!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

foscilis έγραψε: 13 Σεπ 2020, 23:52
Naida έγραψε: 13 Σεπ 2020, 21:09 Οι τουρίστες που έρχονται τώρα ξέρουμε τους κάνουν τεστ κατά την είσοδο τους;
Για ποιο λογο; Μη φερουν τον κορωνοϊο στη χωρα; :smt005:
:lol: ε ξέρω γω καλό να βρίσκουν τα κρούσματα για να υπάρχει ιστορικό, ιχνηλατιση κτλ
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 13 Σεπ 2020, 23:33 Λυπάμαι που το λέω αλλα η κατάσταση δε σωζεται.
Προστατέψτε τους δικους σας αν ανηκουν σε ευπαθείς ομάδες γιατί ο κόσμος έχει αποφασίσει ηδη οτι παμε για ανοσια αγέλης, εκτός βέβαια αν γινει σκληρό lockdown. Ειδα κ άκουσα πολλα αυτες τις μερες.
Όταν λες ο κόσμος ποιους εννοείς;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 13 Σεπ 2020, 23:33 Λυπάμαι που το λέω αλλα η κατάσταση δε σωζεται.
Προστατέψτε τους δικους σας αν ανηκουν σε ευπαθείς ομάδες γιατί ο κόσμος έχει αποφασίσει ηδη οτι παμε για ανοσια αγέλης, εκτός βέβαια αν γινει σκληρό lockdown. Ειδα κ άκουσα πολλα αυτες τις μερες.
Παντου ετσι ειναι, και Αγγλια τα ιδια σκατα

Το μονο παρηγορο ειναι οτι οι γηραλεοι μπρεξιταδες που ελεγαν "Project fear" το μπρεξιτ, αναγκαζονται να κλειδωνονται σπιτι επειδη οσοι ειναι κατω απο 50 λενε "Project fear" τον ιο
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 13 Σεπ 2020, 19:59
Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Σεπ 2020, 19:52 Με πικ τους διακόσιους κατά τους μήνες που θερίζει ο Η1Ν1 μαζί με τον covid19 και την κοινή γρίπη, ναι.
200 νεκροί καθημερινά (άντε πες οι 150 από covid και οι άλλοι από εποχική και άλλες ιώσεις), σημαίνει ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ η δυνατότητα του συστήματος υγείας και πεθαίνει κόσμος κατ' επιλογή έξω από εντατικές. Δηλαδή εκεί είσαι ήδη σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Γιατί να αφήναμε την κατάσταση να φτάσει εκεί;
Αυτήν την στιγμή το επίπεδο δραστηριότητας της επιδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας είναι 50-100 φορές κάτω από μια κακή χρονιά γρίπης. Ο αριθμός δεν είναι υπερβολή ή σχήμα λόγου. Βασίζεται στο γεγονός ότι παρότι ο κορωνοϊός έχει 5-10 φορές υψηλότερη θνησιμότητα από την γρίπη, έχει αυτήν την στιγμή 10 φορές λιγότερα θύματα από μια κακή χρονιά γρίπης (3.000 άτομα).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Στην περιοχή μου πάντως, που έχω πληροφόρηση από πρώτο χέρι, οι έλεγχοι προς εκείνους που έχουν υποχρεωθεί να τηρήσουν καραντίνα είναι καθημερινοί και σχολαστικοί. Οι αρμόδιοι πάνε πόρτα πόρτα και τσεκάρουν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 14 Σεπ 2020, 00:20
Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Σεπ 2020, 19:52 Με πικ τους διακόσιους κατά τους μήνες που θερίζει ο Η1Ν1 μαζί με τον covid19 και την κοινή γρίπη, ναι.
200 νεκροί καθημερινά (άντε πες οι 150 από covid και οι άλλοι από εποχική και άλλες ιώσεις), σημαίνει ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ η δυνατότητα του συστήματος υγείας και πεθαίνει κόσμος κατ' επιλογή έξω από εντατικές. Δηλαδή εκεί είσαι ήδη σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Γιατί να αφήναμε την κατάσταση να φτάσει εκεί;
Αυτήν την στιγμή το επίπεδο δραστηριότητας της επιδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας είναι 50-100 φορές κάτω από μια κακή χρονιά γρίπης. Ο αριθμός δεν είναι υπερβολή ή σχήμα λόγου. Βασίζεται στο γεγονός ότι παρότι ο κορωνοϊός έχει 5-10 φορές υψηλότερη θνησιμότητα από την γρίπη, έχει αυτήν την στιγμή 10 φορές λιγότερα θύματα από μια κακή χρονιά γρίπης (3.000 άτομα).
Μπορεί. Ωστόσο δεν σου κρύβω ότι είμαι πολύ ανήσυχος. Από αρχές Ιουλίου βλέπουμε μια συνεχή αύξηση στα νούμερα. Την δικαιολογεί εν μέρη η αύξηση των tests αλλά πλέον η κατάσταση παγιώνεται προς το χειρότερο με περισσότερους νεκρούς και εισηγμένους στις ΜΕΘ. Και έχουμε μπροστά μας άνοιγμα σχολείων που γίνεται με κακές συνθήκες. Συνάμα και Φθινόπωρο.

