality ratio (the number of reported deaths divided by the reported cases) is between 3-4%, the infection mortality rate (the number of reported deaths divided by the number of infections) will be lower. For seasonal influenza, mortality is usually well below 0.1%.

:smt038 :102:

και ακομα εχεις το ηλιθιο θρασος να κανεις συγκρισεις με τη γριπη
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αφού έφαγες την φάπα αποζητάς κι άλλην, βλέπω. Η θνητότητα της γρίπης είναι περίπου 0,1-0,2% επί των συμπτωματικών. Στον κορωνοϊό εκτιμάται ότι είναι μάλλον 0,5-1%. Αυτό το 3-4% ήταν αρχική εκτίμηση που εμφανώς δεν ισχύει.

Στην Ελλάδα έχουμε επιβεβαιωμένα 13.700+ κρούσματα και η εκτίμηση είναι για πάνω από 60.000, γιατί φυσικά δεν τα πιάνουμε όλα. Αν η θνητότητα ήταν 3-4%, θα είχαν ήδη πεθάνει 2.500 άτομα αντί για 300.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

η ελλαδα κανει ελλειπεις ελεγχους πουλακι μου, στη Βουλγαρια κανουν σχεδον το 1/3 των τεστ που κανουμε εμεις ενω αλλες χωρες πολλαπλασια απο εμας, αναλογικα παντα

γιαυτο τα συμπερασματα σου να ειναι απο παγκοσμια δεδομενα που ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

διαφορετικα φανταζεις σα τους γραφικους ηγετες που λεγανε οτι δε προσβαλει ο ιος το ιχωρ του λαου τους!

για την ασυμπτωματικοτητα του covid κι αυτο το εκανες γαργαρα φυσικα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Είναι ανίκητη η βλακεία. Σταματάω εδώ. Παραθέτεις πηγή που λέει αυτό που σου είπα και θεωρείς ότι σε επιβεβαιώνει. :fp:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

δε σε σωζει η μια δικαιωση απο τις 10 μπαρουφες που πετας για να πανηγυριζεις

το τελικο συμπερασμα του δελτιου σε ακυρωνει
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ποιο είναι το συμπέρασμα δεν μας είπες. Γιατί λες ταυτόχρονα ότι έχει πιο ύπουλη μετάδοση από την γρίπη, τάχα μου με προσυμπτωματική μετάδοση, πράγμα που δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα, ότι κολλάει τεράστιος αριθμός και ταυτόχρονα έχει τεράστια θνητότητα.

Πρέπει να διαλέξεις τι απ' όλα ισχύει στο μυαλό σου, γιατί με τους 300 νεκρούς και 13.700 θετικούς έχουμε 2,2% θνητότητα και αν οι θετικοί είναι δεκαπλάσιοι, αφού όπως λες δεν κάνουμε αρκετά τεστ, η θνητότητα είναι 0,22% (σύγκρινε με το 0,1-0,2% της γρίπης).

Στην πραγματικότητα τα δεδομένα από χώρες με πολλά τεστ δείχνουν θνητότητα 0,5%-1%, δηλαδή 5-10 φορές της γρίπης, όμως με πολύ πιο αργή εξάπλωση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2020, 07:53 τάχα μου με προσυμπτωματική μετάδοση, πράγμα που δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα,
Ζουμε μεγάλες στιγμές.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

foscilis έγραψε: 16 Σεπ 2020, 07:58
hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2020, 07:53 τάχα μου με προσυμπτωματική μετάδοση, πράγμα που δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα,
Ζουμε μεγάλες στιγμές.
και δεν σταματάει
μηχανάκι ο κερατάς
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2020, 07:53 Ποιο είναι το συμπέρασμα δεν μας είπες. Γιατί λες ταυτόχρονα ότι έχει πιο ύπουλη μετάδοση από την γρίπη, τάχα μου με προσυμπτωματική μετάδοση, πράγμα που δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα, ότι κολλάει τεράστιος αριθμός και ταυτόχρονα έχει τεράστια θνητότητα.

Πρέπει να διαλέξεις τι απ' όλα ισχύει στο μυαλό σου, γιατί με τους 300 νεκρούς και 13.700 θετικούς έχουμε 2,2% θνητότητα και αν οι θετικοί είναι δεκαπλάσιοι, αφού όπως λες δεν κάνουμε αρκετά τεστ, η θνητότητα είναι 0,22% (σύγκρινε με το 0,1-0,2% της γρίπης).