Θα περιμένω 2-3 εβδομάδες. Νομίζω μέχρι 10 Οκτωβρίου θα φανεί τι θα έχουμε κερδίσει από την κάμψη της τουριστικής κίνησης και τι θα έχουμε χάσει από τη μετάδοση στις τάξεις. Ιδανικά θα ήθελα να δω μια σταθεροποίηση σε διψήφιο νούμερο σε αυτό το διάστημα για να υπάρχει ένα "περιθώριο ασφαλείας" καθώς προχωράμε στο χειμώνα.

Πάντως από αυτά που ακούω να λένε οι γιατροί, γίνονται περισσότεροι συμβιβασμοί πλέον.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Namrail έγραψε: 14 Σεπ 2020, 00:21 Στην περιοχή μου πάντως, που έχω πληροφόρηση από πρώτο χέρι, οι έλεγχοι προς εκείνους που έχουν υποχρεωθεί να τηρήσουν καραντίνα είναι καθημερινοί και σχολαστικοί. Οι αρμόδιοι πάνε πόρτα πόρτα και τσεκάρουν.
Μακάρι. Πολύ καλό.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 14 Σεπ 2020, 00:28
hellegennes έγραψε: 14 Σεπ 2020, 00:20

Μπορεί. Ωστόσο δεν σου κρύβω ότι είμαι πολύ ανήσυχος. Από αρχές Ιουλίου βλέπουμε μια συνεχή αύξηση στα νούμερα. Την δικαιολογεί εν μέρη η αύξηση των tests αλλά πλέον η κατάσταση παγιώνεται προς το χειρότερο με περισσότερους νεκρούς και εισηγμένους στις ΜΕΘ. Και έχουμε μπροστά μας άνοιγμα σχολείων που γίνεται με κακές συνθήκες. Συνάμα και Φθινόπωρο.
Εγώ είμαι επιφυλακτικός αλλά ειλικρινά δεν βλέπω να επιβεβαιώνεται τίποτα απ' αυτά που έχουν ειπωθεί. Δηλαδή εκθετική αύξηση δεν βλέπουμε, παρότι εδώ και 4 μήνες γίνεται της καραπουτανάρας από συνωστισμούς. Εμένα αυτό μού λέει ότι είτε κάτι έχει αλλάξει στα χαρακτηριστικά της επιδημίας είτε το κλίμα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο.

Εάν ο ιός κολλούσε τόσο εύκολα, υπό τις τωρινές συνθήκες, θα είχαμε ήδη όλοι κολλήσει. Υπάρχει μια σταθερή αύξηση σε ΜΕΘ και μια προοδευτική αύξηση σε νεκρούς, αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό.

Π.χ. η τάση που έχουν οι ΜΕΘ δείχνει να φτάνουμε τις 150 την Πρωτοχρονιά. Και είναι εξαιρετικά σταθερή τάση. Φυσικά πάντα μπορεί να επιδεινωθεί απότομα η κατάσταση, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να ζούμε σαν να είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα γίνουν κάποια στιγμή χειρότερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Για χιλιοστη φορα οι ΜΕΘ δεν ειναι το ιδιο με τους διασωληνομενους.