Στην πραγματικότητα τα δεδομένα από χώρες με πολλά τεστ δείχνουν θνητότητα 0,5%-1%, δηλαδή 5-10 φορές της γρίπης, όμως με πολύ πιο αργή εξάπλωση.

χαζουλη, αν ησουν κατοικος μιας αλλης ευρωπαικης χωρας θα κατεληγες σε εντελως αλλα συπμπερασματα γιατι η βλακεια και ο εγωισμος δε σαφηνουν να δεις παραπερα απο το δαχτυλο σου

για παραδειγμα:

Από το πλήθος των ελέγχων στην Ελλαδα το 0,8% επιστρέφει θετικό κατά μέσο όρο, όταν τα σχετικά ποσοστά σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι Τσεχία 2,4%, Βέλγιο 4,1%, Αυστρία 2,3%, Κροατία 4,3%, Ιταλία 6%, Σερβία 3,8%, Ρουμανία 4,2% και Βουλγαρία 4,3%.

https://www.athensvoice.gr/life/health/ ... to-thetika

παρατηρωντας τον παρακατω πινακα στο λινκ θα κατεληγες στο ιδιο συμπερασμα και για τα κρουσματα της Ρουμανιας, Ισπανιας, Αυστριας, Πορτογαλιας, Κροατιας, Γαλλιας κλπ;
(υποψην ειναι μεσοι οροι πλεον με στοιχεια οχι αναγωγες)

https://covid19.gov.gr/14i-ekthesi-proo ... iritiriou/

οι Ισπανοι αναλογικα εχουν 10πλασια κρουσματα απο εμας αρα σε ισπανικο εδαφος ο ιος ειναι 10 φορες πιο θανατηφορος,
γιαυτο σου λεω να κοιταζεις τα global data αντι για το χωριο ή τη μυτη σου
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δυο καγκουρες θετικοί χωρις συμπτώματα σερβίραν σε βουλγαροτουρκους στο παράκτιο σκυλαδικο. Ένας νεαρός βουλγαροτουρκος το πήγε χωρίς συμπτώματα στον πάτερα του. Ο πατερας του το πήγε χωρίς συμπτώματα στο γηροκομείο που δούλευε. Και πέθαναν σχεδόν όλοι οι γέροι. Δύο ντουζίνες όχι ένας και δυο. Όλα αυτά τις προηγούμενες σαραντα μέρες όχι σε κάποιο αφηρημένο θεωρητικό συμπαν.

Αυτό δεν ειναι "δεδομενα";

Για κανε μας τη χαρη λοιπόν.
Άβαταρ μέλους
foscilis

hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2020, 07:01 Αφού έφαγες την φάπα αποζητάς κι άλλην, βλέπω. Η θνητότητα της γρίπης είναι περίπου 0,1-0,2% επί των συμπτωματικών. Στον κορωνοϊό εκτιμάται ότι είναι μάλλον 0,5-1%. Αυτό το 3-4% ήταν αρχική εκτίμηση που εμφανώς δεν ισχύει.

Στην Ελλάδα έχουμε επιβεβαιωμένα 13.700+ κρούσματα και η εκτίμηση είναι για πάνω από 60.000, γιατί φυσικά δεν τα πιάνουμε όλα. Αν η θνητότητα ήταν 3-4%, θα είχαν ήδη πεθάνει 2.500 άτομα αντί για 300.
Μαλιστα.

Στη γρίπη η εκτίμηση για τα κρούσματα είναι γύρω στα δυο εκατομμύρια όπως εμφανώς δεν έχεις λάβει υπόψη στους φοβερούς υπολογισμούς σου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Γενικά είσαι πολύ καλός στην κακή στατιστική.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Κάπου αναφέρθηκε ότι δεν γίνεται μετάδοση από προσυμπτωματικούς. Να πώ εδώ ότι εγώ κόλλησα τρείς την περίοδο που δεν είχα συμπτώματα. Από την στιγμή που εμφάνισα συμπτώματα, δεν είδα άνθρωπο και δεν κόλλησα κανέναν.

Δεν έχει σε όλα άδικο ο hellegennes. Μην αντιμετωπίζετε το θέμα οπαδικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Leporello την 16 Σεπ 2020, 09:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”