Οι διασωληνωμενοι ειναι αυτοι που βρισκονται σε ΜΕΘ και επιπλεον χρειαστηκε να τους χωσουν σωληνα στην τραχεια για μηχανικο αερισμο επειδη δεν ηταν αρκετη η μασκα οξυγονου (σταδιο 1 στην εντατικη) ή η μασκα με αντλια (σταδιο 2 στην εντατικη).

Οι νοσηλευομενοι σε ΜΕΘ δεν ξερουμε ποσοι ειναι αλλα στην αρθρογραφια βλεπουμε οτι οι εντατικες της Αττικης ειναι στο 50% της μεγιστης πληροτητας τους (υπολογιζοντας μονο Covid). Το Σωτηρια και ο Ευαγγελισμος δεν εχουν κρεβατια. Δε θα ειναι καθολου οκ να πανε 150 μεχρι τα Χριστουγεννα. Ουτε "μη ανησυχητικο". ΗΔΗ ειμαστε σε ανησυχητικο επιπεδο. Τα καναλια κανουν downplay το θεμα, δεν τρομοκρατουν οπως λενε οι ψεκ. Γενικα ειναι απαραδεκτο που καθομαστε και συζηταμε με βαση πώς προσλαμβανουν την πραγματικοτητα οι ψεκ.

Επισης αυτη δεν ειναι δεκα φορες μικροτερη δραστηριοτητα απο τη γριπη. Δεν εχουμε αρχες Σεπτεμβριου 500 ατομα με σωληνα στην τραχεια λογω γριπης, οσους θα ειχαμε αν οντως ηταν δεκα φορες πιο εντονη. ΣΥΝΟΛΙΚΑ στη διαρκεια μιας κακης χρονιας μπαινουν καμια πεντακοσαρια ατομα εντατικη λογω γριπης, αυτη τη στιγμη ο κοβιντ εχει βαλει τουλαχιστον το ιδιο νουμερο (νεκροι + διασωληνομενοι + εξιτηρια απο ΜΕΘ) μεσα σε ΜΙΣΟ χρονο και το 1/3 καλοκαιριατικα.

Επισης δε συζηταμε για υποθετικα σεναρια αλλα για πραγματα που εχουν γινει και ξαναγινει και γινονται και τωρα σε αλλες ή διπλανες χωρες. Αυτο που ΔΕΝ ειναι λογικο ειναι να επικαλουμαστε την ελληνικη ιδιαιτεροτητα. Δεν εχουν διαφορετικο οργανισμο οι Ελληνες ουτε κανενα σουπερ γαματο κρατος, ουτε καν με τη στοιχειωδη υγιεινη δεν τα πανε καλα οι πιο πολλοι. Παραλογο ειναι να συμπεριφερομαστε λες και αν αγνοησουμε το προβλημα θα παψει να υπαρχει. Βασικα ειναι μαζικη ψυχοπαθεια.

Τελος εκθετικο ειναι οτιδηποτε υπακουει σε εξισωση y = e^ax. Δε λεει καπου οτι το a πρεπει να ειναι τεραστιο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 14 Σεπ 2020, 01:55 Για χιλιοστη φορα οι ΜΕΘ δεν ειναι το ιδιο με τους διασωληνομενους.
Τι ακριβώς νομίζεις ότι κάνουν στις ΜΕΘ στους αρρώστους από γρίπη; Τους βάζουν πιο αναπαυτικά μαξιλάρια;
foscilis έγραψε: 14 Σεπ 2020, 01:55Επισης αυτη δεν ειναι δεκα φορες μικροτερη δραστηριοτητα απο τη γριπη. Δεν εχουμε αρχες Σεπτεμβριου 500 ατομα με σωληνα στην τραχεια λογω γριπης, οσους θα ειχαμε αν οντως ηταν δεκα φορες πιο εντονη. ΣΥΝΟΛΙΚΑ στη διαρκεια μιας κακης χρονιας μπαινουν καμια πεντακοσαρια ατομα εντατικη λογω γριπης, αυτη τη στιγμη ο κοβιντ εχει βαλει τουλαχιστον το ιδιο νουμερο (νεκροι + διασωληνομενοι + εξιτηρια απο ΜΕΘ) μεσα σε ΜΙΣΟ χρονο και το 1/3 καλοκαιριατικα.
Όχι, στον μισό, στον διπλάσιο χρόνο. Σχεδόν 7 μήνες είναι. Η γρίπη κάνει ό,τι κάνει σε ένα τρίμηνο περίπου. Τέλη Δεκεμβρίου με μέσα Μαρτίου το πολύ. Για του λόγου το αληθές, 2016, 408 νοσηλείες σε ΜΕΘ στο σύνολο. Κοίτα πού είναι συγκεντρωμένες:

Εικόνα

foscilis έγραψε: 14 Σεπ 2020, 01:55 Τελος εκθετικο ειναι οτιδηποτε υπακουει σε εξισωση y = e^ax. Δε λεει καπου οτι το a πρεπει να ειναι τεραστιο.
Ναι και δεν υπάρχει πουθενά καμμιά εκθετική αύξηση ΜΕΘ. Η τάση αύξησης είναι εντελώς ευθεία γραμμή:

Εικόνα

Ούτε με χάρακα να την είχα τραβήξει. Είναι δεδομένα των τελευταίων 50 ημερών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Naida έγραψε: 13 Σεπ 2020, 23:53
foscilis έγραψε: 13 Σεπ 2020, 23:52
Naida έγραψε: 13 Σεπ 2020, 21:09 Οι τουρίστες που έρχονται τώρα ξέρουμε τους κάνουν τεστ κατά την είσοδο τους;
Για ποιο λογο; Μη φερουν τον κορωνοϊο στη χωρα; :smt005:
:lol: ε ξέρω γω καλό να βρίσκουν τα κρούσματα για να υπάρχει ιστορικό, ιχνηλατιση κτλ
Τι ιχνηλατιση ρε κοπελιά. Έχεις πάει σε ένα μαγαζί η σε μια πλατεία που είναι η νέα μόδα να πιεις το ποτό σου. Στο ίδιο μέρος βρίσκεται και ένας τουρίστας που το πρωί του πήραν δείγμα και αύριο θα βρεθεί θετικός. Εσένα πως σκατα θα σε βρουν για να σου πουν να ψάχτεις; Δίνεις πουθενά τα στοιχεία σου ;
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
MasterofDope

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MasterofDope »

Namrail έγραψε: 14 Σεπ 2020, 00:21 Στην περιοχή μου πάντως, που έχω πληροφόρηση από πρώτο χέρι, οι έλεγχοι προς εκείνους που έχουν υποχρεωθεί να τηρήσουν καραντίνα είναι καθημερινοί και σχολαστικοί. Οι αρμόδιοι πάνε πόρτα πόρτα και τσεκάρουν.
Εδώ που μένω παπαριά και έχουμε κρούσματα :cry
Εκτος αν μας τρολλάρει ο ΕΟΔΥ
ΥΓ
Επρεπε να μην μπάσουν τουρίστες αβέρτα και με δειγματοληπτικούς ελέγχους
Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?
https://youtu.be/FhBnW7bZHEE
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Κοίτα Χελ, καμιά φορά λέμε μαλακιες.

Λέμε ας πούμε ότι ο Covid έχει δέκα φορές μικρότερη δραστήριοτητα από τη γρίπη ενώ είναι πενήντα άτομα διασωληνομενα από Covid αλλά όχι πεντακόσια (ακριβέστερα ούτε ένα) από γρίπη.

Και μετά ή το παραδεχόμαστε ή ξεφτιλιζομαστε γράφοντας και ζωγραφίζοντας βλακείες νυχτιατικα.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Όποιος περάσει από Μοναστηράκι βράδυ, φεύγει με κορονοϊό
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Δεν έγραψα για νεκρούς αλλά για διασωληνωμένους.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”